To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Finn ut mer om lydregistrering på høyttalere og skjermer

Med et Nest Aware-abonnement kan Google-høyttaleren eller -skjermen din (Google Home Mini, Google Nest Hub osv.) registrere lyden fra alle røykvarslere eller karbonmonoksidalarmer og sende deg varsler fra Home-appen. Høyttaleren eller skjermen kan også varsle deg når den registrerer glass som knuses (for eksempel et vindu) i hjemmet ditt. På den måten kan høyttaleren eller skjermen varsle deg når noe skjer, selv om du er langt unna.

How to turn on Sound Detection

Viktig å vite

• Lydregistrering gjør ikke at høyttaleren eller skjermen kan registrere røyk eller karbonmonoksid. De kan bare registrere lyden fra karbonmonoksidalarmer og røykvarslere. Lydregistrering er ikke en erstatning for et alarmsystem og kan ikke kontakte nødtjenester, for eksempel politi eller brannvesen, på dine vegne.

• Du må ha et Nest Aware-abonnement og en adresse i USA som er lagret i Home-appen, for å bruke lydregistrering på høyttaleren eller skjermen din.

• Registrering av røykvarslere, karbonmonoksidalarmer og knust glass, er ikke tilgjengelig med et abonnement på Nest Aware (1. generasjon).

• Du må ha Home-appen for å slå på lydregistrering for høyttaleren eller skjermen og endre innstillingene.

Andre enheter

Nest-kameraer kan også registrere lyder og varsle deg. For å finne ut mer, les artikkelen Slik registrerer Nest-kameraene lyd og bevegelse.

Nest Secure kan også registrere glass som knuses. Les Nest Secure-artikkelen om registrering av knust glass for å finne ut hvordan det fungerer, og hvordan du konfigurerer det i Nest-appen.

Slik fungerer lydregistrering

Med lydregistrering kan høyttaleren eller skjermen varsle deg når den registrerer lyden av karbonmonoksidalarmer, røykvarslere eller glass som knuses, selv om du ikke er hjemme.

Hvis du for eksempel har dratt hjemmefra, men har glemt å slå av komfyren, skal røykvarsleren i hjemmet utløses når den registrerer røyk. Med et Nest Aware-abonnement kan høyttaleren du har i samme rom som røykvarsleren, registrere lyden fra røykvarsleren.

Enheten tar opp alarmen og lagrer lydklippet i Home-appen. Hvis du har slått på varsler, får du et varsel fra Home-appen.

Du kan trykke på varselet for å gå direkte til lydregistreringshendelsen i feeden. Derfra kan du ganske enkelt trykke på lydregistreringshendelsen for å gå gjennom lydklippet i Home-appen. Du kan til og med lytte til direktesendt lyd for å prøve å bekrefte lyden av en alarm i hjemmet ditt.

Hvis det er nødvendig, kan du bruke nødanrop i Home-appen for å kontakte en nødsentral i nærheten av hjemmet, selv om du er langt unna.

Høyttaleren kan fungere på samme måte hvis den registrerer lyden av glass som knuses i hjemmet ditt. Det betyr at du kan kontakte nødtjenester for å sende hjelp til hjemmet ditt ved innbrudd.

Krav til bruk av lydregistrering

• et Nest Aware-abonnement – lydregistrering er ikke tilgjengelig for abonnementer på Nest Aware (1. generasjon)

• Home-appen

• en adresse i USA

• en hvilken som helst av følgende høyttalere eller skjermer:

• Google Home

• Google Home Max

• Google Nest Mini

• Google Home Mini

• Google Nest Audio

• Google Nest Hub

• Google Nest Hub Max

• Google Nest Wifi-punkt

Plasseringsretningslinjer for lydregistrering

For best mulig lydregistrering bør enheten være i samme rom som en røykvarsler, karbonmonoksidalarm eller et vindu.

Hvis det ikke er mulig, bør enheten være i synsfeltet til alarmen eller vinduet. Dette betyr at vegger, dører og møbler ikke skal blokkere lyden fra alarmer eller vinduer på enheten.

Se lydregistreringshendelser i Home-appen

I Home-appen kan du finne og velge lydregistreringshendelser for å gå gjennom lydklipp som høyttaleren eller skjermen har tatt opp.

Fra et varsel

Du kan trykke på varselet for å gå direkte til lydregistreringshendelsen i feeden. Derfra kan du ganske enkelt trykke på lydregistreringshendelsen for å gå gjennom lydklippet i Home-appen.

I feeden

Feeden er den delen av Home-appen der du ser hendelsene som registreres av de støttede Nest-produktene dine. Finn ut mer om feeden i brukerstøtten.

1. For å gå til feeden, trykk på nederst til høyre på skjermen.

2. Finn og velg lydregistreringshendelsen for å åpne lydklippet. Det kan hende du må rulle nedover for å finne lydregistreringshendelsen du er ute etter.

• Røykvarslere, karbonmonoksidalarmer og glass som knuses, vises automatisk under Prioriterte hendelser øverst i feeden.

• Eldre hendelser med røykvarslere, karbonmonoksidalarmer og glass som knuses, flyttes til Nylige hendelser i feeden.

Pågående alarmer

Hvis skjermen eller høyttaleren registrerer en røykvarsler eller karbonmonoksidalarm og hendelsen er pågående, vises den øverst i Home-appen. Den pågående lydregistreringshendelsen vises øverst i feeden.

Avvis en lydregistreringshendelse

Når du avviser en lydregistreringshendelse i feeden, flyttes den til toppen av Nylige hendelser.

• Hvis en lydregistreringshendelse er i Prioriterte hendelser i feeden, trykker du på Avvis.

• Hvis høyttaleren eller skjermen har registrert en røykvarsler eller karbonmonoksidalarm og hendelsen er pågående, vises den øverst i feeden. Gå til feeden And then trykk på AvvisDismiss icon på aktiviteten.

Se hjemloggen

Du kan gå til hjemloggen for å se og filtrere lydregistreringshendelser. Dette er nyttig hvis du vil se hendelser som ikke er helt nye, og som ikke vises i Prioriterte hendelser eller Nylige hendelser.

1. Gå til feeden.

2. Velg Gå til loggen øverst på skjermen.

3. Bruk følgende filtre i hjemloggen for å angi hvilken type aktivitet du vil gå gjennom:

• Enhet

• Aktivitetstype

4. Finn og velg lydregistreringshendelsen for å åpne lydklippet. Det kan hende at du må rulle nedover for å finne den du er ute etter.

Lydklipp

Velg en lydregistreringshendelse i Home-appen for å åpne lydklippet som er tatt opp av høyttaleren eller skjermen din.

Slett lydklipp

1. Trykk på en lydregistreringshendelse for å åpne lydklippet.

2. Trykk på Alternativer øverst til høyre på skjermen.

3. Velg Slett lydklippet.

Lytt til direktesendt lyd

Hvis en røykvarsler, karbonmonoksidalarm eller glass som knuses, nylig har skjedd, kan du lytte direkte for å høre hva høyttaleren eller skjermen registrerer.

Merk: Når du begynner å lytte direkte, kunngjør høyttaleren på enheten at noen lytter.

1. Velg en lydregistreringshendelse for å åpne lydklippet.

2. Trykk på Lytt direkte. Du kan lytte til lyd i opptil 3 minutter.

Bruk telefonens mikrofon for å snakke via enheten

Når du hører på direktelyd, trykker du på mikrofonen Microphone icon for å slå på mikrofonen. Deretter kan du snakke. Trykk på ikonet igjen for å slå av mikrofonen.

Bruk nødanrop

Hvis du lytter til direktesendt lyd i Home-appen, kan du trykke på Nødanrop for å ringe nødtjenester i nærheten av hjemmet.

Merk: Sørg for at nødanrop er slått på i Home-appen. Hvis funksjonen er slått av, ser du ikke alternativet for å bruke nødanrop.

Finn ut hvordan du bruker nødanrop

Endre innstillingene for høyttaleren eller skjermen

Gå til innstillingene for lydregistrering i Home-appen:

1. Trykk på Innstillinger i Home-appen.

2. Velg Nest Aware.

3. Velg Lydregistrering. Derfra kan du endre innstillingene for lydregistrering.

I delene nedenfor kan du finne ut hvordan du endrer bestemte innstillinger.

Slå lydregistrering på eller av

Merk: Du må slå på mikrofonen for høyttaleren eller skjermen for at lydregistrering skal fungere.

Når du har slått på lydregistrering, kan du gjøre følgende:

• Velg hvilke lyder som kan registreres.

• Velg hvilke høyttalere og skjermer som skal registrere lyder.

Merk: Disse innstillingene gjelder for alle i hjemmet. Medlemmene av hjemmet kan ikke angi sine egne innstillinger for lydregistrering. Hvert medlem kan imidlertid angi sine egne varslingsinnstillinger.

1. Trykk på Innstillinger i Home-appen.

2. Velg Nest Aware.

3. Velg Lydregistrering.

4. Slå lydregistrering på eller av med bryteren.

Endre hvilke lyder du vil registrere

Når du endrer hvilke lyder du vil registrere, gjelder dette for alle høyttalerne og skjermene du har konfigurert for lydregistrering.

1. Trykk på Innstillinger i Home-appen.

2. Velg Nest Aware.

3. Velg Lydregistrering.

4. Under «Lyder» merker du av eller fjerner avmerkingen for Røykvarslere, Karbonmonoksidalarmer og Glass som knuses for å velge lydene du vil at enheten skal registrere.

Angi hvilke enheter som skal registrere lyder

Når du endrer hvilke høyttalere og skjermer som skal registrere lyder, gjelder dette for alle medlemmene av hjemmet. Medlemmene kan ikke selv angi hvilke enheter som skal registrere lyder.

1. Trykk på Innstillinger i Home-appen.

2. Velg Nest Aware.

3. Velg Lydregistrering.

4. Under «Enheter» slår du lydregistrering av eller på for hver enhet med bryteren.

Endre varslingsinnstillingene

Hvert medlem kan velge om de vil motta varsler når en enhet registrerer en røykvarsler, karbonmonoksidalarm eller glass som knuses, i hjemmet.

1. Trykk på Innstillinger i Home-appen.

2. Velg Nest Aware.

3. Velg Lydregistrering.

4. Trykk på Varsler om lydregistrering.

5. Bruk bryteren ved siden av Røykvarslere, Karbonmonoksidalarmer og Glass som knuses for å slå varsler av eller på for hver lyd.

Feilsøk

Hvis lydregistrering ikke fungerer på høyttaleren eller skjermen, kan du gå til artikkelen om feilsøking av lydregistrering.