To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Herkenning van bekende gezichten

Je hebt momenteel geen Nest Aware-abonnement en hebt geen toegang tot de Nest Aware-functies. Meer informatie over wat je allemaal krijgt bij een Nest Aware-abonnement

Als je Nest Aware hebt, kun je met herkenning van bekende gezichten1 je Google Nest-camera gezichten leren herkennen van mensen die je kent en een seintje krijgen als de camera mensen ziet die je niet kent. Na verloop van tijd worden bekende gezichten steeds beter herkend en zijn de meldingen die je krijgt nuttiger.

Je kunt ook de bibliotheek met bekende gezichten in de app beheren, bijvoorbeeld om de naam van iemand te wijzigen of een gezichtsprofiel te verwijderen.

Belangrijk: Gebruik herkenning van bekende gezichten in overeenstemming met de wet. Afhankelijk van waar je woont, moet je bezoekers misschien om toestemming vragen als je ze door de camera wilt laten herkennen.

Hoe herkenning van bekende gezichten werkt

Opmerking: Je hebt een abonnement op Nest Aware nodig om herkenning van bekende gezichten te gebruiken.

Basisprincipes

Als de camera een gezicht ziet, wordt de activiteit gemarkeerd in de opgenomen video van je camera in de Home-app of Nest-app.

Als de camera een onbekend gezicht ziet, vraagt de app of je die persoon kent. Je kunt dan de gezichtsinformatie opslaan in de bibliotheek met bekende gezichten. Zo kan de camera het gezicht herkennen als iemand die je kent.

Belangrijk: Check de lokale privacywetgeving voordat je de gezichtsinformatie van de camera opslaat. Vraag zo nodig toestemming van de persoon voordat je de gezichtsgegevens opslaat.

Afhankelijk van het model van je Nest-camera kun je de instellingen wijzigen en de bibliotheek met bekende gezichten beheren in de Home-app, de Nest-app of beide.

Bibliotheek met gezichten

Als de camera een gezicht herkent, worden er momentopnamen van dat gezicht opgeslagen in de bibliotheek met bekende gezichten. Daarna kun je het gezichtsprofiel van elke persoon bewerken en foto's beheren.

Alle leden van het huis in de app hebben toegang tot de bibliotheek met bekende gezichten en kunnen gezichten categoriseren die de camera heeft gedetecteerd.

Opgenomen video en cameragebeurtenissen

Als de camera een gezicht herkent, wordt de activiteit gemarkeerd in de opgenomen video. Je kunt deze informatie vinden door specifieke cameragebeurtenissen te bekijken of door activiteit in de videogeschiedenis van je camera te filteren.

Meldingen

Alle leden van het huis kunnen aangeven of ze bekend gezicht-meldingen willen krijgen.

Als je herkenning van bekende gezichten uitzet, kan de camera nog steeds meldingen sturen als deze een persoon herkent. De camera herkent echter geen gezichten.

Herkenning van bekende gezichten met 2 of meer camera's

Je kunt herkenning van bekende gezichten voor elke camera aan- of uitzetten in de instellingen.

Nest-camera's in hetzelfde huis maken gebruik van dezelfde bibliotheek met bekende gezichten. Als je een nieuwe camera aan hetzelfde huis toevoegt, gebruikt deze dezelfde bibliotheek met bekende gezichten als de andere camera's in je huis. Dit betekent dat het minder lang duurt om bepaalde gezichten te herkennen.

Heb je voor sommige camera's een 1e generatie Nest Aware-abonnement en voor andere niet, dan kun je herkenning van bekende gezichten alleen gebruiken voor de camera's met een abonnement.

Instellingen wijzigen

Herkenning van bekende gezichten aan- of uitzetten

Home-app

1. Open de Home-app .
  2. Tik op Instellingen  en dan Abonnementen en dan Nest Aware en dan Herkenning van bekende gezichten.
  3. Zet Herkenning van bekende gezichten voor elke camera aan of uit.

Nest-app

1. Open de Nest-app Nest app.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Selecteer Bekende gezichten.
  4. Zet Herkenning van bekende gezichten voor elke camera aan of uit.

Meldingen aanzetten

Home-app

Check eerst of herkenning van bekende gezichten aanstaat voor je camera.

Daarna zet je meldingen aan:

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Favorieten of Apparaten en selecteer de camera.
  3. Tik op Instellingen  en dan Meldingen.
  4. Zet onder Gezien de meldingen van Mensen aan.

Opmerking: De app geeft ook aan of je persoonsgebeurtenissen moet aanzetten om meldingen te krijgen. Als persoonsgebeurtenissen uitstaan, krijg je geen meldingen van mensen.

Nest-app

Zorg eerst dat herkenning van bekende gezichten aanstaat.

Daarna zet je meldingen aan:

1. Open de Nest-app Nest app.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Kies Meldingen.
  4. Selecteer de gewenste camera.
  5. Tik op Mensen om persoonsmeldingen aan te zetten.

Je bibliotheek met gezichten beheren

De naam van een gezichtsprofiel toevoegen of wijzigen

Opmerking: Als je de naam van een persoon in de bibliotheek met bekende gezichten in de Home-app of Nest-app toevoegt of wijzigt, wordt deze aanpassing ook in de andere app doorgevoerd.

Home-app

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Instellingen  en dan Nest Aware en dan Herkenning van bekende gezichten.
  3. Als je een naam wilt toevoegen of wijzigen, tik je op een gezicht en geef je een nieuwe naam op.

Nest-app

1. Open de Nest-app Nest app.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Bekende gezichten.
  3. Tik op het profiel van het bekende gezicht.
  4. Tik op Naam.
  5. Voer een nieuwe naam in voor de persoon. Je kunt de echte naam gebruiken of een beschrijving opgeven, zoals Postbode.

Opmerking: Als je de naam van een persoon in de bibliotheek met bekende gezichten in de Home-app of Nest-app toevoegt of wijzigt, wordt deze aanpassing ook in de andere app doorgevoerd.

Home-app

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Instellingen en dan Nest Aware en dan Herkenning van bekende gezichten.
  3. Als je een naam wilt toevoegen of wijzigen, tik je op een gezicht en geef je een nieuwe naam op.

Nest-app

1. Open de Nest-app Nest app.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Bekende gezichten.
  3. Tik op het profiel van het bekende gezicht.
  4. Tik op Naam.
  5. Voer een nieuwe naam in voor de persoon. Je kunt de echte naam gebruiken of een beschrijving opgeven, zoals Postbode.

Nieuwe gezichten op basis van opgeslagen cameragebeurtenissen herkennen

Home-app

Je kunt onbekende gezichten op een aantal manieren vinden en categoriseren in de Home-app.

Instellingen:

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Instellingen  en dan Abonnementen en dan Nest Aware en dan Herkenning van bekende gezichten.
  3. Als de camera nieuwe mensen heeft waargenomen, kun je op Nieuwe gezichten tikken om te weten wie ze zijn en ze te categoriseren.
  4. Bij elk nieuw gezicht tik je op Ja, Nee of Geen persoon. Daarna volg je de aanwijzingen op het scherm om het gezicht te identificeren.

Wil je alles vinden wat je hebt getagd als Geen persoon? Ga dan naar Herkenning van bekende gezichten en dan tik op Opties en dan Gezichten die geen mensen zijn.

Activiteit van de Home-app:

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Activiteit .
  3. Kies de gebeurtenis met het onbekende gezicht of een groep gebeurtenissen.
  4. Tik op Toevoegen aan bibliotheek met gezichten en volg de aanwijzingen om elk gezicht te identificeren dat je camera niet herkent.

Gegevens van cameragebeurtenissen:

1. Tik op de cameragebeurtenis in de Activiteit van de Home-app.
  2. Zodra je het fragment hebt geopend, swipe je omhoog voor meer informatie.
  3. Tik in de categorie Gezichten op Beheren en volg de aanwijzingen om de gezichten te identificeren die je camera niet heeft herkend.

Nest-app

1. Open de Nest-app Nest app.
  2. Selecteer de gewenste camera.
  3. Tik onderaan de Beeldlijn van de camera op Mensen.
  4. Als de camera nieuwe mensen heeft waargenomen, wordt je gevraagd of je ze kent. Selecteer Ja of Nee.
    • Als de camera een object ten onrechte als een gezicht heeft herkend, tik je op het dropdownmenu en selecteer je Dit is geen persoon.
    • Alles wat je hebt getagd als geen persoon, bijvoorbeeld een huisdier, een schilderij of de televisie, wordt gecategoriseerd onder Geen gezicht in je bibliotheek met bekende gezichten.

Gezichtsprofielen van dezelfde persoon combineren

Home-app

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Instellingen  en dan Nest Aware en dan Herkenning van bekende gezichten.
  3. Open de bewerkingsmodus (2 verschillende manieren):
    • Tik rechtsboven in het scherm op Bewerken. Selecteer daarna de gezichten die je wilt samenvoegen.
    • Tik op een gezicht op het scherm en houd dit vast om het eerste gezicht in de bewerkingsmodus te selecteren. Tik dan op het andere gezicht dat je hiermee wilt samenvoegen. Als je dit doet, worden beide gezichten geselecteerd.
  4. Tik rechtsboven in het scherm op Samenvoegen .

Nest-app

1. Open de Nest-app Nest app.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Bekende gezichten.
  3. Tik op Selecteren en dan tik op het dubbele profiel dat je wilt samenvoegen.
  4. Als er veel dubbele profielen zijn, tik je ook op de andere en dan Samenvoegen .

Home-app

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Instellingen en dan Nest Aware en dan Herkenning van bekende gezichten.
  3. Selecteer de gezichtsprofielen die je wilt samenvoegen in de bewerkingsmodus. Dit kan op 2 manieren:
    • Optie 1: Tik op Bewerken Potloodje/bewerkingsicoon. Selecteer daarna de gezichten die je wilt samenvoegen.
    • Optie 2: Tik op een gezichtsprofiel en houd dit vast om het te selecteren in de bewerkingsmodus. Selecteer daarna eventueel andere gezichtsprofielen die je wilt samenvoegen.
  4. Tik rechtsboven in het scherm op Samenvoegen .
  5. Tik op Ja om te bevestigen dat de geselecteerde profielen van dezelfde persoon zijn.
  6. Selecteer zo nodig een naam voor het gezichtsprofiel en selecteer Samenvoegen.

Nest-app

1. Open de Nest-app Nest app.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Bekende gezichten.
  3. Tik op Selecteren en dan tik op het dubbele profiel dat je wilt samenvoegen.
  4. Als er veel dubbele profielen zijn, tik je ook op de andere en dan Samenvoegen .

Gezichtsprofielen verwijderen

In de app kun je specifieke gezichtsprofielen definitief verwijderen uit de bibliotheek met bekende gezichten van je huis.

• Je verwijdert zo de persoon uit je bibliotheek met bekende gezichten.
  • Ook worden de momentopnamen gewist die de camera gebruikt om de persoon te herkennen.
  • Doe je dit in de Home-app of Nest-app, dan wordt de wijziging ook in de andere app doorgevoerd.

Opmerking: Als je meer dan één huis in je account hebt en je verwijdert gezichten, is dit alleen van toepassing op het huis dat je hebt geselecteerd. De bibliotheek met bekende gezichten in de andere huizen blijft onveranderd.

Home-app

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Instellingen  en dan Abonnementen en dan Nest Aware en dan Herkenning van bekende gezichten.
  3. Selecteer de gezichtsprofielen die je wilt samenvoegen. Dit kan op 2 manieren:
  • Optie 1: Tik op Bewerken Potloodje/bewerkingsicoon. Selecteer daarna de gezichten die je wilt samenvoegen.
  • Optie 2: Tik op een gezichtsprofiel en houd dit vast om het te selecteren in de bewerkingsmodus. Selecteer daarna eventueel andere gezichtsprofielen die je wilt samenvoegen.
  1. Tik rechtsboven in het scherm op Verwijderen .
  2. Bevestig je keuze.

Nest-app

1. Open de Nest-app Nest app.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Selecteer Bekende gezichten.
  4. Tik op het gezicht dat je wilt verwijderen.
  5. Kies Dit gezicht vergeten en dan Verwijderen.

Specifieke foto's verwijderen of verplaatsen

Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar in de Home-app.

Foto's verplaatsen naar een ander gezichtsprofiel

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Instellingen  en dan Abonnementen en dan Nest Aware en dan Herkenning van bekende gezichten.
  3. Selecteer een gezichtsprofiel met foto's die je wilt verplaatsen.
  4. Tik op Bewerken Potloodje/bewerkingsicoon en selecteer de foto's die je samen wilt verplaatsen.
  5. Tik op Verplaatsen .
  6. Zoek en selecteer iemand die is opgeslagen in de bibliotheek met bekende gezichten, of typ een nieuwe naam om de foto's op te slaan in een nieuw gezichtsprofiel.
  7. Tik op Ja om je keuze te bevestigen.

Foto's in een gezichtsprofiel verwijderen

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Instellingen  en dan Abonnementen en dan Nest Aware en dan Herkenning van bekende gezichten.
  3. Selecteer een gezichtsprofiel met foto's die je wilt verwijderen.
  4. Tik op Bewerken Potloodje/bewerkingsicoon en selecteer de foto's die je samen wilt verwijderen.
  5. Tik op Verwijderen .
  6. Bevestig dat je de foto's wilt verwijderen.

De hele bibliotheek met gezichten wissen

Je kunt alle gezichtsprofielen definitief verwijderen uit de hele bibliotheek met bekende gezichten in de app.

• Je verwijdert zo alle gezichten uit de Nest-algoritmen voor gezichtsherkenning van je account.
  • Ook worden alle momentopnamen gewist die de camera voor identificatie heeft gebruikt.
  • Als je meer dan één huis in je account hebt en je de bibliotheek met bekende gezichten wist, is dit alleen van toepassing op het huis dat je hebt geselecteerd.

Home-app

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Instellingen  en dan Abonnementen en dan Nest Aware en dan Herkenning van bekende gezichten.
  3. Tik rechtsboven in het scherm op Opties.
  4. Tik op Bibliotheek met gezichten verwijderen.
  5. Tik op Verwijderen zodra je het pop-upvenster met de bevestiging ziet.

Nest-app

1. Open de Nest-app Nest app.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Selecteer Bekende gezichten.
  4. Scroll omlaag en selecteer Bibliotheek wissen. Selecteer daarna opnieuw Bibliotheek wissen om te bevestigen.

Privacy en beheer

Hoe Nest-camera's en -deurbellen gezichtsinformatie opslaan

Oudere Nest-camera's en -deurbellen die in de Nest-app worden ingesteld, slaan gegevens over bekende gezichten op in de cloud. Deze gegevens worden versleuteld en worden niet gebruikt door Google, om zo de privacy van gebruikers te beschermen.

De nieuwere Nest-camera's en -deurbellen die in de Home-app worden ingesteld, slaan gegevens over bekende gezichten lokaal op in het interne geheugen.

Lokaal opgeslagen gegevens over bekende gezichten worden ook versleuteld om zo de privacy van gebruikers te beschermen. Uit beveiligingsoverwegingen is het interne geheugen van deze apparaten niet toegankelijk of verwijderbaar.

Leeftijdsbeperking voor toegang tot herkenning van bekende gezichten

Opmerking: Dit geldt alleen voor mensen die leden van een huis beheren in de Home-app.

Omdat we de privacy en veiligheid van gebruikers willen beschermen, hebben leden van een huis in de Home-app die jonger dan 13 jaar zijn in de Verenigde Staten (of de toepasselijke leeftijd in je land) beperkte toegang tot de functie voor herkenning van bekende gezichten. Dit betekent het volgende:

• Ze kunnen de instellingen voor herkenning van bekende gezichten niet wijzigen en hebben geen toegang tot de bibliotheek met bekende gezichten.
  • Ze kunnen herkenning van bekende gezichten niet aanzetten als ze een nieuwe camera met een Nest Aware-abonnement instellen.
  • Ze kunnen gebeurtenissen met bekende en onbekende gezichten wel bekijken in de Home-app en de Nest-app.
  • Ze kunnen nog steeds bekend gezicht-meldingen krijgen van de Nest-app.

Als een lid van een huis dat jonger dan 13 jaar is (of de toepasselijke leeftijd in je land) de eigen geboortedatum opgeeft in het Google-account, wordt die persoon gevraagd over te schakelen naar een account dat onder toezicht staat.

Google stuurt die persoon een e-mail om te laten weten dat de toegang is gewijzigd.

(1) De functie voor herkenning van bekende gezichten van Nest is niet beschikbaar op Nest-camera's die worden gebruikt in Illinois. Bepaalde wetgeving van de staat Illinois kan van invloed zijn op het gebruik van de functie. Daarom hebben we deze uit voorzorg uitgezet. Als je de camera gebruikt bij een huis in Illinois, kun je herkenning van bekende gezichten in principe niet aanzetten in de Nest-app.

Gebruik herkenning van bekende gezichten in overeenstemming met de wet. Afhankelijk van waar je woont, moet je bezoekers misschien om toestemming vragen als je ze met de camera wilt identificeren.