To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Konfigurera och styra smarta enheter som är kompatibla med direktkonfigurering

Direktkonfigurering i Google Home-appen innebär att du kan konfigurera kompatibla enheter från början till slut i Google Home-appen. Med enheter som har stöd för direktkonfigurering behöver du ingen brygga eller hubb och heller ingen app från enhetens tillverkare.

Obs! Om enheten inte visas med direktkonfigurering kan du behöva följa anvisningarna för att ansluta andra enheter som fungerar med assistenten.

Krav

Konfigurera din smarta enhet

Obs! Om enheten från Cync (C by GE) inte visas med direktkonfigurering konfigurerar du först enheten i appen Cync (C by GE). Sedan följer du anvisningarna för att ansluta andra smarta enheter i Google Home-appen.

1. Konfigurera högtalaren eller skärmen från Google Nest eller Google Home om du inte redan har gjort det.
  2. Koppla in och slå på den smarta enheten i det rum där du har högtalaren eller skärmen. Obs! Du kan flytta enheten när konfigureringen är klar.
  3. Öppna Google Home-appen Google Home-appen. Kontrollera att du har den senaste versionen.
  4. Tryck på Enheter Lägg till Google Nest eller en partnerenhet Google Nest or partner device.
  5. Slutför konfigureringen enligt anvisningarna i appen.

Tips! Det namn som du ger enheten används i röstkommandon. Använd namn som ”läslampa” eller ”taklampa”. Rummets namn ska inte vara en del av namnet på enheten.

Så här felsöker du direktkonfigurering

Hantera smarta hemenheter

När du har konfigurerat enheterna kan du styra dem med hjälp av röstkommandon och via Google Home-appen. Läs om hur du styr dina smarta hemenheter med Google Nest- och Home-enheter.

Ta bort enheter som använder direktkonfigurering från Home-appen

När du tar bort en enhet från ett hem händer följande:

• Enheten kopplas bort från medlemmarna i hemmet.
  • Länken till enheten tas bort från Google-kontot.
  1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Inställningar  uppe till höger följt av Ta bort enhet följt av Ta bort.