To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Tuttujen kasvojen tunnistus

Sinulla ei tällä hetkellä ole Nest Aware ‑tilausta, eikä sinulla ole pääsyä Nest Awaren ominaisuuksiin. Lue lisää Nest Aware ‑tilauksen sisällöstä.

Nest Awarella saat käyttöösi tuttujen kasvojen tunnistuksen1. Ominaisuuden avulla voit opettaa Google Nest ‑kameraasi tunnistamaan tuttaviesi kasvoja ja ilmoittamaan uusista ihmisiä. Ajan myötä kasvojentunnistus oppii tunnistamaan tuttuja kasvoja paremmin ja voi lähettää sinulle hyödyllisempiä ilmoituksia.

Voit muokata tutut kasvot ‐kokoelmaa myös sovelluksessa, esimerkiksi vaihtaa henkilön nimeä tai poistaa kasvoprofiilin.

Tärkeää: Noudata lakia käyttäessäsi tuttujen kasvojen tunnistusta. Asuinpaikastasi riippuen sinun on ehkä pyydettävä vierailta suostumus tunnistusominaisuuden käyttöön.

Näin tuttujen kasvojen tunnistus toimii

Huom. Tarvitset Nest Aware ‑tilauksen, jotta voit käyttää tuttujen kasvojen tunnistusta.

Perustiedot

Kun kamera havaitsee kasvot, tapahtuma merkitään kameran tallentamaan videoon Home‑ tai Nest-sovelluksessa.

Jos kyseessä ovat uudet kasvot, sovelluksen pitäisi kysyä, onko kyseessä tuntemasi henkilö. Voit tallentaa henkilön kasvodatan tutut kasvot ‑kokoelmaan. Tämän avulla kamera tunnistaa kasvot tutuiksi.

Tärkeää: Ennen kuin tallennat kameran kasvodataa, tarkista paikalliset tietosuojalait. Pyydä tarvittaessa henkilöltä lupa ennen kasvodatan tallentamista.

Nest-kameran mallista riippuen voit muuttaa asetuksia ja tutut kasvot ‐kokoelmaa Home- tai Nest-sovelluksessa tai molemmissa.

Kasvokokoelma

Aina kun kamera tunnistaa kasvot, tilannekuvat henkilön kasvoista tallennetaan tutut kasvot ‐kokoelmaan. Tämän jälkeen voit muokata kunkin henkilön kasvoprofiilia ja hallinnoida kuvia.

Kaikilla kodin jäsenillä on pääsy tutut kasvot ‐kokoelmaan sovelluksessa, ja he voivat ehkä luokitella kameran havaitsemia kasvoja.

Tallennetut video- ja kameratapahtumat

Kun kamera tunnistaa kasvot, tapahtuma merkitään sen tallentamaan videoon. Löydät nämä tiedot tarkistamalla tietyt kameratapahtumat tai suodattamalla tapahtumia kameran videohistoriasta.

Ilmoitukset

Jokainen kodin jäsen voi valita, saavatko he ilmoituksia tutuista kasvoista.

Jos laitat tuttujen kasvojen tunnistuksen pois päältä, kamera voi lähettää ilmoituksia havaitessaan henkilön. Se ei kuitenkaan tunnista kasvoja.

Tuttujen kasvojen tunnistuksen käyttö kahdella tai useammalla kameralla

Voit laittaa tuttujen kasvojen tunnistuksen päälle tai pois päältä kunkin kameran asetuksissa.

Samassa kodissa olevat Nest-kamerat käyttävät samaa tutut kasvot ‐kokoelmaa. Jos lisäät samaan kotiin uuden kameran, kamera käyttää yhteistä tutut kasvot ‑kokoelmaa muiden kodin kameroiden kanssa. Tämä tarkoittaa, että kamera voi tunnistaa tietyt kasvot nopeammin.

Jos joillakin kameroilla on 1. sukupolven Nest Aware ‐tilaus mutta toisilla ei, voit käyttää tuttujen kasvojen tunnistusta vain tilaukseen kuuluvissa kameroissa.

Asetusten muuttaminen

Tuttujen kasvojen tunnistuksen laittaminen päälle tai pois päältä

Home-sovellus

1. Avaa Home-sovellus .
  2. Valitse Asetukset ja sitten Tilaukset ja sitten Nest Aware ja sitten Tuttujen kasvojen tunnistus.
  3. Laita tuttujen kasvojen tunnistus päälle tai pois päältä kullakin kameralla.

Nest-sovellus

1. Avaa Nest-sovellus Nest app.
  2. Valitse Asetukset Nest-asetukset-kuvake.
  3. Valitse Tutut kasvot.
  4. Laita tuttujen kasvojen tunnistus päälle tai pois päältä kullakin kameralla.

Ota ilmoitukset käyttöön

Home-sovellus

Varmista ensin, että tuttujen kasvojen tunnistus on päällä kamerassasi.

Laita sitten ilmoitukset päälle:

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Suosikit tai Laitteet , valitse kamerasi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Ilmoitukset.
  4. Laita päälle Ihmiset-ilmoitukset Nähty-kohdassa.

Huom. Sovellus myös ilmoittaa, jos ihmisiin liittyvät tapahtumat on laitettava ilmoituksia varten päälle. Jos ihmisiin liittyvät tapahtumat ovat poissa päältä, et saa niistä ilmoituksia.

Nest-sovellus

Varmista ensin, että tuttujen kasvojen tunnistus on päällä.

Laita sitten ilmoitukset päälle:

1. Avaa Nest-sovellus Nest app.
  2. Valitse Asetukset Nest-asetukset-kuvake.
  3. Valitse Ilmoitukset.
  4. Valitse kamerasi.
  5. Laita ilmoitukset ihmisistä päälle valitsemalla People (Ihmiset).

Kasvokokoelman ylläpitäminen

Kasvoprofiilin nimen lisääminen tai muuttaminen

Huom. Kun lisäät Home- tai Nest-sovelluksessa tutut kasvot ‑kokoelmassa olevan henkilön nimen tai muutat sitä, muutos näkyy myös toisessa sovelluksessa.

Home-sovellus

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Asetukset ja sitten Nest Aware ja sitten Tuttujen kasvojen tunnistus
  3. Voit lisätä nimen tai vaihtaa sitä napauttamalla kasvoja ja lisäämällä sitten uuden nimen.

Nest-sovellus

1. Avaa Nest-sovellus Nest app.
  2. Valitse Asetukset Nest-asetukset-kuvakeja sitten Tutut kasvot.
  3. Valitse tutut kasvot ‑profiili, jonka haluat nimetä.
  4. Valitse Nimi.
  5. Lisää henkilölle uusi nimi. Voit käyttää henkilön oikeaa nimeä tai lisätä kuvauksen, esim. "postinkantaja".

Huom. Kun lisäät Home- tai Nest-sovelluksessa tutut kasvot ‑kokoelmassa olevalle henkilölle nimen tai muutat sitä, muutos näkyy myös toisessa sovelluksessa.

Home-sovellus

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Asetukset ja sitten Nest Aware ja sitten Tuttujen kasvojen tunnistus
  3. Voit lisätä nimen tai vaihtaa sitä napauttamalla kasvoja ja lisäämällä sitten uuden nimen.

Nest-sovellus

1. Avaa Nest-sovellus Nest app.
  2. Valitse Asetukset Nest-asetukset-kuvakeja sitten Tutut kasvot
  3. Valitse tutut kasvot ‑profiili, jonka haluat nimetä.
  4. Valitse Nimi.
  5. Lisää henkilölle uusi nimi. Voit käyttää henkilön oikeaa nimeä tai lisätä kuvauksen, esim. "postinkantaja".

Uusien kasvojen tunnistaminen tallennetuista kameratapahtumista

Home-sovellus

Tuntemattomia kasvoja voi löytää ja luokitella Home-sovelluksessa muutamalla eri tavalla.

Asetukset:

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Asetukset ja sitten Tilaukset ja sitten Nest Aware ja sitten Tuttujen kasvojen tunnistus.
  3. Jos kamera on havainnut uusia ihmisiä, voit etsiä ja luokitella niitä valitsemalla Uudet kasvot.
  4. Napauta jokaisen uuden kasvon kohdalla Kyllä, Ei tai Ei henkilö. Tunnista sitten kasvot seuraamalla näytöllä olevia ohjeita.

Jos haluat nähdä kaikki Ei henkilö ‑tunnisteella merkityt tapahtumat, avaa Tuttujen kasvojen tunnistus ja sitten valitse Asetukset ja sitten Muut kuin kasvot.

Home-sovelluksen Tapahtumat :

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Tapahtumat .
  3. Valitse tuntemattomat kasvot ‑tapahtuma tai tapahtumaryhmä.
  4. Valitse Lisää kasvovalikoimaan ja tunnista sitten kasvot seuraamalla ohjeita.

Kameratapahtuman tiedot:

1. Napauta kameratapahtumaa kohdasta Home-sovelluksen Tapahtumat
  2. Kun klippi on avautunut, pyyhkäise ylös nähdäksesi lisätietoja.
  3. Napauta Kasvot-luokassa Muuta asetuksia ja tunnista sitten kasvot ohjeiden mukaan.

Nest-sovellus

1. Avaa Nest-sovellus Nest app.
  2. Valitse kamerasi.
  3. Valitse kameran Sightline-kohdan alareunasta Ihmiset.
  4. Jos kamerasi on havainnut uusia ihmisiä, sinulta kysytään, tunnetko heidät. Valitse Kyllä tai Ei.
    • Jos kamera tunnistaa kohteen virheellisesti kasvoiksi, valitse avattavasta valikosta This isn't a person (Kyseessä ei ole henkilö).
    • Kaikki, mitä olet merkinnyt muuksi kuin ihmiseksi, kuten lemmikkisi, maalauksen tai TV:n, näkyvät tutut kasvot ‑kokoelman Ei kasvot ‐luokassa.

Saman henkilön kasvoprofiilien yhdistäminen

Home-sovellus

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Asetukset ja sitten Nest Aware ja sitten Tuttujen kasvojen tunnistus.
  3. Avaa muokkaustila (kahdella eri tavalla):
    • Valitse näytön oikeasta yläkulmasta Muokkaa. Valitse sitten yhdistettävät kasvot.
    • Valitse ensimmäiset kasvot muokkaustilassa koskettamalla kasvoja pitkään. Napauta sitten toisia kasvoja, jotka haluat yhdistää. Tämä valitsee molemmat kasvot.
  4. Valitse näytön oikeasta yläkulmasta Yhdistä .

Nest-sovellus

1. Avaa Nest-sovellus Nest app.
  2. Valitse Asetukset Nest-asetukset-kuvake ja sitten Tutut kasvot.
  3. Napauta Valitse ja sitten ja napauta sitten päällekkäistä profiilia, jonka haluat yhdistää.
  4. Jos päällekkäisiä profiileja on useita, napauta myös muita profiileja ja sittenYhdistä .

Home-sovellus

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Asetukset ja sitten Nest Aware ja sitten Tuttujen kasvojen tunnistus.
  3. Valitse muokkaustilassa yhdistettävät kasvoprofiilit. Tähän on kaksi eri tapaa:
    • Vaihtoehto 1: Valitse Muokkaa Kynäkuvake/muokkauskuvake. Valitse sitten yhdistettävät kasvot.
    • Vaihtoehto 2: Valitse kasvoprofiili koskettamalla sitä pitkään muokkaustilassa. Valitse sitten muut yhdistettävät kasvoprofiilit.
  4. Valitse näytön oikeasta yläkulmasta Yhdistä .
  5. Valitsemalla Kyllä voit vahvistaa, että valitsemasi profiilit koskevat samaa henkilöä.
  6. Valitse tarvittaessa kasvoprofiilille nimi ja valitse sitten Yhdistä.

Nest-sovellus

1. Avaa Nest-sovellus Nest app.
  2. Valitse Asetukset Nest-asetukset-kuvake ja sitten Tutut kasvot.
  3. Napauta Valitse ja sitten ja napauta sitten päällekkäistä profiilia, jonka haluat yhdistää.
  4. Jos päällekkäisiä profiileja on useita, napauta myös muita profiileja ja sittenYhdistä .

Kasvoprofiilien poistaminen

Voit poistaa pysyvästi tietyt kasvoprofiilit, jotka on tallennettu kodin tutut kasvot ‐kokoelmaan sovelluksessa.

• Tällöin henkilö poistetaan tutut kasvot ‑kokoelmasta.
  • Myös kaikki tilannekuvat, joiden avulla kamera tunnistaa henkilön, poistetaan.
  • Jos teet tämän joko Home- tai Nest-sovelluksessa, muutos näkyy myös toisessa sovelluksessa.

Huom. Jos tililläsi on useita koteja ja poistat kasvoja, ne poistetaan vain valitsemastasi kodista. Tämän ei pitäisi vaikuttaa muiden kotien tutut kasvot ‑kokoelmaan.

Home-sovellus

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Asetukset ja sitten Tilaukset ja sitten Nest Aware ja sitten Tuttujen kasvojen tunnistus.
  3. Valitse yhdistettävät kasvoprofiilit. Tähän on kaksi eri tapaa:
  • Vaihtoehto 1: Valitse Muokkaa Kynäkuvake/muokkauskuvake. Valitse sitten yhdistettävät kasvot.
  • Vaihtoehto 2: Valitse kasvoprofiili koskettamalla sitä pitkään muokkaustilassa. Valitse sitten muut yhdistettävät kasvoprofiilit.
  1. Valitse näytön oikeasta yläreunasta Poista .
  2. Vahvista valintasi.

Nest-sovellus

1. Avaa Nest-sovellus Nest app.
  2. Valitse Asetukset Nest-asetukset-kuvake.
  3. Valitse Tutut kasvot.
  4. Napauta kasvoja, jotka haluat poistaa.
  5. Valitse Unohda nämä kasvot ja sitten Poista.

Tiettyjen kuvien poistaminen tai siirtäminen

Huom. Tämä ominaisuus on saatavilla vain Home ‑sovelluksessa.

Kuvien siirtäminen toiseen kasvoprofiiliin

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Asetukset ja sitten Tilaukset ja sitten Nest Aware ja sitten Tuttujen kasvojen tunnistus.
  3. Valitse kasvoprofiili, jossa olevia kuvia haluat siirtää.
  4. Valitse Muokkaa Kynäkuvake/muokkauskuvake ja valitse kaikki kuvat, jotka haluat siirtää.
  5. Valitse Siirrä .
  6. Hae ja valitse tutut kasvot ‐kokoelmaan tallennettu henkilö tai kirjoita uusi nimi, niin kuvat tallennetaan uuteen kasvoprofiiliin.
  7. Vahvista valintasi napauttamalla Kyllä.

Kuvien poistaminen kasvoprofiilista

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Asetukset ja sitten Tilaukset ja sitten Nest Aware ja sitten Tuttujen kasvojen tunnistus.
  3. Valitse kasvoprofiili, jossa olevia kuvia haluat poistaa.
  4. Valitse Muokkaa Kynäkuvake/muokkauskuvake ja valitse kaikki kuvat, jotka haluat poistaa yhdessä.
  5. Valitse Poista .
  6. Vahvista, että haluat poistaa kuvat.

Koko kasvokokoelman tyhjentäminen

Voit poistaa kaikki kasvoprofiilit pysyvästi sovelluksen koko tutut kasvot ‐kokoelmasta.

• Kaikki kasvot Nestin kasvojentunnistusalgoritmista poistetaan tililtäsi.
  • Myös kaikki tunnistamiseen käytetyt kameran tilannekuvat poistetaan.
  • Jos tililläsi on useita koteja ja poistat tutut kasvot ‐kokoelman, se poistetaan vain valitsemastasi kodista.

Home-sovellus

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Asetukset ja sitten Tilaukset ja sitten Nest Aware ja sitten Tuttujen kasvojen tunnistus.
  3. Valitse näytön oikeasta yläkulmasta Asetukset.
  4. Valitse Poista kasvokokoelma.
  5. Kun saat vahvistusilmoituksen, valitse Poista.

Nest-sovellus

1. Avaa Nest-sovellus Nest app.
  2. Valitse Asetukset Nest-asetukset-kuvake.
  3. Valitse Tutut kasvot.
  4. Vieritä alas ja valitse Tyhjennä kokoelma. Vahvista sitten valitsemalla uudelleen Tyhjennä kokoelma.

Yksityisyys ja valinnat

Miten Nest-kamerat ja ‐ovikellot tallentavat kasvodataa

Nest-sovelluksessa käyttöön otetut vanhemmat Nest-kamera- ja ‐ovikellomallit tallentavat tutut kasvot ‐dataa pilveen. Käyttäjän yksityisyyden suojaamiseksi data on salattu, eikä Google käytä sitä.

Uudemmat Nest-kamera- ja ‐ovikellomallit, jotka on otettu käyttöön Home-sovelluksessa, tallentavat tutut kasvot ‐datan paikallisesti sisäiseen muistiin.

Käyttäjien yksityisyyden suojaamiseksi myös paikallisesti tallennettu tutut kasvot ‐data salataan. Turvallisuussyistä näiden laitteiden sisäistä muistia ei voi käyttää tai poistaa.

Tuttujen kasvojen tunnistuksen ikärajoitettu käyttö

Huom. Tämä koskee vain henkilöitä, jotka ylläpitävät kodin jäseniä Home-sovelluksessa.

Yksityisyyden ja turvallisuuden varmistamiseksi Home-sovelluksessa olevilla kodin jäsenillä, jotka ovat alle 13-vuotiaita Yhdysvalloissa (tai maassasi sovellettavaa ikää nuorempia), on rajoitettu pääsy tuttujen kasvojen tunnistusominaisuuteen. Tämä tarkoittaa seuraavaa:

• He eivät voi muuttaa tuttujen kasvojen tunnistusasetuksia tai käyttää tutut kasvot ‑kokoelmaa.
  • He eivät voi laittaa tuttujen kasvojen tunnistusta päälle, kun he ottavat käyttöön uuden kameran Nest Aware ‐tilauksella.
  • He voivat edelleen nähdä tuttuja ja tuntemattomia kasvotapahtumia Home- ja Nest-sovelluksissa.
  • He voivat edelleen saada Nest-sovelluksesta Tutut kasvot havaittu ‑ilmoituksia.

Kun alle 13-vuotias (tai maassasi sovellettavaa ikää nuorempi) kodin jäsen lisää syntymäaikansa Google-tiliinsä, häntä kehotetaan vaihtamaan valvotulle tilille.

Heille lähetetään Googlelta sähköpostiviesti, jossa kerrotaan pääsyoikeuksien muuttumisesta.

(1) Nestin tuttujen kasvojen tunnistusominaisuus ei ole käytettävissä, jos kameraa käytetään Illinoisissa. Tietyt osavaltion lait voivat vaikuttaa siihen, miten Illinoisissa asuvat asiakkaat voivat käyttää ominaisuutta, joten olemme laittaneet sen pois päältä varotoimenpiteenä. Jos kameraa käytetään Illinoisissa, sinun ei pitäisi pystyä ottamaan käyttöön tuttujen kasvojen tunnistusta Nest-sovelluksessa.

Noudata lakia käyttäessäsi tuttujen kasvojen tunnistusta. Asuinpaikastasi riippuen sinun on ehkä pyydettävä kotisi vierailta suostumus tunnistusominaisuuden käyttöön.