Herkenning van bekende gezichten

Heb je Nest Aware, dan kun je met herkenning van bekende gezichten1 je Nest-camera gezichten leren herkennen van mensen die je kent en een melding krijgen als hij mensen ziet die je niet kent. Na verloop van tijd worden bekende gezichten steeds beter herkend en zijn de meldingen die je krijgt nuttiger. Je kunt ook de bibliotheek met bekende gezichten beheren en de naam van een persoon wijzigen of mensen die je kent uit de bibliotheek verwijderen.

Belangrijk:

Gebruik herkenning van bekende gezichten in overeenstemming met de wet. Afhankelijk van waar je woont, moet je bezoekers misschien om toestemming vragen als je ze door de camera wilt laten herkennen.

Hoe herkenning van bekende gezichten werkt

Basisprincipes
  • Als je herkenning van bekende gezichten aanzet en de camera een gezicht waarneemt, wordt deze activiteit in de opgenomen videobeelden van je camera in de Home- of Nest-app gemarkeerd.
  • Als je camera een onbekend gezicht ziet, vraagt de app of je die persoon kent. Als je Ja selecteert, wordt de gezichtsinformatie van de persoon opgeslagen in de bibliotheek met bekende gezichten als iemand die je kent.
    Opmerking: Check de lokale privacywetgeving en vraag zo nodig eerst toestemming van de persoon voordat je deze functie gebruikt.
  • Als de camera een bekend gezicht ziet, wordt in de videogeschiedenis van de camera aangegeven wie hij heeft herkend.
Instellingen en meldingen

Je kunt de volgende instellingen voor herkenning van bekende gezichten wijzigen in de Home-app of de Nest-app:

• Herkenning van bekende gezichten voor elke camera aan- of uitzetten.
  • De bibliotheek met bekende gezichten beheren.
  • Bekend gezicht-meldingen aan- of uitzetten.

Opmerking: Als je de instellingen voor herkenning van bekende gezichten en meldingen wilt wijzigen, doe je dat met de app waarin je de camera hebt ingesteld en verbind je je telefoon met hetzelfde wifi-netwerk als je camera.

Herkenning van bekende gezichten met meerdere camera's

Heb je meerdere camera's waarop je herkenning van bekende gezichten kunt aanzetten, lees dan hieronder hoe dat werkt:

• Je hebt een abonnement op Nest Aware nodig om herkenning van bekende gezichten te gebruiken.
    Opmerking: Heb je voor sommige camera's in je huis een 1e generatie Nest Aware-abonnement en voor andere niet, dan kun je herkenning van bekende gezichten alleen gebruiken voor de camera's met een abonnement.
  • Je moet herkenning van bekende gezichten voor elke camera afzonderlijk aan- of uitzetten.
  • Als je herkenning van bekende gezichten voor een van de camera's uitzet, kan deze je alleen persoonsmeldingen sturen. Je zou nog wel meldingen van bekende gezichten moeten krijgen van de andere camera's waarop deze functie aanstaat.
  • Alle camera's in hetzelfde huis maken gebruik van dezelfde bibliotheek met bekende gezichten. Als je een nieuwe camera aan hetzelfde huis toevoegt, gebruikt hij dezelfde bibliotheek met bekende gezichten als de andere camera's in je huis. Zo hoef je de camera minder gezichten te leren.

Nauwkeurigheid van gebeurtenisdetectie

Nest Cams en Doorbells laten je zien wat in je huis gebeurt, maar de technologie zelf is niet perfect. We proberen onze cameragebeurtenissen zo nauwkeurig mogelijk te maken, maar toch kan de camera of deurbel het soms mis hebben, zoals:

• Een foto kan worden aangezien voor een echte gebeurtenis. Een t-shirt met een afbeelding van een hond kan een dierdetectiegebeurtenis activeren.
  • Een persoon die over de grond kruipt, kan ten onrechte als huisdier worden geïdentificeerd.
  • Gezinsleden die op elkaar lijken kunnen onjuist worden geïdentificeerd.

Herkenning van bekende gezichten aan- of uitzetten

Home-app
  1. Open de Home-app Google Home app.
  2. Tik op Instellingen  en dan Nest Aware en dan Herkenning van bekende gezichten.
  3. Zet Herkenning van bekende gezichten aan of uit voor elke camera.
Nest-app
  1. Open de Nest-app Nest app icon.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Selecteer Bekende gezichten.
  4. Zet Herkenning van bekende gezichten aan of uit voor elke camera.
Een melding krijgen als je camera iemand herkent

Als je meldingen wilt krijgen wanneer je camera iemand herkent, moet je herkenning van bekende gezichten, persoonsmeldingen en (als je de Home-app gebruikt) meldingen voor mensen in gebeurtenissen aanzetten.

Opmerking: Als herkenning van bekende gezichten uitstaat maar persoonsmeldingen wel actief zijn, kan de camera de gezichten niet onderscheiden en krijg je alleen persoon gezien-meldingen.

Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Tik op je camera.
  3. Tik op Instellingen  en dan Meldingen.
  4. Zet onder Gezien de meldingen van Mensen aan.

Opmerking: De app geeft ook aan of je persoonsgebeurtenissen moet aanzetten om meldingen te krijgen. Als persoonsgebeurtenissen uitstaan, krijg je geen meldingen van mensen.

Nest-app

1. Open de Nest-app Nest app icon.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Kies Meldingen.
  4. Selecteer de gewenste camera.
  5. Tik op Mensen om persoonsmeldingen aan of uit te zetten. En vergeet niet om herkenning van bekende gezichten in de Home-app of Nest-app aan te zetten.
Als je gezichtsherkenning en meldingen aanzet
  • De Nest-algoritmen voor gezichtsherkenning letten nu op individuele gezichten.
  • Als de camera een onbekend gezicht ziet, vraagt de app je of je deze persoon kent.
  • Ziet de camera een persoon, maar is het gezicht niet goed in beeld, dan wordt een persoonsmelding gestuurd.
Als je gezichtsherkenning uitzet
  • De camera stopt met het gebruik van de Nest-algoritmen voor gezichtsherkenning.
  • Geen van de leden van je huis (Home-app) of mensen met wie je toegang deelt (Nest-app) ontvangt nu meldingen van bekende of onbekende gezichten.
  • Jij en iedereen met wie je het huis deelt, kunnen nog wel persoonsmeldingen ontvangen voor mensen die de camera ziet, maar in de melding wordt niet meer aangegeven of het een bekend of onbekend gezicht is. Iedereen die het huis deelt, kan persoonsmeldingen zo nodig uitzetten.
  • De bibliotheek met bekende gezichten van de camera wordt niet verwijderd als je herkenning van bekende gezichten in de Home-app of Nest-app uitzet. Je kunt dus altijd herkenning van bekende gezichten aan- of uitzetten zonder dat je opnieuw nieuwe gezichten aan je bibliotheek met bekende gezichten moet toevoegen.

Je camera leren welke gezichten bekend zijn

Ziet je camera een gezicht dat hij niet herkent of weet hij het niet zeker, dan gaat hij ervan uit dat dit een onbekende persoon is en stuurt hij je een melding met de vraag of je deze persoon kent. Tik op de meldingen om je camera te laten weten dat dit gezicht bekend is en om het gezicht te categoriseren. Je kunt ook een van de onderstaande methoden gebruiken.

Home-app

Onbekende gezichten bekijken die je camera heeft waargenomen en deze categoriseren:

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Tik op Instellingen  And then Nest Aware And then Herkenning van bekende gezichten.
  3. Als de camera nieuwe mensen heeft gezien, kun je op Nieuwe gezichten tikken om ze te bekijken en te categoriseren.
  4. Bij elk nieuw gezicht tik je op Ja, Nee of Geen persoon. Daarna volg je de aanwijzingen op het scherm om het gezicht te identificeren.

• Wil je alles zien wat je hebt getagd als Geen persoon? Ga dan naar Herkenning van bekende gezichten And then tik op Opties And then Gezichten die geen mensen zijn.

De feed

Onlangs waargenomen bekende en onbekende gezichten als cameragebeurtenissen in de feed bekijken:

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Tik op Feed
    • Gebeurtenissen met onbekende gezichten staan onder Prioriteitsgebeurtenissen.
    • Recente gebeurtenissen met bekende gezichten vind je onder Recente gebeurtenissen.
  3. Kies de gebeurtenis met het waargenomen onbekende gezicht die je wilt afhandelen.
    • Tik voor een gebeurtenis met een waargenomen onbekend gezicht op Toevoegen aan bibliotheek met gezichten.
    • Tik voor een groep gebeurtenissen met waargenomen onbekende gezichten op Beheren.
  4. Volg de aanwijzingen op het scherm om alle gezichten te identificeren die je camera niet heeft herkend.

Gegevens van cameragebeurtenissen

In de aanvullende gegevens van de cameragebeurtenis kun je de gezichten bekijken die door de camera in de videoclip zijn waargenomen.

1. Tik in de feed of geschiedenis op de cameragebeurtenis.
  2. Zodra je de clip hebt geopend, swipe je omhoog voor meer informatie.
  3. Tik in de categorie Gezichten op Beheren en volg de aanwijzingen om de gezichten te identificeren die je camera niet heeft herkend.
Nest-app

Je kunt de gezichten die je camera heeft gezien in de Nest-app bekijken en categoriseren:

1. Open de Nest-app Nest app icon.
  2. Selecteer de gewenste camera.
  3. Tik onderaan de Beeldlijn van de camera op Mensen.
  4. Als de camera nieuwe mensen heeft gezien, wordt er gevraagd of je ze kent. Selecteer Ja of Nee.
    • Als de camera een object ten onrechte als een gezicht heeft geïdentificeerd, tik je op het dropdownmenu en selecteer je Dit is geen persoon.
    • Alles wat je hebt geïdentificeerd als geen persoon, bijvoorbeeld een huisdier, een schilderij of de televisie, wordt gecategoriseerd onder Geen gezicht in je bibliotheek met bekende gezichten.

Houd rekening met het volgende als je reageert op onbekende gezichten in de app:

• Lokale wetgeving kan vereisen dat je mensen eerst om toestemming vraagt voordat je hun gezichtsinformatie opslaat.
  • Als je herkenning van bekende gezichten voor het eerst instelt, krijg je misschien erg veel meldingen van onbekende gezichten van de Nest-app.
  • Maar als je een tijdje mensen hebt geïdentificeerd, gebruikt de camera momentopnamen van de gezichten van deze personen om beter te onthouden hoe ze eruitzien, zodat hij ze in de toekomst beter kan herkennen.
  • We raden je aan in de eerste paar weken regelmatig je bibliotheek met gezichten te bekijken. Zo kun je de algoritmen trainen en ze helpen nauwkeuriger te worden.
  • De Nest-app verwijdert de momentopnamen van mensen die je als onbekend hebt aangemerkt. Hun gezichten worden dus niet aan de bibliotheek met bekende gezichten toegevoegd.

De bibliotheek met bekende gezichten beheren

Iedereen met toegang tot de camera in de app kan gezichten categoriseren
  • De bibliotheek met bekende gezichten en de labels worden gedeeld met de leden van je huis (Home-app) en mensen met gedeelde toegang (Nest-app).
  • Alle gebruikers van de Nest-app in je gezin kunnen de gezichten categoriseren die de camera ziet en zo helpen om de bekend gezicht-meldingen nauwkeuriger te maken.
De naam van een persoon toevoegen of wijzigen
Opmerking: Als je de naam van een persoon in je bibliotheek met gezichten in de Home-app of Nest-app toevoegt of wijzigt, wordt deze aanpassing ook in de andere app doorgevoerd.
Home-app
  1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Tik op Instellingen  And then Nest Aware And then Herkenning van bekende gezichten.
  3. Tik op een gezicht om de naam toe te voegen of te wijzigen.

Nest-app
  1. Open de Nest-app Nest app icon.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen And then Bekende gezichten.
  3. Tik op het profiel van het bekende gezicht.
  4. Tik op Naam.
  5. Voer een nieuwe naam in voor de persoon. Je kunt de echte naam gebruiken of een beschrijving invoeren, zoals 'Postbode'.
Gezichten combineren die zijn geïdentificeerd als verschillende mensen
Home-app
  1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Tik op Instellingen  And then Nest Aware And then Herkenning van bekende gezichten.
  3. Open de bewerkingsmodus (2 verschillende manieren):
    • Tik rechtsboven in het scherm op Bewerken. Selecteer daarna de gezichten die je wilt samenvoegen.
    • Tik op een gezicht op het scherm en houd dit vast om het eerste gezicht in de bewerkingsmodus te selecteren. Tik dan op het andere gezicht dat je hiermee wilt samenvoegen. Als je dit doet, worden beide gezichten geselecteerd.
  4. Tik rechtsboven in het scherm op Samenvoegen .
Nest-app
  1. Open de Nest-app Nest app icon.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen And then Bekende gezichten.
  3. Tik op Selecteren And then tik op het dubbele profiel dat je wilt samenvoegen.
  4. Als er veel dubbele profielen zijn, tik je ook op de andere And then Samenvoegen .

Een persoon of alle gezichten verwijderen

In de Home-app of Nest-app kun je specifieke gezichten definitief verwijderen uit de bibliotheek met bekende gezichten, of je kunt de hele bibliotheek verwijderen. Doe je dit in de ene app, dan wordt de wijziging ook in de andere app doorgevoerd.

Opmerking: Als je je Nest-account voor meer dan één huis gebruikt en gezichten verwijdert of je bibliotheek met bekende gezichten wist, is dit alleen van toepassing op het huis dat je hebt geselecteerd. De bibliotheek met bekende gezichten in de andere huizen blijft onveranderd.

Home-app

Een gezicht verwijderen

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Tik op Instellingen  And then Nest Aware And then Herkenning van bekende gezichten.
  3. Open de bewerkingsmodus (2 verschillende manieren):
    • Tik rechtsboven in het scherm op Bewerken. Selecteer daarna de gezichten die je wilt verwijderen.
    • Tik op een gezicht op het scherm en houd dit vast om het eerste gezicht in de bewerkingsmodus te selecteren. Tik dan op het andere gezicht dat je wilt verwijderen. Als je dit doet, worden de gezichten getoond zoals geselecteerd.
  4. Tik rechtsboven in het scherm op Verwijderen. De persoon wordt verwijderd uit de bibliotheek met bekende gezichten samen met de momentopnamen die zijn gebruikt voor de herkenning van de persoon door de camera.

De hele bibliotheek met gezichten verwijderen

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Tik op Instellingen  And then Nest Aware And then Herkenning van bekende gezichten.
  3. Tik rechtsboven in het scherm op Opties.
  4. Tik op Bibliotheek met gezichten verwijderen.
  5. Tik op Verwijderen zodra je het pop-upvenster met de bevestiging hebt ontvangen. De bibliotheek met bekende gezichten voor je huis is nu gewist.
Nest-app

Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen And then Bekende gezichten en doe dan het volgende:

• Als je iemand wilt verwijderen, tik je op het gezicht van diegene en dan op Dit gezicht vergeten And then Verwijderen als je wordt gevraagd de verwijdering te bevestigen.

De camera herkent het gezicht niet meer als iemand die je kent. Het gezicht wordt ook verwijderd uit de algoritmen voor gezichtsherkenning van Nest samen met de momentopnamen van de camera die voor identificatie zijn gebruikt.
  • Als je alle bekende gezichten wilt verwijderen, inclusief iedereen die je als 'bekend' en objecten die je als 'geen persoon' hebt gecategoriseerd, scroll je omlaag en tik je op Bibliotheek wissen. Tik nog een keer op Bibliotheek wissen om te bevestigen.

Je verwijdert zo alle gezichten uit de Nest-algoritmen voor gezichtsherkenning van je account en alle momentopnamen die de camera voor identificatie heeft gebruikt.

Privacy en beheer

Hoe Nest-camera's gegevens over bekende gezichten opslaan

Deze oudere Nest-camera's en -deurbellen slaan alleen gegevens over bekende gezichten op in de cloud:

• Nest Cam IQ indoor
  • Nest Cam IQ outdoor
  • Nest Doorbell (netvoeding)

Deze gegevens worden versleuteld en worden niet gebruikt door Google, om zo de privacy van gebruikers te beschermen.

De volgende Nest-camera's en -deurbellen slaan gegevens over bekende gezichten lokaal op in het interne geheugen:

• Nest Cam (netvoeding)
  • Nest Cam (batterij)
  • Nest Doorbell (batterij)

Lokaal opgeslagen gegevens over bekende gezichten worden ook versleuteld om zo de privacy van gebruikers te beschermen. Uit beveiligingsoverwegingen is het interne geheugen van deze apparaten niet toegankelijk of verwijderbaar.

Leeftijdsbeperking voor toegang tot herkenning van bekende gezichten

Opmerking: Dit geldt alleen voor mensen die leden van een huis beheren in de Home-app.

Omdat we de privacy en veiligheid van gebruikers willen beschermen, hebben leden van een huis in de Home-app die jonger dan 13 jaar zijn in de Verenigde Staten (of de geldende minimum leeftijd in je land) beperkte toegang tot de functie voor herkenning van bekende gezichten. Dit betekent het volgende:

• Ze kunnen de instellingen voor herkenning van bekende gezichten niet wijzigen en hebben geen toegang tot de bibliotheek met bekende gezichten.
  • Ze kunnen herkenning van bekende gezichten niet aanzetten als ze een nieuwe camera met een Nest Aware-abonnement instellen.
  • Ze kunnen gebeurtenissen met bekende en onbekende gezichten wel bekijken in de Home-app en de Nest-app.
  • Ze kunnen nog steeds bekend gezicht-meldingen krijgen van de Nest-app.

Als een lid van een huis dat jonger dan 13 jaar is (of de minimumleeftijd in je land) de eigen geboortedatum opgeeft in het Google-account, wordt diegene gevraagd over te schakelen naar een account dat onder toezicht staat.

Het lid van het huis krijgt een e-mail van Google om te laten weten dat de toegang is gewijzigd.

(1) De functie voor herkenning van bekende gezichten van Nest is niet beschikbaar op de Nest Hub Max in de EU en op Nest-camera's in Illinois. Het is mogelijk dat de wetgeving van de staat Illinois invloed heeft op het gebruik van de functie. Daarom hebben we de functie uit voorzorg uitgezet. Als het huis waar je de camera gebruikt zich in Illinois bevindt, kun je herkenning van bekende gezichten niet aanzetten in de Nest-app.

Gebruik herkenning van bekende gezichten in overeenstemming met de wet. Afhankelijk van waar je woont, moet je bezoekers misschien om toestemming vragen als je ze met de camera wilt identificeren.