Meer informatie over het bedienen van je Google Nest-producten met Amazon Alexa

Doordat Google Nest nieuwe technologieën ondersteunt, zoals Alexa, krijg je meer mogelijkheden om je Nest-huis te bedienen, ook als je niet thuis bent. Met Alexa hoef je niet naar de thermostaat te gaan of je telefoon te zoeken. Zeg gewoon een van onderstaande opdrachten om Alexa te vertellen wat je je Nest-product wilt laten doen.

Amazon Alexa ondersteunt de volgende Google Nest-producten:

• Camera's en videodeurbellen
  • Thermostaten

Belangrijk: Niet alle Google Nest-producten, Amazon-producten en Smart Home Skill-integraties uit dit artikel zijn in alle landen beschikbaar.

Amazon Alexa verbinden met je Google Nest-producten

Zorg dat je Nest-account is overgezet naar een Google-account voordat je begint. Als je je account nog moet overzetten, volg je deze link voor meer informatie.

Opmerking: Er zijn bepaalde Google-accounts die niet kunnen worden gebruikt voor het overzetten, waaronder G Suite-accounts.

Als je eerdere versies van Alexa Skills hebt gebruikt, schakel je deze uit voordat je de Google Nest Skill voor Alexa toevoegt.

1. Schakel eerst de Google Nest Skill in.
  2. Volg de instructies op het scherm en kies welke gegevens je met Amazon wilt delen. Selecteer dan Gereed
  3. Vraag vervolgens Alexa je Nest-producten te detecteren door 'Alexa, discover my devices' te zeggen.

Op de website van Amazon vind je gedetailleerde instructies.

Als je de Smart Home Skill niet ziet in de in Amazon Alexa-app, betekent dit dat de Skill niet beschikbaar is in jouw land.

Opmerking: Je moet lid zijn van het huis waarmee de apparaten zijn verbonden om de Google Nest Skill te kunnen instellen.

Een Nest-product koppelen aan of loskoppelen van Alexa

Als je 'Alexa, discover my devices' zegt, zoekt Alexa automatisch naar alle Nest-producten in je huis.

Als je later een Nest-product toevoegt of verwijdert met de Nest-app, kun je de opdracht gewoon nogmaals zeggen om Alexa te synchroniseren met alles wat je dan gebruikt.

Als je een Nest-product wilt loskoppelen, klik je op de knop voor het verbreken van de verbinding in de tool Partner Connections Management.

Opdrachten voor Google Nest-thermostaten

Je kunt een Nest-thermostaat bedienen door te praten met een Alexa-apparaat, bijvoorbeeld een Amazon Echo, Tap of Dot. Hier zijn enkele opdrachten die je kunt gebruiken.

De naam van de thermostaat zeggen

Als je 'naam thermostaat' in de onderstaande voorbeelden ziet, zeg je de locatie die aan de thermostaat is toegewezen in de Nest-app, zoals 'Gang'. Als je niet zeker weet welke locatie je aan de thermostaat hebt toegewezen, check je dit zo:
Open de Nest-app en dan tik op de thermostaat en dan Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Waar.

Als je niet de naam van de thermostaat in de opdracht noemt, vraagt Alexa je de naam te zeggen van de thermostaat die je wilt bedienen.

Hoewel het niet vaak voorkomt, is het mogelijk dat je twee thermostaten hebt met dezelfde locatienaam, zoals 'Gang', en een aangepast label, zoals 'Beneden'. Als de thermostaat een aangepast label heeft, moet je zeggen: 'Alexa, set the Gang Beneden to ___ degrees.'

Belangrijk: Gebruik niet het woord 'thermostat' als je tegen Alexa praat, tenzij dit in de naam van de thermostaat zit. Gebruik alleen de exacte locatienaam die je in de Nest-app ziet wanneer je de opdracht geeft. Als de thermostaat bijvoorbeeld de naam 'Gang' heeft, werkt de opdracht 'Alexa, change the Gang to ___ degrees' wel, maar de opdracht 'Alexa, change the Gang thermostat to ___ degrees' niet.

Alexa vragen wat de kamertemperatuur is

• Alexa, what's the temperature in 'naam thermostaat'?
  • Alexa, what's the temperature in the house?
  • Alexa, what temperature is my 'naam thermostaat' set to?

Een specifieke gewenste temperatuur instellen

• Alexa, set the 'naam thermostaat' temperature to ___ degrees.
  • Alexa, change the 'naam thermostaat' to ___ degrees.
  • Alexa, turn my 'naam thermostaat' temperature to ___ degree

De gewenste temperatuur verhogen of verlagen

• Alexa, decrease the 'naam thermostaat' temperature.
  • Alexa, increase the 'naam thermostaat' by ___ degrees.
  • Alexa, make my 'naam thermostaat' warmer by ___ degrees.

Als je Alexa vraagt de temperatuur te wijzigen zonder op te geven met hoeveel graden, verandert de Alexa de temperatuur met 1 °C.

Hoewel het niet vaak voorkomt, is het mogelijk dat je twee thermostaten hebt met dezelfde
locatienaam en een aangepast label. Labels worden weergegeven onder
de naam van de thermostaat in de Nest-app, bijvoorbeeld 'Gang - beneden'.
In dat geval zeg je 'Alexa, set the Gang beneden to ___ degrees.'

Alexa bedient de Nest-thermostaat een beetje anders als
hij in de modus Verwarmen•Koelen staat, waarin hij indien nodig automatisch kan schakelen
tussen verwarmen en koelen. Als je bijvoorbeeld Alexa vraagt de temperatuur op 22 graden te zetten, wordt het temperatuurbereik van de thermostaat ingesteld op circa 21-23 graden.
Alexa bevestigt je verzoek door te zeggen 'Gang is in heat-cool mode,
aiming for 22 degrees'.

App custom label

Opmerking: Alexa kan de temperatuur niet aanpassen als de Nest-thermostaat handmatig is ingesteld op een Ecotemperatuur, is uitgeschakeld, de noodverwarming gebruikt of als de Noodstop is geactiveerd.

De modus van de thermostaat veranderen

Je wilt misschien de modus van de thermostaat veranderen bij een seizoenswisseling, of overschakelen naar Ecotemperatuur voordat iedereen vertrekt.

• Alexa, set the 'naam thermostaat' to ___ mode.

Voor de modus kun je kiezen uit de opties VerwarmenKoelenVerwarmen•Koelen of Eco. Welke opties beschikbaar zijn, is afhankelijk van welke apparatuur er is geïnstalleerd.

Opdrachten voor de Nest-camera

Met de Nest Camera Skill kun je live video van je camera bekijken op een Amazon-videospeler (bijvoorbeeld Amazon Fire TV).

Houd rekening met het volgende:

• Deze Skill werkt alleen op Amazon-apparaten die video kunnen afspelen. De Skill werkt niet op apparaten die geen videomogelijkheden hebben (zoals een Amazon Echo).
  • Als je een Alexa Voice Remote gebruikt, moet je de microfoonknop op de afstandsbediening ingedrukt houden terwijl je praat.
  • Als de Nest-camera uit staat, kan Alexa hem niet bedienen. Je moet de Nest-app op je mobiel openen en de camera aanzetten voordat je Alexa een spraakopdracht geeft.

De naam van de camera zeggen

Als je 'naam camera' in de onderstaande voorbeelden ziet,
zeg je de naam of locatie die je aan de camera hebt gegeven bij
het instellen. Als je niet zeker weet welke locatie je aan de camera
hebt toegewezen, check je dit zo:
Open de Nest-app en dan tik op de camera en dan Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Waar.

Tenzij het woord 'camera' deel uitmaakt van de naam van je Nest-camera,
zeg je dit woord niet als je tegen Alexa praat. De opdracht 'Alexa, show
the Living Room' werkt bijvoorbeeld wel, maar de opdracht 'Alexa, show the Living Room camera' niet.

Hoewel het niet vaak voorkomt, is het mogelijk dat je meer dan één camera hebt
met dezelfde locatienaam, zoals 'Gang', en een uniek
label. Als je de Nest-app opent en op de camera tikt,
kijk je boven de videofeed. Als de camera een label heeft,
staat dit tussen haakjes, zoals 'Gang (beneden)'.
Als je tegen Alexa praat, moet je de locatienaam en
het label zeggen, bijvoorbeeld 'Alexa, show the Gang beneden'.

Nest app home screen spaces

Live video bekijken

• Alexa, show the 'naam camera'
  • Alexa, show feed from the 'naam camera'
  • Alexa, show 'naam camera' feed

Na 60 minuten stopt de camera met het streamen van video naar je Amazon-apparaat. Je kunt dit voortzetten door gewoon de spraakopdracht te herhalen.

Stoppen met het weergeven van video

• Alexa, hide the 'naam camera'
  • Alexa, hide feed from the 'naam camera'
  • Alexa, hide the 'naam camera' feed

Problemen met de verbinding van Alexa met je producten oplossen

Ga naar de website van Amazon voor hulp bij het gebruik van Alexa, ook voor de verbinding met Nest-producten. Misschien moet je rechten in- of uitschakelen voor de Nest Skill. Of de Skill eerst uitschakelen en dan weer inschakelen. Op de website van Amazon vind je stapsgewijze instructies en extra suggesties voor probleemoplossing:

Amazon.com: Skills and Games on Alexa