Nest Cam på Google Nest Hub Max

Google Nest Hub Max har en inbyggd Nest Cam. Du kan använda Nest Cam för att hålla ett öga på bostaden när du inte är hemma med funktionen för livesändningar och varningar när aktivitet upptäcks. Om du har en aktiv provperiod eller prenumeration på Nest Aware får du även tillgång till kontinuerlig videoinspelning, intelligenta varningar och andra avancerade funktioner.

Obs! Nest Cam som är inbyggd i Nest Hub Max har inte stöd för Night Vision.

Konfigurera Nest Cam för Nest Hub Max

Kontrollera att Nest Hub Max har konfigurerats innan du aktiverar Nest Cam.

1. Öppna Google Home-appen Google Home app.
  2. Välj Nest Hub Max-enheten som du vill konfigurera Nest Cam för.
  3. Tryck på Konfigurera Nest Cam längst ned. Obs! Om du har konfigurerat ett Nest-konto eller Nest-enheter i hemmet blir du tillfrågad om att migrera Nest-kontot till Google-kontot under konfigureringen så att Hub Max-enheten fungerar med andra Nest-enheter.
  4. Följ anvisningarna på skärmen och skanna QR-koden som visas på Nest Hub Max med kameran på den mobila enheten när du blir ombedd.

Obs! I Home-appen får du åtkomst till livesändning och funktioner för Talk & Listen. Du får åtkomst till alla funktioner i Nest Cam, till exempel aktivitetsaviseringar och Nest Aware, genom att ladda ned Nest-appen och logga in med Google-kontot.

Använda inbyggd Nest Cam

Precis som med andra Nest Cam-enheter kan du och andra i hushållet använda Nest Hub Max-enhetens inbyggda Nest Cam för att se en livesändning av vad som händer därhemma. Om den har aktiverats i Nest-appen innehåller den även aviseringar och kontinuerlig inspelning. Om du vill aktivera eller inaktivera funktioner för Nest Cam kan du göra det i menyn för enhetsinställningar eller på sidan för livesändning.

Aktivera eller inaktivera hemövervakning

Aktivera och inaktivera kameran i enhetsinställningarna

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk eller länkad till samma konto som Google Nest-skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home app.
  3. Tryck på Nest Hub Max följt av Inställningar  följt av Nest Cam.
  4. Aktivera eller inaktivera Funktioner för hemsäkerhet
  5. Valfritt: Om du vill spela upp ljud i din livestream eller inspelad video aktiverar eller inaktiverar du Ljud för hemsäkerhetObs! Den här inställningen påverkar inte mikrofonens andra funktioner. Du kan fortfarande använda röstkommandon med Nest Hub Max-enheten om det här alternativet är inaktiverat.

Inaktivera kamerans livesändning

1. Öppna Google Home-appen Google Home app.
  2. Tryck på Kamera  följt av Meny 3 dot menu icon följt av Stäng av kameran.

Aktivera kamerans livesändning

1. Öppna Google Home-appen Google Home app.
  2. Tryck på Kamera   följt av Slå på kameran.

Anslut Nest Cam till Nest-appen för att få tillgång till ytterligare funktioner

När du konfigurerar Nest Cam får du tillgång till de här ytterligare funktionerna för Nest Cam i Nest-appen:

1. Se till att Nest-appen  är installerad på din mobila enhet. Du kan ladda ned appen från Google Play Butik (Android) eller App Store (iOS).
  2. Öppna Nest-appen  på den mobila enheten och välj miniatyren för Nest Hub Max i enhetslistan.
    1. Om du redan har Home-appen öppen kan du även  trycka på Nest Hub Max i Homeföljt av Inställningar Settings icon följt av Konfigurera Nest Cam i Nest-appen för att få tillgång till fler funktioner .
  3. Logga in med ditt Google-konto när Nest-appen öppnas om du inte redan har gjort det. Tryck på Logga in med Google följt av ditt Google-konto följt av Tillåt följt av miniatyren för Nest Cam följt av Inställningar Settings icon följt av Ja.
  4. Aktivera On eller inaktivera Off mikrofonen och tryck sedan på Nästa.
  5. Tryck på Bekanta ansikten följt av aktivera On eller inaktivera Off Identifiering av bekanta ansikten och tryck sedan på Klar.

Nest Cam som är inbyggd i Nest Hub Max har nu konfigurerats i Nest-appen. Så här kommer du åt funktionerna i Nest Cam eller ändrar inställningarna:

1. Öppna Nest-appen .
  2. Tryck på förhandsgranskningen av miniatyren för Nest Cam följt av Inställningar Settings icon.

Inspelningsfunktioner i Nest Cam

LED-lampan på Nest Hub Max visar vad Nest Cam gör. När Nest Cam är aktiverad lyser en grön LED-lampa på enheten. Det innebär att Nest Hub Max kan användas för att streama bilder eller video så att du kan övervaka hemmet på ett säkert sätt via Nest-appen. LED-lampan blinkar grönt när du eller en familjemedlem tittar på livesändningen.

Fast grönt sken

Solid green light

Nest Cam är på och övervakar för närvarande.

Blinkande grönt sken

Blinking green light

Någon i hemmet kollar för närvarande på flödet från Nest Cam.

Obs!

• Om du prenumererar på Nest Aware och har konfigurerat den inbyggda Nest Cam i Nest-appen spelar enheten in video kontinuerligt så att du kan granska den i Nest-appen.
  • Om du inte har Nest Aware men har konfigurerat den inbyggda Nest Cam i Nest-appen skickar Nest Hub Max ögonblicksbilder på aktiviteter från de senaste tre timmarna som du kan granska i Nest-appen när en händelse upptäcks i kamerans vy.

Du kan när som helst inaktivera Nest Cam i antingen Nest- eller Home-appen.

Läs mer om kontrollerna och indikatorerna för kameran och mikrofonen på Nest Hub Max.

På sidan med vanliga frågor om integritet för Googles enheter och tjänster för uppkopplade hem kan du läsa mer om hur din data hanteras när du använder den inbyggda Nest Cam i Nest Hub Max.