To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Identifiering av bekanta ansikten

Du prenumererar för närvarande inte på Nest Aware och har inte åtkomst till Nest Aware-funktioner. Läs mer om vad som ingår i en prenumeration på Nest Aware.

Med Nest Aware kan du använda identifiering av bekanta ansikten1 och lära Google Nest-kameran att känna igen människor du känner och skicka aviseringar när den upptäcker någon som är obekant. Med tiden blir funktionen för ansiktsigenkänning bättre på att avgöra vilka ansikten som är bekanta och kan skicka mer användbara aviseringar.

Du kan även hantera biblioteket med bekanta ansikten i appen, till exempel ändra en persons namn eller radera en ansiktsprofil.

Viktigt! Använd funktionen för identifiering av bekanta ansikten i enlighet med gällande lag. Beroende på var du bor kan de som hälsar på hemma hos dig behöva ge sitt samtycke till att du låter din kamera identifiera dem.

Så här fungerar identifiering av bekanta ansikten

Obs! Du måste ha en Nest Aware-prenumeration för att kunna använda identifiering av bekanta ansikten.

Grunder

När kameran upptäcker ett ansikte markeras detta som en aktivitet i kamerans inspelade video i Home- eller Nest-appen.

När kameran upptäcker ett obekant ansikte ska du i appen få frågan om det är någon du känner. Du får möjlighet att spara personens ansiktsdata i biblioteket med bekanta ansikten. På så vis kan kameran identifiera ansiktet som bekant.

Obs! Kontrollera gällande integritetslagstiftning innan du sparar kamerans ansiktsdata. Vid behov ska du först be om personens tillstånd innan du sparar hans eller hennes ansiktsdata.

Beroende på vilken Nest-kameramodell du använder kan du ändra inställningarna och hantera biblioteket med bekanta ansikten i Home-appen, Nest-appen eller båda.

Ansiktsbiblioteket

När kameran känner igen ett ansikte sparas ögonblicksbilder av personens ansikte i biblioteket med bekanta ansikten. I biblioteket kan du redigera ansiktsprofilen för varje person och hantera foton.

Alla medlemmar i hemmet i appen har åtkomst till biblioteket med bekanta ansikten och kan kategorisera ansikten som kameran upptäcker.

Inspelade video- och kamerahändelser

När din kamera registrerar ett ansikte markeras aktiviteten i den inspelade videon. Du hittar den här informationen genom att granska specifika kamerahändelser eller genom att filtrera aktiviteten i din kameras videohistorik.

Aviseringar

Alla medlemmar i hemmet kan ställa in om de vill få aviseringar om bekanta ansikten eller inte.

Om du inaktiverar identifiering av bekanta ansikten kan kameran fortfarande skicka aviseringar när en person registreras. Däremot kommer den inte att känna igen några ansikten.

Så här fungerar identifiering av bekanta ansikten med två eller fler kameror

Du kan aktivera eller inaktivera identifiering av bekanta ansikten för varje enskild kamera i inställningarna.

Nest-kameror i samma hem använder samma bibliotek med bekanta ansikten. Om du lägger till en ny kamera i hemmet används samma bibliotek med bekanta ansikten som för de andra kamerorna i hemmet. Det gör att det inte tar lika lång tid att känna igen vissa ansikten.

Om några av kamerorna har en prenumeration på 1:a generationens Nest Aware medan andra inte har det, kan du bara använda identifiering av bekanta ansikten på de kameror som har en prenumeration.

Ändra inställningar

Aktivera eller inaktivera identifiering av bekanta ansikten

Home-appen

1. Öppna Home-appen .
  2. Tryck på Inställningar följt av Prenumerationer följt av Nest Aware följt av Identifiering av bekanta ansikten.
  3. Aktivera eller inaktivera identifiering av bekanta ansikten för varje kamera.

Nest-appen

1. Öppna Nest-appen Nest app.
  2. Tryck på Inställningar ikon för Nest-inställningar.
  3. Välj Bekanta ansikten.
  4. Aktivera eller inaktivera identifiering av bekanta ansikten för varje kamera.

Aktivera aviseringar

Home-appen

Kontrollera först att du har aktiverat identifiering av bekanta ansikten för kameran.

Aktivera sedan aviseringar:

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Favoriter eller Enheter , välj kameran.
  3. Tryck på Inställningar  följt av Aviseringar.
  4. Under Sett aktiverar du aviseringar för Personer.

Obs! Du meddelas i appen om du behöver aktivera händelser med personer för att få aviseringar. Om händelser med personer är inaktiverade får du inga aviseringar om personer.

Nest-appen

Kontrollera först att identifiering av bekanta ansikten är aktiverat.

Aktivera sedan aviseringar:

1. Öppna Nest-appen Nest app.
  2. Tryck på Inställningar ikon för Nest-inställningar.
  3. Välj Aviseringar.
  4. Välj kameran.
  5. Tryck på Personer för att aktivera aviseringar om personer.

Hantera ansiktsbiblioteket

Lägga till eller ändra namnet på en ansiktsprofil

Obs! När du lägger till eller ändrar en persons namn i ansiktsbiblioteket i Home-appen eller Nest-appen visas ändringen även i den andra appen.

Home-appen

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Inställningar följt av Nest Aware följt av Identifiering av bekanta ansikten.
  3. Tryck på ett ansikte och lägg till ett namn eller ändra namnet.

Nest-appen

1. Öppna Nest-appen Nest app.
  2. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar följt av Familiar faces.
  3. Tryck på det bekanta ansikte som du vill namnge.
  4. Tryck på Name.
  5. Ge personen ett nytt namn. Du kan använda personens faktiska namn eller lägga till en beskrivning, t.ex. Brevbärare.

Obs! När du lägger till eller ändrar en persons namn i biblioteket med bekanta ansikten i Home-appen eller Nest-appen visas ändringen även i den andra appen.

Home-appen

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Inställningar följt av Nest Aware följt av Identifiering av bekanta ansikten.
  3. Tryck på ett ansikte och lägg till ett namn eller ändra namnet.

Nest-appen

1. Öppna Nest-appen Nest app.
  2. Tryck på Inställningar ikon för Nest-inställningar följt av Bekanta ansikten.
  3. Tryck på det bekanta ansikte som du vill namnge.
  4. Tryck på Namn.
  5. Ge personen ett nytt namn. Du kan använda personens faktiska namn eller lägga till en beskrivning, t.ex. Brevbärare.

Identifiera nya ansikten i sparade kamerahändelser

Home-appen

Du kan hitta och kategorisera obekanta ansikten på några olika sätt i Home-appen.

Inställningar:

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Inställningar  följt av Prenumerationer följt av Nest Aware följt av Identifiering av bekanta ansikten.
  3. Om kameran har upptäckt nya personer kan du trycka på Nya ansikten för att se och kategorisera dem.
  4. Tryck på Ja, Nej eller Inte en person för varje nytt ansikte. Identifiera sedan ansiktet genom att följa anvisningarna på skärmen.

Om du vill se allt du har taggat som Inte en person öppnar du Identifiering av bekanta ansikten följt av trycker på Alternativ följt av Objekt som liknar mänskliga ansikten.

Aktivitet i Home-appen:

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Aktivitet .
  3. Välj händelsen eller gruppen av händelser av obekanta ansikten.
  4. Tryck på Lägg till i ansiktsbiblioteket och följ sedan anvisningarna för att identifiera de ansikten som kameran inte kände igen.

Information om kamerahändelser:

1. Tryck på kamerahändelsen i Aktivitet i Home-appen.
  2. När du har öppnat klippet sveper du uppåt så att mer information visas.
  3. Under kategorin Ansikten trycker du på Hantera och följer sedan anvisningarna för att identifiera ansiktena som inte kändes igen av kameran.

Nest-appen

1. Öppna Nest-appen Nest app.
  2. Välj kameran.
  3. Tryck på Personer längst ned i kamerans Sightline.
  4. Om kameran har upptäcker nya personer bör du bli tillfrågad om du känner igen dem. Välj Yes eller No.
    • Om kameran av misstag identifierar ett föremål som ett ansikte trycker du på rullgardinsmenyn och väljer Det här är inte en person.
    • Allt som har taggats som annat än personer, som exempelvis husdjur, målningar, tv:n och så vidare visas i kategorin Inte ett ansikte i biblioteket med bekanta ansikten.

Kombinera ansiktsprofiler för samma person

Home-appen

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Inställningar följt av Nest Aware följt av Identifiering av bekanta ansikten.
  3. Aktivera redigeringsläget (du kan göra detta på två sätt):
    • Tryck på Redigera uppe till höger på skärmen och välj de ansikten som hör ihop.
    • Tryck länge på det första ansiktet i redigeringsläget. Tryck sedan på det andra ansiktet som det hör ihop med. När du gör detta markeras båda ansiktena.
  4. Tryck på Sammanfoga uppe till höger på skärmen.

Nest-appen

1. Öppna Nest-appen Nest app.
  2. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar följt av Familiar faces.
  3. Tryck på Select följt av tryck på den profil som hör ihop med den första.
  4. Om det finns flera duplicerade profiler trycker du på dem också följt av Merge .

Home-appen

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Inställningar följt av Nest Aware följt av Identifiering av bekanta ansikten.
  3. Välj de ansiktsprofiler som du vill sammanfoga i redigeringsläget. Det finns två sätt att göra detta:
    • Alternativ 1: Tryck på Redigera Penna/redigeringsikon. Välj sedan de ansikten som du vill sammanfoga.
    • Alternativ 2: Tryck länge på en ansiktsprofil för att välja den i redigeringsläget. Välj sedan andra ansiktsprofiler som du vill sammanfoga.
  4. Tryck på Sammanfoga uppe till höger på skärmen.
  5. Tryck på Ja för att bekräfta att profilerna du har valt tillhör samma person.
  6. Om det behövs väljer du ett namn för ansiktsprofilen och klickar sedan på Sammanfoga.

Nest-appen

1. Öppna Nest-appen Nest app.
  2. Tryck på Inställningar ikon för Nest-inställningar följt av Bekanta ansikten.
  3. Tryck på Välj följt av tryck på den profil som hör ihop med den första.
  4. Om det finns flera duplicerade profiler trycker du på dem också följt av Sammanfoga .

Radera ansiktsprofiler

Du kan permanent radera specifika ansiktsprofiler som har sparats i hemmets bibliotek med bekanta ansikten i appen.

• Personen tas då bort från biblioteket med bekanta ansikten.
  • Dessutom raderas alla ögonblicksbilder som används av kameran för att identifiera personen.
  • Om du gör detta i Home-appen visas ändringen även i Nest-appen och tvärtom.

Obs! Om du har mer än ett hem i kontot raderas bara ansikten i det hem du har valt. Biblioteket med bekanta ansikten i andra hem ska inte påverkas.

Home-appen

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Inställningar  följt av Prenumerationer följt av Nest Aware följt av Identifiering av bekanta ansikten.
  3. Välj de ansiktsprofiler som du vill sammanfoga. Det finns två sätt att göra detta:
  • Alternativ 1: Tryck på Redigera Penna/redigeringsikon. Välj sedan de ansikten som du vill sammanfoga.
  • Alternativ 2: Tryck länge på en ansiktsprofil för att välja den i redigeringsläge. Välj sedan andra ansiktsprofiler som du vill sammanfoga.
  1. Tryck på Radera uppe till höger på skärmen .
  2. Bekräfta valet.

Nest-appen

1. Öppna Nest-appen Nest app.
  2. Tryck på Inställningar ikon för Nest-inställningar.
  3. Välj Bekanta ansikten.
  4. Tryck på ansiktet du vill radera.
  5. Välj Glöm det här ansiktet följt av Ta bort.

Radera eller flytta specifika foton

Obs! Den här funktionen är bara tillgänglig i Google Home-appen.

Flytta foton till en annan ansiktsprofil

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Inställningar följt av Prenumerationer följt av Nest Aware följt av Identifiering av bekanta ansikten.
  3. Välj en ansiktsprofil med foton som du vill flytta.
  4. Tryck på Redigera Penna/redigeringsikon och välj sedan alla foton du vill flytta tillsammans.
  5. Tryck på Flytta .
  6. Sök efter och välj en person som har sparats i biblioteket med bekanta ansikten eller ange ett nytt namn om du vill spara fotona i en ny ansiktsprofil.
  7. Tryck på Ja för att bekräfta ditt val.

Radera foton i en ansiktsprofil

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Inställningar följt av Prenumerationer följt av Nest Aware följt av Identifiering av bekanta ansikten.
  3. Välj en ansiktsprofil med foton som du vill radera.
  4. Tryck på Redigera Penna/redigeringsikon och välj sedan alla foton som ska raderas tillsammans.
  5. Tryck på Radera .
  6. Bekräfta att du vill ta bort fotona.

Radera hela ansiktsbiblioteket

Du kan radera alla ansiktsprofiler permanent från hela biblioteket med bekanta ansikten i appen.

• Alla ansikten tas då bort från Nests algoritmer för ansiktsigenkänning i kontot.
  • Dessutom raderas samtliga av kamerans ögonblicksbilder som används för identifiering.
  • Om du har mer än ett hem i kontot så raderas biblioteket med bekanta ansikten bara i det hem du har valt.

Home-appen

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Inställningar följt av Prenumerationer följt av Nest Aware följt av Identifiering av bekanta ansikten.
  3. Tryck på Alternativ uppe till höger på skärmen.
  4. Tryck på Radera ansiktsbiblioteket.
  5. Tryck på Radera när bekräftelserutan visas.

Nest-appen

1. Öppna Nest-appen Nest app.
  2. Tryck på Inställningar ikon för Nest-inställningar.
  3. Välj Bekanta ansikten.
  4. Scrolla nedåt och välj Rensa bibliotek. Bekräfta sedan genom att trycka på Rensa bibliotek igen.

Integritet och kontroll

Så här lagras ansiktsdata från Nest-kameror och -dörrklockor

Äldre modeller av Nest-kameror och -dörrklockor som har konfigurerats i Nest-appen lagrar data om bekanta ansikten i molnet. Dessa data krypteras för att skydda användarnas integritet och kan inte nås av Google.

Nyare modeller av Nest-kameror och -dörrklockor som har konfigurerats i Home-appen lagrar data om bekanta ansikten lokalt i internminnet.

Även lokalt lagrad data krypteras för att skydda användarnas integritet. Av säkerhetsskäl går det inte att komma åt eller ta bort det interna minnet på dessa enheter.

Åldersbegränsad åtkomst till identifiering av bekanta ansikten

Obs! Detta gäller endast personer som hanterar medlemmar i hemmet i Home-appen.

Av integritets- och säkerhetsskäl har medlemmar i hemmet i Home-appen som är under 13 år och bor i USA (eller tillämplig ålder i ditt land) begränsad åtkomst till funktionen för identifiering av bekanta ansikten. Det innebär att

• de inte kan ändra inställningarna för identifiering av bekanta ansikten eller öppna biblioteket med bekanta ansikten
  • de inte kan aktivera identifiering av bekanta ansikten när de konfigurerar en ny kamera med en Nest Aware-prenumeration
  • de fortfarande kan se händelser med bekanta och obekanta ansikten i Home-appen och Nest-appen
  • de fortfarande kan få Familiar Face Alerts från Nest-appen.

När medlemmar i hemmet som är under 13 år (eller tillämplig ålder i ditt land) anger sitt födelsedatum i Google-kontot blir de ombedda att byta till ett kontrollerat konto.

Han eller hon får ett e-postmeddelande från Google där det står att åtkomsten har ändrats.

(1) Funktionen identifiering av bekanta ansikten är inte tillgänglig för Nest-kameror i Illinois. Lagstiftningen i delstaten Illinois kan påverka hur kunder som bor där får använda funktionen och därför har vi inaktiverat den i förebyggande syfte. Om du bor i Illinois och har kameran där ska det inte gå att aktivera identifiering av bekanta ansikten i Nest-appen.

Använd funktionen för identifiering av bekanta ansikten i enlighet med gällande lag. Beroende på var du bor kan de som hälsar på hemma hos dig behöva ge sitt samtycke till att du låter din kamera identifiera dem.