Meer informatie over de herkenning van bekende gezichten en het beheren van je bibliotheek

Je kunt een Google Nest Cam IQ of Google Nest Hello deurbel leren verschillende gezichten te onderscheiden, zodat hij na verloop van tijd bekende gezichten kan herkennen. Wanneer de camera een bekend of onbekend gezicht ziet, kun je een melding van de app krijgen.

Je hebt het volgende nodig om bekend-gezicht meldingen te gebruiken¹:

Bekend-gezicht meldingen in- of uitschakelen

Schakel herkenning van bekende gezichten en persoonsmeldingen allebei in:

• Als je herkenning van bekende gezichten² wilt inschakelen, tik je op het startscherm van de Nest-app op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen en dan Bekende gezichten en dan Herkenning van bekende gezichten. Als je meerdere camera's met een Nest Aware-abonnement hebt, selecteer je de camera's waarvan je meldingen wilt ontvangen.
  • Als je persoonsmeldingen wilt inschakelen, tik je op het startscherm van de Nest-app op InstellingenPictogram voor Nest-instellingen en dan Meldingen. Selecteer de camera en tik op Mensen Nest Account web menu icon. .

Wanneer je gezichtsherkenning en meldingen inschakelt

• De Nest-algoritmen voor gezichtsherkenning gaan letten op individuele gezichten.
  • Wanneer de camera een onbekend gezicht ziet, vraagt de Nest-app of je deze persoon kent.
  • Ziet de camera een persoon, maar krijgt hij het gezicht niet goed in beeld, dan kan hij in plaats daarvan een persoonsmelding sturen.

Wanneer je gezichtsherkenning uitschakelt

• De camera stopt met het gebruik van de Nest-algoritmen voor gezichtsherkenning.
  • Geen van de mensen met wie je je GoogleNest-huis deelt via Gezinsaccounts kan nu nog meldingen over bekende of onbekende gezichten ontvangen.
  • Jij en iedereen met wie je het huis deelt, kunnen nog wel persoonsmeldingen ontvangen voor mensen die de camera ziet, maar in de melding wordt niet meer aangegeven of het een bekend of onbekend gezicht is. Je kunt eventueel ook persoonsmeldingen uitschakelen in het menu Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen en dan Meldingen.
  • De bibliotheek met bekende gezichten van de camera wordt niet verwijderd als je alleen herkenning van bekende gezichten in de Nest-app uitschakelt. Op deze manier kun je herkenning van bekende gezichten op elk gewenst moment in- of uitschakelen, zonder dat je de bibliotheek met bekende gezichten telkens opnieuw hoeft samen te stellen.

Opmerking: Als je een persoon of je hele bibliotheek met bekende gezichten wilt verwijderen, vind je hieronder meer informatie.Opmerking: Als je een persoon of je hele bibliotheek met bekende gezichten wilt verwijderen, vind je hieronder meer informatie.

Herkenning van bekende gezichten met meerdere camera's

Heb je meerdere camera's waarop je herkenning van bekende gezichten kunt inschakelen, lees dan hieronder hoe het werkt:

• Je moet herkenning van bekende gezichten voor elke camera afzonderlijk in- of uitschakelen. Vergeet niet dat elke camera zijn eigen Nest Aware-abonnement moet hebben om herkenning van bekende gezichten te kunnen gebruiken. Deze optie wordt dus niet weergegeven voor camera's die geen abonnement op Nest Aware hebben.
  • Als je herkenning van bekende gezichten voor een van de camera's uitschakelt, ontvang je nog steeds bekend-gezicht meldingen van de andere camera's waarvoor deze functie wel is ingeschakeld.
  • Alle camera's in hetzelfde Nest-huis maken gebruik van dezelfde bibliotheek met bekende gezichten. Als je een tweede camera aan hetzelfde Nest-huis toevoegt, gebruikt hij de bestaande bibliotheek met bekende gezichten en hoef je hem dus niet zo veel te leren.

De camera leren welke gezichten bekend zijn

Als je meldingen voor bekende of onbekende gezichten wilt ontvangen, moet de camera eerst weten wie je kent.

Als de camera een gezicht ziet dat hij niet herkent, of als hij het niet zeker weet, neemt hij aan dat het een onbekende is. Je ontvangt dan een melding met de vraag of je deze persoon kent.

1. Selecteer de camera in het startscherm van de app.
  2. Tik onderaan de Beeldlijn van de camera op Mensen Nest Account web menu icon. .
  3. Als de camera nieuwe mensen heeft gezien, vraagt hij of je ze kent. Selecteer Ja of Nee.

• Als de camera een object onjuist heeft geïdentificeerd als een gezicht, tik je op het dropdownmenu en selecteer je Dit is geen persoon.
    • Alles wat je hebt geïdentificeerd als geen persoon, zoals bijvoorbeeld je huisdier of de televisie, wordt gecategoriseerd onder Geen gezicht in je bibliotheek met bekende gezichten.

Houd rekening met het volgende wanneer je reageert op meldingen over onbekende gezichten:

• In het begin krijg je waarschijnlijk veel meldingen over onbekende gezichten. Maar als je een tijdje mensen hebt geïdentificeerd, gebruikt de camera momentopnamen van de gezichten van deze personen om beter te onthouden hoe ze eruitzien, zodat hij ze in de toekomst beter kan herkennen.
  • We raden je aan in de eerste paar weken regelmatig je bibliotheek met gezichten te bekijken. Zo kun je de algoritmen trainen en ze helpen nauwkeuriger te worden.
  • De Nest-app verwijdert de momentopnamen van mensen die je als onbekend hebt gemarkeerd. Hun gezichten worden dus niet aan de bibliotheek toegevoegd.

Als je de melding hebt gemist op je smartphone, kun je de gezichten die de camera heeft gezien ook later nog bekijken en categoriseren in de Nest-app:

1. Tik op de camera in het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik onderaan de Beeldlijn van de camera op Mensen Nest Account web menu icon. .
  3. Volg de aanwijzingen op het scherm om de gezichten te identificeren die de camera niet heeft herkend.

De bibliotheek met bekende gezichten beheren

Met Gezinsaccounts helpt iedereen mee met categoriseren

De bibliotheek met bekende gezichten en labels van de camera wordt gedeeld met iedereen die via Gezinsaccounts toegang tot je Nest-huis heeft. Alle gebruikers van de Nest-app in je gezin kunnen dus de gezichten categoriseren die de camera ziet en zo helpen de bekend-gezicht meldingen nauwkeuriger te maken.

De naam van een persoon toevoegen of wijzigen

Nadat je een gezicht aan de bibliotheek hebt toegevoegd:

1. Tik op het startscherm van de Nest-app op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen en dan Bekende gezichten.
  2. Tik op het profiel van het bekende gezicht.
  3. Tik op Naam.
  4. Voeg een naam toe of wijzig de naam. Je kunt de echte naam gebruiken of een beschrijving invoeren, zoals 'postbode'.

Een persoon of alle bekende gezichten verwijderen

Je kunt mensen en momentopnamen op elk gewenst moment weer uit de bibliotheek met bekende gezichten verwijderen. Tik op het startscherm van de Nest-app op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen en dan tik op Bekende gezichten en doe het volgende:

• Wanneer je een persoon wilt verwijderen, tik je op het gezicht van die persoon en vervolgens op Dit gezicht vergeten. Tik op Verwijderen om het verwijden te bevestigen. De camera herkent deze persoon nu niet meer. Wanneer je een persoon uit de bibliotheek met bekende gezichten verwijdert, wordt deze ook verwijdert uit de algoritmen voor gezichtsherkenning van Nest. Ook momentopnamen gebruikt voor herkenning worden verwijderd.
  • Wanneer je alle bekende gezichten wilt verwijderen, inclusief iedereen die je als 'bekend' en objecten die je als 'geen persoon' hebt gecategoriseerd, scroll je omlaag en tik je op Bibliotheek wissen. Tik in de pop-up op Bibliotheek wissen om dit te bevestigen. Hiermee verwijder je alle personen uit de Nest-algoritmen voor gezichtsherkenning van je account en alle momentopnamen die de camera voor identificatie heeft gebruikt.

¹ De functie voor herkenning van bekende gezichten van Nest is niet beschikbaar op Nest-camera's die worden gebruikt in Illinois. Het is mogelijk dat de wetgeving van de staat Illinois invloed heeft op het gebruik van de functie. Daarom hebben we de functie uit voorzorg uitgeschakeld. Als het huis waar je de camera gebruikt zich in Illinois bevindt, zou je herkenning van bekende gezichten niet moeten kunnen inschakelen in de Nest-app.

² Gebruik herkenning van bekende gezichten in overeenstemming met de wet. Afhankelijk van waar je woont, moet je bezoekers mogelijk om toestemming vragen wanneer je ze met de camera wilt identificeren.