To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Vanlige spørsmål om kameraregistrering: Google Nest Hub Max

Nest Hub Max har funksjoner for kameraregistrering du kan bruke for å kontrollere og tilpasse brukeropplevelsen basert på hva kameraet registrerer. Enheten kan for eksempel kjenne deg igjen ved hjelp av Face Match, og du kan kontrollere den med Quick Gestures. Disse funksjonene kan når som helst slås av og på via innstillingen for kameraregistrering.

Hva er funksjonene for kameraregistrering?

Funksjonene for kameraregistrering brukes for å la kameraet på Nest Hub Max registrere det som skjer i hjemmet ditt. Dette gjøres ved å analysere bilder fra kameraet på enheten – uten at bildene sendes til Google. Nest Hub Max kan bli nyttigere hvis du slår på innstillingen for kameraregistrering. Da kan du for eksempel slå på Face Match for å tilpasse opplevelsen av enheten eller bruke Quick Gestures for raskt å starte og stoppe medieinnhold. Foreløpig gjelder innstillingen for kameraregistrering bare for Face Match, Quick Gestures og Se og snakk, men vi planlegger å lansere flere funksjoner knyttet til kameraregistrering etter hvert. Slike funksjoner kommer også til å kreve at innstillingen for kameraregistrering er slått på.

Hva er fordelene med kameraregistrering?

• Behandling på enheten: All kameraregistrering gjøres lokalt på Nest Hub Max-enheten din. Når du har slått på funksjonene for kameraregistrering, sendes ikke videoopptakene dine til Google, men behandles på enheten. Du finner mer informasjon i garantiene våre om personvern i hjemmet.
  • Enkel kontroll: Med kameraregistrering får du bedre kontroll. Hvis du ikke vil at funksjoner som Quick Gestures eller Face Match – som analyserer bilder lokalt på Nest Hub Max-enheten din – skal være slått på, kan du velge «Ikke nå» når du konfigurerer Nest Hub Max. Du kan også når som helst slå dem av i innstillingene.

Hvordan slår jeg kameraregistreringen av og på?

Når du konfigurerer Nest Hub Max, blir du spurt om du vil slå på funksjonene for kameraregistrering. Hvis du ikke slår på kameraregistreringen når du konfigurerer enheten, kan du gjøre det senere i enhetsinnstillingene:

1. Sørg for at mobilenheten eller nettbrettet du bruker, er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket eller knyttet til den samme kontoen som Google Nest-skjermen din.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Trykk og hold på enhetsbrikken.
  4. Øverst til høyre trykker du på Innstillinger  etterfulgt av Gjenkjenning og deling.
  5. Slå Kameraregistrering av eller på. Hvis du slår det av, blir Face Match og Quick Gestures også slått av.

Merk: Under konfigureringsprosessen kan du bli spurt om du vil registrere deg for Face Match, men dette skjer bare hvis du har slått på kameraregistrering tidligere i prosessen.

Kameraregistrering og personlige resultater

Hvis du angir at Nest Hub Max bare skal vise personlige resultater (som påminnelser og kalenderaktiviteter) når en Face Match-kontroll er bestått, ser du dem ikke lenger hvis du slår av kameraregistrering. Slik endrer du innstillingene for personlige resultater:

1. Sørg for at mobilenheten eller nettbrettet du bruker, er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket eller knyttet til den samme kontoen som Google Nest-skjermen din.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Trykk og hold på enhetsbrikken.
  4. Øverst til høyre trykker du på Innstillinger  etterfulgt av Gjenkjenning og deling.
  5. Alternativet for å vise personlige resultater når en Face Match-kontroll er bestått, er nedtonet. Slå på kameraregistrering for å gjøre dette alternativet tilgjengelig. Eventuelt kan du velge «Vis alltid» eller «Vis aldri».

Finn ut mer om personlige resultater

Kameraregistrering og Duo-samtaler

Kameraregistreringen påvirker ikke autofokusen under videosamtaler med Duo, der kameraet panorerer og zoomer for å holde deg i synsfeltet. Du kan administrere den funksjonen direkte i Duo-samtaler.

Selv om Google Duo og Google Meet er slått sammen til en ny Meet-app på mobilenheter, nettbrett og datamaskiner vises fortsatt Google Duo-ikonet Duo app på Google Nest-skjermer.