Läs mer om Works with Nest

Works with Nest skapades 2014 för att göra det möjligt för uppkopplade hemprodukter från andra tillverkare att dra nytta det som Nest känner till och anpassa din upplevelse, till exempel genom att släcka lamporna när du inte är hemma. Det uppkopplade hemmet har utvecklats enormt sedan dess, och sättet som människor interagerar på och hanterar sina enheter har också förändrats. Röststyrning, smarta skärmar och automatiserade rutiner för hela hemmet är centrala för dagens uppkopplade hem, och Google Assistent har utvecklats till en ledande plattform för att leverera dessa upplevelser.

Överflyttning till Works with Google Assistant

Works with Nest (WWN) var den ursprungliga lösningen via vilken tredjepartspartner kunde få åtkomst till och styra Nest-produkter. De var fullständigt integrerade med Nest-produkterna och kunde kontrollera och ändra deras statusar. Works with Nest-anslutningar fortsätter att fungerar för de användare som har ett Nest-konto som inte har migrerats i Nest-appen så länge våra partner har stöd för dem.

Med Kompatibel med Google Assistent (Works with Google Assistant, WWGA) är det möjligt att styra anslutna produkter via Google-assistenten. Med hjälp av Google Assistent kan du skapa rutiner för assistenten i Home- eller Assistent-appen. Vi har introducerat två nya delar av Kompatibel med Google Assistent som är specifika för produkter i hemmet: Enhetsåtkomst och Hemrutiner.

I vår blogg kan du läsa mer om Enhetsåtkomst och hur du kan skapa ett hjälpsamt hem på andra sätt

Om du vill veta mer om större förändringar av vårt Works with Nest-program läser du sidan medvanliga frågor om vad som händer med Nest och på bloggen om uppdateringar för Works with Nest.

Utöka alla  Komprimera alla

Migreringen till Works with Google Assistant börjar med ett Google-konto

Nest-användare får en e-postinbjudan om att migrera sina Nest-konton till Google-konton när deras konton är klara. I och med övergången till Google-konton får användarna ett enda konto och smidig integration mellan tjänsterna, vilket innebär att de kan koppla samman hem och medlemmar i hemmet i Nest-appen och Google Home-appen.

Obs! Det är valfritt att migrera ett Nest-konto till ett Google-konto. Migreringen går inte att ångra när den har slutförts. Under migreringsprocessen måste du ta bort och koppla från alla dina WWN-anslutningar av produkter från tredje part (detta kan heller inte ångras). Vi rekommenderar att du läser igenom hela den här artikeln och de vanliga frågorna om konton för Nest-appen innan du bestämmer om kontomigrering är rätt för dig just nu. När du är redo kan du när som helst välja att migrera Nest-kontot och tillhörande data till ett Google-konto. Men vi rekommenderar starkt att du väntar med att migrera tills du har fått en e-postinbjudan.

När Nest-kontot har migrerats till ett Google-konto kan Works with the Google Assistant-rutiner skapas från Google Home-appen eller Assistent-appen för andra partnerprodukter för smarta hem som du redan äger. Men några av våra partners enheter, anslutningar, tjänster och funktioner som du använde via WWN kanske inte är tillgängliga via WWGA. Det kan till exempel röra sig om smarta glödlampor som automatiskt släcks när du lämnar hemmet. Dessa funktioner, som baseras på din Home/Away-status, är under utveckling för WWGA, men de blir inte tillgängliga förrän i början av 2020.

Vi förstår att du kanske inte vill migrera förrän det finns stöd för fler smarta hemenheter och funktioner via WWGA-rutiner. Vi strävar efter att minimera avbrotten under överflyttningen. Så här ser planen ut:

• Du får en e-postinbjudan när ditt Nest-konto kan migreras. Det är frivilligt att migrera från ett Nest-kontot till ett Google-konto, och när du har gjort det går det inte att ångra.
  • Om du väljer att migrera kontot slutar alla dina befintliga enhetsanslutningar för WWN att fungera efter migreringen.
  • Om du väljer att inte migrera Nest-kontot fortsätter dina befintliga enhetsanslutningar för WWN att fungera med Nest-kontot och Nest-appen utan avbrott. Däremot får du inte tillgång till nya funktioner som blir tillgängliga med ett Google-konto, Google Home-appen och WWGA-programmet. Om vi gör ändringar i den befintliga WWN-anslutningen som är tillgänglig för dig via Nest-kontot informerar vi dig om saken.
  • Efter den 31 augusti 2019 kan du inte längre skapa nya WWN-anslutningar, men dina befintliga anslutningar fortsätter att fungera med Nest-kontot.
  • När liknande WWN-funktioner blivit tillgängliga på WWGA-plattformen, till exempel automatiska rutiner som baseras på Home/Away-statusen, får du en inbjudan via e-post om att migrera från ett Nest-konto till ett Google-konto med minimala avbrott. När migreringen är klar måste du lägga till och ansluta partnerenheterna för WWGA med hjälp av Google Home-appen och konfigurera nya assistentrutiner , så att du kan anpassa hur dina smarta enheter ska fungera tillsammans baserat på enkla utlösare – oavsett om du går hemifrån eller går och lägger dig.

Vi vet att det inte går att skapa en lösning som passar alla, men vi arbetar snabbt och tillsammans med våra populäraste utvecklare för att skapa och stödja användbara interaktioner som ger dig det bästa från Google Nest, och för att minimera störningar och avbrott så gott vi kan. Målet är att ge dig de verktyg du behöver för att göra hemmet hjälpsamt på ett sätt som fungerar för dig.

Migrera Amazon Alexa och andra WWN-anslutningar

Vi förstår att du vill att dina Nest-enheter ska fortsätta att fungera ihop med andra anslutna ekosystem som använder Works with Nest, till exempel Amazon Alexa. Nest Smart Home Skill som för närvarande används för Alexa och andra integreringar med partnerekosystem fungerar inte med migrerade Google-konton. Men vi samarbetar med Amazon och några andra ekosystemspartner för att se om det finns möjlighet att skapa anslutningar till Nest-enheter som är kompatibla med migrerade och nya Google-konton.

Det finns några saker du bör tänka på när det gäller Works with Nest, migreringen av Nest-kontot och att länka Nest-enheterna på nytt med godkända ekosystemspartner efter migreringen:

Amazon Alexa och Google Nest
  • Vi har en ny Google Nest-skill som ersätter vår befintliga Works with Nest-skill för Alexa. Med vår nya skill kan du styra Nest-termostaten och visa en livestream från Nest-kameran via Amazon Alexa.
  • Om du väljer att migrera kontot måste du koppla från den befintliga anslutningen mellan Alexa och Nest (detta kan inte ångras).
  • Om du har andra Works with Nest-anslutningar utöver den till Alexa rekommenderar vi att du inte migrerar Nest-kontot förrän du får en e-postinbjudan om att ditt Nest-konto kan migreras. Men migreringen av Nest-kontot är valfri och du kan när som helst välja att migrera till ett Google-konto.
  • Du kan välja att skjuta upp migreringen och fortsätta att använda vår befintliga Works with Nest-skill med Alexa.
Andra WWN-partneranslutningar
  • Om du har andra befintliga partneranslutningar för Works with Nest kan du migrera till ett Google-konto, men om du gör det måste du ta bort och koppla från de befintliga Works with Nest-anslutningarna (detta går inte att ångra).
  • När du flyttar över till ett Google-konto kan du utforska alternativa anslutningar som är tillgängliga tillsammans med Works with Google Assistant-plattformen. Eftersom Works with Google Assistant fungerar på ett annat sätt kommer också dina smarta hemprodukter från Nest och tredje part att fungera på andra sätt. Alla rutiner som utlöses av Nest, Google Home och andra partnerenheter konfigureras och hanteras från Google Home-appen med hjälp av rutiner för assistenten. Några av dina befintliga enheter och anslutningar kanske inte stöds av Works with Google Assistant. Besök Smart Home (smarta hem) i Works with Google Assistant och se efter om det finns stöd för din partnerenhet för det smarta hemmet.
  • En av de populäraste funktionerna i Works with Nest är funktionen som automatiskt utlöser rutiner utifrån Nests Home/Away-status. Vi arbetar med att införa samma funktion i Google Assistent och tillhandahålla fler enhetsalternativ att välja mellan. Works with Google Assistant fungerar redan med över 3 500 partner och 30 000 enheter och kan integreras på ett smidigt sätt med assistentens rutiner. Med rutiner kan du snabbt anpassa hur dina smarta enheter ska fungera tillsammans baserat på enkla utlösare – oavsett om du går hemifrån eller går och lägger dig.
Nest- och Google Assistent-migrering
Vi har gjort migreringen av befintliga Nest-enheter som redan är anslutna till Google Assistent- och Home-appen smidigare. När du migrerar Nest-kontot väljer du bara samma Google-konto som du använder för Google-assistenten. Google-assistenten och eventuella anslutningar till Nest-enheter som du redan har konfigurerat fortsätter att fungera likadant som före migreringen. Alla dina befintliga enhetsnamn, hem och tilldelade rum för Nest och alla rutiner för Google Assistent finns kvar och fortsätter att fungera efter kontomigreringen.

Om du har aktiverat dataåtkomst för tredjepartsanslutningar kan du välja vilken data du delar med Google Nests partner via verktyget Partneranslutningar.

Om Works with Nest

Utöka alla  Komprimera alla

Vad är Works with Nest?

Nest-produkterna använder sensorer och algoritmer för att lära sig om dig
och förutse dina behov. Med Works with Nest kan andra produkter i hemmet
använda det som Nest vet och anpassa din upplevelse ännu
mer. När du har anslutit en produkt till Nest kan den börja göra saker
åt dig utan att du behöver programmera den.

Ju fler produkter du har hemma, desto mer kan hemmet börja
göra åt dig automatiskt.

Works with nest partner logo

When it works with Nest, it just works.

Här är ett par exempel på Works with Nest-anslutningar och vad de kan göra.

Obs! I exemplen nedan behöver du ha ett aktivt konto i Nest-appen, hemmet måste ha en fungerande Wi-Fi-anslutning till internet och dina Nest-produkter och dina andra produkter måste vara anslutna till Wi-Fi.

Exempel: När ingen är hemma (Home/Away Assist)

Dina Works with Nest-produkter kan göra rätt saker automatiskt baserat på om du är hemma eller borta. Detta kallas Home/Away Assist. Till exempel kan dina Works with Nest-produkter göra följande när du inte är hemma:

• Tända belysningen automatiskt, så att det ser ut som om någon är hemma.
  • Sätta den smarta varmvattenberedaren i energisparläge.
  • Stänga motordrivna fönstermarkiser för att göra hemmet bekvämt och säkert.
  • Skicka en avisering om den anslutna spisen eller ugnen fortfarande är på och ge dig möjlighet att stänga av den.

Du kan läsa mer om Home/Away Assist i följande artiklar:

Läs mer om Home/Away Assist >

Så avgör Home/Away Assist om det är dags att växla till Home eller Away för hemmet >

Exempel: När Nest Protect larmar

När rök- och kolmonoxidlarmet Google Nest Protect upptäcker höga rök- eller kolmonoxidhalter och utlöser ett larm kan Works with Nest-anslutningen göra följande:

• Blinka med det smarta belysningssystemet för att varna familjen om larmet.
  • Aktivera anslutna bevattningssystem i trädgården för att förhindra att branden sprider sig.
  • Be det anslutna telefonsystemet att ringa dig hemifrån.

Vår lista över Works with Nest-partner blir allt längre. Du kanske till och med redan äger en produkt eller två som fungerar med Nest. Titta efter Works with Nest-märket på produktens förpackning.

Det här behöver du för att använda en Works with Nest-anslutning

För Works with Nest-anslutningar krävs att ett Nest-konto skapas före den 19 augusti 2019. De här anslutningarna slutar fungera om du migrerar Nest-kontot till ett Google-konto.

(1) Efter den 31 augusti 2019 kan du inte skapa några nya Works with Nest-anslutningar, men befintliga anslutningar fortsätter att fungera i Nest-kontot.

(2) I allmänhet behöver du bara ha en Nest-produkt som redan lagts till i kontot i Nest-appen och en annan app eller enhet från tredje part för att använda en WWN-anslutning. Varje WWN-anslutning har dock olika krav.

Till exempel behöver du en Nest Protect för att använda en WWN-anslutning som får Wi-Fi-belysningssystemet att blinka när kolmonoxid eller rök upptäcks.

Du behöver även en enhet från tredje part som du ansluter Nest-produkterna till. Det kan vara allt från fjärrstyrda lampor till träningsspårare.

Om du delar åtkomst till Nest-hemmet med Family Accounts ska du tänka på att både Nest-hemmets ägare och alla med delad åtkomst kan upprätta en WWN-anslutning. När WWN-anslutningen upprättats kan alla i Nest-hemmet också använda, hantera eller ta bort WWN-anslutningen. Om du vill veta mer om vad användarna kan göra när du bjuder in dem att dela åtkomsten till Nest-hemmet läser du följande artikel:

Läs om Family Accounts och hur du delar åtkomst till hemmet >

Så här upprättar du en Works with Nest-anslutning

För Works with Nest-anslutningar krävs att ett Nest-konto skapas före den 19 augusti 2019. Efter den 31 augusti 2019 kan du inte skapa några nya Works with Nest-anslutningar, men dina befintliga anslutningar fortsätter att fungera i Nest-kontot.

Följ anvisningarna på Works with Nest-utvecklarnas webbplatser och på produktförpackningarna (titta efter Works with Nests logotyp) om du vill skapa en ny Works with Nest-anslutning. Konfigureringen görs på ett säkert sätt utan att personliga uppgifter (till exempel din e-postadress) skickas mellan Nest och utvecklaren bakom Works with Nest-anslutningen. Kom igång genom att använda Works with Nest-partnerns app eller webbplats för att starta OAuth-processen och ge anslutningen åtkomst till Nest-enhetsdata. När auktoriseringen är klar aktiveras Works with Nest-anslutningen automatiskt.

Så här upprättar du en Works with Nest-anslutning >

Så här kontrollerar och hanterar du Works with Nest-anslutningen

Du kan enkelt visa grundläggande information om Works with Nest-anslutningarna (WWN), se när de senast användes och granska åtkomstbehörigheter till din data i Nest-appen.

1. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar (inställningar) på Nest-appens startsida.

2. Tryck på Works with Nest Works with nest icon.

3. Här kan du se alla aktuella WWN-anslutningar som du har konfigurerat. Om du vill se mer detaljerad information klickar eller trycker du på anslutningen du vill visa.

4. Du ser vilka behörigheter du har gett till anslutningen för att den ska komma åt data från dina Nest-produkter.

Bredvid Last used (användes senast) ser du tidpunkten då WWN-anslutningen senast var aktiv. Den här informationen är användbar om du vill kontrollera att anslutningen fungerar och kan hjälpa dig vid felsökning.

Tänk på att både Nest-hemmets ägare och alla med delad åtkomst kan upprätta, använda, hantera och ta bort WWN-anslutningar. Så om du har bjudit in andra att dela åtkomst till hemmet kan du även se deras aktivitet här.

Om du inte lyckas få WWN-anslutningen att fungera läser du följande artikel:

Så här felsöker du en Works with Nest-anslutning >

Om du vill ta bort en anslutning som du inte vill använda längre läser du avsnittet nedan.

Så här tar du bort en Works with Nest-anslutning

Om du vill sluta använda en Works with Nest-anslutning kan du enkelt ta bort den när du vill. När du har tagit bort en anslutning fortsätter WWN-produkten att fungera som den gjorde innan du upprättade anslutningen.

1. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar (inställningar) uppe till höger på startskärmen i appen.

2. Välj Works with Nest Works with nest icon.

3. Välj den Works with Nest-anslutning du vill ta bort från listan.

4. Tryck på Remove connection (ta bort anslutning) längst ned på skärmen.

5. Bekräfta ditt val.

Obs! Om du har mer än ett hem i kontot och anslutningen är aktiv i båda måste du även välja om du vill ta bort den för det andra hemmet också.

Byt till ett annat hem genom att trycka på menyikonen Arrow pointing down på startskärmen för appen. Välj sedan önskat hem längst ned på skärmen.

Vi tar din sekretess på allvar

Oavsett vilken Works with Nest-anslutning du använder är det du som bestämmer vilken data som delas. Du vet alltid vad som delas innan du väljer att ge åtkomstbehörighet till din data. Och om du ångrar dig kan du alltid ta bort en anslutning.

Alla Works with Nest-utvecklare som vi arbetar med måste dessutom följa en lista med riktlinjer som begränsar hur informationen du har gått med på att dela får användas. Inga uppgifter som kan kopplas till en specifik individ – exempelvis din e-postadress – delas av Nest. Beroende på anslutningen kan den begära åtkomst till grundläggande hem- och enhetsdata, såsom värme-, ventilations- och luftkonditioneringssystem, rök- och kolmonoxidstatus, Home/Away-status eller Rush Hour Reward-händelser. Besök följande sidor om du vill veta mer:

Data som delas mellan Nest och Works with Nest-utvecklare >

Nests integritetsmeddelande >

Bli Nest-utvecklare

Nest Developer Program flyttas över till Actions on Google för smarta hem. Läs mer om utvecklarprogrammet för Google Assistent.