De Nest Cam IQ indoor in huis plaatsen

We hebben de Nest Cam IQ indoor zo ontworpen dat hij op vrijwel elke plek snel en makkelijk kan worden geplaatst. De camera wordt geleverd met een eigen standaard, zodat je hem simpelweg op een horizontaal oppervlak (zoals een plank) kunt neerzetten. Je hebt geen gereedschap nodig. Je kunt de Nest Cam IQ indoor ook aan een wand of plafond bevestigen met de montagesteun of een statief van een andere leverancier.

In deze reeks artikelen ga je het volgende doen om je camera in te stellen:

1. De camera aan de Nest-app toevoegen
  2. Je camera plaatsen of bevestigen: je bent hier
  3. Aan de slag met de camera
Cam IQ rotate 180

Het maakt niet uit waar je de Nest Cam IQ indoor plaatst:
de ingebouwde standaard helpt je precies de juiste
plek te vinden.

De kop van de camera kan 160° naar voren en achteren kantelen.
Je kunt de standaard dus ergens hoog neerzetten en de camera
omlaag richten om de kamer goed in beeld te krijgen.

Daarnaast kun je hem in de standaard 180° naar links en rechts
draaien om de perfecte kijkhoek te vinden.

Voordat je begint

1. Zorg dat je de camera hebt ingesteld met de Nest-app voordat je verdergaat.

2. Bepaal de juiste plek voor je camera. Heb je hulp nodig? Lees dan de tips om een goede plek te kiezen.

3. Verwijder de sticker op de lens van je Nest Cam. De sticker is alleen bedoeld om de lens tijdens transport en installatie te beschermen.

4. Lees de Veiligheidsrichtlijnen voor het gebruik van de camera.

De camera plaatsen

De standaard van de Nest Cam IQ indoor heeft een brede basis zodat de camera goed blijft staan. En het slanke ontwerp past bij vrijwel elk interieur.

De standaard is al bevestigd, dus nadat je de camera met de Nest-app hebt ingesteld, hoef je alleen het volgende te doen:

1. Plaats de camera op een vlak, horizontaal oppervlak.

Opmerking: Plaats de camera hoog genoeg
    om een goed beeld te krijgen van het gezicht van iemand
    die langs de camera loopt. Dankzij de groothoekstand van 130° kun je
    gemakkelijk een plek vinden waar de kamer bijna helemaal in beeld komt.

2. Pas de kijkhoek aan door de camera in zijn standaard te kantelen.

3. Controleer de videostream van de camera in de Nest-app
    en breng zo nodig nog wat aanpassingen aan.

Tip: Stel de hoek van de camera zo af dat het oppervlak waar hij op staat of aan hangt, niet in beeld komt. Hierdoor kunnen de sensoren een beter beeld geven.

Optioneel: Installeer de montagesteun voor de Nest Cam IQ indoor

Met de montagesteun van de Nest Cam IQ indoor kun je
de camera bevestigen aan de wand, het plafond of een ander vlak
oppervlak. Hij heeft een statief van 1/4" - 20 waarop je
de camera kunt vastschroeven.
camera IQ wall mount

De montagesteun voor de Nest Cam IQ indoor verkrijgen

Als je al een Nest Cam IQ indoor hebt gekocht, controleer je e-mail dan op een bericht van Nest. Als je geen e-mail hebt ontvangen, kun je altijd contact opnemen met Nest-ondersteuning zodat we je een montagesteun kunnen opsturen.

1. De montagesteun installeren

Nadat je de camera hebt ingesteld met de Nest-app, volg je deze stappen:

1. Je hebt het volgende gereedschap nodig:
    • Een boormachine met een boortje van 1,5 mm (voor hout) of 3,1 mm (optioneel, voor gipsplaten)
    • Een kruiskopschroevendraaier
    • Een hamer
    • Een potlood
    • Een ladder als je de camera op een hoge plek installeert
    • Alle items inbegrepen bij de montagesteun: de montagesteun, de wandpluggen, de schroeven, de kabelklemmen en de spijkers.
  2. Controleer op de plek waar je de camera wilt installeren of hij vanaf die locatie videobeelden kan streamen. Is hij offline, dan ben je te ver uit de buurt van de wifi-router.

3. Houd de montagesteun met de vlakke achterkant tegen de wand of het plafond. Markeer de twee schroefopeningen met het potlood. Leg de montagesteun neer voor de volgende stap.

4. Afhankelijk van het oppervlak:
    • Gipsplaat: Schroef de twee plastic pluggen in de wand of het plafond. Je hoeft geen gaten te boren voor de pluggen. Maar je kunt ook openingen van 3,1 mm boren en dan de pluggen erin schroeven.

5. Plaats de montagesteun met de vlakke zijde tegen de wand
over de pluggen of openingen. Draai de schroeven
vast.
 De montagesteun zou nu goed vast moeten zitten
tegen de wand of het plafond.

6. Plaats de opening van het statief op de basis van de camera en
 schroef de basis vast aan de steun. Als de steun aan een wand is bevestigd,
moet het netsnoer naar boven zijn gericht.

Tip: Zorg er tijdens deze stap voor dat je de basis
en niet de kop van de camera draait.

Cam IQ animated turning wall mount

2. Het beeld van de camera aanpassen

Je camera is bevestigd aan de montagesteun. Nu kun je het beeld aanpassen dat je ziet in de Nest-app.

1. Draai de kop van de camera voorzichtig en richt hem op de plek die je in de gaten wilt houden.

Tip: Je hebt twee opties als je de camera door de montagesteun niet op de juiste plek kunt richten. Je kunt de basis van de camera iets draaien om het gezichtsveld van de camera aan te passen zonder hem los te maken. Of schroef de montagesteun los, draai hem 180 graden en schroef hem weer vast. De camera kan nu op andere plekken worden gericht als hij weer is bevestigd.

2. Bekijk de video in de Nest-app om het gezichtsveld van de camera nog verder af te stellen.

3. Is je camera bevestigd aan het plafond en is het beeld ondersteboven, dan keer je de beelden in de Nest-app om.

3. De kabelklemmen toevoegen

Met de vier inbegrepen kabelklemmen kun je het netsnoer van de camera aan de wand bevestigen, zodat alles er netjes uitziet. Volg voor elke klem deze stappen:
  1. Druk de kabel van de camera in de klem.
  2. Bevestig de klem met spijkers aan de wand of het plafond.

Optioneel: Installeer de camera op een statief (afzonderlijk verkrijgbaar)

De Nest Cam IQ indoor heeft onder in de standaard een opening die geschikt is voor een statief van 1/4" - 20. Hiermee kun je de camera bevestigen aan een statief of een ander hulpmiddel met dit type bevestiging.

• Als je deze optie kiest, heb je een statief van een andere fabrikant nodig. Deze zijn online verkrijgbaar, in een lokale foto- of elektronicawinkel, of een winkel voor thuisbeveiliging.

• Het statief dat je koopt moet wel een mannelijke standaardaansluiting van 1/4" - 20 hebben. Dit is bij de meeste statieven het geval, dus je kunt kiezen uit verschillende opties.

Dit hoeft niet per se een traditioneel statief te zijn met rechte poten. Je kunt er ook een gebruiken met flexibele poten die je om voorwerpen kunt buigen. Hiermee kun je de camera op meer plaatsen installeren dan met een statief met rechte poten. Je kunt bijvoorbeeld de poten rond een steunbalk of pijp buigen, die hoog hangt en niet in de weg zit.

Zorg dat de poten stevig vastzitten, zodat de camera goed op zijn plek blijft.