Meer informatie over Works with Nest

Sinds Nest vorig jaar de krachten heeft gebundeld met het hardwareteam van Google hebben we ons ingezet om het smarthome niet alleen minder ingewikkeld te maken, maar ook een stuk behulpzamer. Een huis waar je producten gemakkelijk kunt instellen, simpel kunt beheren en waar ze naadloos samenwerken. Vandaag zetten we een nieuwe stap op weg naar dit doel door alle Nest- en Home-producten samen te brengen onder het Nest-merk. Maak kennis met Google Nest.

We willen de integraties ondersteunen die je waardevol vindt en onderbrekingen tijdens deze overgang tot een minimum te beperken, dus dit is ons plan voor de beëindiging van Works with Nest (WWN):

• Je bestaande apparaten en integraties blijven werken met je Nest-account, maar je hebt geen toegang tot nieuwe functies die beschikbaar zijn met een Google-account. Als we wijzigingen aanbrengen in de bestaande WWN-verbindingen die beschikbaar zijn voor je Nest-account, stellen we je hiervan op de hoogte.
  • Vanaf 31 augustus 2019 accepteren we geen nieuwe WWN-verbindingen meer. Zodra je WWN-functionaliteit beschikbaar is op het platform Works with Google Assistant (WWGA), kun je met minimale onderbreking migreren van een Nest-account naar een Google-account.

Bekijk onze pagina met veelgestelde vragen over wat er gaat gebeuren en de blog met updates voor Works with Nest voor meer informatie.

Works with Nest laat je Nest-producten samenwerken met spullen die je dagelijks gebruikt, zoals elektronica, huishoudelijke apparaten en nog veel meer. We werken samen met veel bedrijven en onafhankelijke ontwikkelaars om je leven te verrijken met nieuwe, innovatieve oplossingen en gemakken.

Hier vind je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met Works with Nest.

Wat is Works with Nest?

Nest-producten maken gebruik van sensoren en algoritmen om meer over je te weten te komen en
te anticiperen op wat je nodig hebt. Met Works with Nest kunnen andere producten in huis
de kennis van Nest gebruiken om hun functionaliteit nog beter op jou persoonlijk
af te stemmen. Zodra je een product met Nest verbindt, kan het automatisch voor je aan de slag gaan
zonder dat je het hoeft te programmeren.

Hoe meer producten je in je huis hebt, hoe meer je huis automatisch
voor je kan doen.

Works with nest partner logo

When it works with Nest, it just works.

Hier vind je een paar voorbeelden van Works with Nest-verbindingen en wat ze voor je kunnen betekenen.

Opmerking: In de onderstaande voorbeelden heb je een actief account in de Nest-app nodig, moet er een werkende wifi-verbinding in je huis zijn en moeten je Nest-producten en andere producten verbonden zijn met wifi.

Voorbeeld: Als er niemand thuis is (Thuis/Afwezig-functie)

Je Works with Nest-producten kunnen automatisch doen wat je wilt, of je nu thuis of afwezig bent. Dit noemen we de Thuis/Afwezig-functie. Als je bijvoorbeeld niet thuis bent, kunnen je Works with Nest-producten het volgende voor je doen:

• Smartlampen automatisch aanzetten, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is.
  • Je smartboiler in een energiebesparende stand zetten.
  • Je elektrische gordijnen sluiten om je huis comfortabel en veilig te houden.
  • Je een melding sturen als je verbonden oven of fornuis nog aanstaat, inclusief een optie om het apparaat uit te zetten.

Lees de volgende artikelen voor meer informatie over de Thuis/Afwezig-functie:

Meer informatie over de Thuis/Afwezig-functie >

Hoe de Thuis/Afwezig-functie bepaalt wanneer je huis op Thuis of Afwezig wordt gezet >

Voorbeeld: Als de Nest Protect een alarm laat horen

Als je Nest Protect rook- en koolmonoxidemelder grote hoeveelheden rook of koolmonoxide detecteert en een alarm laat horen, kan de Works with Nest-verbinding als volgt reageren:

• Je systeem met smartlampen laten knipperen om je gezin te waarschuwen dat er een alarm afgaat.
  • Je verbonden systeem voor tuinbewatering inschakelen om te voorkomen dat een brand zich verspreidt.
  • Je verbonden telefoon opdracht geven je te bellen vanuit je huis.

Onze lijst met Works with Nest-partners wordt steeds langer. Misschien werken enkele van je producten zelfs al met Nest. Kijk of het Works with Nest-logo op de verpakking van je product staat.

Onze lijst met Works with Nest-partners wordt steeds langer. Misschien werken enkele van je producten zelfs al met Nest. Kijk of het Works with Nest-logo op de verpakking van je product staat.

Wat je nodig hebt om een Works with Nest-verbinding te gebruiken

Je hebt over het algemeen maar één Nest-product dat al aan je account in de Nest-app is toegevoegd en een andere app of ander apparaat van derden nodig om een WWN-verbinding (Works with Nest) te gebruiken. Elke WWN-verbinding heeft echter verschillende vereisten.

Zo heb je bijvoorbeeld een Nest Protect nodig voor een WWN-verbinding die je wifi-verlichting laat knipperen wanneer er koolmonoxide of rook is gedetecteerd.

Je hebt ook een extern apparaat nodig om je Nest-product mee te verbinden. Dit kan variëren van op afstand bedienbare verlichting tot aan een fitnesstracker.

Als je wilt zien wat er beschikbaar is, ga je naar onze Works with Nest-pagina en klik je op de link van een partner. Je kunt ook rechtstreeks naar de website van de ontwikkelaar gaan voor meer informatie over de vereisten voor een verbinding.

Als je de toegang tot je Nest-huis deelt via Gezinsaccounts, kan zowel de eigenaar van het huis als iedereen met gedeelde toegang een WWN-verbinding instellen. Nadat de WWN-verbinding is ingesteld, kan iedereen in het Nest-huis de verbinding gebruiken, beheren en verwijderen. Bekijk het volgende artikel voor meer informatie over de bevoegdheden van mensen met wie je de toegang tot je huis deelt:

Meer informatie over Gezinsaccounts en gedeelde toegang tot je huis >

Een Works with Nest-verbinding maken

Het is eenvoudig om een Works with Nest-verbinding te maken. Selecteer eerst op onze Works with Nest-pagina een verbinding die je wilt gebruiken. Je kunt ook instructies vinden op de website van Works with Nest-ontwikkelaars en op de productverpakking (zoek het Works with Nest-logo). De verbinding wordt beveiligd ingesteld en er wordt geen persoonlijke informatie (zoals je e-mailadres) uitgewisseld tussen Nest en de ontwikkelaar van de Works with Nest-verbinding.

Een Works with Nest-verbinding instellen >

Je Works with Nest-verbindingen controleren en beheren

In de Nest-app kun je eenvoudig basisinformatie over je WWN-verbindingen bekijken, zien wanneer ze voor het laatst zijn gebruikt en de rechten controleren die je hebt verleend voor toegang tot je gegevens.

1. Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Pictogram van Nest-instellingen.

2. Tik op Works with Nest Works with nest icon.

3. Hier zie je alle WWN-verbindingen die je op dat moment hebt geïnstalleerd. Klik of tik op de verbinding die je wilt bekijken voor meer details.

4. Je kunt ook bekijken welke rechten je aan de verbinding hebt verleend voor toegang tot gegevens van je Nest-producten.

Naast 'Laatst gebruikt' vind je de laatste keer dat de WWN-verbinding actief was. Dit is handig als je wilt controleren of de verbinding werkt, en het kan je helpen bij het oplossen van problemen.

Zowel de eigenaar van het Nest-huis als ieder ander met gedeelde toegang kan WWN-verbindingen instellen, gebruiken, beheren en verwijderen. Als je dus iemand anders hebt uitgenodigd om de toegang tot je huis te delen, kun je zijn of haar activiteit hier ook zien.

Lees het volgende artikel als je problemen ondervindt bij de werking van je WWN-verbinding:

Problemen oplossen met een Works with Nest-verbinding >

Bekijk het gedeelte hieronder om een verbinding te verwijderen die je niet meer wilt gebruiken.

Een Works with Nest-verbinding verwijderen

Een Works with Nest-verbinding verwijderen >

Als je een Works with Nest-verbinding niet meer wilt gebruiken, kun je deze op elk moment eenvoudig verwijderen. Nadat je een verbinding hebt verwijderd, werkt het Works with Nest-product weer precies zoals het deed voordat je de verbinding inschakelde.

1. Tik rechtsboven in het startscherm van de app op Instellingen Pictogram van Nest-instellingen.

2. Selecteer Works with Nest Works with nest icon.

3. Kies in de lijst de Works with Nest-verbinding die je wilt verwijderen.

4. Tik op Verbinding verwijderen onderaan het scherm.

5. Bevestig vervolgens je keuze.

Mocht je van gedachten veranderen, dan kun je de verbinding eenvoudig opnieuw instellen.

Opmerking: Als je in je account meer dan één huis hebt en als de verbinding in meerdere huizen actief is, moet je kiezen of je de verbinding ook voor het andere huis wilt verwijderen.

Je schakelt over naar een ander huis door op het menupictogram Arrow pointing down in het startscherm van de app te tikken. Selecteer het gewenste huis onderaan het scherm.

Jouw privacy is belangrijk voor ons

Voor elke Works with Nest-verbinding die je kiest, houd jij de controle over welke gegevens worden gedeeld. Je bent altijd op de hoogte van welke gegevens worden gedeeld voordat je besluit toegang tot deze gegevens te geven. En als je van gedachten verandert, kun je een verbinding altijd verwijderen.

Alle WWN-ontwikkelaars met wie we samenwerken, zijn ook verplicht specifieke richtlijnen te volgen die het toegestane gebruik van de gedeelde informatie beperken. Nest deelt geen persoonlijk identificeerbare informatie (zoals je e-mailadres). Afhankelijk van de verbinding kan toegang worden gevraagd tot basisgegevens van je huis en apparaten, zoals HVAC-systeemspecificaties, de status van rook en koolmonoxide, de status voor Thuis en Afwezig of gebeurtenissen met betrekking tot Piektijdvoordelen. Ga naar de volgende pagina's voor meer informatie:

Gegevens die worden gedeeld tussen Nest en Works with Nest-ontwikkelaars >

Privacyverklaring van Nest >

Een Nest-ontwikkelaar worden

Een aantal van 's werelds meest bekende merken, vooraanstaande technologiebedrijven en onafhankelijke ontwikkelaars hebben zich aangesloten bij het Nest Developer Program. Deelnemen is gemakkelijk en gratis. Ga naar de portal voor Nest-ontwikkelaars voor meer informatie.