Slet og fjern adgang til Google Nest-enheder

Du kan fjerne forbindelsen mellem din Google-konto og dine Google Nest- og Google Home-enheder og -tjenester på forskellige måder:

• Slet et hjem: Fjerner selve hjemmet samt de enheder, tjenester og data, der er knyttet til det pågældende hjem.
  • Fjern dig selv eller andre fra et hjem: Fjerner tilknytningen til de valgte konti fra dit hjem og dine enheder.
  • Fjern bestemte enheder fra et hjem: Bevarer konfigurationen af dit hjem med dine andre enheder og tjenester, men fjerner den enhed, du vil fjerne.

Slet et hjem

Du kan slette et hjem via Home-appen, hvis du er det eneste medlem af hjemmet.

Hvis du ikke er det eneste medlem af hjemmet, skal du først fjerne alle de andre medlemmer via Google Home-appen. Hvis ikke du gør det, kan du kun fjerne dig selv fra hjemmet, og de resterende medlemmer vil stadig have adgang til hjemmet og de tilknyttede enheder.

Når du sletter et hjem, sker følgende:

• Hjemmet fjernes fra din Google-konto.
  • Du vil ikke længere kunne bruge Home-appen til at styre de enheder, du har føjet til hjemmet, f.eks. lamper, skærme, højttalere, kameraer, termostater eller låse, medmindre du konfigurerer dem igen.
  • Data, der er knyttet til hjemmet, f.eks. Video History fra Nest-kameraer, du muligvis ejer, eller termostatindstillinger, slettes. Bemærk! Data, der er knyttet til din Google-konto, slettes ikke, når du sletter dit hjem. Se, hvordan du fjerner data, der er knyttet til din konto.

Sådan sletter du et hjem:

1. Åbn Google Home-appen Google Home app.
  2. Skift til det hjem, du vil slette.
  3. Tryk på Indstillinger   Slet dette hjem  Slet eller Slet hjem.

Fjern dig selv fra et hjem

Når du fjerner dig selv fra et hjem, sker følgende:

• Du mister adgangen til hjemmet og de enheder og tjenester, der er knyttet til det pågældende hjem.
  • Andre medlemmer vil fortsat have adgang til hjemmet.
  • Andre medlemmer vil ikke længere have adgang til de enheder eller tjenester, du konfigurerer, f.eks. Nest-termostater, alarmer, låse eller kameraer. Hvis du har konfigureret et Nest Cam med din Nest Hub Max, mister du også adgangen til Nest Hub Max.
    • Undtagelser: Google Nest Wifi, Google Wifi, Chromecast-enheder samt højttalere og skærme med indbygget Assistent vil stadig være tilgængelige for andre medlemmer af hjemmet, selvom du fjerner dig selv fra hjemmet.
  • Hvis du er det eneste medlem af hjemmet, slettes hjemmet. Sletningen omfatter data fra hjemmet, f.eks. optagelser i Video History og termostatindstillinger.

Sådan fjerner du dig selv:

1. Åbn Google Home-appen Google Home app.
  2. Skift til det hjem, du vil redigere.
  3. Tryk på Indstillinger   Medlemmer af hjemmet eller Husstand.
  4. Ud for navnet på det medlem af hjemmet, du vil fjerne, skal du trykke på Valgmuligheder for medlemmer af hjemmet  eller .
  5. Tryk på Fjern Fjern dig selv

Fjern andre medlemmer fra et hjem

Når du fjerner medlemmer fra et hjem, sker følgende:

• Medlemmerne får besked om, at de er blevet fjernet fra hjemmet.
  • De mister adgangen til enhederne eller tjenesterne i hjemmet, og deres konti vil ikke længere være knyttet til enhederne.
  • Assistent-enheder som f.eks. højttalere og skærme, bl.a. dem, der er konfigureret af det fjernede medlem, bliver i dit hjem. Disse enheder vil ikke længere være knyttet til det medlem af hjemmet, du fjerner.
    • Undtagelse: Nest Hub Max fjernes muligvis, og optagelser i Video History kan blive slettet.
  • Hvis det medlem, du fjerner fra hjemmet, har migreret sin Nest-konto og sine Nest-enheder (f.eks. kameraer og termostater) til en Google-konto, fjernes disse enheder muligvis fra hjemmet, når du fjerner det pågældende medlem. Data, der er knyttet til medlemmets Nest-enheder og hjemmet, kan blive slettet permanent. Det gælder også optagelser i Video History og termostatindstillinger.
  1. Åbn Google Home-appen Google Home app.
  2. Skift til det hjem, du vil redigere.
  3. Tryk på Indstillinger   Medlemmer af hjemmet eller Husstand.
  4. Ud for navnet på det medlem af hjemmet, du vil fjerne, skal du trykke på Valgmuligheder for medlemmer af hjemmet  eller .
  5. Tryk på Fjern Fjern.

Fjern enheder fra et hjem

Når du fjerner en enhed fra et hjem, sker følgende:

• Enhedens tilknytning til medlemmer i hjemmet fjernes.
  • Enhedens tilknytning til din Google-konto fjernes.
  • Data, der er knyttet til denne enhed, f.eks. Video History, slettes. Bemærk! Nogle grundlæggende enhedsdata fortsætter muligvis med at være knyttet til hjemmet.
  1. Åbn Google Home-appen Google Home app.
  2. Tryk på din enhed Indstillinger Fjern tilknytning eller Fjern enhed Fjern tilknytning eller Fjern.

Fjern Voice Match eller Face Match fra dine enheder

Voice Match genkender din stemme, hvilket sikrer, at det kun er dig, der har adgang til indhold som f.eks. din kalender, dine kontakter og dine påmindelser, mens Face Match giver assistenten mulighed for proaktivt at identificere dig og vise dig personligt og nyttigt indhold, uden at du behøver at spørge først.

Når du fjerner Voice Match fra dine Assistent-understøttede enheder, fungerer dine enheder stadig. De kan dog ikke længere genkende din stemme, og dine enheders stemmemodel fjernes. Du modtager muligvis heller ikke længere personligt indhold.

Hvis du sletter Voice Match for din Nest Hub Max, slettes Face Match også permanent for den samme enhed, og Google Assistent kan ikke længere genkende din stemme eller give dig personligt indhold på disse enheder.

Du kan få adgang til eller slette de lydklip eller billeder, du har taget under konfigurationen af Voice Match og Face Match, ved at gå til https://myactivity.google.com/ eller følge trinene nedenfor.

Sådan fjerner du Voice Match fra dine enheder:

1. Åbn Google Home-appen Google Home app.
  2. Tryk på din enhed Indstillinger Fjern Voice Match.
  3. Vælg en enhed, du vil fjerne tilknytningen til.
    • Fjern tilknytningen til en bestemt enhed: Ud for den enhed, du vil fjerne tilknytningen til, skal du trykke på Fjern Remove Fjern.
    • Fjern tilknytningen til alle enheder: Tryk på Fjern fra kvalificerede enheder Fjern.

Du får en meddelelse om, at din Google-konto og stemme ikke længere er knyttet til enheden.

Sådan fjerner du Face Match fra dine enheder:

1. Sørg for, at du er på det samme Wi-Fi-netværk som din Nest Hub Max.
  2. Åbn Google Home-appen Google Home app.
  3. Tryk på Indstillinger .
  4. Rul ned til "Google Assistent-tjenester", og tryk derefter på Flere indstillinger.
  5. Tryk på Assistent  Face Match.
  6. Slet din Nest Hub Max fra listen over enheder, hvor Face Match er aktiveret. Bemærk! Deaktivering af Face Match sletter din ansigtsmodel på din enhed, men det sletter ikke de registreringsbilleder, der bruges til at oprette din ansigtsmodel. Gå til https://myactivity.google.com/ for at slette registreringsbilleder til Face Match.

Sådan sletter du registreringsoptagelser fra Voice Match og Face Match:

1. Gå til Min aktivitet på din mobilenhed.
  2. Tryk på menuen Menu Anden Google-aktivitet.
  3. Rul ned til "Tilmelding til Voice Match og Face Match", og tryk på Se data.
  4. Tryk på Slet alle tilmeldinger Slet.

Relaterede links

Slet din aktivitet
Slet din tale- og lydaktivitet
Gendan fabriksindstillingerne for dine højttalere eller skærme
Ofte stillede spørgsmål om privatliv – Google Nest
Face Match på Google Nest Hub Max