Nest Cam IQ ‑sisäkameran asennuspaikan valinta

Nest Cam IQ ‑sisäkamera on helppo ja nopea asentaa melkein mihin tahansa. Kamerassa on valmiina jalusta, joten voit asettaa sen vaakasuoralle alustalle, kuten hyllylle, ilman työkaluja. Halutessasi voit asentaa sen seinälle tai kattoon Nest Cam IQ ‑sisäkameran seinätelineellä tai liittää sen toisen valmistajan kolmijalkaan.

Kameran määritysvaiheet tässä artikkelisarjassa:

1. Kameran lisääminen Nest-sovellukseen
  2. Kameran kiinnittäminen tai paikoilleen asettaminen – Olet tässä
  3. Kameran käytön aloittaminen
Cam IQ rotate 180

Nest Cam IQ ‑sisäkameran asennuspaikasta riippumatta
voit suunnata kameran haluamaasi paikkaan
kameran jalustan avulla.

Kameraosa kääntyy 160 astetta eteen- ja taaksepäin.
Voit siis asentaa kameran korkealle ja suunnata sen alaspäin,
jolloin huone näkyy kuvassa.

Voit myös kääntää kameraa jalustassaan 180 astetta vasemmalle
tai oikealle löytääksesi oikean kuvakulman.

Ennen kuin aloitat

1. Varmista ennen jatkamista, että olet määrittänyt kameran asetukset Nest-sovelluksessa.
  2. Etkö vielä tiedä, mihin kohtaan sijoitat kameran? Näiden vinkkien avulla löydät juuri oikean paikan.
  3. Irrota tarra Nest Camin linssistä. Tarran tarkoituksena on suojata kameraa kuljetuksen ja asennuksen aikana.
  4. Perehdy kameran käyttöä koskeviin turvallisuusohjeisiin.

Kameran sijoittaminen

Nest Cam IQ ‑sisäkameran jalustassa on leveä pohja, joka auttaa pitämään kameran paikallaan. Sulavalinjainen kamera sopii hyvin monenlaiseen sisustukseen.

Jalusta on jo kiinni kamerassa. Kun olet määrittänyt kameran asetukset Nest-sovelluksessa, toimi näin:

1. Aseta kamera tasaiselle, vaakasuoralle alustalle.
    Huom. Kamera kannattaa sijoittaa riittävän korkealle,
    jotta näet selvästi kameran eteen tulevan
    henkilön kasvot. 130 asteen kuva-alan ansiosta löydät
    helposti paikan, josta näet suurimman osan huoneesta.
  2. Säädä kameran kuvakulmaa kääntämällä kameraa jalustassa.
  3. Tarkista kameran videokuva Nest-sovelluksesta
    ja säädä sitä tarvittaessa.

Vinkki: Kameran tunnistimet tuottavat paremman kuvan, kun kamera on suunnattu niin, ettei sen alusta näy kuvassa.

Valinnainen: Nest Cam IQ ‑sisäkameran seinätelineen asennus

Seinätelineen avulla asennat Nest Cam IQ ‑sisäkameran
turvallisesti kattoon, seinälle
tai muulle tasaiselle pinnalle. Telineen pohjassa on 1/4"-20-kolmijalkaliitäntä,
johon kamera ruuvataan.
camera IQ wall mount

Nest Cam IQ ‑sisäkameran seinätelineen saaminen

Jos ostit jo Nest Cam IQ ‑sisäkameran, katso saapuneista sähköposteista, oletko saanut viestin Nestiltä. Jos et ole saanut viestiä, voit aina ottaa yhteyttä Nest-tukeen, niin lähetämme sinulle seinätelineen.

1. Seinätelineen asennus

Toimi näin, kun olet ensin määrittänyt kameran asetukset Nest-sovelluksessa:

1. Ota esiin seuraavat työkalut:
    • Pora ja 1/16 tuuman poranterä (puulle) tai 1/8 tuuman poranterä (kipsilevylle, valinnainen)
    • Ristipääruuvimeisseli
    • Vasara
    • Kynä
    • Tikkaat (jos kamera asennetaan korkealle)
    • Kaikki seinätelineen mukana tulevat tarvikkeet: asennuslevy, kiinnitysankkurit, ruuvit, kaapelikiinnikkeet ja naulat.
  2. Vie kamera haluamaasi paikkaan ja varmista, että videon striimaus onnistuu tässä paikassa. Jos kamera siirtyy offline-tilaan, se on liian kaukana Wi-Fi-reitittimestä. Siirrä kamera lähemmäs reititintä.
  3. Aseta seinätelineen tasainen, musta puoli seinää tai kattoa vasten. Merkitse kahden ruuvin paikat kynällä. Irrota sitten teline seinästä seuraavaa vaihetta varten.
  4. Valitse oikea pintavaihtoehto:
    • Kipsilevy: Ruuvaa kaksi muoviankkuria seinään tai kattoon. Ruuvaamisen pitäisi onnistua ilman poraamista. Jos haluat, voit myös porata 1/8 tuuman ohjausreiät ja ruuvata sitten ankkurit niihin.

5. Aseta seinäteline ankkurien tai ohjausreikien kohdalle
tasainen puoli seinää vasten. Ruuvaa ruuvit
kiinni.
 Seinätelineen pitäisi nyt olla tukevasti
kiinni seinässä tai katossa.

6. Kohdista kameran pohjassa oleva kolmijalkaliitäntä telineen kanssa
 ja kierrä pohja kiinni telineeseen. Jos asensit kameran seinälle,
sen virtajohdon pitäisi osoittaa ylöspäin.

Vinkki: Kierrä tässä vaiheessa kameran pohjaa
itse kameran sijaan.

Cam IQ animated turning wall mount

2. Kameran katselukulman säätäminen

Kun kamera on kiinni seinätelineessä, voit säätää Nest-sovelluksessa näkyvää kuvaa.

1. Kierrä kameraa varovasti, kunnes se osoittaa paikkaan, jota haluat tarkkailla.
    Vinkki: Jos et saa kameraa osoittamaan haluttuun paikkaan seinätelineen takia, sinulla on kaksi vaihtoehtoa. Voit muuttaa kameran liikealuetta kääntämällä sen pohjaa hieman. Varmista samalla, että kamera pysyy kiinni jalustassa. Toinen vaihtoehto on irrottaa seinäteline, kääntää sitä 180 astetta ja kiinnittää se uudelleen, jolloin kameran liikealue muuttuu.
  2. Katso videokuvaa Nest-sovelluksessa ja säädä tarvittaessa kameran näkymää tarkemmin.
  3. Jos asensit kameran kattoon ja sen kuva on ylösalaisin, käännä videokuva Nest-sovelluksessa.

3. Kaapelikiinnikkeiden lisääminen

Pakkauksessa on myös neljä kaapelikiinnikettä. Kun kiinnität niillä kameran virtajohdon seinään, asennus on siistin näköinen. Näin liität kunkin kiinnikkeen:
  1. Liitä kameran johto kiinnikkeeseen.
  2. Naulaa kiinnike seinään tai kattoon.

Kameran asentaminen kolmijalkaan (myydään erikseen)

Nest Cam IQ ‑sisäkameran jalustan pohjassa on valmiina kolmijalkaliitäntä, joka sopii vakiomuotoiseen 1/4"-20-urosliitäntään. Sillä voit liittää kameran kolmijalkaan tai muuhun kamerajalkaan, jossa on tällainen liitäntä.

• Jos valitset tämän vaihtoehdon, osta toisen valmistajan kolmijalka. Löydät sellaisen verkkokaupasta tai paikallisesta elektroniikka-, kamera- tai valvontakameraliikkeestä.
  • Varmista, että ostamassasi kolmijalassa on vakiomuotoinen 1/4"-20-urosliitäntä. Useimmissa kolmijaloissa on tämä liitäntä, joten valittavanasi on useita vaihtoehtoja.

Muista, että perinteinen, suora kolmijalka ei ole ainoa vaihtoehto. Sen sijaan voit hankkia jalustan, jonka jalat taipuvat. Jalkoja taivuttamalla voit asentaa kameran paikkoihin, joihin suorajalkaista kolmijalkaa ei voisi asentaa. Voit esimerkiksi taivuttaa jalat korkealla olevaan tukipalkin tai putken ympärille, jolloin kamera ei ole tiellä.

Varmista, että jalat kiinnittyvät tiukasti, jotta kamera pysyy turvallisesti paikallaan pitkään.