To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Läs mer om Nest Sense

Nest Sense är kärnan i det som gör våra produkter omtänksamma. Den drivs av en unik kombination av teknik och design och stöds av avancerade sensorer och programvarualgoritmer.

Välj produkt nedan för att läsa mer om hur Nest Sense gör varje Nest-produkt mer omtänksam.

Nest-termostat

För din bekvämlighet och för att hålla koll på energiförbrukningen tar termostaten hänsyn till saker som bostadens konstruktion, väderprognoser, vilka temperaturer du föredrar och annat. Det låter enkelt, men det är mycket som händer bakom kulisserna för att Nest-termostaten ska bli en omtänksam termostat, inte bara en som är ansluten till wifi.

Nest Sense utnyttjar de många sensorerna och programvaran i Nest-termostaten. Den lär sig av dig, vet vilka temperaturer du gillar vid vilken tidpunkt och skapar automatiskt ett schema åt dig.

Eftersom Nest Sense också är skräddarsytt för ditt system har det olika funktioner beroende på vilken typ av system som är installerat.

• Temperatursensorer: Nest-termostater har flera temperatursensorer som ser till att du faktiskt får den temperatur du vill ha i hemmet.
  • Ljussensorer: Nest-termostaterna använder omgivningsljussensorer för att göra korrekta temperaturavläsningar. Om Nest-termostaten befinner sig i direkt solljus kompenserar Sunblock för det så att termostaten inte tror att hemmet är varmare än det faktiskt är.
  • Aktivitetssensorer: Två aktivitetssensorer meddelar termostaten när alla har gått hemifrån så att den kan sänka värmen till Eco Temperatures och hjälpa till att spara energi.
  • Värmesystem: Om du har golvvärme eller elementsystem visas True Radiant, en funktion som hjälper till att minska de temperaturvariationer som normalt uppkommer i sådana system för uppvärmning. Med True Radiant kan systemet börja värma upp tidigt så att bostaden når den schemalagda temperaturen vid rätt tid. Den stänger sedan av uppvärmningen i förtid så att värmen inte överstiger den inställda temperaturen.

Du kan läsa om fler av Nest-termostatens funktioner i följande artiklar:

Time-to-Temperature
Nest Leaf

Mer information om Nest-termostaten finns i de tekniska specifikationerna.

Nest Protect

Nest Protect är inte bara ett avancerat rök- och kolmonoxidlarm. Den gör mycket som andra alarm inte gör.

Nest Protect kan till exempel köra självtest och meddela dig om att allt fungerar med Nightly Promise samt lysa upp där du går med Pathlight så att du slipper famla runt i mörkret.

Nest Protects avancerade sensor med delat spektrum kan hålla koll på röknivåer och den meddela dig med en förvarning, en så kalladHeads-Up-varning, om vad som händer innan den måste utlösa ett Emergency Alarm.

Nest Protect har även en luftfuktighetssensor som gör att Steam Check förhindrar falsklarm när du kommer ut från duschen.

Mer information om Nest Protect finns i de tekniska specifikationerna.

Kameror och dörrklockor från Nest

Kameror och dörrklockor från Nest använder Nest Awares avancerade algoritmer för att leverera bättre och mer exakta varningar om rörelser och ljud. Med Person Alerts får du veta när en människa (och inte ett husdjur) har kommit in i kameravyn.

Den här typen av förbättringar kräver en hel del processorkraft, mycket mer än kameran eller dörrklockan från Nest klarar av på egen hand. Därför använder vi kraftfulla molnservrar för att göra Nest Awares branschledande detektering möjlig och vi förbättrar ständigt dessa algoritmer för att göra upplevelsen så bra som möjligt.

Det här ingår i en prenumeration på Nest Aware

Mer information om Nest-kameror och videodörrklockor finns i de tekniska specifikationerna.