Meer informatie over de herkenning van bekende gezichten en het beheren van je bibliotheek

Heb je Nest Aware, dan kun je met herkenning van bekende gezichten1 je Nest-camera het verschil leren tussen bekende en onbekende gezichten. Na verloop van tijd kan je camera bekende gezichten herkennen en je meer nuttige meldingen sturen.

De volgende camera's zijn geschikt voor herkenning van bekende gezichten:

• Nest Cam IQ

• Nest Hello-videodeurbel

• De Nest-camera in je Nest Hub Max

Belangrijk:

Gebruik herkenning van bekende gezichten in overeenstemming met de wet. Afhankelijk van waar je woont, moet je bezoekers mogelijk om toestemming vragen als je ze met de camera wilt identificeren.

Hoe herkenning van bekende gezichten werkt

Basisprincipes

• Eerst schakel je herkenning van bekende gezichten in. Daarna werkt het op dezelfde manier als andere vormen van bewegingsdetectie. Als de camera een gezicht ziet, wordt deze activiteit in de videogeschiedenis van je camera gemarkeerd.
  • Je kunt de gedetecteerde gezichten in de Beeldlijn en de gebeurtenisgeschiedenisvan de Nest-app bekijken, of in defeed en geschiedenis van de Google Home-app.
  • Als de camera een onbekend gezicht ziet, vraagt de Home- of Nest-app of het iemand is die je kent. Als je Ja selecteert, wordt het gezicht van de persoon opgeslagen in de bibliotheek met bekende gezichten als iemand die je kent.  Kijk wel eerst of dit volgens plaatselijke privacywetgeving is toegestaan en vraag de persoon om toestemming, als die nodig is.
  • Ziet de camera een bekend gezicht, dan wordt in de videogeschiedenis van de camera aangegeven wie de camera heeft gezien.

Instellingen

Je kunt de volgende instellingen voor herkenning van bekende gezichten wijzigen in de Home-app of de Nest-app:

• Herkenning van bekende gezichten voor elke camera in- of uitschakelen.
  • De bibliotheek met bekende gezichten beheren.

Als je zowel de Home- als de Nest-app voor je Nest-camera gebruikt, heb je in beide apps hetzelfde overzicht van de instellingen voor herkenning van bekende gezichten. Als je dus de instellingen in de ene app aanpast, worden ze ook veranderd in de andere app. Mogelijk moet je wel de andere app sluiten en opnieuw openen om de nieuwe instelling te zien.

Heb je een Nest-account dat nog niet is overgezet, dan kun je de instellingen voor herkenning van bekende gezichten alleen in de Nest-app wijzigen. In onze veelgestelde vragen over Nest-accounts vind je meer informatie over Nest-accounts die wel en niet zijn overgezet.

Meldingen

Via de Nest-app kun je camerameldingen inschakelen. Je kunt dan meldingen op je telefoon ontvangen als de camera een bekend of onbekend gezicht detecteert. Je kunt geen camerameldingen van de Home-app ontvangen.

Herkenning van bekende gezichten met meerdere camera's

Heb je meerdere camera's waarop je herkenning van bekende gezichten kunt inschakelen, lees dan hieronder hoe het werkt:

• Je hebt een abonnement op Nest Aware nodig om herkenning van bekende gezichten te gebruiken. Als je huis zowel camera's met als zonder een 1e generatie Nest Aware-abonnement heeft, dan kun je herkenning van bekende gezichten alleen op de camera's met een abonnement gebruiken.

• Je moet herkenning van bekende gezichten voor elke camera afzonderlijk in- of uitschakelen.

• Als je herkenning van bekende gezichten voor een van de camera's uitschakelt, kan hij je alleen persoonsmeldingen sturen. Je zou nog wel meldingen van bekende gezichten moeten ontvangen van de andere camera's waarop deze functie is ingeschakeld.

• Alle camera's in hetzelfde huis maken gebruik van dezelfde bibliotheek met bekende gezichten. Als je een nieuwe camera aan hetzelfde huis toevoegt, gebruikt hij dezelfde bibliotheek met bekende gezichten als de andere camera's in je huis. Zo hoef je de camera minder gezichten te leren.

Herkenning van bekende gezichten in- of uitschakelen

In de Home-app

1. Tik in het startscherm op Instellingen .

2. Selecteer Nest Aware.

Tik op Herkenning van bekende gezichten. Verschuif de schakelaar naast elke camera om herkenning van bekende gezichten in of uit te schakelen. Je moet misschien naar beneden scrollen om de camera's te zien.

In de Nest-app

1. Tik in het startscherm op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.

2. Selecteer Bekende gezichten.

3. Tik op Herkenning van bekende gezichten om dit voor je camera in- of uit te schakelen. Als je meerdere camera's met een Nest Aware-abonnement hebt, kun je op elke camera tikken om herkenning van bekende gezichten in of uit te schakelen.

Meldingen voor bekende gezichten inschakelen

Als je meldingen voor bekende of onbekende gezichten in of uit wilt schakelen, moet je persoonsmeldingen in de Nest-app en herkenning van bekende gezichten inschakelen.

Opmerking: Als herkenning van bekende gezichten is uitgeschakeld maar de persoonsmeldingen zijn wel actief, kan de camera de gezichten niet onderscheiden en ontvang je alleen persoon gezien-meldingen.

1. Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.

2. Kies Meldingen.

3. Selecteer de gewenste camera.

4. Tik op Mensen om persoonsmeldingen in of uit te schakelen. En vergeet niet om herkenning van bekende gezichten in de Home-app of Nest-app in te schakelen.

Als je gezichtsherkenning en meldingen inschakelt

• De Nest-algoritmen voor gezichtsherkenning letten nu op individuele gezichten.
  • Als de camera een onbekend gezicht ziet, vraagt de Nest-app je of je deze persoon kent.
  • Ziet de camera een persoon, maar is het gezicht niet goed in beeld, dan wordt een persoonsmelding gestuurd.

Als je gezichtsherkenning uitschakelt

• De camera stopt met het gebruik van de Nest-algoritmen voor gezichtsherkenning.

• Geen van de leden van je huis (Home-app) of mensen met wie je toegang deelt (Nest-app) ontvangt nu meldingen van bekende of onbekende gezichten.

• Jij en iedereen met wie je het huis deelt, kunnen nog wel persoonsmeldingen ontvangen voor mensen die de camera ziet, maar in de melding wordt niet meer aangegeven of het een bekend of onbekend gezicht is. Elke persoon kan persoonsmeldingen uitschakelen.

• De bibliotheek met bekende gezichten van de camera wordt niet verwijderd als je herkenning van bekende gezichten in de Home-app of Nest-app uitschakelt. Je kunt dus altijd herkenning van bekende gezichten in- of uitschakelen zonder dat je opnieuw nieuwe gezichten aan je bibliotheek met bekende gezichten moet toevoegen.

Je camera leren welke gezichten bekend zijn

Als je meldingen voor bekende of onbekende gezichten wilt ontvangen, moet de camera weten wie je kent.

Ziet de camera een gezicht dat hij niet kent of weet hij het niet zeker, dan gaat hij ervan uit dat het een onbekende persoon is en stuurt hij een melding waarin hij vraagt of je deze persoon herkent.

In de Home-app

Als je de door je camera gedetecteerde onbekende gezichten wilt bekijken en categoriseren, ga je naar de instellingen voor herkenning van bekende gezichten.

1. Tik in het startscherm op Instellingen .

2. Selecteer Nest Aware.

3. Kies Herkenning van bekende gezichten.

4. Als de camera nieuwe mensen heeft gezien, kun je op Nieuwe gezichten tikken om ze te bekijken en categoriseren.

5. Bij elk nieuw gezicht tik je op Ja, Nee of Geen persoon. Daarna volg je de aanwijzingen op het scherm om het gezicht te identificeren.

• Wil je items zien die als Geen persoon zijn gelabeld, dan ga je naar Herkenning van bekende gezichten And then tik je op Opties rechtsboven in het scherm And then en dan op Gezichten die geen mensen zijn.

In de feed

1. Je kunt onlangs gedetecteerde bekende en onbekende gezichten als cameragebeurtenissen in de feed bekijken.

• Gebeurtenissen met onbekende gezichten staan onder Prioriteitsgebeurtenissen in de feed.

• Soms tref je recente gebeurtenissen met bekende gezichten onder Recente gebeurtenissen aan in de feed.

2. Kies de gebeurtenis met het gedetecteerde onbekende gezicht die je wilt afhandelen.

• Bij een enkele gebeurtenis met een gedetecteerd onbekend gezicht in de feed tik je op Toevoegen aan bibliotheek met gezichten.

• Is er een groep gebeurtenissen met gedetecteerde onbekende gezichten in de feed, dan tik je op Beheren.

3. Volg dan de aanwijzingen op het scherm om alle gezichten te identificeren die je camera niet heeft herkend.

In de details van de cameragebeurtenis

In de aanvullende gegevens van de cameragebeurtenis kun je de gezichten bekijken die door de camera in de videoclip zijn waargenomen.

1. Tik in de feed of geschiedenis op de cameragebeurtenis.

2. Zodra je de clip hebt geopend, veeg je omhoog op het scherm voor meer informatie.

3. In de categorie Gezichten tik je op Beheren. Daarna volg je de aanwijzingen op het scherm om de gezichten te identificeren die je camera niet heeft herkend.

In de Nest-app

Je kunt de gezichten die je camera heeft gezien in de Nest-app bekijken en categoriseren:

1. Selecteer je camera op het startscherm.

2. Tik onderaan de Beeldlijn van de camera op Mensen.

3. Als de camera nieuwe mensen heeft gezien, wordt er gevraagd of je ze kent. Selecteer Ja of Nee.

• Als de camera een object onjuist heeft geïdentificeerd als een gezicht, tik je op het dropdownmenu en selecteer je Dit is geen persoon.

• Alles wat je hebt geïdentificeerd als geen persoon, bijvoorbeeld een huisdier, een schilderij of de televisie, wordt gecategoriseerd onder Geen gezicht in je bibliotheek met bekende gezichten.

Houd rekening met het volgende als je reageert op onbekende gezichten in de app:

• Lokale wetgeving kan vereisen dat je de persoon eerst om toestemming vraagt voordat je zijn of haar gezicht opslaat.
  • Als je herkenning van bekende gezichten voor het eerst instelt, ontvang je mogelijk erg veel meldingen van onbekende gezichten van de Nest-app.

• Maar als je een tijdje mensen hebt geïdentificeerd, gebruikt de camera momentopnamen van de gezichten van deze personen om beter te onthouden hoe ze eruitzien, zodat hij ze in de toekomst beter kan herkennen.

• We raden je aan in de eerste paar weken regelmatig je bibliotheek met gezichten te bekijken. Zo kun je de algoritmen trainen en ze helpen nauwkeuriger te worden.

• De Nest-app verwijdert de momentopnamen van mensen die je als onbekend hebt aangemerkt. Hun gezichten worden dus niet aan de bibliotheek met bekende gezichten toegevoegd.

De bibliotheek met bekende gezichten beheren

Iedereen met toegang tot de camera in de app kan gezichten categoriseren

• De bibliotheek met bekende gezichten en de labels worden gedeeld met de leden van je huis (Home-app) en mensen met gedeelde toegang (Nest-app).

• Alle gebruikers van de Nest-app in je gezin kunnen de gezichten categoriseren die de camera ziet en zo helpen om de bekend gezicht-meldingen nauwkeuriger te maken.

De naam van een persoon toevoegen of wijzigen

Opmerking: Als je de naam van een persoon in je bibliotheek met gezichten in de Home-app of Nest-app toevoegt of wijzigt, wordt deze aanpassing ook in de andere app doorgevoerd.

In de Home-app

1. Tik in het startscherm op Instellingen   And then Nest Aware And then Herkenning van bekende gezichten

2. Tik op een gezicht om de naam toe te voegen of te wijzigen.

In de Nest-app

1. Tik in het startscherm op Instellingen Icoon van Nest-instellingen And then Bekende gezichten.

2. Tik op het profiel van het bekende gezicht.

3. Tik op Naam.

4. Voer een nieuwe naam in voor de persoon. Je kunt de echte naam gebruiken of een beschrijving invoeren, zoals 'postbode'.

Gezichten combineren die zijn geïdentificeerd als verschillende mensen

In de Home-app

^^In de Home-app

1. Tik in het startscherm op Instellingen  And then Nest Aware And then Herkenning van bekende gezichten.

2. Open de bewerkingsmodus (twee verschillende manieren):

• Tik op Bewerken rechtsboven in het scherm en selecteer dan de gezichten die je wilt samenvoegen.

• Houd je vinger op een gezicht op het scherm om het eerste gezicht in de bewerkingsmodus te selecteren. Tik dan op het andere gezicht dat je wilt samenvoegen. Beide gezichten worden geselecteerd.

3. Tik rechtsboven in het scherm op Samenvoegen.

In de Nest-app

1. Tik in het startscherm op Instellingen Icoon van Nest-instellingen And then Bekende gezichten.

2. Tik op Selecteren And then tik op het dubbele profiel dat je wilt samenvoegen.

3. Zijn er meerdere dubbele profielen, dan tik je ook op de andere And then tik op Beheren.

Een persoon of al je gezichten verwijderen

In de Home-app of Nest-app kun je specifieke gezichten definitief verwijderen uit de bibliotheek met bekende gezichten, ook kun je de hele bibliotheek verwijderen. Doe je dit in de ene app, dan wordt de wijziging ook in de andere app doorgevoerd.

Opmerking: Heb je meerdere huizen in je account, dan worden gezichten of de bibliotheek met bekende gezichten alleen verwijderd uit het huis dat je hebt geselecteerd. De bibliotheek met bekende gezichten in de andere huizen blijft onveranderd.

In de Home-app

Een of meer gezichten uit je bibliotheek verwijderen

1. Tik in het startscherm op Instellingen  And then Nest Aware And then Herkenning van bekende gezichten.

2. Open de bewerkingsmodus (twee verschillende manieren):

• Tik op Bewerken rechtsboven in het scherm en selecteer dan de gezichten die je wilt verwijderen.

• Houd je vinger op een gezicht op het scherm om het eerste gezicht in de bewerkingsmodus te selecteren. Tik dan op het andere gezicht dat je wilt verwijderen. De gezichten worden als geselecteerd weergegeven.

3. Tik rechtsboven in het scherm op Verwijderen. De persoon wordt verwijderd uit de bibliotheek met bekende gezichten samen met de momentopnamen die zijn gebruikt voor de herkenning van de persoon door de camera.

De hele bibliotheek met gezichten verwijderen

1. Tik in het startscherm op Instellingen  And then Nest Aware And then Herkenning van bekende gezichten.

2. Tik rechtsboven in het scherm op Opties.

3. Tik op Bibliotheek met gezichten verwijderen.

4. Tik op Verwijderen zodra je het pop-upvenster met de bevestiging hebt ontvangen. De bibliotheek met bekende gezichten van je huis wordt verwijderd.

In de Nest-app

Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Icoon van Nest-instellingen And then Bekende gezichten, en doe dan het volgende:

Als je een persoon wilt verwijderen, tik je op het gezicht van die persoon en dan op Dit gezicht vergeten And then Verwijderen als je wordt gevraagd de verwijdering te bevestigen.

De camera herkent het gezicht niet meer als iemand die je kent. Het gezicht wordt ook verwijderd uit de algoritmen voor gezichtsherkenning van Nest samen met de momentopnamen van de camera die voor identificatie zijn gebruikt.

Als je alle bekende gezichten wilt verwijderen, inclusief iedereen die je als 'bekend' en objecten die je als 'geen persoon' hebt gecategoriseerd, scrol je omlaag en tik je op Bibliotheek wissen. Er verschijnt een pop-up waarin je je keuze kunt bevestigen. Tik opnieuw op Bibliotheek wissen.

Je verwijdert zo alle gezichten uit de Nest-algoritmen voor gezichtsherkenning van je account en alle momentopnamen die de camera voor identificatie heeft gebruikt.

(1) De functie voor herkenning van bekende gezichten van Nest is niet beschikbaar op de Nest Hub Max die in de EU wordt gebruikt of voor Nest-camera's in Illinois. Het is mogelijk dat de wetgeving van de staat Illinois invloed heeft op het gebruik van de functie. Daarom hebben we de functie uit voorzorg uitgeschakeld. Als het huis waar je de camera gebruikt zich in Illinois bevindt, kun je herkenning van bekende gezichten niet inschakelen in de Nest-app.