To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Lue lisää kaiuttimien ja näyttöjen äänentunnistuksesta

Kun sinulla on Nest Aware ‑tilaus, Google-kaiutin tai ‑näyttö (esim. Google Home Mini tai Google Nest Hub) voi havaita savu- tai häkähälytyksen äänen ja lähettää sinulle ilmoituksen Home-sovelluksesta. Kaiutin tai näyttö voi myös ilmoittaa sinulle, kun se havaitsee ikkunan tai muun lasin rikkoutumisen kodissasi. Näin kaiutin tai näyttö voi ilmoittaa sinulle, kun jotain tapahtuu, vaikka olisit kaukana.

How to turn on Sound Detection

Tärkeitä tietoja

• Kaiutin tai näyttö ei voi havaita savua tai häkää äänentunnistuksen kautta. Se havaitsee vain savu- tai häkähälytyksen äänen. Äänentunnistus ei korvaa hälytysjärjestelmää eikä voi ottaa puolestasi yhteyttä hätäkeskukseen, esimerkiksi poliisiin tai palokuntaan.

• Jos haluat käyttää äänentunnistusta kaiuttimella tai näytöllä, sinulla on oltava Nest Aware ‑tilaus, ja Home-sovellukseen on oltava tallennettuna yhdysvaltalainen osoite.

• Savu- ja häkähälytyksen ja lasin rikkoutumisen havaitseminen ei ole käytettävissä 1. sukupolven Nest Aware ‑tilauksissa.

• Kaiuttimen tai näytön äänentunnistuksen laittaminen päälle ja asetusten muuttaminen edellyttää Home-sovellusta.

Muut laitteet

Nest-kamerat voivat myös havaita ääniä ja ilmoittaa niistä sinulle. Lue lisää artikkelista, jossa kerrotaan Nest-kameran liikkeen- ja äänentunnistuksesta.

Nest Secure voi myös havaita lasin rikkoutumisen. Lue Securen artikkeli lasin rikkoutumisen havaitsemisesta, jossa kerrotaan, miten ominaisuus toimii ja miten voit ottaa sen käyttöön Nest-sovelluksessa.

Näin äänentunnistus toimii

Äänentunnistuksen avulla kaiutin tai näyttö voi ilmoittaa sinulle, kun se havaitsee savu- tai häkähälytyksen tai lasin rikkoutumisen äänen myös ollessasi poissa kotoa.

Jos olet esimerkiksi lähtenyt kotoa mutta olet jättänyt jotain hellalle, kotisi savuvaroittimen pitäisi hälyttää, kun se havaitsee savua. Kun sinulla on Nest Aware ‑tilaus, samassa huoneessa savuvaroittimen kanssa oleva kaiutin voi havaita savuvaroittimen tuottaman äänen.

Laite äänittää hälytyksen ja tallentaa audioklipin Home-sovellukseen. Jos ilmoitukset ovat päällä, saat ilmoituksen Home-sovelluksesta.

Ilmoituksen kautta voit siirtyä suoraan fiidissä olevaan äänentunnistustapahtumaan. Sieltä voit napauttaa äänentunnistustapahtumaa ja tarkistaa sitten audioklipin Home-sovelluksesta. Voit myös tarkistaa kotonasi kuuluvan hälytysäänen kuuntelemalla ääntä reaaliaikaisesti.

Home-sovelluksen hätäpuhelulla voit tarvittaessa soittaa nopeasti kotisi lähellä olevaan hätäkeskukseen, vaikka olisit kaukana kotoa.

Kaiutin toimii samalla tavalla, jos se havaitsee ikkunalasin rikkoutumisen äänen kodissasi. Jos kyseessä on tunkeilija, voit siten ottaa yhteyttä hätäkeskukseen, josta kotiisi välitetään apua.

Äänentunnistuksen käytön edellytykset

• Nest Aware ‐tilaus. Äänentunnistus ei ole käytettävissä 1. sukupolven Nest Aware ‑tilauksissa.

• Home-sovellus

• Osoite Yhdysvalloissa

• Jokin seuraavista kaiuttimista tai näytöistä:

• Google Home

• Google Home Max

• Google Nest Mini

• Google Home Mini

• Google Nest Audio

• Google Nest Hub

• Google Nest Hub Max

• Google Nest Wifi ‑piste

Äänentunnistuksen sijoitteluohjeita

Äänentunnistus toimii parhaiten, kun laite on samassa huoneessa kuin savu- tai häkävaroitin tai ikkuna.

Jos tämä ei ole mahdollista, laitteen tulisi olla suorassa näköyhteydessä varoittimeen tai ikkunaan. Seinät, ovet ja huonekalut eivät siis saa estää varoittimesta tai ikkunasta tulevan äänen kulkua laitteeseen.

Äänentunnistustapahtumien katsominen Home-sovelluksessa

Voit etsiä ja valita äänentunnistustapahtumia Home-sovelluksesta kuunnellaksesi kaiuttimen tai näytön tallentamat audioklipit.

Ilmoituksesta

Ilmoituksen kautta voit siirtyä suoraan fiidissä olevaan äänentunnistustapahtumaan. Sieltä voit napauttaa äänentunnistustapahtumaa ja tarkistaa sitten audioklipin Home-sovelluksesta.

Fiidissä

Fiidi on Home-sovelluksen osio, jossa näkyvät tuettujen Nest-tuotteiden havaitsemat tapahtumat. Lue lisää fiidistä ohjekeskuksesta.

1. Siirry fiidiin napauttamalla näytön oikeasta alakulmasta.

2. Etsi ja valitse äänentunnistustapahtuma ääniklipin avaamista varten. Sinun on ehkä vieritettävä alemmas, jotta löydät haluamasi äänentunnistustapahtuman.

• Savu- ja häkähälytyksen ja lasin rikkoutumisen havaitseminen näkyvät automaattisesti fiidin yläosassa Tärkeät tapahtumat ‑kohdassa.

• Vanhemmat savu- ja häkähälytysten ja lasin rikkoutumisen tapahtumat siirtyvät fiidin Viimeaikaiset tapahtumat ‑kohtaan.

Käynnissä olevat hälytykset

Jos näyttö tai kaiutin havaitsee savu- tai häkähälytyksen ja tapahtuma on käynnissä, se näkyy Home-sovelluksen yläosassa. Meneillään oleva äänentunnistustapahtuma näkyy fiidin yläosassa.

Äänentunnistustapahtuman hylkääminen

Kun hylkäät äänentunnistustapahtuman fiidissä, se siirtyy Viimeaikaiset tapahtumat ‑osion alkuun.

• Jos äänentunnistustapahtuma on fiidin Tärkeät tapahtumat ‑kohdassa, valitse Hylkää.

• Jos kaiutin tai näyttö on havainnut savu- tai häkähälytyksen ja tapahtuma on käynnissä, se näkyy fiidin yläosassa. Siirry fiidiin And then valitse tapahtuman kohdalta HylkääDismiss icon.

Kodin historian katsominen

Kodin historiassa voit katsella ja suodattaa äänentunnistustapahtumia. Tästä on hyötyä, jos haluat katsella tapahtumia, joista on jo aikaa ja jotka eivät näy Tärkeät tapahtumat- tai Viimeaikaiset tapahtumat ‑osioissa.

1. Siirry fiidiin.

2. Valitse näytön yläreunasta Siirry historiaan.

3. Seuraavilla Kodin historian suodattimilla voit valita, mitä toimintaa haluat katsella:

• Laite

• Tapahtuman tyyppi

4. Etsi ja valitse äänentunnistustapahtuma ääniklipin avaamista varten. Sinun on ehkä vieritettävä alemmas, jotta löydät haluamasi.

Audioklipit

Valitse äänentunnistustapahtuma Home-sovelluksesta ja avaa sitten kaiuttimen tai näytön tallentama audioklippi.

Audioklipin poistaminen

1. Avaa audioklippi napauttamalla äänentunnistustapahtumaa.

2. Valitse näytön oikeasta yläkulmasta Asetukset.

3. Valitse Poista audioklippi.

Äänen kuuntelu reaaliaikaisesti

Jos savu- tai häkähälytys tai lasin rikkoutuminen on tapahtunut äskettäin, voit kuunnella livenä, mitä kaiutin tai näyttö havaitsee sillä hetkellä.

Huom. Kun alat kuunnella reaaliaikaisesti, laitteen kaiutin ilmoittaa, että joku kuuntelee ääntä livenä.

1. Avaa audioklippi valitsemalla äänentunnistustapahtuma.

2. Valitse Kuuntele livenä. Voit kuunnella ääntä reaaliaikaisesti enintään kolme minuuttia.

Puhuminen laitteen kautta puhelimen mikrofonin avulla

Kun kuuntelet ääntä reaaliaikaisesti, laita mikrofoni päälle napauttamalla Mikrofoni Microphone icon ja puhu. Laita mikrofoni pois päältä napauttamalla sitä uudelleen.

Hätäpuheluiden käyttäminen

Jos kuuntelet ääntä reaaliaikaisesti Home-sovelluksessa, voit soittaa kotisi lähellä olevaan hätäkeskukseen valitsemalla Hätäpuhelu .

Huom. Varmista, että hätäpuhelut on otettu käyttöön Home-sovelluksessa. Jos ominaisuus on poistettu käytöstä, et näe hätäpuheluvaihtoehtoa.

Lue lisää hätäpuheluiden käyttämisestä

Kaiuttimen tai näytön asetusten muuttaminen

Siirry Home-sovelluksen äänentunnistusasetuksiin:

1. Valitse Home-sovelluksesta Asetukset .

2. Valitse Nest Aware.

3. Valitse Äänentunnistus. Sen kautta voit muuttaa äänentunnistuksen asetuksia.

Alla olevissa osioissa kerrotaan, miten voit muuttaa tiettyjä asetuksia.

Äänentunnistuksen laittaminen päälle tai pois päältä

Huom. Sinun on laitettava kaiuttimen tai näytön mikrofoni päälle, jotta äänentunnistus toimii.

Kun äänentunnistus on päällä, voit tehdä seuraavia asioita:

• Valitse, mitkä äänet voidaan havaita.

• Valitse, mitkä kaiuttimet ja näytöt osallistuvat äänentunnistukseen.

Huom. Nämä asetukset tulevat voimaan kaikille kotisi jäsenille. Kodin jäsenet eivät voi valita omia äänentunnistusasetuksiaan. Jokainen kodin jäsen voi kuitenkin valita omat ilmoitusasetuksensa.

1. Valitse Home-sovelluksesta Asetukset .

2. Valitse Nest Aware.

3. Valitse Äänentunnistus.

4. Laita äänentunnistus päälle tai pois päältä valitsimella.

Havaittavien äänien muuttaminen

Kun muutat havaittavia ääniä, valinta tulee voimaan kaikille kaiuttimille ja näytöille, joille olet ottanut äänentunnistuksen käyttöön.

1. Valitse Home-sovelluksesta Asetukset .

2. Valitse Nest Aware.

3. Valitse Äänentunnistus.

4. Aseta äänet, jotka haluat laitteen havaitsevan, merkkaamalla valintaruutu tai poistamalla sen merkintä Äänet-kohdan Savuhälytykset-, Häkähälytykset- ja Lasin rikkoutuminen ‑vaihtoehtojen vierestä.

Valitse, mitkä laitteet osallistuvat äänentunnistukseen

Kun valitset äänentunnistukseen osallistuvat kaiuttimet ja näytöt, valinta tulee voimaan kaikille kodin jäsenille. Kodin jäsen ei voi erikseen valita, mitkä laitteet osallistuvat äänentunnistukseen.

1. Valitse Home-sovelluksesta Asetukset .

2. Valitse Nest Aware.

3. Valitse Äänentunnistus.

4. Laita kunkin laitteen äänentunnistus päälle tai pois päältä Laitteet-kohdan valitsimella.

Ilmoitusasetusten muuttaminen

Jokainen kodin jäsen voi valita, haluaako hän vastaanottaa ilmoituksia, kun laite havaitsee savu- tai häkähälytyksen tai lasin rikkoutumisen kodissasi.

1. Valitse Home-sovelluksesta Asetukset .

2. Valitse Nest Aware.

3. Valitse Äänentunnistus.

4. Valitse Äänentunnistuksen ilmoitukset.

5. Laita kunkin äänen ilmoitukset päälle tai pois päältä Savuhälytykset-, Häkähälytykset- ja Lasin rikkoutuminen ‑vaihtoehtojen vieressä olevilla valitsimilla.

Ongelmanratkaisu

Jos kaiuttimen tai näytön äänentunnistus ei toimi, tutustu artikkeliin Äänentunnistuksen ongelmanratkaisu.