Nest Cam op de Google Nest Hub Max

De Google Nest Hub Max wordt geleverd met een ingebouwde Nest Cam. Met de Nest Cam kun je een oogje in het zeil houden als je de deur uit bent, met live videobeelden en meldingen als er activiteit wordt waargenomen. Als je een actief (proef)abonnement op Nest Aware hebt, ontvang je ook continue video-opnamen, intelligente meldingen en andere geavanceerde functies.

Opmerking: Op de Nest Cam die in de Nest Hub Max is ingebouwd, wordt Nachtzicht niet ondersteund.

De Nest Cam van de Nest Hub Max instellen

Ga na of de Nest Hub Max is ingesteld voordat je de Nest Cam aanzet.

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Selecteer de Nest Hub Max waarvoor je de Nest Cam wilt instellen.
  3. Tik onderaan op Nest Cam instellen.Opmerking: Als je een Nest-account hebt of Nest-apparaten in je huis hebt ingesteld, krijg je tijdens het instellen de optie om je Nest-account over te zetten naar je Google-account zodat je Hub Max kan samenwerken met andere Nest-apparaten.
  4. Volg de instructies op het scherm. Als hierom wordt gevraagd, gebruik je de camera van je mobiele apparaat om de QR-code te scannen die op de Nest Hub Max wordt weergegeven.

Opmerking: In de Home-app heb je toegang tot de live weergave en de functie Praten & luisteren. Als je toegang wilt tot de volledige reeks Nest Cam-functies, zoals activiteitsmeldingen en Nest Aware-functies, download je de Nest-app en log je in met je Google-account.

De ingebouwde Nest Cam gebruiken

Net als bij andere Nest Cam-apparaten kun je met de Nest Cam in je Nest Hub Max een live weergave krijgen van wat er thuis gebeurt. Ook krijg je meldingen en ononderbroken opnamen (als deze zijn ingeschakeld in de Nest-app). Als je de Nest Cam-functionaliteit wilt in- of uitschakelen, ga je naar het menu met apparaatinstellingen of de pagina met de live weergave.

Bewaking van je huis in- of uitschakelen

De camera aan- of uitzetten via de apparaatinstellingen

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je Google Nest-scherm.
  2. Open de Google Home-app Google Home app.
  3. Tik op je Nest Hub Max en dan Instellingen  en dan Nest Cam.
  4. Schakel Functies voor bewaking van je huis in of uit.
  5. Optioneel: Als je audio in je livestream en opgenomen video wilt afspelen, schakel je Audio voor bewaking van je huis in of uit. Opmerking: Deze instelling heeft geen invloed op andere functies van de microfoon. Als deze optie is uitgeschakeld, kun je nog steeds spraakopdrachten gebruiken met je Nest Hub Max-apparaat.

De camera uitzetten vanuit de live weergave

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Tik op Camera  en dan Menu 3 dot menu icon en dan Camera uitschakelen.

De camera aanzetten vanuit de live weergave

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Tik op Camera  en dan Camera inschakelen.

De Nest Cam aan de Nest-app koppelen voor toegang tot meer functies

Als je de Nest Cam instelt, heb je via de Nest-app toegang tot de volgende Nest Cam-functies:

1. Zorg dat de Nest-app  is geïnstalleerd op je mobiele apparaat. Je kunt de app downloaden via de Google Play Store (Android) of de App Store (iOS).
  2. Open de Nest-app  op je mobiele apparaat en selecteer de miniatuur van de Nest Hub Max in je apparaatlijst.
    1. Als je de Home-app al geopend hebt, tik je vanuit Home  op je Nest Hub Max en dan Instellingen Settings icon en dan stel je Nest Cam in de Nest-app  in voor nog meer functies.
  3. Als de Nest-app wordt geopend, log je in met je Google-account als je dat nog niet hebt gedaan. Tik op Inloggen met Google en dan je Google-account en dan Toestaan en dan de miniatuur van je Nest Cam en dan Instellingen Settings icon en dan Ja.
  4. Zet de microfoon aan On of uit Off en tik op Volgende.
  5. Tik op Bekende gezichten en dan schakel Herkenning van bekende gezichten in On of uit Off en tik op Gereed.

De Nest Cam die in de Nest Hub Max is ingebouwd, wordt nu ook ingesteld in de Nest-app. Volg de onderstaande stappen om de Nest Cam-functies te openen of de instellingen te wijzigen:

1. Open de Nest-app .
  2. Tik op de voorbeeldminiatuur van je Nest Cam en dan Instellingen Settings icon.

Opnamegedrag van de Nest Cam

Aan het ledlampje op je Nest Hub Max kun je zien wat de Nest Cam doet. Als de Nest Cam aanstaat, brandt er een groen ledlampje op je apparaat. Dit betekent dat de Nest Hub Max afbeeldingen en video's kan streamen om je huis op afstand te bewaken vanuit de Nest-app. Als jij of een gezinslid naar de live weergave kijkt, knippert het ledlampje groen.

Brandt groen

Solid green light

De Nest Cam staat aan en bewaakt het huis.

Knippert groen

Blinking green light

Een lid van je huishouden bekijkt de stream van de Nest Cam.

Opmerkingen:

• Als je op Nest Aware bent geabonneerd en de ingebouwde Nest Cam in de Nest-app hebt ingesteld, neemt je apparaat ononderbroken video op, die je vervolgens in de Nest-app kunt bekijken.
  • Als je geen Nest Aware hebt, maar de ingebouwde Nest Cam in de Nest-app hebt ingesteld, stuurt de Nest Hub Max de laatste 3 uur aan momentopnamen van activiteiten die de camera waarneemt. Deze kun je in de Nest-app bekijken.

Je kunt de functies van de Nest Cam altijd uitschakelen via de Nest-app of de Home-app.

Meer informatie over camera- en microfoonbediening en indicatoren op de Nest Hub Max

Als je wilt weten hoe je gegevens worden verwerkt bij gebruik van de ingebouwde Nest Cam van je Nest Hub Max, lees je de pagina met veelgestelde vragen over privacy in het Helpcentrum voor de connected home-apparaten en -services van Google.