Meer informatie over de herkenning van bekende gezichten en het beheren van je bibliotheek

Heb je een Nest Aware-abonnement, dan kun je een Google Nest Cam IQ, een Hello-deurbel of een Google Nest Hub Max2 verschillende gezichten leren1 onderscheiden. Na verloop van tijd kan je apparaat bekende gezichten herkennen. Als de camera een bekend of onbekend gezicht ziet, kun je een melding van de app krijgen.

Bekend-gezicht meldingen in- of uitschakelen

Schakel herkenning van bekende gezichten en meldingen voor mensen in.

1. Schakel herkenning van bekende gezichten in3.
    • Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Pictogram van Nest-instellingen en vervolgens Bekende gezichten en vervolgens Herkenning van bekende gezichten.
    • Als je meerdere camera's met een Nest Aware-abonnement hebt, selecteer je de camera's waarvan je meldingen wilt ontvangen.
  2. Meldingen voor mensen inschakelen
    • Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Pictogram van Nest-instellingen en vervolgens Meldingen. Selecteer de camera en tik op MensenNest Account web menu icon. .

Als je gezichtsherkenning en meldingen inschakelt

• De Nest-algoritmen voor gezichtsherkenning gaan letten op individuele gezichten.
  • Als de camera een onbekend gezicht ziet, vraagt de Nest-app of je deze persoon kent.
  • Ziet de camera een persoon, maar krijgt hij het gezicht niet goed in beeld, dan kan hij in plaats daarvan een persoonsmelding sturen.

Als je gezichtsherkenning uitschakelt

• De camera stopt met het gebruik van de Nest-algoritmen voor gezichtsherkenning.
  • Geen van de mensen met wie je je Google Nest-huis deelt via Gezinsaccounts kan nu nog meldingen over bekende of onbekende gezichten ontvangen.
  • Jij en iedereen met wie je het huis deelt, kunnen nog wel persoonsmeldingen ontvangen voor mensen die de camera ziet. In de melding wordt niet meer aangegeven of het een bekend of onbekend gezicht is. Je kunt eventueel ook persoonsmeldingen uitschakelen in het menu Instellingen Pictogram van Nest-instellingen en vervolgens Meldingen.
  • De bibliotheek met bekende gezichten van de camera wordt niet verwijderd als je alleen herkenning van bekende gezichten in de Nest-app uitschakelt. Op die manier kun je de herkenning van bekende gezichten in- of uitschakelen, zonder dat je je bibliotheek met bekende gezichten steeds opnieuw moet samenstellen.

Opmerking: Als je een persoon of je hele bibliotheek met bekende gezichten wilt verwijderen, vind je hieronder meer informatie.

Herkenning van bekende gezichten met meerdere camera's

Heb je meerdere camera's waarop je herkenning van bekende gezichten kunt inschakelen, lees dan hieronder hoe het werkt:

• Je moet herkenning van bekende gezichten voor elke camera afzonderlijk in- of uitschakelen. Deze optie wordt niet weergegeven voor camera's zonder Nest Aware-abonnement.
  • Als je herkenning van bekende gezichten voor een van de camera's uitschakelt, ontvang je nog steeds bekend-gezicht meldingen van de andere camera's waarvoor deze functie wel is ingeschakeld.
  • Alle camera's in hetzelfde Nest-huis hebben dezelfde bibliotheek met bekende gezichten, zodat je niet elke camera dezelfde gezichten hoeft te leren.

De camera leren welke gezichten bekend zijn

Je moet de camera leren wie je bekenden zijn, zodat hij meldingen kan verzenden voor bekende of onbekende gezichten.

Als je camera een onbekend gezicht ziet of het niet zeker weet, gaat hij ervan uit dat dit een onbekende persoon is. Vervolgens wordt een melding verzonden met de vraag of je die persoon kent.

1. Selecteer de camera in het startscherm van de app.
  2. Tik onderaan de Beeldlijn van de camera op Mensen Nest Account web menu icon. .
  3. Als de camera nieuwe mensen heeft gezien, vraagt hij of je ze kent. Selecteer Ja of Nee.

• Als de camera een object onjuist heeft geïdentificeerd als een gezicht, tik je op het dropdownmenu en selecteer je Dit is geen persoon.
    • Alles wat je hebt geïdentificeerd als geen persoon, bijvoorbeeld een huisdier of de televisie, wordt gecategoriseerd onder Geen gezicht in je bibliotheek met bekende gezichten.

Houd rekening met het volgende als je reageert op meldingen over onbekende gezichten:

• In het begin krijg je waarschijnlijk veel meldingen over onbekende gezichten. Maar als je een tijdje mensen hebt geïdentificeerd, gebruikt de camera momentopnamen van de gezichten van deze personen om beter te onthouden hoe ze eruitzien, zodat hij ze in de toekomst beter kan herkennen.
  • We raden je aan in de eerste paar weken regelmatig je bibliotheek met gezichten te bekijken. Zo kun je de algoritmen trainen en ze helpen nauwkeuriger te worden.
  • De Nest-app verwijdert de momentopnamen van mensen die je als onbekend hebt aangemerkt. Hun gezichten worden dus niet aan de bibliotheek toegevoegd.

Als je de melding hebt gemist op je telefoon, kun je de gezichten die de camera heeft gezien ook later nog bekijken en categoriseren in de Nest-app:

1. Tik op de camera in het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik onderaan de Beeldlijn van de camera op Mensen Nest Account web menu icon. .
  3. Volg de aanwijzingen op het scherm om de gezichten te identificeren die de camera niet heeft herkend.

De bibliotheek met bekende gezichten beheren

Met Gezinsaccounts helpt iedereen mee met categoriseren

De bibliotheek met bekende gezichten en labels van de camera wordt gedeeld met iedereen die via Gezinsaccounts toegang tot je Nest-huis heeft. Alle gebruikers van de Nest-app in je gezin kunnen dus de gezichten categoriseren die de camera ziet en zo helpen de bekend-gezicht meldingen nauwkeuriger te maken.

De naam van een persoon toevoegen of wijzigen

Nadat je een gezicht aan de bibliotheek hebt toegevoegd:

1. Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Pictogram van Nest-instellingen en vervolgens Bekende gezichten.
  2. Tik op het profiel van het bekende gezicht.
  3. Tik op Naam.
  4. Voeg een naam toe of wijzig de naam. Je kunt de echte naam gebruiken of een beschrijving invoeren, zoals 'postbode'.

Gezichten combineren die zijn geïdentificeerd als verschillende mensen

Dubbele profielen corrigeren en samenvoegen
  1. Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Pictogram van Nest-instellingen en vervolgens Bekende gezichten.
  2. Tik op Selecteren en vervolgens tik op het dubbele profiel dat je wilt samenvoegen.
  3. Als er meerdere dubbele profielen zijn, kun je die ook selecteren > tik op Samenvoegen nest familiar face merge icon .

Een persoon of je hele bibliotheek verwijderen

Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Pictogram van Nest-instellingen en vervolgens tik op Bekende gezichten.

Een persoon verwijderen

1. Selecteer een persoon en tik vervolgens op Dit gezicht vergeten.
  2. Tik op Verwijderen om het verwijderen te bevestigen.
    De camera herkent deze persoon nu niet meer. Als je een persoon uit de bibliotheek met bekende gezichten verwijdert, wordt deze ook verwijdert uit de algoritmen voor gezichtsherkenning van Nest. Ook momentopnamen gebruikt voor herkenning worden verwijderd.

Je bibliotheek met bekende gezichten verwijderen

1. Scroll naar beneden in je lijst met gezichten en tik op Bibliotheek wissen.
  2. Tik nog een keer op Bibliotheek wissen om te bevestigen.
    Hiermee wordt je hele bibliotheek verwijderd, inclusief iedereen die je als 'bekend' en objecten die je als 'geen persoon' hebt gecategoriseerd. Hiermee verwijder je alle personen uit de Nest-algoritmen voor gezichtsherkenning van je account en alle momentopnamen die de camera voor identificatie heeft gebruikt.

(1) De functie voor herkenning van bekende gezichten van Nest is niet beschikbaar op Nest-camera's die worden gebruikt in Illinois. Het is mogelijk dat de wetgeving van de staat Illinois invloed heeft op het gebruik van de functie. Daarom hebben we de functie uit voorzorg uitgeschakeld. Als het huis waar je de camera gebruikt zich in Illinois bevindt, zou je herkenning van bekende gezichten niet moeten kunnen inschakelen in de Nest-app.

(2) Deze functie wordt niet ondersteund door de Nest Hub Max in de EU.

(3) Gebruik herkenning van bekende gezichten in overeenstemming met de wet. Afhankelijk van waar je woont, moet je bezoekers mogelijk om toestemming vragen als je ze met de camera wilt identificeren.

Veiligheids- en privacyrichtlijnen voor Nest-camera's en de Nest Hello >
Tips om de privacy van andere mensen te beschermen als je een Nest-product gebruikt >