To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Registrering av kjente ansikter

Med Nest Aware kan du bruke registrering av kjente ansikter1 til å lære Google Nest-kameraet ditt å gjenkjenne ansiktene til personer du kjenner, og varsle deg når det registrerer personer du ikke kjenner. Over tid kan ansiktsgjenkjenningen kjenne igjen kjente ansikter mer nøyaktig og sende deg nyttigere varsler.

Du kan også administrere biblioteket for kjente ansikter i appen, for eksempel endre navn eller slette ansiktsprofiler.

Viktig: Registrering av kjente ansikter må brukes i samsvar med lov og rett. Avhengig av hvor du bor, kan det hende du trenger samtykke til å la kameraet identifisere personer som besøker hjemmet ditt.

Sånn fungerer registrering av kjente ansikter

Merk: Du må ha et Nest Aware-abonnement for å bruke registrering av kjente ansikter.

Grunnleggende informasjon

Når kameraet registrerer et ansikt, blir aktiviteten merket i videoopptakene fra kameraet i Home- eller Nest-appen.

Når kameraet har oppdaget et ukjent ansikt, spør appen om det er noen du kjenner. Da kan du lagre personens ansiktsdata i biblioteket for kjente ansikter. Dette hjelper kameraet med å gjenkjenne ansiktet som noen du kjenner.

Viktig: Før du lagrer noen av ansiktsdataene fra kameraet, bør du sjekke de lokale personvernlovene. Hvis det er nødvendig, må du få tillatelse fra personen før du lagrer ansiktsdataene til vedkommende.

Avhengig av hvilken Nest-kameramodell du har, kan du endre innstillingene og administrere biblioteket for kjente ansikter i Home-appen, Nest-appen eller begge.

Ansiktsbibliotek

Når kameraet gjenkjenner et ansikt, lagres øyeblikksbilder av ansiktet til personen i biblioteket for kjente ansikter. Der kan du redigere ansiktsprofiler og administrere bilder.

Alle medlemmene i appen har tilgang til biblioteket for kjente ansikter og kan kategorisere ansikter som kameraet registrerer.

Registrerte video- og kamerahendelser

Når kameraet gjenkjenner et ansikt, merkes aktiviteten i videoopptaket. Du finner denne informasjonen ved å gå gjennom bestemte kamerahendelser eller ved å filtrere aktivitet i kameraets videologg.

Varsler

Medlemmene av hjemmet kan velge om de vil få varsler om kjente ansikter eller ikke.

Selv om du slår av registrering av kjente ansikter, kan kameraet fortsatt sende varsler når det registrerer personer. Det gjenkjenner imidlertid ikke ansikter.

Slik fungerer registrering av kjente ansikter med to eller flere kameraer

Du kan slå registrering av kjente ansikter av eller på for hvert enkelt kamera i innstillingene.

Nest-kameraer i samme hjem deler det samme biblioteket for kjente ansikter. Hvis du legger til et nytt kamera i det samme hjemmet, bruker dette kameraet det samme biblioteket for kjente ansikter som de andre kameraene. Det betyr at det ikke bruker like lang tid på å gjenkjenne visse ansikter.

Hvis enkelte kameraer i hjemmet ditt har Nest Aware-abonnement (1. generasjon) mens andre ikke har det, kan du bare bruke registrering av kjente ansikter på kameraene som har abonnement.

Endre innstillingene

Slå registrering av kjente ansikter av eller på

Home-appen

1. Åpne Home-appen .
  2. Trykk på Innstillinger og så Abonnementer og så Nest Aware og så Registrering av kjente ansikter.
  3. Slå registrering av kjente ansikter av eller på for hvert kamera.

Nest-appen

1. Åpne Nest-appen Nest app.
  2. Trykk på Innstillinger Innstillinger for Nest-ikon.
  3. Velg Kjente ansikter.
  4. Slå Registrering av kjente ansikter på eller av for hvert kamera.

Slå på varsler

Home-appen

Først må du forsikre deg om at registrering av kjente ansikter er slått på for kameraet.

Slå deretter på varsler:

1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk på Favoritter eller Enheter , velg kameraet ditt.
  3. Trykk på Innstillinger  og så Varsler.
  4. Under «Sett» slår du på personvarsler.

Merk: Appen forteller deg også om du må slå på personhendelser for å få varsler. Hvis personhendelser er slått av, får du ikke personvarsler.

Nest-appen

Først må du sørge for at registrering av kjente ansikter er slått på.

Slå deretter på varsler:

1. Åpne Nest-appen Nest app.
  2. Trykk på Innstillinger Innstillinger for Nest-ikon.
  3. Velg Varsler.
  4. Velg kameraet ditt.
  5. Trykk på Personer for å slå på personvarsler.

Administrer ansiktsbiblioteket ditt

Legg til eller endre navnet på en ansiktsprofil

Merk: Når du legger til eller endrer navnet til en person i biblioteket for kjente ansikter i Home-appen eller Nest-appen, gjenspeiles endringen også i den andre appen.

Home-appen

1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk på Innstillinger og så Nest Aware og så Registrering av kjente ansikter
  3. For å legge til eller endre navnet på et ansikt, trykk på ansiktet og skriv inn det nye navnet.

Nest-appen

1. Åpne Nest-appen Nest app.
  2. Trykk på innstillingsikonet Innstillinger for Nest-ikonog så Familiar faces (Kjente ansikter).
  3. Trykk på profilen til det kjente ansiktet du vil gi navn til.
  4. Trykk på Name (Gi navn).
  5. Gi personen et nytt navn. Du kan bruke det ekte navnet eller bare en beskrivelse, for eksempel «postbud».

Identifiser nye ansikter i lagrede kamerahendelser

Home-appen

Du kan finne og kategorisere ukjente ansikter i Home-appen på flere måter.

Innstillinger:

1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk på Innstillinger  og så Abonnementer og så Nest Aware og så Registrering av kjente ansikter.
  3. Hvis kameraet har registrert nye personer, kan du trykke på Nye ansikter for å se og kategorisere dem.
  4. For hvert nye ansikt trykker du på Ja, Nei eller Ikke en person. Følg deretter meldingene på skjermen for å identifisere ansiktet.

For å se det du har merket som Ikke en person, gå til Registrering av kjente ansikter og så trykk på Alternativer og så Ansikter som ikke er personer.

Aktivitet i Home-appen:

1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk på Aktivitet .
  3. Velg en hendelse eller hendelsesgruppe for ukjente ansikter.
  4. Trykk på Legg til i ansiktsbiblioteket, og følg veiledningen for å identifisere hvert ansikt kameraet ikke gjenkjente.

Informasjon om kamerahendelser:

1. Trykk på en kamerahendelse i Aktivitet i Home-appen.
  2. Når klippet er åpent, kan du sveipe opp for å se mer informasjon.
  3. Trykk på Administrer i «Ansikter»-kategorien, og følg deretter veiledningen for å identifisere ansiktene kameraet ikke gjenkjente.

Nest-appen

1. Åpne Nest-appen Nest app.
  2. Velg kameraet ditt.
  3. Nederst på kameraets Sightline trykker du på Personer.
  4. Hvis kameraet har registrert nye personer, blir du spurt om du kjenner dem. Velg Ja eller Nei.
    • Hvis kameraet feilidentifiserer en gjenstand som et ansikt, trykker du på rullegardinmenyen og velger Dette er ikke en person.
    • Alt du har merket som ikke en person, for eksempel kjæledyr, malerier, TV-en osv., vises i Ikke et ansikt-kategorien i biblioteket for kjente ansikter.

Slå sammen ansiktsprofiler for samme person

Home-appen

1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk på Innstillinger og så Nest Aware og så Registrering av kjente ansikter.
  3. Start redigeringsmodusen (to forskjellige måter):
    • Øverst til høyre på skjermen trykker du på Endre. Velg deretter fjesene du vil slå sammen.
    • For å velge det første fjeset i redigeringsmodus, trykk og hold på et fjes på skjermen. Trykk deretter på det andre fjeset du vil slå sammen med det første. Begge fjesene velges når du gjør dette.
  4. Øverst til høyre på skjermen trykker du på Slå sammen .

Nest-appen

1. Åpne Nest-appen Nest app.
  2. Trykk på Innstillinger Innstillinger for Nest-ikon og så Kjente fjes.
  3. Trykk på Select (Velg) og så trykk på den dupliserte profilen du vil slå sammen.
  4. Hvis det finnes flere dupliserte profiler, trykker du på disse også og så Merge (Slå sammen)

Slett ansiktsprofiler

Du kan slette spesifikke ansiktsprofiler som er lagret i hjemmets bibliotek for kjente ansikter i appen.

• Dette fører til at de aktuelle personene fjernes fra biblioteket for kjente ansikter.
  • Da slettes også alle øyeblikksbilder som er brukt for å hjelpe kameraet med å gjenkjenne personene.
  • Hvis du gjør dette i enten Home- eller Nest-appen, gjenspeiles endringen også i den andre appen.

Merk: Hvis du har mer enn ett hjem i kontoen din og du sletter ansikter, gjelder slettingen bare for hjemmet du har valgt. Bibliotekene for kjente ansikter i andre hjem påvirkes ikke av dette.

Home-appen

1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk på Innstillinger  og så Abonnementer og så Nest Aware og så Registrering av kjente ansikter.
  3. Velg ansiktsprofilene du vil slå sammen. Det finnes to måter å gjøre dette på:
  • Alternativ 1: Trykk på Rediger Blyantikon/redigeringsikon. Velg deretter ansiktene du vil slå sammen.
  • Alternativ 2: Trykk og hold på en ansiktsprofil for å velge den i redigeringsmodus. Velg deretter eventuelle andre ansiktsprofiler du vil slå sammen.
  1. Øverst til høyre på skjermen trykker du på Slett .
  2. Bekreft valget.

Nest-appen

1. Åpne Nest-appen Nest app.
  2. Trykk på Innstillinger Innstillinger for Nest-ikon.
  3. Velg Kjente ansikter.
  4. Trykk på ansiktet du vil slette.
  5. Velg Glem dette ansiktet og så Fjern.

Slett eller flytt bestemte bilder

Merk: Denne funksjonen er bare tilgjengelig i Home-appen.

Flytt bilder til en annen ansiktsprofil

1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk på Innstillinger og så Abonnementer og så Nest Aware og så Registrering av kjente ansikter.
  3. Velg ansiktsprofilen med bildene du vil flytte.
  4. Trykk på Endre Blyantikon/redigeringsikon, og velg deretter alle bildene du vil flytte.
  5. Trykk på Flytt .
  6. Søk etter og velg en person som er lagret i biblioteket for kjente ansikter, eller skriv inn et nytt navn for å lagre bildene i en ny ansiktsprofil.
  7. Trykk på Ja for å bekrefte valget.

Slett bilder fra ansiktsprofiler

1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk på Innstillinger og så Abonnementer og så Nest Aware og så Registrering av kjente ansikter.
  3. Velg ansiktsprofilen med bildene du vil slette.
  4. Trykk på Endre Blyantikon/redigeringsikon, og velg deretter alle bildene du vil slette.
  5. Trykk på Slett .
  6. Bekreft at du vil fjerne bildene.

Tøm hele ansiktsbiblioteket

Du kan slette alle ansiktsprofilene permanent fra hele biblioteket for kjente ansikter i appen.

• Dette fører til at alle ansikter fjernes fra Nest-algoritmene for ansiktsgjenkjenning i kontoen din.
  • Eventuelle øyeblikksbilder som brukes til identifisering, slettes også.
  • Hvis du har mer enn ett hjem i kontoen din og du sletter biblioteket for kjente ansikter, gjelder slettingen bare for hjemmet du har valgt.

Home-appen

1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk på Innstillinger og så Abonnementer og så Nest Aware og så Registrering av kjente ansikter.
  3. Øverst til høyre på skjermen trykker du på Alternativer.
  4. Trykk på Slett ansiktsbiblioteket.
  5. Trykk på Slett når du ser forgrunnsvinduet for bekreftelse.

Nest-appen

1. Åpne Nest-appen Nest app.
  2. Trykk på Innstillinger Innstillinger for Nest-ikon.
  3. Velg Kjente ansikter.
  4. Rull ned og velg Tøm biblioteket. Velg deretter Tøm biblioteket på nytt for å bekrefte.

Personvern og kontroll

Slik lagrer Nest-kameraer og -ringeklokker ansiktsdata

Eldre Nest-kamera- og ringeklokkemodeller som er konfigurert i Nest-appen, lagrer data om kjente ansikter i nettskyen. For å ivareta brukernes personvern blir disse dataene kryptert, og Google har ikke tilgang til dem.

Nyere Nest-kamera- og ringeklokkemodeller som er konfigurert i Home-appen, lagrer data om kjente ansikter lokalt i internminnet.

For å ivareta brukernes personvern blir også data om kjente ansikter som lagres lokalt, kryptert. Av sikkerhetshensyn er det ikke mulig å få tilgang til eller fjerne internminnet i disse enhetene.

Aldersbegrenset tilgang til registrering av kjente ansikter

Merk: Dette gjelder bare for dem som administrerer medlemmer av hjemmet i Home-appen.

Av hensyn til personvern og sikkerhet har medlemmer av hjemmet i Home-appen som er under 13 år i USA (eller den alderen som gjelder i landet ditt), begrenset tilgang til registrering av kjente ansikter. Dette betyr at

• de ikke kan endre innstillingene for registrering av kjente ansikter eller få tilgang til biblioteket for kjente fjes
  • de ikke kan slå på registrering av kjente ansikter når de konfigurerer nye kameraer med et Nest Aware-abonnement
  • de fremdeles kan sjekke hendelser med kjente og ukjente fjes i Home- og Nest-appen
  • de fortsatt kan motta Familiar Face Alerts fra Nest-appen

Når et medlem av hjemmet under 13 år (eller den alderen som gjelder i landet ditt) skriver inn fødselsdatoen sin i Google-kontoen, blir vedkommende bedt om å bytte til en administrert konto.

Google sender en e-post for å fortelle barnet at tilgangen til kontoen er endret.

(1) Nest-funksjonen for registrering av kjente ansikter er ikke tilgjengelig på Nest-kameraer som brukes i Illinois. Visse delstatslover kan påvirke bruken av funksjonen for kunder i Illinois, så vi har slått den av for sikkerhets skyld. Hvis hjemmet med kameraet er i Illinois, skal du ikke kunne slå på registrering av kjente ansikter i Nest-appen.

Bruk registrering av kjente ansikter i samsvar med lov og rett. Avhengig av hvor du bor, kan det hende du trenger samtykke til å la kameraet identifisere personer som besøker hjemmet ditt.