Meer informatie over het bedienen van je Google Nest-producten met Amazon Alexa

Door de ondersteuning van Google Nest voor nieuwe technologieën, zoals Alexa, krijg je meer mogelijkheden om je Nest-huis te bedienen, ook als je niet thuis bent. Met Alexa hoef je niet naar de thermostaat te gaan of je telefoon te zoeken. Zeg gewoon een van onderstaande opdrachten om Alexa te vertellen wat je je Nest-product wilt laten doen.

Amazon Alexa ondersteunt de volgende Google Nest-producten:

• Camera's en videodeurbellen
  • Thermostaten

Belangrijk: Niet alle Google Nest-producten, Amazon-producten en Smart Home Skill-integraties uit dit artikel zijn beschikbaar in alle landen.

Amazon Alexa verbinden met je Google Nest-producten

Zet eerst je Nest-account over naar en Google-account voordat je van start gaat.

Schakel eerst met de Alexa-app de Google Nest Skill in. Dit kan via de volgende apparaatgroepen:

• Thermostaat
  • Camera

Volg de instructies op het scherm en kies welke gegevens je met Amazon wilt delen. Selecteer dan Accepteren

Vraag vervolgens Alexa je Nest-producten te detecteren door te zeggen, 'Alexa, discover my devices.'

Op de website van Amazon vind je gedetailleerde instructies.

Als je de Smart Home Skill niet ziet in de in Amazon Alexa-app, betekent dit dat de skill niet beschikbaar is in jouw land.

Opmerking: Je moet lid zijn van het huis waarmee de apparaten zijn verbonden om de Google Nest Skill in te stellen.

Een Nest-product koppelen aan of loskoppelen van Alexa

Als je 'Alexa, discover my devices' zegt, zoekt Alexa automatisch naar alle Nest-producten in je huis.

Wil je later een Nest-product toevoegen of verwijderen met de Nest-app, dan kun je de opdracht gewoon nog een keer zeggen om Alexa te synchroniseren met alles wat je dan gebruikt.

Als je een Nest-product wilt loskoppelen, klik je op de knop 'Verbinding verbreken' in de tool voor partnerverbindingen.

Opdrachten voor Google Nest-thermostaten

Je kunt een Nest-thermostaat bedienen door te praten met een Alexa-apparaat, bijvoorbeeld een Amazon Echo, Tap of Dot. Hier zijn enkele opdrachten die je kunt gebruiken.

De naam van de thermostaat zeggen

Wanneer je 'naam thermostaat' in onderstaande voorbeelden ziet, zeg je de locatie die aan de thermostaat is toegewezen in de Nest-app, zoals 'Gang'. Als je niet zeker weet welke locatie je aan de thermostaat hebt toegewezen, kun je dit als volgt controleren:
open de Nest-app en dan tik op je thermostaat en dan Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen en dan Waar.

Als je niet de naam van de thermostaat in de opdracht noemt, vraagt Alexa je de naam te zeggen van de thermostaat die je wilt bedienen.

In zeldzame gevallen kan het voorkomen dat je twee thermostaten hebt met dezelfde locatienaam, zoals 'Gang', plus een aangepast label, zoals 'Beneden'. Als je thermostaat een aangepast label heeft, moet je zeggen: 'Alexa, set the Gang Beneden to ___ degrees'.

Belangrijk: Gebruik niet het woord 'thermostat' wanneer je tegen Alexa praat, tenzij dit in de naam van je thermostaat zit. Gebruik alleen de exacte locatienaam die je in de Nest-app ziet wanneer je de opdracht geeft. Als je thermostaat bijvoorbeeld de naam Gang heeft, dan werkt de opdracht 'Alexa, change the Gang to ___ degrees' wel, maar de opdracht 'Alexa, change the Gang thermostat to ___ degrees' niet.

Alexa vragen wat de kamertemperatuur is

• Alexa, what's the temperature in 'naam thermostaat'?
  • Alexa, what's the temperature in the house?
  • Alexa, what temperature is my 'naam thermostaat' set to?

Een specifieke gewenste temperatuur instellen

• Alexa, set the 'naam thermostaat' temperature to ___ degrees.
  • Alexa, change the 'naam thermostaat' to ___ degrees.
  • Alexa, turn my 'naam thermostaat' temperature to ___ degree

De gewenste temperatuur verhogen of verlagen

• Alexa, decrease the 'naam thermostaat' temperature.
  • Alexa, increase the 'naam thermostaat' by ___ degrees.
  • Alexa, make my 'naam thermostaat' warmer by ___ degrees.

Als je Alexa vraagt de temperatuur te wijzigen zonder op te geven met hoeveel graden, verandert de Alexa de temperatuur met 1 °C .

In zeldzame gevallen kan het voorkomen dat je twee thermostaten hebt met dezelfde
locatienaam en een aangepast label. Labels worden weergegeven onder de
naam van de thermostaat in de Nest-app, bijvoorbeeld 'Gang - beneden'.
In dat geval zeg je 'Alexa, set the Gang beneden to ___ degrees.'

Alexa bedient je Nest-thermostaat op een iets andere manier
in de modus Verwarmen • Koelen, waarin automatisch geschakeld kan worden tussen
verwarmen en koelen. Als je bijvoorbeeld Alexa vraagt
de temperatuur in te stellen op 22 graden, worden de onderste en bovenste grens van het
temperatuurbereik van de thermostaat ingesteld op het bereik van circa 21 - 23 graden.
Alexa bevestigt je verzoek door te zeggen 'Gang is in heat-cool mode,
aiming for 22 degrees'.

App custom label

Opmerking: Alexa kan de temperatuur niet aanpassen als de Nest-thermostaat is ingesteld op een Ecotemperatuur, is uitgeschakeld, de noodverwarming gebruikt of als de Noodstop is geactiveerd.

De modus van de thermostaat veranderen

Je wilt misschien de modus van de thermostaat veranderen bij een seizoenswisseling, of overschakelen naar Ecotemperatuur voordat iedereen vertrekt.

• Alexa, set the 'naam thermostaat' to ___ mode.

Voor de modus kun je kiezen uit de opties VerwarmenKoelenVerwarmen•Koelen of Eco. Welke opties beschikbaar zijn, is afhankelijk van welke apparatuur er is geïnstalleerd.

Opdrachten voor de Nest-camera

Met de Nest Camera Skill kun je live video van je camera bekijken op een Amazon-videospeler (bijvoorbeeld Amazon Fire TV).

Houd rekening met het volgende:

• Deze skill werkt alleen op Amazon-apparaten die video kunnen afspelen. De skill werkt niet op apparaten die geen videomogelijkheden hebben (zoals een Amazon Echo).
  • Als je een Alexa Voice Remote gebruikt, moet je de microfoonknop op de afstandsbediening ingedrukt houden terwijl je praat.
  • Als de Nest-camera uit staat, kan Alexa hem niet bedienen. Je moet de Nest-app op je telefoon openen en de camera aanzetten voordat je Alexa een spraakopdracht geeft.

De naam van je camera zeggen

Als in de onderstaande voorbeelden 'naam camera' wordt gebruikt, zeg
je de naam of locatie die je aan je camera hebt gegeven bij
het instellen. Als je niet zeker weet welke locatie je aan
de camera hebt toegewezen, kun je dit als volgt controleren:
open de Nest-app en dan tik op de camera en dan Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen en dan Waar.

Tenzij het woord 'camera' deel uitmaakt van de naam van je
Nest-camera, zeg je dit woord niet als je tegen Alexa praat. De opdracht 'Alexa, show
the Woonkamer' werkt bijvoorbeeld wel, maar de opdracht 'Alexa, show the Woonkamer-camera' niet.

Hoewel het niet vaak voorkomt, is het mogelijk dat je
meer dan één camera hebt met dezelfde locatienaam, zoals 'Gang',
plus een uniek label. Als je de Nest-app opent en op je camera tikt,
kijk dan boven de live videofeed: als je camera een label heeft, staat dit
tussen haakjes, zoals in 'Gang (beneden)'.
Als je tegen Alexa praat, moet je de locatienaam en
het label zeggen, bijvoorbeeld 'Alexa, show de Gang Beneden'.

Nest app home screen spaces

Live video bekijken

• Alexa, show the 'naam camera'
  • Alexa, show feed from the 'naam camera'
  • Alexa, show 'naam camera' feed

Na dertig minuten stopt de camera met het streamen van video naar je Amazon-apparaat. Je kunt dit voortzetten door gewoon de spraakopdracht te herhalen.

Stoppen met het weergeven van video

• Alexa, hide the 'naam camera'
  • Alexa, hide feed from the 'naam camera'
  • Alexa, hide the 'naam camera' feed

Problemen met de verbinding van Alexa met je producten oplossen

Ga naar de website van Amazon voor hulp met Alexa, ook voor de verbinding met Nest-producten. Misschien moet je rechten in- of uitschakelen voor de Nest Skill. Of de Skill eerst uitschakelen en dan weer inschakelen. Op de website van Amazon vind je stapsgewijze instructies en extra suggesties voor probleemoplossing:

Amazon.com: Skills and Games on Alexa