Finn ut mer om Works with Nest

Works with Nest ble opprettet i 2014 for at smarthjemprodukter fra andre produsenter skulle kunne bruke det Nest vet, og gi deg en personlig tilpasset opplevelse – for eksempel ved å slå av lysene når du ikke er hjemme. Smarthjem har utviklet seg betraktelig siden den gangen, og det samme gjelder måten folk bruker og administrerer enhetene sine på. Tale, smartskjermer og automatiske rutiner for hele huset er i sentrum i dagens smarthjem, og Google-assistenten har utviklet seg til å bli en ledende plattform for slike opplevelser.

Overgangen til Works with Google Assistant

Works with Nest (WWN) var den opprinnelige løsningen som tredjepartspartnere brukte for å få tilgang til og styre Nest-produkter. De var helt integrerte med Nest-produktet og kunne se og endre produktets status. Works with Nest-tilkoblinger fortsetter å fungere for brukere som ikke har migrert Nest-kontoen i Nest-appen, så lenge partnerne våre har støtte for dem.

Med Works with Google Assistant (WWGA) er det mulig å styre tilkoblede produkter via Google-assistenten. Ved hjelp av Google-assistenten kan du opprette Assistent-rutiner i Home- eller Assistant-appen. Vi har kunngjort to nye aspekter ved Works with Google Assistant, som er spesifikke for produkter i hjemmet: Enhetstilgang og Rutiner i hjemmet.

På bloggen vår kan du finne ut mer om Enhetstilgang og andre måter å skape et smartere hjem på

Du kan finne ut mer om de overordnede endringene i Works with Nest-programmet på siden Vanlige spørsmål om nyheter fra Nest og i bloggen oppdateringer for Works with Nest.

Vis alt  Skjul alt

For å migrere til Works with Google Assistant trenger du en Google-konto

Nest-brukere får en e-post med invitasjon til å migrere Nest-kontoen sin til en Google-konto når kontoen deres er klar. Når Nest-brukere bytter til en Google-konto, får de en forent konto i tillegg til sømløse opplevelser og muligheten til å justere hjem og medlemmer i både Nest- og Google Home-appen.

MerkDet er ikke obligatorisk å overføre Nest-kontoer til Google-kontoer, men når det er gjort, kan det ikke angres. I overføringsprosessen må du fjerne og koble fra alle WWN-tilkoblinger for produkter fra tredjeparter (dette kan heller ikke angres). Vi anbefaler at du leser gjennom hele denne artikkelen og sjekker de vanlige spørsmålene om kontoer for Nest-appen for å finne ut om du bør overføre kontoen din nå eller vente. Du kan når som helst overføre Nest-kontoen din og de tilknyttede dataene til en Google-konto senere. Vi anbefaler imidlertid på det sterkeste at du venter med å migrere til du har fått en e-postinvitasjon.

Når Nest-kontoen din er overført til en Google-konto, kan du opprette Works with the Google Assistant-rutiner i Google Home- eller Assistent-appen for smarthjemprodukter du allerede har fra andre partnere. Men det er ikke sikkert at alle partnerenheter, -tilkoblinger, -tjenester og -funksjoner som fungerte via WWN, er tilgjengelige med WWGA – for eksempel at smartlyspærer slås av automatisk når du drar hjemmefra. Slike funksjoner som er basert på Home/Away-status, er i ferd med å utvikles for WWGA, men de blir ikke tilgjengelige før tidlig i 2020.

Vi forstår at du kanskje ikke vil overføre kontoen din før flere smarthjemenheter og -funksjoner støttes via WWGA-rutiner. Vi gjør alt vi kan for å minimere forstyrrelser i denne overgangsprosessen. Her er planen vår:

• Du får en e-postinvitasjon når Nest-kontoen kan migreres. Det er ikke obligatorisk å overføre Nest-kontoer til Google-kontoer, men når det er gjort, kan det ikke angres.
  • Hvis du velger å overføre kontoen din, fungerer ikke alle WWN-enhetstilkoblingene dine etterpå.
  • Hvis du velger å ikke overføre Nest-kontoen din, fortsetter eksisterende WWN-enhetstilkoblinger å fungere med Nest-kontoen din og Nest-appen. Men du får ikke tilgang til nye funksjoner som gjøres tilgjengelige for Google-kontoer, Google Home-appen og WWGA-programmet. Vi sier fra hvis vi gjør endringer i hvilke WWN-tilkoblinger som er tilgjengelige for Nest-kontoer.
  • Etter 31. august 2019 kan du ikke opprette nye WWN-tilkoblinger lenger, men tilkoblinger du allerede har, fortsetter å fungere med Nest-kontoen din.
  • Når lignende WWN-funksjoner blir gjort tilgjengelige på WWGA-plattformen – for eksempel automatiserte rutiner basert på Home/Away-status – får du en invitasjon på e-post om å overføre Nest-kontoen din til en Google-konto med minimale avbrudd. Når overføringen er ferdig, må du legge til og koble til WWGA-partnerenheter med Google Home-appen samt konfigurere nye Assistent-rutiner du kan bruke for å tilpasse hvordan smartenhetene dine fungerer sammen, basert på enkle utløsere – som at du drar hjemmefra eller legger deg.

Vi vet at det er umulig å lage én løsning som passer for alle, så vi jobber raskt for å samarbeide med de mest populære utviklerne om å opprette og støtte nyttige interaksjoner du kan bruke for å få maksimalt utbytte av Google Nest. I tillegg gjør vi alt vi kan for å minimere avbrudd. Målet er å gi deg verktøyene du trenger for å lage et hjem som er mest mulig nyttig for deg.

Overføring av Amazon Alexa og andre WWN-tilkoblinger

Vi forstår at du vil at Nest-enhetene dine skal fortsette å fungere med andre økosystemer for smartenheter som også bruker Works with Nest – for eksempel Amazon Alexa. Den nåværende Alexa-ferdigheten Nest Smart Home og integreringer med andre partneres økosystemer fungerer ikke med overførte Google-kontoer. Sammen med Amazon og noen få andre partnere ser vi imidlertid på muligheten for å opprette Nest-enhetstilkoblinger som er kompatible med migrerte og nye Google-kontoer.

Det er noen ting du bør ha i tankene i forbindelse med Works with Nest, overføring av Nest-kontoen din og ny tilkobling av Nest-enheter til økosystemer fra godkjente partnere etter overføringen:

Amazon Alexa og Google Nest
  • Vi har en ny Google Nest-ferdighet som erstatter den nåværende Works with Nest-ferdigheten for Alexa. Med den nye ferdigheten kan du kontrollere Nest-termostaten og se direktestrømmen fra Nest-kameraet ditt via Amazon Alexa.
  • Hvis du velger å overføre kontoen din, må du avslutte tilkoblingen mellom Alexa og Nest (dette kan ikke angres).
  • Hvis du har andre Works with Nest-tilkoblinger i tillegg til Alexa-tilkoblingen, anbefaler vi at du ikke migrerer Nest-kontoen før du har fått en e-postinvitasjon om at Nest-kontoen din kan migreres. Det er uansett valgfritt å overføre Nest-kontoer til Google-kontoer, og du kan gjøre det når du vil.
  • Du kan vente med å overføre kontoen din og fortsette å bruke den eksisterende Works with Nest-ferdigheten med Alexa.
Andre WWN-partnertilkoblinger
  • Hvis du har Works with Nest-tilkoblinger til andre partnere, kan du fortsatt migrere kontoen din til en Google-konto, men i denne prosessen må du fjerne og koble fra eksisterende Works with Nest-tilkoblinger (og dette kan ikke angres).
  • Når du har gått over til en Google-konto, kan du utforske hvilke andre tilkoblinger som er tilgjengelige på Works with Google Assistant-plattformen. Siden Works with Google Assistant fungerer på en annen måte, endres også måten smartproduktene dine fra Nest og tredjeparter samarbeider på. Alle rutiner som utløses av enheter fra Nest, Google Home og partnere, konfigureres og administreres fra Google Home-appen via Assistent-rutiner. Det er ikke sikkert at Works with Google Assistant har støtte for alle enhetene og -tilkoblingene dine. Ta en titt på Works with Google Assistant (Hjemkontroll) for å se om enheter fra spesifikke smarthjempartnere støttes.
  • En av de mest populære Works with Nest-funksjonene er å utløse rutiner automatisk basert på Home/Away-statusen for Nest. Vi jobber med å implementere den samme funksjonaliteten i Google-assistenten samt gi deg flere enheter å velge mellom. Works with Google Assistant har allerede støtte for over 3500 partnere og 30 000 enheter og integreres sømløst med Assistent-rutiner. Rutiner kan brukes for å raskt tilpasse hvordan smartenhetene fungerer sammen, basert på enkle utløsere – som at du drar hjemmefra eller legger deg.
Nest- og Google Assistent-migrering
Vi har forenklet migreringen av eksisterende Nest-enheter som allerede er koblet til Google Assistent- og Home-appen. Når du migrerer Nest-kontoen, velger du bare samme Google-konto som du bruker for Google-assistenten. Google-assistenten og eventuelle tilkoblinger til Nest-enheter som du allerede har konfigurert, fortsetter å fungere på samme måte som før migreringen. Alle eksisterende enhetsnavn, hjem og romtildelinger for Nest og alle rutiner for Google Assistent beholdes og fortsetter å fungere etter kontomigreringen.

Hvis du har slått på datatilgang for tilkoblinger fra tredjeparter, kan du velge hvilke data du deler med Google Nest-partnere, ved bruk av verktøyet for partnertilkoblinger.

Om Works with Nest

Vis alt  Skjul alt

Hva er Works With Nest?

Nest-produktene dine bruker sensorer og algoritmer for å lære om deg og
forutsi behovene dine. Med Works with Nest kan andre produkter du har
hjemme, bruke det Nest vet, og tilpasse opplevelsen din enda
mer. Når du kobler produkter til Nest, kan de begynne å gjøre
ting for deg automatisk – uten at du må programmere dem.

Jo flere produkter du har hjemme, jo mer kan hjemmet ditt begynne å
ta seg av ting automatisk.

Works with nest partner logo

When it works with Nest, it just works.

Her er noen eksempler på Works with Nest-tilkoblinger og hvordan de kan være til hjelp.

Merk: I eksemplene nedenfor må du ha en aktiv konto i Nest-appen, hjemmet ditt må ha en fungerende internettilkobling og Nest-produktene og de andre produktene dine må være koblet til Wi-Fi.

Eksempel: Når ingen er hjemme (Home/Away Assist)

Works with Nest-produktene dine kan utføre ulike ting automatisk basert på om du er hjemme eller ikke. Dette kaller vi Home/Away Assist. Når du for eksempel er borte, kan Works with Nest-produktene dine

• slå på smartlys automatisk, så det ser ut som om det er noen hjemme
  • slå på en strømsparingsmodus for varmtvannsberederen
  • lukke motoriserte persienner, så hjemmet ditt holdes komfortabelt og sikkert
  • varsle deg hvis en tilkoblet ovn står på – og gi deg muligheten til å slå den av

Du finner mer informasjon om Home/Away Assist i disse artiklene:

Finn ut om Home/Away Assist >

Slik avgjør Home/Away Assist om hjemmet ditt skal settes til Home- eller Away-modus >

Eksempel: Når Nest Protect spiller av en alarm

Når Google Nest Protect røyk- og karbonmonoksidvarslere registrerer høye verdier av røyk eller karbonmonoksid og utløser en alarm, kan Works with Nest-tilkoblinger

• få smartlysene til å blinke, slik at familien blir oppmerksom på alarmen
  • slå på et tilkoblet spredersystem, slik at du kan hindre at brannen sprer seg
  • be et tilkoblet telefonsystem om å ringe deg hjemmefra

Listen over Works with Nest-partnere blir stadig lengre. Du eier kanskje allerede noen produkter som fungerer med Nest. Bare se etter Works with Nest-merket på produktemballasjen.

Dette trenger du for å bruke Works with Nest-tilkoblinger:

For å bruke Works with Nest-tilkoblinger må du ha en Nest-konto som ble konfigurert før 19. august 2019. Disse tilkoblingene slutter å fungere hvis du migrerer Nest-kontoen til en Google-konto.

(1) Nye Works with Nest-tilkoblinger kan ikke konfigureres etter 31. august 2019, men tilkoblinger du allerede har, fortsetter å fungere med Nest-kontoen din.

(2) I utgangspunktet trenger du bare å ha lagt til ett Nest-produkt i kontoen din i Nest-appen – foruten en enhet eller app fra en tredjepart – for å bruke en WWN-tilkobling. Men hver WWN-tilkobling har ulike krav.

Du må for eksempel ha en Nest Protect-enhet for å bruke WWN-tilkoblinger som får Wi-Fi-tilkoblede lys til å blinke når det registreres karbonmonoksid eller røyk.

Du må også ha en tredjepartsenhet som du kobler Nest-produktene til. Dette kan være alt fra fjernstyrte lys til enheter for treningssporing.

Hvis du deler tilgangen til Nest-hjemmet ditt via Family Accounts, må du være oppmerksom på at både eieren av Nest-hjemmet og alle med delt tilgang til det kan konfigurere WWN-tilkoblinger. Når WWN-tilkoblinger er konfigurert, kan alle i Nest-hjemmet også bruke, administrere og fjerne dem. I denne artikkelen finner du mer informasjon om hva folk kan gjøre når du gir dem tilgang til Nest-hjemmet ditt:

Finn ut om Family Accounts og hvordan du deler tilgangen til Nest-hjemmet ditt >

Slik konfigurerer du Works with Nest-tilkoblinger

For å bruke Works with Nest-tilkoblinger må du ha en Nest-konto som ble konfigurert før 19. august 2019. Nye Works with Nest-tilkoblinger kan ikke konfigureres etter 31. august 2019, men tilkoblinger du allerede har, fortsetter å fungere med Nest-kontoen din.

Du kan konfigurere nye Works with Nest-tilkoblinger ved å følge veiledningen på Works with Nest-nettstedene for utviklere samt på produktemballasjen (se etter Works with Nest-logoen). Konfigurasjonen gjøres på en sikker måte uten at det utveksles noen personopplysninger (som e-postadressen din) mellom Nest og utvikleren av Works with Nest-tilkoblingen. For å komme i gang kan du bruke nettstedet eller appen til Works with Nest-partneren for å starte OAuth-prosessen og gi tilkoblingen tilgang til Nest-enhetsdata. Når godkjenningsprosessen er ferdig, blir Works with Nest-tilkoblingen automatisk aktivert.

Slik konfigurerer du Works with Nest-tilkoblinger >

Slik sjekker og administrerer du Works with Nest-tilkoblinger

I Nest-appen er det lett å se grunnleggende informasjon om WWN-tilkoblingene dine (Works with Nest) og når de sist ble brukt, samt gå gjennom tillatelsene du har gitt for tilgang til dataene dine.

1. Trykk på Settings Innstillinger for Nest-ikon på startskjermen i Nest-appen.

2. Trykk på Works with Nest Works with nest icon.

3. Her kan du se alle WWN-tilkoblingene du har konfigurert. Du kan se mer detaljert informasjon ved å klikke eller trykke på de ulike tilkoblingene.

4. Du ser tillatelsene du har gitt de ulike tilkoblingene for å få data fra Nest-produktene dine.

Ved siden av «Last used» ser du når WWN-tilkoblingene sist var aktive. Dette er nyttig hvis du vil forsikre deg om at tilkoblingene fungerer, og det kan også være til hjelp ved feilsøking.

Vær oppmerksom på at både eieren av Nest-hjemmet og alle med delt tilgang til det kan konfigurere, bruke, administrere og fjerne WWN-tilkoblinger. Så hvis du har gitt noen tilgang til hjemmet ditt, kan du også se aktiviteten deres her.

Hvis du har problemer med å få en WWN-tilkobling til å fungere, bør du ta en titt på denne artikkelen:

Slik feilsøker du Works with Nest-tilkoblinger >

I delen nedenfor ser du hvordan du fjerner tilkoblinger du ikke vil bruke lenger.

Slik fjerner du Works with Nest-tilkoblinger

Hvis du vil slutte å bruke Works with Nest-tilkoblinger, kan du enkelt fjerne dem når som helst. Når du har fjernet en tilkobling, fungerer det tilknyttede WWN-produktet på samme måte som før du aktiverte tilkoblingen.

1. Trykk på Settings Innstillinger for Nest-ikon øverst til høyre på startskjermen i appen.

2. Velg Works with Nest Works with nest icon.

3. Velg den Works with Nest-tilkoblingen du vil fjerne fra listen.

4. Trykk på Remove connection nederst på skjermen.

5. Bekreft deretter valget.

Merk: Hvis kontoen din inneholder mer enn ett hjem og tilkoblingen er aktiv i alle hjemmene, må du også velge om du vil fjerne den fra de andre hjemmene.

Du kan bytte til et annet hjem ved å trykke på Menu-ikonet Arrow pointing down på startskjermen i appen og så velge et hjem nederst på skjermen.

Vi tar personvern på alvor

Uansett hvilke Works with Nest-tilkoblinger du bruker, er det du som kontrollerer hvilke data som deles. Du får alltid vite hva som blir delt, før du velger å gi tilgang til dataene dine. Og hvis du ombestemmer deg, kan du alltids fjerne tilkoblinger.

Alle Works with Nest-utviklere vi samarbeider med, er også pålagt å følge en liste med retningslinjer som begrenser hvordan de kan bruke informasjonen du har gått med på å dele. Nest deler ingen personlig identifiserende informasjon – for eksempel e-postadressen din. Noen tilkoblinger kan be om tilgang til grunnleggende hjem- og enhetsdata, for eksempel spesifikasjoner for klimaanlegg, statuser for karbonmonoksid- og røykvarslere, Home/Away-statuser og aktiviteter tilknyttet Rush Hour Rewards. Du finner mer detaljert informasjon på disse sidene:

Data som deles mellom Nest og Works with Nest-utviklere >

Personvernerklæringen for Nest >

Bli Nest-utvikler

Nest Developer Program gjøres om til Actions on Google Smart Home. Finn ut mer om Google Assistant Developer Community Program.