Så här placerar du Nest Cam IQ för inomhusbruk i bostaden

Nest Cam IQ för inomhusbruk är utformad så att du snabbt och enkelt kan installera den var du vill. Kameran levereras med ett eget ställ så att du kan placera den på en horisontell yta, till exempel en hylla, utan att använda verktyg. Om du vill kan du installera den på väggen eller i taket med väggfästet till Nest Cam IQ för inomhusbruk, eller till och med fästa den på ett stativ från tredje part.

I de här artiklarna går vi igenom konfigureringen av kameran i följande steg:

1. Lägg till kameran i Nest-appen
  2. Placera eller montera kameran – Du är här
  3. Komma igång med kameran
Cam IQ rotate 180

Oavsett var du väljer att placera Nest Cam IQ
för inomhusbruk kan du rikta den precis rätt
med hjälp av det inbyggda stället.

Kamerans huvud kan vridas bakåt och framåt i 160° så att
du kan placera kameran på ytor högt upp och vinkla kameran
nedåt med en överblick över rummet.

Det går även att rotera kameran i 180° åt vänster eller
höger på stället så att du får den perfekta vinkeln.

Innan du börjar

1. Kontrollera att du har konfigurerat kameran i Nest-appen innan du fortsätter.

2. Vet du fortfarande inte var du ska placera kameran? Här är några tips som kan hjälpa dig att välja en bra plats.

3. Ta bort plasten på Nest Cams lins. Den sitter bara där som skydd under leveransen och installationen.

4. Läs igenom säkerhetsriktlinjerna för användning av kameran.

Placera kameran

Stället till Nest Cam IQ för inomhusbruk har en bred fot så att den står stadigt och dess minimalistiska design smälter in i nästan alla hem.

Kameran sitter redan fast på stället så när du har konfigurerat kameran i Nest-appen behöver du bara göra följande:

1. Placera kameran på en plan horisontell yta.

Obs! Det bästa är att placera kameran tillräckligt högt upp
    så att du får en tydlig bild av ansiktena på personer som
    går framför den. Tack vare ett brett synfält på 130° är det
    enkelt att hitta en plats där du kan se nästan hela rummet.

2. Vrid kameran på stället om du behöver justera synfältet.

3. Kontrollera sedan att kameran streamar video i Nest-appen
    och gör fler justeringar om det behövs.

Tips! Sensorerna kan ge dig en bättre bild om du vinklar kameran så att ytan den står på inte syns i bild.

Valfritt: Installera väggfästet till Nest Cam IQ för inomhusbruk

Med hjälp av väggfästet till Nest Cam IQ för inomhusbruk
kan du på ett säkert sätt sätta fast kameran på väggen, i taket
eller på en annan plan yta. Det ingår ett stativfäste på 1/4 tum
som du kan skruva fast kameran på.
camera IQ wall mount

Så här får du tag på väggfästet till Nest Cam IQ för inomhusbruk

Om du redan har köpt Nest Cam IQ för inomhusbruk tittar du efter ett e-postmeddelande från Nest i inkorgen. Om du inte har fått något meddelande kan du alltid kontakta Nest-supporten och be oss att skicka ett väggfäste.

1. Installera väggfästet

När du har konfigurerat kameran i Nest-appen följer du dessa steg:

1. Ta fram följande verktyg:
    • en borrmaskin med ett borr på 1,6 mm (för trä) eller 3,2 mm (valfritt, för gipsmaterial)
    • en skruvmejsel med krysspår (stjärnspår Phillips)
    • En hammare
    • en penna
    • en stege om du installerar kameran högt upp
    • allting som följde med väggfästet: monteringsplatta, väggankare, skruvar, kabelklämmor och spikar.
  2. Ta med kameran till platsen där du vill installera den och kontrollera att video streamas där. Om kameran är offline måste du hitta en plats som är närmre Wi-Fi-routern.

3. Håll upp väggfästet med den platta baksidan mot väggen eller taket. Markera de två skruvhålen med pennan. Ta sedan bort fästet för nästa steg.

4. Följ de olika anvisningarna beroende på ytans material:
    • Gips: Skruva fast de två plastankarna i väggen eller taket. Ankarna är utformade för att vara självgängande. Om du vill kan du borra styrhål med ett borr på 3,2 mm och sedan skruva fast skruvarna.

5. Passa in väggfästet över ankarna eller styrhålen
med den platta baksidan mot väggen. Skruva i
skruvarna.
 Väggfästet bör nu sitta fast ordentligt
på väggen eller i taket.

6. Passa in hålet på stativet under kamerans bas och
 skruva fast basen på fästet. Om den installeras
på en vägg ska strömkabeln vara riktad uppåt.

Tips! I det här steget ska du rotera kamerans
bas och inte huvudet.

Cam IQ animated turning wall mount

2. Justera kamerans synfält

Nu när kameran sitter fast på väggfästet kan du justera bilden medan den visas i Nest-appen.

1. Vrid kamerans huvud försiktigt tills det är riktat mot det du vill hålla ett öga på.

Tips! Om det inte går att rikta kameran dit du vill på grund av väggfästet finns det två alternativ. Du kan vrida kamerans fot något så att kamerans rörelseintervall flyttas. Se samtidigt till att kameran sitter fast ordentligt. Du kan också testa att skruva loss väggfästet, vrida det 180 grader och skruva fast det igen så att kamerans huvud får ett annat rörelseintervall när den är fastskruvad.

2. Kontrollera videon i Nest-appen och finjustera kamerans synfält ytterligare om det behövs.

3. Om du har satt upp kameran i taket och bilden är uppochned vänder du videon i Nest-appen.

3. Sätt fast kabelklämmor

Vi skickar med fyra kabelklämmor som du kan sätta fast kamerans strömkabel med i väggen så att det ser prydligare ut. Följ dessa steg för var och en av klämmorna:
  1. Dra kamerans kabel genom klämman.
  2. Spika fast klämman i väggen eller taket.

Installera kameran på ett stativ (säljs separat)

Nest Cam IQ för inomhusbruk har ett inbyggt stativhål längst ned på basen som är kompatibelt med ett stativfäste av standardmodell med en skruv på 1/4 tum och 20 gängor per tum. På så sätt kan du sätta fast kameran på ett stativ eller annat kamerafäste som använder denna typ av fäste.

• Om du väljer det här alternativet måste du köpa ett stativ från tredje part. Du kan köpa ett online eller i en fysisk butik som säljer elektronik, kameror eller hemsäkerhet.

• Kontrollera att stativet du köper har ett standardfäste med en skruv på 1/4 tum och 20 gängor per tum. De flesta stativ har ett sådant fäste, så det finns många att välja bland.

Kom ihåg att du inte behöver köpa ett traditionellt stativ med raka ben. Du kan i stället köpa ett med flexibla ben som går att vrida runt saker så att du kan installera kameran på ställen där stativ med raka ben inte kan placeras. Du kan till exempel böja benen runt en stödbjälke eller ett rör högt upp där kameran inte är i vägen.

Kontrollera att benen sitter fast ordentligt så att kameran är monterad på ett säkert sätt även efter en lång tid.