To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Google Nest-producten bedienen met Amazon Alexa

Google biedt een Skill waarmee je de Nest-apparaten in je smarthome met de bediening voor in huis van Amazon Alexa kunt bedienen.

De Google Nest Skill voor Amazon Alexa werkt met de volgende Nest-apparaten:

• Nest-camera's en -deurbellen
  • Nest-thermostaten

Met de Google Nest Skill voor Amazon Alexa kun je het volgende doen:

Belangrijk: Sommige Google Nest-functies kun je niet bedienen met Alexa. Hoewel de Google Nest Skill wereldwijd beschikbaar is, zijn specifieke instellingen en functies misschien niet overal beschikbaar. Check het gedeelte voor hulp en feedback van de Alexa-app voor meer informatie over de functies en spraakopdrachten die je kunt gebruiken met Alexa.

De Google Nest Skill voor Amazon Alexa aanzetten

Voordat je begint

De Google Nest Skill aanzetten via de Google Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op je account.
  3. Ga na of het getoonde Google-account het account is dat is gekoppeld aan je Google-apparaat. Als dit het goede account is, tik je op om het accountvenster te sluiten. Als je van account wilt wisselen, tik je op het dropdownicoon en daarna op een ander account of op Nog een account toevoegen.
  4. Tik op Instellingen
  5. Tik op Services en dan Amazon Alexa Skill .
  6. Volg de instructies op het scherm om de Skill aan te zetten in de Alexa-app.

Een Nest-apparaat toevoegen aan of verwijderen uit Alexa

Als je een ander Nest-apparaat in de Google Home-app installeert en het ook met Alexa wilt bedienen, geef je zo toegangsrechten:

1. Voeg je Nest-apparaat toe aan de Google Home-app .
  2. Tik op Instellingen
  3. Tik op Services en dan Partnerverbindingen .
  4. Tik op Amazon Alexa.
  5. Zet rechten aan voor je nieuwe apparaat.
  6. Zeg 'Alexa, vind mijn apparaten'.

Zo verwijder je een Nest-apparaat:

1. Voer een van deze stappen uit:
    • Zet de rechten voor Alexa-partnerverbindingen voor dat apparaat uit.
    • Verwijder je Nest-apparaat uit de Google Home- of Nest-app.
  2. Wacht een paar minuten en vernieuw daarna de Alexa-app.
Spraakopdrachten voor de Nest-thermostaat

Je kunt sommige functies op je Nest-thermostaat bedienen door te praten tegen een apparaat met Alexa, zoals een Amazon Echo Show of Dot.

Hier zijn een aantal opdrachten die je kunt gebruiken:

De naam van de thermostaat zeggen

Als je in de onderstaande voorbeelden [naam thermostaat] tegenkomt, zeg je de naam die aan de thermostaat is toegewezen zoals die in de Alexa-app verschijnt.

Alexa vragen wat de kamertemperatuur of de gewenste temperatuur op de thermostaat is

• 'Alexa, wat is de temperatuur op de [naam thermostaat]?'
  • 'Alexa, wat is de temperatuur in huis?'
  • 'Alexa, op welke temperatuur is mijn [naam thermostaat] ingesteld?'

Een specifieke gewenste temperatuur instellen

• 'Alexa, stel de temperatuur van [naam thermostaat] in op ___ graden.'
  • 'Alexa, zet de [naam thermostaat] op ___ graden.'
  • 'Alexa, zet de temperatuur van [naam thermostaat] op ___ graden.'

De gewenste temperatuur verhogen of verlagen

• 'Alexa, verlaag de temperatuur van [naam thermostaat].'
  • 'Alexa, verhoog de [naam thermostaat] met ___ graden.'
  • 'Alexa, zet mijn [naam thermostaat] ___ graden hoger.'

Als je Alexa vraagt de temperatuur te wijzigen zonder op te geven met hoeveel graden, verandert Alexa de temperatuur met 1 °C.

Alexa bedient de Nest-thermostaat een beetje anders als deze in de stand Verwarmen • Koelen staat, waarin die zo nodig automatisch kan schakelen tussen verwarmen en koelen. Als je bijvoorbeeld Alexa vraagt de temperatuur op 22 graden te zetten, wordt het temperatuurbereik van de thermostaat ingesteld op circa 20-24 graden.

Opmerking: Alexa kan de Nest-thermostaat niet bedienen als die is ingesteld op een Ecotemperatuur, op Uit staat, de noodverwarming gebruikt of als er een Noodstop heeft plaatsgevonden.

De modus van de thermostaat veranderen

Je wilt misschien de modus van de thermostaat veranderen bij een seizoenswisseling, of overschakelen naar een Ecotemperatuur voordat iedereen vertrekt.

'Alexa, zet de [naam thermostaat] op de modus ___.'

Welke modi beschikbaar zijn, is afhankelijk van de apparatuur die je installeert. Deze modi kunnen Verwarmen, Koelen, VerwarmenKoelen of Eco zijn.

Spraakopdrachten voor de Nest-camera en -deurbel

Met de Google Nest Skill voor Amazon Alexa kun je de live weergave van je camera checken op een Alexa-apparaat met een scherm (bijvoorbeeld Amazon Fire TV of Echo Show).

Houd rekening met het volgende:

• Deze functie werkt alleen op Alexa-apparaten met een scherm. De functie werkt niet op Alexa-apparaten die geen scherm hebben (zoals een Amazon Echo, Dot of Echo Dot).
  • Als je een Alexa Voice Remote gebruikt om een Amazon Fire TV te bedienen, houd je de microfoonknop op de afstandsbediening ingedrukt terwijl je praat.
  • Als de Nest-camera uitstaat, kan Alexa geen live weergave van de camera tonen. Je moet de Google Home-app of de Nest-app op je telefoon openen en de camera aanzetten voordat je met Alexa een spraakopdracht geeft.
  • De live weergave van een Nest-camera of -deurbel op batterijen stopt na 5 minuten. De live weergave van een Nest-camera of -deurbel op netvoeding stopt na 12 uur. Als je wilt doorgaan met de stream, kun je de spraakopdracht herhalen.

De naam van de camera of deurbel zeggen

Als in de onderstaande voorbeelden [naam camera] staat, zeg je de naam die aan de camera is toegewezen zoals die in de Alexa-app verschijnt.

De live video van een camera of deurbel tonen

• 'Alexa, toon de [cameranaam].'
  • 'Alexa, toon de feed van [cameranaam].'
  • 'Alexa, toon de [cameranaam]-feed.'

Praten met iemand die bij de deurbel staat

Deze spraakopdrachten worden alleen ondersteund op de Nest Doorbell (batterij) en de Nest Doorbell (netvoeding, 2e generatie).

• 'Alexa, check wie er aanbelt.'
  • 'Alexa, praat tegen wie aanbelt.'

De live video niet meer tonen

• 'Alexa, verberg de [cameranaam].'
  • 'Alexa, verberg de feed voor [cameranaam].'
  • 'Alexa, verberg de [cameranaam]-feed.'
  • 'Alexa, stoppen.'
  • 'Alexa, afsluiten.'
Aankondigingen van Alexa voor de deurbel en camera

Alexa kan de volgende gebeurtenissen voor de Nest-camera en -deurbel melden:

• Een druk op de deurbel: Alexa meldt het als iemand op een Nest Doorbell (batterij) of Nest Doorbell (netvoeding, 2e generatie) drukt. Sommige Alexa-apparaten met een scherm streamen ook automatisch de live weergave van de deurbel.
  • Bewegingsdetectie: Alexa meldt het als een Nest-camera of -deurbel beweging detecteert.
  • Persoonsdetectie: Alexa meldt het als een Nest-camera of -deurbel een persoon detecteert (alleen in de VS).

Aankondigingen als er wordt aangebeld aanzetten

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Favorieten of Apparaten .
  3. Houd je vinger op de tegel van het apparaat Meer More menu Instellingen .
  4. Tik op Deurbel  en dan zet bezoekersmeldingen aan .
  5. Je kunt nu deurbelaankondigingen aan- of uitzetten in de Alexa-app.

Deurbelaankondigingen van Alexa worden alleen ondersteund op de Nest Doorbell (batterij) en de Nest Doorbell (netvoeding, 2e generatie).

Aankondigingen van bewegings- of persoonsdetectie aanzetten

1. Ga naar de Partner Connections Manager en dan check of je bent ingelogd op het Google-account waarmee je je camera of deurbel hebt ingesteld in de Google Home-app.
  2. Selecteer Amazon Alexa en dan zet Gebeurtenissen aan voor elke camera of deurbel die je wilt gebruiken voor aankondigingen van bewegings- of persoonsdetectie.
    • Als je nieuwe apparaten wilt toevoegen, zeg je 'Alexa, vind mijn apparaten'.
  3. Open de Google Home-app Google Home-app.
  4. Tik op Favorieten of Apparaten .
  5. Houd je vinger op de tegel van het apparaat Meer More menu Instellingen .
  6. Tik op Gebeurtenissen  en dan Zichtbare gebeurtenissen .
  7. Zet bewegings- of persoonsgebeurtenissen en -meldingen aan.
  8. Je kunt aankondigingen van bewegings- of persoonsdetectie nu aan- of uitzetten in de Alexa-app  onder Apparaatinstellingen.

Bewegings- en persoonsaankondigingen van Alexa zijn alleen beschikbaar op:

• Nest Cam (batterij)
  • Nest Cam (indoor, netvoeding)
  • Nest Cam met spotlight
  • Nest Doorbell (batterij)
  • Nest Doorbell (netvoeding, 2e generatie)

Persoonsaankondigingen zijn alleen beschikbaar in de VS.

Partner Connections Manager

In de tool Partner Connections Manager kun je beheren welke Nest-apparaatgegevens je met Amazon deelt.

Problemen oplossen

Ga naar de website van Amazon voor hulp bij het gebruik van Alexa en de verbinding met Nest-producten. Misschien moet je rechten aan- of uitzetten voor de Nest Skill. Of de Skill eerst uitzetten en dan weer aanzetten. Op de website van Amazon vind je stapsgewijze instructies en extra suggesties voor probleemoplossing:

Amazon.com: hulp met Alexa-apparaten
Amazon.com: hulp met Alexa-functies

De live cameraweergave toont een zwart scherm

Als er een zwart scherm op je Amazon-apparaat of in de Alexa-app is wanneer je de live weergave van de camera checkt, staat de camera waarschijnlijk uit of is deze offline.

1. Check in het startscherm van de Google Home-app of de camera aanstaat.
  2. Als je Thuis- en Afwezig-routines gebruikt, check je of de camera is ingesteld op uitzetten als er iemand thuis is.

Problemen met een offline camera of deurbel oplossen

Apparaat wordt niet getoond in de Alexa-app

Als je een nieuw Nest-apparaat hebt ingesteld nadat je de Google Nest Skill voor andere apparaten hebt aangezet, moet je rechten voor het nieuwe apparaat aanzetten in de Google Home-app.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Instellingen
  3. Tik op Services en dan Partnerverbindingen .
  4. Tik op Amazon Alexa.
  5. Zet rechten aan voor je nieuwe apparaat.