To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Styra Google Nest-produkter med Amazon Alexa

Google erbjuder en funktion för smarta hem som gör att du kan ansluta dina Nest-enheter till Amazons hemstyrning Alexa.

Google Nest-funktionen för Amazon Alexa fungerar med följande Nest-enheter:

• Nest-kameror och Nest-dörrklockor
  • Nest-termostater

Med Google Nest-funktionen för Amazon Alexa kan du till exempel göra följande:

Obs! Vissa Google Nest-funktioner kan Alexa inte styra. Google Nest-funktionen är tillgänglig över hela världen, men alla inställningar och funktioner är kanske inte tillgängliga överallt. Du hittar mer information om vilka funktioner och röstkommandon du kan använda med Alexa i avsnittet Help & Feedback i Alexa-appen .

Aktivera Google Nest-funktionen för Amazon Alexa

Innan du börjar

Aktivera Google Nest-funktionen i Google Home-appen

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på ditt konto.
  3. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till Google-enheten. Om det är rätt konto kan du trycka på för att stänga kontofönstret. Du byter konto genom att trycka på ikonen för rullgardinsmenyn och sedan på ett annat konto eller Lägg till ytterligare ett konto.
  4. Tryck på Inställningar
  5. Tryck på Tjänster följt av Amazon Alexa-funktion .
  6. Följ anvisningarna på skärmen för att aktivera funktionen i Alexa-appen.

Lägga till eller ta bort en Nest-enhet från Alexa

Om du installerar en annan Nest-enhet i Google Home-appen och även vill styra den med Alexa måste du bevilja åtkomstbehörighet så här:

1. Lägg till din Nest-kamera i Google Home-appen .
  2. Tryck på Inställningar
  3. Tryck på Tjänster följt av Partneranslutningar .
  4. Tryck på Amazon Alexa.
  5. Aktivera behörigheter för den nya enheten.
  6. Säg ”Alexa, discover my devices”.

Ta bort en Nest-enhet:

1. Gör något av följande:
    • Inaktivera behörigheter för Alexas partneranslutningar för den enheten.
    • Ta bort Nest-enheten från Google Home- eller Nest-appen.
  2. Vänta några minuter och uppdatera sedan Alexa-appen.
Röstkommandon för Nest-termostater

Du kan styra vissa funktioner på Nest-termostaten när du pratar med en Alexa-kompatibel enhet, till exempel Amazon Echo Show eller Dot.

Det här är några saker du kan säga:

Säga termostatens namn

När det står [termostatens namn] i exemplen nedan ska du säga termostatens tilldelade namn som det visas i Alexa-appen.

Fråga om rummets temperatur eller termostatens måltemperatur

• ”Alexa, what's the temperature in [termostatens namn]?"
  • ”Alexa, what's the temperature in the house?"
  • ”Alexa, what temperature is my [termostatens namn] set to?"

Ange en måltemperatur

• ”Alexa, set the [termostatens namn] temperature to ___ degrees."
  • ”Alexa, change the [termostatens namn] to ___ degrees."
  • ”Alexa, turn my [termostatens namn] temperature to ___ degrees."

Höja eller sänka måltemperaturen

• ”Alexa, decrease the [termostatens namn] temperature."
  • ”Alexa, increase the [termostatens namn] by ___ degrees."
  • ”Alexa, make my [termostatens namn] warmer by ___ degrees."

Om du ber Alexa att ändra temperaturen utan att ange med hur mycket ändras temperaturen med 1 °C.

Alexa styr Nest-termostaten lite annorlunda när läget Värme • Kyla är aktiverat, eftersom det kan byta mellan uppvärmning och nedkylning efter behov. Om du till exempel ber Alexa att ställa in temperaturen på 22 grader ska både den lägre och den övre gränsen ställas in på en temperatur i intervallet 20–24 grader.

Obs! Alexa kan inte styra Nest-termostaten om den är inställd på Eco Temperatures, om läget Off är aktiverat, om Emergency Heat används eller om det finns Emergency Shutoff.

Ändra termostatens läge

Du kanske vill ändra läget för termostaten när årstiden ändras eller aktivera Eco Temperatures innan alla åker hemifrån.

”Alexa, set the [termostatens namn] to ___ mode.”

Vilka lägen som är tillgängliga beror på vilken utrustning du installerar. Dessa lägen kan vara Heat, Cool, HeatCool eller Eco.

Röstkommandon för Nest-kameror och Nest-dörrklockor

Med Google Nest-funktionen för Amazon Alexa kan du titta på livesändning från kameran på en Alexa-enhet med skärm (t.ex. Amazon Fire TV eller Echo Show).

Kom ihåg:

• Detta fungerar bara på Alexa-enheter med skärm. Det fungerar inte på Alexa-enheter utan skärm (till exempel Amazon Echo, Dot, Echo Dot osv.).
  • Om du styr en Amazon Fire TV med en Alexa Voice Remote ska du hålla mikrofonknappen på fjärrkontrollen nedtryckt medan du pratar.
  • Alexa kan inte visa någon livesändning från Nest-kameran om kameran är avstängd. Du måste öppna Google Home-appen eller Nest-appen på telefonen och slå på kameran innan du ger Alexa ett röstkommando.
  • Livesändning från en kamera eller dörrklocka från Nest med batteri avslutas efter fem minuter. Livesändning från en kamera eller dörrklocka från Nest med kabel avslutas efter 12 timmar. Upprepa röstkommandot om du vill fortsätta streama.

Så här säger du namnet på kameran eller dörrklockan

Om det står [kamerans namn] i exemplen nedan säger du kamerans tilldelade namn som det visas i Alexa-appen.

Visa livevideo från en kamera eller dörrklocka

• ”Alexa, show the [kamerans namn].”
  • ”Alexa, show the feed from the [kamerans namn].”
  • ”Alexa, show the [kamerans namn] feed.”

Prata med någon vid dörrklockan

Dessa röstkommandon stöds bara på Nest Doorbell (med batteri) och Nest Doorbell (med kabel, 2:a generationen).

• ”Alexa, answer the front door."
  • ”Alexa, talk to the front door.”

Sluta visa livevideon

• ”Alexa, hide the [kamerans namn].”
  • ”Alexa, hide the feed from the [kamerans namn].”
  • ”Alexa, hide the [kamerans namn] feed.”
  • ”Alexa, stop.”
  • ”Alexa, exit.”
Meddelanden från dörrklocka och kamera med Alexa

Alexa kan tala om när följande saker händer på en kamera eller dörrklocka från Nest:

• Dörrklockan ringer: Alexa meddelar när någon ringer på Nest Doorbell (med batteri) eller Nest Doorbell (med kabel, 2:a generationen). På vissa Alexa-enheter med skärm streamas även en livesändning från dörrklockan automatiskt.
  • Rörelsedetektering: Alexa meddelar när en Nest-kamera eller dörrklocka upptäcker rörelse.
  • Persondetektering: Alexa meddelar när en Nest-kamera eller dörrklocka upptäcker en person (endast USA).

Aktivera meddelanden om att någon ringer på dörren

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Favoriter eller Enheter .
  3. Tryck länge på enhetens ruta  Mer More menu  Inställningar .
  4. Tryck på reglaget Dörrklocka följt av för Meddelanden om besökare .
  5. Nu kan du slå på eller stänga av meddelanden om att någon ringer på dörren i Alexa-appen.

Meddelanden från Alexa om att någon ringer på dörren stöds bara på Nest Doorbell (med batteri) och Nest Doorbell (med kabel, 2:a generationen).

Aktivera meddelanden om rörelse eller persondetektering

1. Öppna Hantering av partneranslutningar följt av kontrollera att du är inloggad på det Google-konto som du använde när du konfigurerade kameran eller dörrklockan i Google Home-appen.
  2. Välj Amazon Alexa följt av aktivera Händelser för varje kamera eller dörrklocka som du vill få meddelanden om rörelse- eller persondetektering från.
    • Säg ”Alexa, discover my devices” om du vill lägga till nya enheter.
  3. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  4. Tryck på Favoriter eller Enheter .
  5. Tryck länge på enhetens ruta  Mer More menu  Inställningar .
  6. Tryck på Händelser följt av Registrerade händelser .
  7. Aktivera aviseringar om rörelse eller händelser med personer.
  8. Nu kan du aktivera eller inaktivera meddelanden om rörelse- och persondetektering under Device Settings i Alexa-appen .

Alexa-meddelanden om rörelse- och persondetektering är bara tillgängliga på

• Nest Cam (med batteri)
  • Nest Cam (inomhus, med kabel)
  • Nest Cam med strålkastare
  • Nest Doorbell (med batteri)
  • Nest Doorbell (med kabel, 2:a generationen)

Meddelanden om personer är bara tillgängliga i USA.

Hantering av partneranslutningar

Du kan hantera vilken data från Nest-enheten som ska delas med Amazon i verktyget Hantering av partneranslutningar.

Felsöka

Besök Amazons webbplats om du behöver hjälp med Alexa och anslutningen till Nest-produkter. Du kan till exempel behöva aktivera behörigheter för Nest-funktionen eller inaktivera funktionen och aktivera den på nytt. På Amazons webbplats finns detaljerade anvisningar och fler felsökningstips:

Amazon.com: Alexa Devices Help
Amazon.com: Alexa Features help

En svart skärm visas för livekameravyn

Om skärmen är svart på Amazon-enheten eller i Alexa-appen när du ska titta på livesändning från kameran är kameran troligen avstängd eller offline.

1. Se efter om kameran är aktiverad på startskärmen i Google Home-appen .
  2. Om du använder rutinerna Hemma och Borta kontrollerar du om kameran är inställd på att vara avstängd när någon är hemma.

Felsöka en kamera eller dörrklocka som är offline

Enheten visas inte i Alexa-appen

Om du aktiverade Google Nest-funktionen för andra enheter först och sedan konfigurerade en ny Nest-enhet behöver du aktivera behörigheter för den nya enheten i Google Home-appen.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Inställningar
  3. Tryck på Tjänster följt av Partneranslutningar .
  4. Tryck på Amazon Alexa.
  5. Aktivera behörigheter för den nya enheten.