To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Läs mer om ljuddetektering för högtalare och skärmar

Med en prenumeration på Nest Aware kan en högtalare eller skärm från Google (Google Home Mini, Google Nest Hub o.s.v.) höra ljudet från ett rök- eller kolmonoxidlarm och skicka en avisering via Home-appen. Högtalaren eller skärmen kan även meddela dig när den hör glas som krossas (till exempel i ett fönster) i hemmet. På så sätt kan högtalaren eller skärmen meddela dig när något händer, även om du är långt borta.

How to turn on Sound Detection

Viktigt att veta

• Ljuddetekteringen på högtalaren eller skärmen kan inte upptäcka rök eller kolmonoxid. Den kan bara identifiera ljud från rök- eller kolmonoxidlarm. Ljuddetekteringsfunktionen ersätter inte ett larmsystem och kan inte kontakta t.ex. räddningstjänsten eller polisen åt dig.

• Du måste ha en prenumeration på Nest Aware och en adress i USA sparad i Home-appen om du vill använda ljuddetektering på högtalaren eller skärmen.

• Rök- och kolmonoxidlarm och detektering av krossat glas är inte tillgängliga med en prenumeration på 1:a generationens Nest Aware.

• Du behöver använda Home-appen för att aktivera ljuddetektering på högtalaren eller skärmen och ändra inställningarna.

Andra enheter

Nest-kameror kan också upptäcka ljud och meddela dig. Du kan läsa mer i vår artikel om rörelse- och ljuddetektering för Nest-kameror.

Nest Secure kan också identifiera glas som krossas. Läs artikeln om Secures detektering av krossat glas för mer information om hur den fungerar och hur du konfigurerar den i Nest-appen.

Så fungerar ljuddetektering

Med ljuddetektering kan högtalaren eller skärmen meddela dig när den registrerar ljud från rök- eller kolmonoxidlarm eller glas som krossas även när du inte är hemma.

Om du till exempel har gått hemifrån men glömt något på spisen ska röklarmet i bostaden aktiveras när det identifierar rök. Med en prenumeration på Nest Aware kan högtalaren som är i samma rum som ditt röklarm identifiera ljudet från röklarmet.

Enheten spelar in larmet och sparar ljudklippet i Home-appen. Om du har aktiverat aviseringar får du en avisering från Home-appen.

Från aviseringen kan du öppna ljuddetekteringshändelsen direkt i flödet. Tryck på ljuddetekteringshändelsen om du vill granska ljudklippet i Home-appen. Du kan till och med lyssna på ljud i realtid för att verifiera om det är larmet i bostaden som låter.

Vid behov kan du använda funktionen för nödsamtal i Home-appen för att snabbt kontakta räddningstjänsten som ligger närmast bostaden, även om du inte är hemma.

Högtalaren fungerar på samma sätt om den registrerar ljudet av fönsterglas som krossas i hemmet. På så sätt kan du kontakta larmcentralen direkt om det finns en inkräktare i bostaden.

Krav för att använda ljuddetektering

• En prenumeration på Nest Aware. Ljuddetektering är inte tillgänglig med en prenumeration på 1:a generationens Nest Aware.

• Home-appen

• En adress i USA

• Någon av följande högtalare eller skärmar:

• Google Home

• Google Home Max

• Google Nest Mini

• Google Home Mini

• Google Nest Audio

• Google Nest Hub

• Google Nest Hub Max

• Google Nest Wifi-åtkomstpunkt

Placeringsriktlinjer för ljuddetektering

För bästa möjliga ljuddetektering ska enheten placeras i samma rum som ett röklarm, kolmonoxidlarm eller fönster.

Om det inte går ska enheten placeras inom synhåll från larmet eller fönstret. Det innebär att ljudet från larmet eller fönstret inte ska blockeras av väggar, dörrar och möbler.

Visa ljuddetekteringshändelser i Home-appen

I Home-appen kan du hitta och välja ljuddetekteringshändelser om du vill granska ljudklipp som högtalaren eller skärmen har spelat in.

Från en avisering

Från aviseringen kan du öppna ljuddetekteringshändelsen direkt i flödet. Tryck på ljuddetekteringshändelsen om du vill granska ljudklippet i Home-appen.

I flödet

Flödet är den del av Home-appen där du kan se de händelser som dina kompatibla Nest-produkter identifierat. Läs mer om flödet i hjälpcentret.

1. Om du vill öppna flödet trycker du på nere till höger på skärmen.

2. Leta reda på och välj den aktuella ljuddetekteringshändelsen för att öppna ljudklippet. Du kan behöva scrolla ned för att hitta ljuddetekteringshändelsen du vill granska.

• Händelser med rök- och kolmonoxidlarm och glas som krossas visas automatiskt under Viktiga händelser högst upp i flödet.

• Äldre händelser med rök- och kolmonoxidlarm och glas som krossas flyttas till Senaste händelser i flödet.

Pågående larm

Om skärmen eller högtalaren upptäcker en rök- eller kolmonoxidlarmhändelse medan den pågår visas den högst upp i Home-appen. Den pågående ljuddetekteringshändelsen visas även högst upp i flödet.

Ignorera en ljuddetekteringshändelse

När du ignorerar en ljuddetekteringshändelse i flödet flyttas den högst upp i Senaste händelser.

• Om du har en ljuddetekteringshändelse i Viktiga händelser i flödet trycker du på ignorera.

• Om högtalaren eller skärmen har identifierat ett rök- eller kolmonoxidlarm och händelsen pågår visas den högst upp i flödet. Öppna Flöde And then och tryck sedan på IgnoreraDismiss icon på händelsen.

Visa historiken för hemmet

Du kan öppna historiken för hemmet om du vill visa och filtrera ljuddetekteringshändelser. Det är användbart om du vill visa händelser från längre tillbaka i tiden som inte visas i Viktiga händelser eller Senaste händelser.

1. Öppna flödet.

2. Välj Öppna historiken högst upp på skärmen.

3. Använd följande filter i Historik för hemmet för att ange vilken typ av aktivitet du vill granska:

• Enhet

• Händelsetyp

4. Leta reda på och välj den aktuella ljuddetekteringshändelsen för att öppna ljudklippet. Du kan behöva scrolla ned för att hitta den du letar efter.

Ljudklipp

Välj en ljuddetekteringshändelse i Home-appen för att öppna ljudklippet som spelats in av högtalaren eller skärmen.

Radera ett ljudklipp

1. Tryck på en ljuddetekteringshändelse för att öppna ljudklippet.

2. Tryck på Alternativ uppe till höger på skärmen.

3. Välj Radera ljudklipp.

Lyssna på ljud i realtid

Om en händelse med ett rök- eller kolmonoxidlarm eller glas som krossas nyligen inträffat kan du lyssna i realtid och höra vad som registreras av högtalaren eller skärmen.

Obs! När du börjar lyssna i realtid meddelar enhetens högtalare att någon lyssnar.

1. Välj en ljuddetekteringshändelse för att öppna ljudklippet.

2. Tryck på Lyssna live. Du kan lyssna på ljud i realtid i upp till tre minuter.

Prata via enheten genom telefonens mikrofon

Tryck på Mikrofon Microphone icon för att aktivera mikrofonen när du lyssnar på ljud i realtid och börja sedan prata. Tryck på den igen för att stänga av mikrofonen.

Använda nödsamtal

Om du lyssnar på ljud i realtid i Home-appen kan du trycka på Nödsamtal och ringa en larmcentral nära hemmet.

Obs! Kontrollera att nödsamtal har aktiverats i Home-appen. Om funktionen är inaktiverad visas inte alternativet för att ringa nödsamtal.

Läs mer om hur du använder nödsamtal

Ändra inställningarna för högtalaren eller skärmen

Öppna inställningarna för ljuddetektering i Home-appen:

1. Tryck på Inställningar i Home-appen.

2. Välj Nest Aware.

3. Välj Ljuddetektering. Där kan du ändra inställningarna för ljuddetektering.

Läs avsnitten nedan om du vill veta mer om hur du ändrar specifika inställningar.

Aktivera eller inaktivera ljuddetektering

Obs! Du måste aktivera mikrofonen på högtalaren eller skärmen för att ljuddetekteringen ska fungera.

När du har aktiverat ljuddetektering kan du göra följande:

• Välja vilka ljud som kan identifieras.

• Välja vilka högtalare och skärmar som ska användas för ljuddetektering.

Obs! De här inställningarna gäller för alla i hemmet. Medlemmar i hemmet kan inte ange egna inställningar för ljuddetektering. Däremot kan medlemmarna i hemmet kan välja egna aviseringsinställningar.

1. Tryck på Inställningar i Home-appen.

2. Välj Nest Aware.

3. Välj Ljuddetektering.

4. Aktivera eller inaktivera ljuddetektering med hjälp av reglaget.

Ändra vilka ljud som ska identifieras

När du ändrar vilka ljud som ska identifieras tillämpas ändringarna på alla högtalare och skärmar som du använder för ljuddetektering.

1. Tryck på Inställningar i Home-appen.

2. Välj Nest Aware.

3. Välj Ljuddetektering.

4. Under Ljud markerar eller avmarkerar du rutan bredvid Röklarm, Kolmonoxidlarm och Glas som krossas för att ange vilka ljud du vill att enheten ska identifiera.

Ange vilka enheter som ska användas för ljuddetektering

När du ändrar vilka högtalare och skärmar som ska användas för ljuddetektering tillämpas ändringarna för alla medlemmar i hemmet. Medlemmar i hemmet kan inte göra egna inställningar för vilka enheter som ska användas för ljuddetektering.

1. Tryck på Inställningar i Home-appen.

2. Välj Nest Aware.

3. Välj Ljuddetektering.

4. Aktivera eller inaktivera ljuddetektering för varje enhet under Enheter.

Ändra aviseringsinställningarna

Alla medlemmar i hemmet kan välja om de vill få aviseringar när en enhet identifierar ett rök- eller kolmonoxidlarm eller glas som krossas i hemmet.

1. Tryck på Inställningar i Home-appen.

2. Välj Nest Aware.

3. Välj Ljuddetektering.

4. Tryck på Aviseringar om ljuddetektering.

5. Flytta reglaget bredvid Röklarm, Kolmonoxidlarm och Glas som krossas för att aktivera eller inaktivera aviseringar för respektive ljud.

Felsök

Om ljuddetekteringen inte fungerar på högtalaren eller skärmen läser du artikeln Felsöka ljuddetektering.