To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Älyvalojen käyttö Google Nest- tai Google Home ‑laitteiden kanssa

Tuetut älyvalot

Made for Google

Voit tehdä Made for Google ‑lamppujen käyttöönoton alusta loppuun Google Home ‑sovelluksen avulla. Tällöin et tarvitse siltaa, keskitintä tai lampun valmistajan sovellusta.

Made For Google ‑lamput:

Toimii Google Assistantin kanssa

Toimii Google Assistantin kanssa ‑lamput ovat yhteensopivia Google Assistantin kanssa, mutta ne eivät ole Made for Google ‑tuotteita. Tarvitset Toimii Google Assistantin kanssa ‑lamppujen käyttöönottoon Google Home ‑sovelluksen, lampun valmistajan sovelluksen ja mahdollisesti myös lampun valmistajan sillan tai keskittimen. Tutustu Google Assistantin yhteistyökumppaneihin, jotka valmistavat Toimii Google Assistantin kanssa ‑lamppuja.

Lampun käyttöönotto ja linkittäminen

Made For Google ‑lamput

1. Kytke lamppu samaan huoneeseen Google Nest- tai Google Home ‑kaiuttimen tai ‑näytön kanssa.
  2. Ota kaiutin tai näyttö käyttöön, jos et ole vielä tehnyt sitä.
  3. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  4. Valitse Laitteet Lisää Google Nest tai yhteistyökumppanin laite Google Nest or partner device.
  5. Valitse lamppu, jonka haluat ottaa käyttöön. Lamppu vilkkuu, kun valitset sen.
  6. Missä tämä laite on? Valitse huone, jossa lamppu on.
    1. Jos haluat luoda oman huoneen, valitse Lisää oma huone ja sitten lisää huoneen nimi ja sitten valitse Seuraava.
  7. Luo yksilöllinen nimi. Lisää lampulle nimi, jota haluat käyttää äänikomennoissasi. Suosittelemme valitsemaan kuvaavan nimen, kuten "lukuvalo" tai "kattovalo". Sinun ei tarvitse lisätä valon nimeen huonetta, jossa valo on (kaiutin tai näyttö tietää jo huoneen).
  8. Älyvaloa otetaan käyttöön. Lamppu voi vilkkua muutaman kerran.
  9. Valosi on valmiina. Valitse Valmis.
  10. Käyttöönotto onnistui. Voit nyt ohjata valoja kaiuttimella tai näytöllä.

Toimii Google Assistantin kanssa ‑lamput

1. Ota lamppu käyttöön seuraamalla sen valmistajan ohjeita. Sinun on ehkä otettava käyttöön myös silta tai keskitin, jos et ole vielä tehnyt niin.
  2. Kytke ja sytytä lamppu siinä huoneessa, jossa kaiutin tai näyttö on.
  3. Ota käyttöön kaiutin tai näyttö.
  4. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  5. Valitse Laitteet   Lisää   Toimii Google Homen kanssa Works with Google Home.
  6. Valitse lamppusi valmistajan logo ja sitten tee käyttöönotto seuraamalla ohjeita. Sinun on ehkä kirjauduttava lampun valmistajan sovellukseen. Voit tehdä käyttöönoton loppuun seuraamalla sovelluksen ohjeita.

Valojen ohjaaminen kaiuttimella tai näytöllä

Perusäänikomennot

Haluamasi toiminto: Sano "Hey Google". Sano sitten…
Valon sytyttäminen ja sammuttaminen "Turn on or off <light name>"
Valon himmennys "Dim the <light name>"
Valon kirkkauden lisääminen "Brighten the <light name>"
Valon kirkkauden asettaminen tietylle tasolle "Set <light name> to 50%"
Valojen himmentäminen tai kirkkauden lisääminen tietyn prosenttimäärän verran

"Dim <light name> by 50%"

"Brighten <light name> by 30%"

Valon värin muuttaminen "Turn <light name> green"
Huoneen kaikkien valojen sytyttäminen tai sammuttaminen "Turn on or off lights in <room name>"
Kaikkien valojen sytyttäminen tai sammuttaminen "Turn on or off all of the lights"

Google Home ‑sovelluksen käyttäminen

Avaa Google Home ‐sovellus Google Home ‑sovellus ja sitten kosketa pitkään haluamaasi valoa. Näet kirkkaussäätimet. Jos lampun väriä voi vaihtaa, myös värisäätimet tulevat näkyviin.

Useiden valojen ohjaaminen ja ajastaminen ohjelmien avulla

Ohjelmien avulla voit ajastaa useita valoja ja ohjata niitä samalla äänikomennolla.

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Automaatiot ja sitten Lisää.
  3. Valitse Kotitalous tai Henkilökohtainen ja lisää sitten ohjelman käynnistin ja toiminnot. Valitse toiminnot kohdasta Ohjaa kodin laitteita ja valitse haluamasi valot.

Lyhytnimien antaminen lampuille

Voit helpottaa lamppujen ohjaamista antamalla niille lyhytnimiä.

1. Voit luoda tai vaihtaa lyhytnimen Google Home ‑sovelluksessa Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Suosikit tai Laitteet
  3. Kosketa laitteen kuvaa pitkään.
  4. Valitse oikeasta yläreunasta Asetukset Settings icon ja sitten Nimi.
  5. Lisää nimi ja sitten valitse Tallenna.

Huom. Sinun ei kannata lisätä lyhytnimeen numeroa tai huonetta, jossa lamppu on. Huomaathan myös, että lyhytnimi näkyy vain Google Home ‑sovelluksessa, ei lampun valmistajan sovelluksessa.

Lampun lisääminen huoneeseen

Voit helpottaa valojen ohjaamista lisäämällä ne kodin huoneisiin. Voit luoda uuden kodin tai huoneen tai lisätä valoja nykyisiin huoneisiin.

Huom. Kaikki kodin jäsenet voivat ohjata siihen lisättyjä valoja.

Lampun lisääminen nykyisessä kodissa olevaan huoneeseen

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Suosikit tai Laitteet
  3. Kosketa pitkään sen lampun ruutua, jonka haluat lisätä huoneeseen.
  4. Valitse oikeasta yläreunasta Asetukset Settings icon ja sitten Huone ja sitten valitse huone ja sitten valitse Tallenna.

Lampun lisääminen uuteen huoneeseen nykyisessä kodissa

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Suosikit tai Laitteet
  3. Kosketa pitkään sen lampun ruutua, jonka haluat lisätä huoneeseen.
  4. Valitse oikeasta yläreunasta Asetukset Settings icon ja sitten Huone ja sitten vieritä alareunaan ja valitse Lisää oma huone ja sitten lisää huoneen nimi ja sitten valitse Tallenna.

Lampun lisääminen eri kodissa olevaan huoneeseen

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Suosikit tai Laitteet
  3. Kosketa pitkään sen lampun ruutua, jonka haluat lisätä huoneeseen.
  4. Napauta oikeasta yläreunasta Asetukset Settings icon ja sitten Koti ja sitten valitse koti ja sitten valitse Seuraava ja sitten valitse huone ja sitten valitse Seuraava.

Valojen ja kaiuttimen tai näytön välisen linkityksen poistaminen

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Suosikit tai Laitteet
  3. Kosketa laitteen kuvaa pitkään.
  4. Valitse oikeasta yläreunasta Asetukset Settings icon ja sitten Poista laite ja sitten Poista.

Tuotekohtaiset tiedot

C by GE

Voit yhdistää kuhunkin kaiuttimeen tai näyttöön enintään kuusi C by GE ‑lamppua.

C by GE ‑lamppujen siirtäminen C by GE ‑sovelluksesta Google Home ‑sovellukseen

Jos olet jo määrittänyt lamppuja C by GE ‑sovelluksessa, voit poistaa ne sieltä ja määrittää ne Google Home ‑sovelluksessa.

Laita C by GE ‑valot päälle. Lamppujen on oltava päällä, ennen kuin voit jatkaa.

Poista lamput C by GE ‑sovelluksesta. Tämä palauttaa lamppujen tehdasasetukset. Lamput vilkkuvat kolmesti, jos tehdasasetusten palautus onnistuu. Jos ne eivät vilku, sinun on palautettava kunkin lampun tehdasasetukset manuaalisesti. Huomaa, että palautustapa riippuu lamppujen laiteohjelmistoversiosta. Jos ensisijainen palautustapa ei toimi, käytössäsi on vanhempi laiteohjelmistoversio ja sinun on käytettävä toista tapaa.

Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus ja seuraa Made for Google ‑määritysohjeita.

Huom. Lamppu voi vilkkua ensimmäisen laiteohjelmistopäivityksen aikana, kun se on otettu käyttöön Google Home ‑sovelluksella.

Äänikomennot C-Sleep-lamppujen värin säätämiseen

Haluamasi toiminto: Sano "Hey Google" ja sitten…
C-Sleep-lamppujen asettaminen kirkkaaseen tilaan (herätysväri) "Set lights to bright white"
C-Sleep-lamppujen asettaminen aktiiviseen tilaan (arkiväri) "Set lights to soft white"
C-Sleep-lamppujen asettaminen rauhalliseen tilaan (nukkumisväri) "Set lights to candlelight"
C-Sleep-lamppujen värilämpötilan muuttaminen "Change lights to 2 700 kelvin" (voit valita 2 000 – 7 000 kelviniä)

Lamppujen ja kaiuttimen tai näytön välisen linkityksen poistaminen

Huom. Et voi poistaa yksittäisten C by GE ‑älyvalojen linkitystä. Jos poistat yhden C by GE ‑lampun linkityksen käyttämällä "Poista linkitys: C by GE" ‑toimintoa, myös kaikki muut C by GE ‑lamput poistetaan.

1. Varmista, että lamput ovat päällä.
  2. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  3. Valitse Suosikit tai Laitteet
  4. Kosketa C by GE ‐lampun ruutua pitkään.
  5. Valitse Asetukset Settings icon ja sitten Poista laite ja sitten Poista. (Tämä poistaa kaikki C by GE ‑lamput. Yksittäisten C by GE ‑lamppujen poistamista ei tueta tällä hetkellä.)

Jos Google Home ‑sovellus ei löydä lamppua käyttöönoton aikana

Huom. Jos lamppusi eivät näy Google Home ‑sovelluksessa eivätkä C by GE ‑sovelluksessa, sinun on luultavasti palautettava niiden tehdasasetukset. Ne saattavat myös käyttää vanhempaa laiteohjelmistoa, joten kokeile tehdasasetusten palautuksen toista tapaa, jos ensisijainen palautusmenetelmä ei toimi.

Jos lamppu ei reagoi

• Varmista, että pistorasiassa on virta. Varmista, että seinäkytkin on päällä.
  • Sammuta lamppu ja sytytä se uudelleen. Kun lamppu on päällä, sen yhdistäminen kaiuttimeen tai näyttöön voi kestää enintään minuutin. Kokeile, toimiiko valo. Jos laite toimii, valmista tuli.
  • Kokeile kytkeä laite toiseen valaisimeen tai pistorasiaan.
  • Jos yllä olevat keinot eivät toimineet, sinun on ehkä palautettava C by GE ‑lampun tehdasasetukset ja tehtävä käyttöönotto uudelleen.

Jos näet virheilmoituksen "Jotain meni pieleen"

• Lampun ja kaiuttimen tai näytön välinen signaali ei välttämättä ole riittävän vahva. Voit vahvistaa signaalia siirtämällä lampun ja kaiuttimen tai näytön lähemmäksi toisiaan. Niiden tulee olla enintään neljän metrin päässä toisistaan.
  • Et välttämättä ole jäsenenä kodissa, jossa lamppu otettiin käyttöön.Pyydä kodin luojaa lisäämään sinut jäseneksi.
  • Muut kaiuttimen, näytön tai C by GE ‑lamppujen lähellä olevat laitteet saattavat aiheuttaa häiriöitä. Jos lähistöllä on Wi-Fi-reititin, langaton puhelin, mikroaaltouuni tai Bluetooth-kaiutin, siirrä niitä kauemmas (jos mahdollista).
  • Olet saattanut lisätä liian monta C by GE ‑lamppua yhteen kaiuttimeen tai näyttöön. Voit lisätä yhteen kaiuttimeen tai näyttöön korkeintaan kuusi lamppua.

Jos ongelma ei vieläkään ratkea, lähetä palautetta kaiuttimista ja näytöistä.

C by GE ‑lamppujen tehdasasetusten palauttaminen

1. Varmista, että kaikki lamput ovat päällä.
  2. Palauta lamppujen tehdasasetukset. Huomaa, että palautustapa riippuu lamppujen laiteohjelmistoversiosta. Jos lamput eivät vilku kolmesti, kun olet tehnyt ensimmäiset palautusvaiheet, sinun on käytettävä toista tapaa.
  3. Käynnistä uudelleen kaiutin tai näyttö, jolla olet ottanut lamput käyttöön. Yritä sitten ottaa lamput uudelleen käyttöön Google Home ‑sovelluksen avulla.

Huom. Jos lamput on yhdistetty C by GE ‑sovellukseen, voit palauttaa niiden tehdasasetukset myös poistamalla ne C by GE ‑sovelluksesta. Lamput vilkkuvat kolmesti, kun niiden linkitys poistetaan. Tämä kertoo, että tehdasasetusten palautus onnistui.

Philips Hue

Philips Huen tilan valaistuksen äänikomennot

Haluamasi toiminto: Sano "Hey Google" ja sitten
Tilan valaistuksen aktivointi "Activate <scene name>" tai "Set <scene name>"
"Set <room name> to <scene name>"
Tilan valaistuksen käytöstä poistaminen "Deactivate <scene name>"

Jos Philips Hue ‑sillan yhdistäminen kaiuttimeen tai näyttöön ei onnistu

1. Sano "Hey Google, sync all devices."
  2. Tarkista Philips Hue ‑silta:
    1. Onko Philips Hue ‑silta päällä?
    2. Onko silta liitetty Wi-Fi-reitittimeen?
    3. Palavatko kaikki sillan yläosassa olevat valot?
  3. Varmista, että kaiutin tai näyttö ja Philips Hue ‑silta ovat yhteydessä samaan Wi-Fi-verkkoon ja reitittimeen.
  4. Käynnistä kaiutin tai näyttö ja Philips Hue ‑silta uudelleen.

Yleinen ongelmanratkaisu

Alustava muistilista

1. Onko kaiuttimen tai näytön virta päällä?
  2. Onko kaiutin tai näyttö yhteydessä Wi-Fi-verkkoosi?
  3. Ovatko älyvalot yhteydessä samaan Wi-Fi-verkkoon?
  4. Käytätkö yllä olevia tuettuja äänikomentoja?
  5. Jos valosi on määritetty myös niiden valmistajan sovelluksessa, voitko ohjata valoja sen kautta?

Vianetsintävaiheet

• Varmista, että mobiililaite, kaiutin tai näyttö ja älylamput ovat yhteydessä samaan Wi-Fi-verkkoon. Jos käytät siltaa, tarkista myös, mihin verkkoon se on yhteydessä.
  • Varmista, että mobiililaite, kaiutin ja näyttö on linkitetty samaan Google-tiliin.
    • Varmista, että näkyvissä oleva Google-tili on sama, jonka olet linkittänyt Google-laitteeseen. Jos tili on oikea, sulje tili-ikkuna napauttamalla . Jos haluat vaihtaa tiliä, napauta avattavaa valikkoa ja valitse sitten toinen tili tai Lisää toinen tili.

• Jos haluat tarkistaa kaiuttimen tai näytön tilin, avaa Google Home ‐sovellus Google Home ‑sovellus . Valitse Suosikit tai Laitteet ja sitten kosketa pitkään laitteen ruutua ja sittenvalitse Asetukset Settings icon ja sittenTunnistus ja jakaminen ja sittenLinkitetyt tilit.
  • Varmista, että lamput on linkitetty Google Home ‑sovellukseen.
    • Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus. Valitse Suosikit tai Laitteet
    • Jos et löydä valojasi, pakota Google Home ‑sovellus sulkeutumaan ja yritä uudelleen.
    • Jos et vieläkään löydä valojasi, ota ne käyttöön uudelleen Google Home ‑sovelluksessa.
  • Sano "Hey Google, sync all devices."
  • Nimeä lamppu uudelleen.
    • Poista huoneen nimi lampun nimestä. Muuta esimerkiksi "makuuhuoneen pöytävalo" muotoon "pöytävalo".
    • Poista numerot ja erikoismerkit valon nimestä. Muuta esimerkiksi "valo numero 1" muotoon "suosikkivalo".
    • Anna kaikille lampuille yksilölliset nimet. Valitse nimiksi esimerkiksi "lukuvalo" ja "TV-valo", älä "sohvan oikea valo" ja "sohvan vasen valo".