To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Lampjes en geluiden van de Nest-camera's en -deurbellen

De lampjes op je Google Nest-camera of -deurbel laten je weten wat er aan de hand is of dat er een probleem is. Elke combinatie van patroon en kleur, zoals continu groen of pulserend blauw, heeft een eigen betekenis. Je camera of deurbel speelt ook geluiden af bij belangrijke gebeurtenissen, zoals resetten of verbinden met wifi.

Lampjes van Nest-camera's en -deurbellen

Wat de lampjes betekenen

Google Nest Doorbell (batterij)

Je deurbel heeft 2 verschillende soorten verlichting die de status aangeven:

• Een klein statuslampje boven de camera
  • Een grote lichtring rond de deurbelknop

Dagelijks gebruik

Lampje

Wat het betekent

Statuslampje brandt groen

Alles werkt zoals het hoort

De Nest-deurbel staat aan, is verbonden met een wifi-netwerk en verwerkt de waargenomen beelden.

Het kan zijn dat je deurbel activiteit opneemt en opslaat in de cloud. Ook is het mogelijk dat je deurbel de lokale opslag gebruikt om video op te nemen en op te slaan als deze offline is.

Statuslampje pulseert groen

Er vindt live interactie met de deurbel plaats

Iemand bekijkt de live videostream van je deurbel of gebruikt Praten en luisteren of snelle acties.

Statuslampje is uit

Dit kan een van de volgende oorzaken hebben:

• Je deurbel is inactief en er wordt geen activiteit waargenomen en geen video gestreamd of opgenomen.
  • De deurbel is handmatig of via een schema uitgezet, of doordat je huis automatisch is overgeschakeld naar Thuis.
  • Je deurbel is offline en kan geen activiteit waarnemen of videobeelden opnemen.
  • De batterij van je deurbel is leeg of krijgt geen stroom.
  • Het is niet gelukt om de software van de deurbel te updaten.

Lichtring pulseert wit

De deurbel heeft beweging waargenomen

De lichtring pulseert wit als je deurbel beweging waarneemt, bijvoorbeeld als een bezoeker in beeld komt.

Lichtring draait

Er wordt gewacht op een reactie

De lichtring op de deurbel gaat draaien nadat een bezoeker op de deurbelknop heeft gedrukt en wacht op een reactie.

Instellen

Lampje Wat het betekent

Statuslampje pulseert wit

Wordt opgestart

Het statuslampje pulseert wit als de deurbel wordt opgestart. Je deurbel speelt daarbij ook een geluid af.

Statuslampje pulseert blauw

Klaar voor verbinding

Het statuslampje pulseert blauw als de deurbel klaar is om verbinding te maken.

Probeert verbinding te maken

Het statuslampje pulseert iets sneller als je deurbel probeert verbinding te maken met de app en het wifi-netwerk.

Statuslampje knippert wit

Verbinding gemaakt

Je deurbel is verbonden. Je deurbel speelt ook een bevestigingstoon af als dit gebeurt.

Statuslampje pulseert wit

Software-update

Je deurbel downloadt een software-update.

Statuslampje knippert 10 keer geel

Kan geen verbinding maken

Je deurbel kan geen verbinding maken. Als dit gebeurt, speelt deze ook een waarschuwingstoon af.

Opladen

Lampje Wat het betekent

Statuslampje pulseert wit

Wordt opgeladen

Het statuslampje pulseert wit als je deurbel wordt opgeladen via de USB-kabel.

Statuslampje brandt wit

Volledig opgeladen

Als je deurbel is aangesloten op de USB-oplaadkabel, gaat het statuslampje wit branden als de deurbel helemaal is opgeladen.

Statuslampje knippert langzaam geel

Batterijprobleem

Er is een probleem met de batterij. De deurbel werkt mogelijk niet.

Opnieuw opstarten

Lampje Wat het betekent

Statuslampje gaat uit en brandt daarna wit

Wordt opnieuw opgestart

Als je de knop voor opnieuw opstarten of resetten indrukt en weer loslaat, gaat het statuslampje van je deurbel uit en gaat het na een paar seconden wit branden. Je deurbel wordt automatisch opnieuw opgestart.

Statuslampje pulseert blauw

Klaar voor verbinding

Als je deurbel opnieuw wordt opgestart en nog niet is verbonden met de app en het wifi-netwerk, pulseert het statuslampje blauw zodra de deurbel klaar is om verbinding te maken.

Fabrieksinstellingen terugzetten

Lampje Wat het betekent

Statuslampje gaat uit en brandt daarna wit

Wordt opnieuw opgestart

Als je eerst de knop voor opnieuw opstarten of resetten ingedrukt houdt, wordt de deurbel gewoon opnieuw opgestart. Het statuslampje gaat uit en gaat na een paar seconden wit branden.

Je moet de knop voor opnieuw opstarten of resetten ingedrukt houden om de fabrieksinstellingen terug te zetten.

Statuslampje knippert 4 keer geel

Er wordt afgeteld tot het terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Terwijl je de knop voor opnieuw opstarten of resetten ingedrukt houdt, telt de deurbel af tot het moment dat de fabrieksinstellingen worden teruggezet en knippert het statuslampje geel. De deurbel speelt ook een aftelgeluid af.

Statuslampje brandt geel

Fabrieksinstellingen terugzetten gestart

Het statuslampje brandt geel als het terugzetten van de fabrieksinstellingen is begonnen. Je deurbel speelt ook een toon af om te bevestigen dat de fabrieksinstellingen worden teruggezet.

Statuslampje gaat uit en brandt daarna groen

Camera neemt op

Dit gebeurt als iemand de knop voor opnieuw opstarten of resetten ingedrukt houdt terwijl je deurbel video opneemt. Dit is wat je kunt verwachten:

1. Het statuslampje gaat uit terwijl je deurbel opnieuw wordt opgestart.
  2. Als het statuslampje weer groen brandt, blijft de deurbel video opnemen terwijl deze het aftelgeluid voor terugzetten naar de fabrieksinstellingen afspeelt.
  3. Er wordt een ander geluid afgespeeld om te bevestigen dat het terugzetten naar de fabrieksinstellingen is begonnen.

Google Nest Doorbell (netvoeding, 2e generatie)

Je deurbel heeft 2 verschillende soorten verlichting die de status aangeven:

• Een klein statuslampje onder de camera
  • Een grote lichtring rond de deurbelknop

Dagelijks gebruik

Lampje

Wat het betekent

Statuslampje brandt groen

Alles werkt zoals het hoort

De Nest-deurbel staat aan, is verbonden met een wifi-netwerk en verwerkt de waargenomen beelden.

Het kan zijn dat je deurbel activiteit opneemt en opslaat in de cloud. Ook is het mogelijk dat je deurbel de lokale opslag gebruikt om video op te nemen en op te slaan als deze offline is.

Statuslampje pulseert groen

Er vindt live interactie met de deurbel plaats

Iemand bekijkt de live videostream van je deurbel of gebruikt Praten en luisteren of snelle acties.

Statuslampje is uit

Dit kan een van de volgende oorzaken hebben:

• Je deurbel is inactief en er wordt geen activiteit waargenomen en geen video gestreamd of opgenomen.
  • De deurbel is handmatig of via een schema uitgezet, of doordat je huis automatisch is overgeschakeld naar Thuis.
  • Je deurbel is offline en kan geen activiteit waarnemen of videobeelden opnemen.
  • Het is niet gelukt om de software van de deurbel te updaten.

Lichtring pulseert wit

De deurbel heeft beweging waargenomen

De lichtring pulseert wit als je deurbel beweging waarneemt, bijvoorbeeld als een bezoeker in beeld komt.

Lichtring draait

Er wordt gewacht op een reactie

De lichtring op de deurbel gaat draaien nadat een bezoeker op de deurbelknop heeft gedrukt en wacht op een reactie.

Instellen

Lampje Wat het betekent

Statuslampje pulseert wit

Wordt opgestart

Het statuslampje pulseert wit als de deurbel wordt opgestart. Je deurbel speelt daarbij ook een geluid af.

Statuslampje pulseert langzaam blauw

Klaar voor verbinding

Het statuslampje pulseert blauw als de deurbel klaar is om verbinding te maken.

Statuslampje pulseert blauw

Probeert verbinding te maken

Het statuslampje pulseert iets sneller als je deurbel probeert verbinding te maken met de app en het wifi-netwerk.

Statuslampje knippert wit

Verbinding gemaakt

Je deurbel is verbonden. Je deurbel speelt ook een bevestigingstoon af als dit gebeurt.

Statuslampje pulseert wit

Software-update

Je deurbel downloadt een software-update.

Statuslampje knippert langzaam geel

Onvoldoende stroom

Je deurbel krijgt niet genoeg stroom. Misschien moet je de transformator upgraden naar een transformator die geschikt is voor 16-24 V AC, 10-40 VA om je deurbel van stroom te voorzien.

Opnieuw opstarten

Lampje Wat het betekent

Statuslampje gaat uit en brandt daarna wit

Wordt opnieuw opgestart

Als je de knop voor opnieuw opstarten of resetten indrukt en weer loslaat, gaat het statuslampje van je deurbel uit en gaat het na een paar seconden wit branden. Je deurbel wordt automatisch opnieuw opgestart.

Statuslampje pulseert blauw

Klaar voor verbinding

Als je deurbel opnieuw wordt opgestart en nog niet is verbonden met de app en het wifi-netwerk, pulseert het statuslampje blauw zodra de deurbel klaar is om verbinding te maken.

Fabrieksinstellingen terugzetten

Lampje Wat het betekent

Statuslampje gaat uit en brandt daarna wit

Wordt opnieuw opgestart

Als je eerst de knop voor opnieuw opstarten of resetten ingedrukt houdt, wordt de deurbel gewoon opnieuw opgestart. Het statuslampje gaat uit en gaat na een paar seconden wit branden.

Je moet de knop voor opnieuw opstarten of resetten ingedrukt houden om de fabrieksinstellingen terug te zetten.

Statuslampje knippert 4 keer geel

Er wordt afgeteld tot het terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Terwijl je de knop voor opnieuw opstarten of resetten ingedrukt houdt, telt de deurbel af tot het moment dat de fabrieksinstellingen worden teruggezet en knippert het statuslampje geel. De deurbel speelt ook een aftelgeluid af.

Statuslampje brandt geel

Fabrieksinstellingen terugzetten gestart

Het statuslampje brandt geel als het terugzetten van de fabrieksinstellingen is begonnen. Je deurbel speelt ook een toon af om te bevestigen dat de fabrieksinstellingen worden teruggezet.

Statuslampje gaat uit en brandt daarna groen

Camera neemt op

Dit gebeurt als iemand de knop voor opnieuw opstarten of resetten ingedrukt houdt terwijl je deurbel video opneemt. Dit is wat je kunt verwachten:

1. Het statuslampje gaat uit terwijl je deurbel opnieuw wordt opgestart.
  2. Als het statuslampje weer groen brandt, blijft de deurbel video opnemen terwijl deze het aftelgeluid voor terugzetten naar de fabrieksinstellingen afspeelt.
  3. Er wordt een ander geluid afgespeeld om te bevestigen dat het terugzetten naar de fabrieksinstellingen is begonnen.

Google Nest Doorbell (netvoeding)

Je deurbel heeft 2 verschillende soorten verlichting die de status aangeven:

• Een klein statuslampje boven de camera
  • Een grote lichtring rond de deurbelknop

Stroomvoorziening en connectiviteit

Lampje Wat het betekent

Statuslampje brandt groen

Alles werkt zoals het hoort

De Nest-deurbel staat aan, is verbonden met een wifi-netwerk en kan video streamen.

Statuslampje is uit

Lichtring is gedimd of uit

De camerasensor is uit

Het statuslampje van je deurbel is uit als de camerasensor uitstaat. Dit kan betekenen dat een van de volgende situaties het geval is:

Nest cam yellow blinking light

Lichtring knippert geel

Onvoldoende stroom

De deurbel is aangesloten op stroom, maar krijgt onvoldoende stroom om normaal te werken. Check de spanning.

Knipperend geel lampje op de Nest-deurbel

Instellen en verbinden met de app

Lampje Wat het betekent

blue pulse light

Lichtring pulseert blauw

Klaar voor verbinding met de Nest-app

De deurbel is gereed en wacht op je invoer in de app.

blue rotating light

Lichtring draait blauw

Maakt verbinding met de Nest-app

Nest verwerkt de informatie en brengt een verbinding tot stand tussen de app en de deurbel.

green pulse light

Lichtring pulseert 1 keer groen

Er is verbinding gemaakt met de Nest-app

Je deurbel is verbonden met de app en is klaar voor gebruik.

yellow pulse light

Lichtring knippert 5 keer geel

Probleem bij het verbinden

Als je de Nest-deurbel voor het eerst instelt, kan dit lampje gaan branden als de videodeurbel geen verbinding kan maken met de Nest-service of als het instellen niet kan worden afgerond.

Ga naar de app en check of er een foutmelding is of iets anders dat je aandacht vereist.

Problemen met de Nest-deurbel oplossen

Lampjes bij dagelijks gebruik

Lampje Wat het betekent
white pulse light

Lichtring pulseert wit

Er staat iemand voor de deur

De deurbel heeft een persoon bij de deur opgemerkt.

blue rotating light

Lichtring draait blauw

Iemand heeft op de deurbel gedrukt en wacht op een reactie van de eigenaar

Iemand heeft op de deurbel gedrukt en de deurbel wacht op een reactie.

nest hello red light

Rode lampjes boven de deurbelknop

Nachtzicht staat aan

Je merkt deze lampjes misschien alleen 's avonds en 's nachts op. Dit betekent dat Nachtzicht aanstaat. Deze infrarode lampjes helpen je camera om te zien, zodat je een beter beeld krijgt van wat er gebeurt.

Je kunt Nachtzicht altijd uitzetten in de instellingen van de camera.

Google Nest Cam (netvoeding)

Dagelijks gebruik

Lampje

Wat het betekent

Statuslampje brandt groen

Alles werkt zoals het hoort

De camera staat aan, is verbonden met wifi en verwerkt de waargenomen beelden.

Het kan zijn dat je camera activiteit opneemt en opslaat in de cloud. Ook is het mogelijk dat je camera de lokale opslag gebruikt om video op te nemen en op te slaan als hij offline is.

Statuslampje pulseert groen

Er vindt live interactie met de camera plaats

Iemand bekijkt de live videostream van je camera of gebruikt Praten en luisteren of snelle acties.

Statuslampje is uit

Dit kan een van de volgende oorzaken hebben:

Statuslampje knippert langzaam geel

De voedingsadapter die op de camera is aangesloten, heeft een onjuist vermogen.

Houd er rekening mee dat sommige voedingsadapters van derden niet werken met je camera. De camera heeft een USB-A-stroomkabel van 7,5 W nodig om aan te blijven en goed te werken.

Instellen

Lampje

Wat het betekent

Statuslampje pulseert wit

Opstarten

Het statuslampje pulseert wit als je camera wordt opgestart. Als dit gebeurt, laat je camera ook een startgeluid horen.

Statuslampje pulseert blauw

Klaar voor verbinding

Het statuslampje pulseert blauw als je camera klaar is om verbinding te maken.

Proberen verbinding te maken

Het statuslampje pulseert iets sneller als je camera verbinding probeert te maken met de app en het wifi-netwerk.

Statuslampje knippert wit

Verbinding gemaakt

Je camera is verbonden. Als dit gebeurt, laat hij ook een bevestigingstoon horen.

Statuslampje pulseert wit

Software-update

Je camera downloadt een software-update.

Statuslampje knippert snel geel

Kan geen verbinding maken

Je camera kan geen verbinding maken. Als dit gebeurt, laat hij ook een waarschuwingstoon horen.

Opnieuw opstarten

Lampje

Wat het betekent

Statuslampje gaat uit en brandt daarna wit

Opnieuw opstarten

Als je de knop voor opnieuw opstarten of resetten indrukt en weer loslaat, gaat het statuslampje van je camera uit en gaat het na een paar seconden wit branden. Je camera start automatisch opnieuw op.

Statuslampje pulseert blauw

Klaar voor verbinding

Als je camera nog niet is verbonden met de app en het wifi-netwerk, pulseert het statuslampje blauw zodra de camera klaar is om verbinding te maken.

Fabrieksinstellingen terugzetten

Lampje

Wat het betekent

Statuslampje gaat uit en brandt daarna wit

Opnieuw opstarten

Als je eerst de knop voor opnieuw opstarten of resetten ingedrukt houdt, wordt de camera zoals gewoonlijk opnieuw opgestart. Het statuslampje gaat uit en gaat na een paar seconden wit branden.

Je moet de knop voor opnieuw opstarten of resetten ingedrukt houden om de fabrieksinstellingen terug te zetten.

Statuslampje knippert snel geel

Aftellen tot het terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Terwijl je de knop voor opnieuw opstarten of resetten ingedrukt houdt, telt de camera af tot het moment dat de fabrieksinstellingen worden teruggezet en knippert het statuslampje geel. Je camera laat ook een aftelgeluid horen.

Statuslampje brandt geel

Fabrieksinstellingen terugzetten gestart

Het statuslampje brandt geel als het terugzetten van de fabrieksinstellingen is begonnen. Je camera laat ook een toon horen om te bevestigen dat de fabrieksinstellingen worden teruggezet.

Statuslampje gaat uit en brandt daarna groen

Camera neemt op

Dit gebeurt als iemand de knop voor opnieuw opstarten of resetten ingedrukt houdt terwijl je camera video opneemt. Dit is wat je kunt verwachten:

1. Het statuslampje gaat uit terwijl je camera opnieuw wordt opgestart.
  2. Als het statuslampje weer groen brandt, blijft de camera video opnemen terwijl hij het aftelgeluid voor terugzetten naar de fabrieksinstellingen laat horen.
  3. Je hoort een ander geluid om te bevestigen dat het terugzetten naar de fabrieksinstellingen is begonnen.

Nest Cam met spotlight

Dagelijks gebruik

Lampje Wat het betekent

Statuslampje brandt groen

Alles werkt zoals het hoort

De camera staat aan, is verbonden met wifi en verwerkt de waargenomen beelden.

Het kan zijn dat je camera activiteit opneemt en opslaat in de cloud. Ook is het mogelijk dat je camera de lokale opslag gebruikt om video op te nemen en op te slaan als hij offline is.

Statuslampje pulseert groen

Er vindt live interactie met de camera plaats

Iemand bekijkt de live videostream van je camera of gebruikt Praten en luisteren of snelle acties.

Statuslampje is uit

Dit kan een van de volgende oorzaken hebben:

Instellen

Lampje Wat het betekent

Statuslampje pulseert wit

Opstarten

Het statuslampje pulseert wit als je camera wordt opgestart. Als dit gebeurt, laat je camera ook een startgeluid horen.

Statuslampje pulseert blauw

Klaar voor verbinding

Het statuslampje pulseert blauw als je camera klaar is om verbinding te maken.

Proberen verbinding te maken

Het statuslampje pulseert iets sneller als je camera verbinding probeert te maken met de app en het wifi-netwerk.

Statuslampje knippert wit

Verbinding gemaakt

Je camera is verbonden. Als dit gebeurt, laat hij ook een bevestigingstoon horen.

Statuslampje pulseert wit

Software-update

Je camera downloadt een software-update.

Statuslampje knippert snel geel

Kan geen verbinding maken

Je camera kan geen verbinding maken. Als dit gebeurt, laat hij ook een waarschuwingstoon horen.

Opladen

Lampje Wat het betekent

Statuslampje pulseert wit

Opladen

Het statuslampje pulseert wit als je camera wordt opgeladen via de USB-kabel.

Statuslampje brandt wit

Volledig opgeladen

Als je camera is aangesloten op de USB-oplaadkabel, gaat het statuslampje wit branden als de camera volledig is opgeladen.

Statuslampje brandt geel

Batterijprobleem

Er is een probleem met de batterij. De camera werkt mogelijk niet.

Opnieuw opstarten

Lampje Wat het betekent

Statuslampje gaat uit en brandt daarna wit

Opnieuw opstarten

Als je de knop voor opnieuw opstarten of resetten indrukt en weer loslaat, gaat het statuslampje van je camera uit en gaat het na een paar seconden wit branden. Je camera start automatisch opnieuw op.

Statuslampje pulseert blauw

Klaar voor verbinding

Als je camera nog niet is verbonden met de app en het wifi-netwerk, pulseert het statuslampje blauw zodra de camera klaar is om verbinding te maken.

Fabrieksinstellingen terugzetten

Lampje Wat het betekent

Statuslampje gaat uit en brandt daarna wit

Opnieuw opstarten

Als je eerst de knop voor opnieuw opstarten of resetten ingedrukt houdt, wordt de camera zoals gewoonlijk opnieuw opgestart. Het statuslampje gaat uit en gaat na een paar seconden wit branden.

Je moet de knop voor opnieuw opstarten of resetten ingedrukt houden om de fabrieksinstellingen terug te zetten.

Statuslampje knippert snel geel

Aftellen tot het terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Terwijl je de knop voor opnieuw opstarten of resetten ingedrukt houdt, telt de camera af tot het moment dat de fabrieksinstellingen worden teruggezet en knippert het statuslampje geel. Je camera laat ook een aftelgeluid horen.

Statuslampje brandt geel

Fabrieksinstellingen terugzetten gestart

Het statuslampje brandt geel als het terugzetten van de fabrieksinstellingen is begonnen. Je camera laat ook een toon horen om te bevestigen dat de fabrieksinstellingen worden teruggezet.

Statuslampje gaat uit en brandt daarna groen

Camera neemt op

Dit gebeurt als iemand de knop voor opnieuw opstarten of resetten ingedrukt houdt terwijl je camera video opneemt. Dit is wat je kunt verwachten:

1. Het statuslampje gaat uit terwijl je camera opnieuw wordt opgestart.
  2. Als het statuslampje weer groen brandt, blijft de camera video opnemen terwijl hij het aftelgeluid voor terugzetten naar de fabrieksinstellingen laat horen.
  3. Je hoort een ander geluid om te bevestigen dat het terugzetten naar de fabrieksinstellingen is begonnen.

Google Nest Cam (batterij)

Dagelijks gebruik

Lampje Wat het betekent

Statuslampje brandt groen

Alles werkt zoals het hoort

De camera staat aan, is verbonden met wifi en verwerkt de waargenomen beelden.

Het kan zijn dat je camera activiteit opneemt en opslaat in de cloud. Ook is het mogelijk dat je camera de lokale opslag gebruikt om video op te nemen en op te slaan als deze offline is.

Statuslampje pulseert groen

Er vindt live interactie met de camera plaats

Iemand bekijkt de live videostream van je camera of gebruikt Praten en luisteren of snelle acties.

Statuslampje is uit

Dit kan een van de volgende oorzaken hebben:

Instellen

Lampje Wat het betekent

Statuslampje pulseert wit

Wordt opgestart

Het statuslampje pulseert wit als je camera wordt opgestart. Als dit gebeurt, speelt je camera ook een startgeluid af.

Statuslampje pulseert blauw

Klaar voor verbinding

Het statuslampje pulseert blauw als je camera klaar is om verbinding te maken.

Probeert verbinding te maken

Het statuslampje pulseert iets sneller als je camera verbinding probeert te maken met de app en het wifi-netwerk.

Statuslampje knippert wit

Verbinding gemaakt

Je camera is verbonden. Als dit gebeurt, speelt deze ook een bevestigingstoon af.

Statuslampje pulseert wit

Software-update

Je camera downloadt een software-update.

Statuslampje knippert snel geel

Kan geen verbinding maken

Je camera kan geen verbinding maken. Als dit gebeurt, speelt deze ook een waarschuwingstoon af.

Opladen

Lampje Wat het betekent

Statuslampje pulseert wit

Wordt opgeladen

Het statuslampje pulseert wit als je camera wordt opgeladen via de USB-kabel.

Statuslampje brandt wit

Volledig opgeladen

Als je camera is aangesloten op de USB-oplaadkabel, gaat het statuslampje wit branden als de camera volledig is opgeladen.

Statuslampje brandt geel

Batterijprobleem

Er is een probleem met de batterij. De camera werkt mogelijk niet.

Opnieuw opstarten

Lampje Wat het betekent

Statuslampje gaat uit en brandt daarna wit

Wordt opnieuw opgestart

Als je de knop voor opnieuw opstarten of resetten indrukt en weer loslaat, gaat het statuslampje van je camera uit en gaat het na een paar seconden wit branden. Je camera start dan automatisch opnieuw op.

Statuslampje pulseert blauw

Klaar voor verbinding

Als je camera nog niet is verbonden met de app en het wifi-netwerk, pulseert het statuslampje blauw zodra de camera klaar is om verbinding te maken.

Fabrieksinstellingen terugzetten

Lampje Wat het betekent

Statuslampje gaat uit en brandt daarna wit

Wordt opnieuw opgestart

Als je eerst de knop voor opnieuw opstarten of resetten ingedrukt houdt, wordt de camera zoals gewoonlijk opnieuw opgestart. Het statuslampje gaat uit en gaat na een paar seconden wit branden.

Je moet de knop voor opnieuw opstarten of resetten ingedrukt houden om de fabrieksinstellingen terug te zetten.

Statuslampje knippert snel geel

Er wordt afgeteld tot het terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Terwijl je de knop voor opnieuw opstarten of resetten ingedrukt houdt, telt de camera af tot het moment dat de fabrieksinstellingen worden teruggezet en knippert het statuslampje geel. Je camera speelt ook een aftelgeluid af.

Statuslampje brandt geel

Fabrieksinstellingen terugzetten gestart

Het statuslampje brandt geel als het terugzetten van de fabrieksinstellingen is begonnen. Je camera speelt ook een toon af om te bevestigen dat de fabrieksinstellingen worden teruggezet.

Statuslampje gaat uit en brandt daarna groen

Camera neemt op

Dit gebeurt als iemand de knop voor opnieuw opstarten of resetten ingedrukt houdt terwijl je camera video opneemt. Dit is wat je kunt verwachten:

1. Het statuslampje gaat uit terwijl je camera opnieuw wordt opgestart.
  2. Als het statuslampje weer groen brandt, blijft de camera video opnemen terwijl deze het aftelgeluid voor terugzetten naar de fabrieksinstellingen afspeelt.
  3. Er wordt een ander geluid afgespeeld om te bevestigen dat het terugzetten naar de fabrieksinstellingen is begonnen.

Google Nest Cam IQ Indoor en Outdoor

Je camera heeft 2 verschillende soorten verlichting die aangeven wat er gebeurt:

• Een klein statuslampje
  • Een grotere lichtring rond de lens

Ze lichten op in verschillende patronen en kleuren om aan te geven wat de camera doet.

Lampje Wat het betekent

Statuslampje brandt groen

Alles werkt zoals het hoort

Je Nest-camera staat aan, is verbonden met een wifi-netwerk en streamt videobeelden.

De lichtring gaat niet branden.

Statuslampje pulseert langzaam groen

Live videobeelden worden bekeken

Iemand bekijkt de live videostream van je camera via de app, een apparaat zoals de Nest Hub of een verbinding van derden, zoals Alexa Show.

De lichtring gaat niet branden.

Opmerking: Er is een uitzondering. Het lampje van de camera pulseert niet groen als je de mobiele dataverbinding (dus niet wifi) van een Android-telefoon gebruikt om video te streamen in de weergave Vensters van de Nest-app.
blue pulse light

Lichtring pulseert blauw

Klaar voor verbinding met de app

De camera is gereed en wacht op je invoer in de Nest-app.

yellow pulse light

Lichtring knippert 5 keer geel

Probleem bij het verbinden

Als je de camera voor het eerst instelt, gaat dit lampje branden als de camera geen verbinding kan maken met de Nest-service of als het instellen niet kan worden afgerond. Ga naar de app en check of er een foutmelding is of iets anders dat je aandacht vereist.

Foutmeldingen van de Nest-camera en -deurbel oplossen
red blink light

Lichtring knippert rood

Onvoldoende stroom

De camera is aangesloten op een stopcontact, maar krijgt niet genoeg stroom om goed te werken. Probeer een ander stopcontact. Sluit de camera niet aan op een externe batterij.

Geen statuslampje en geen
lichtring

Er zijn 2 mogelijke redenen waarom de lampjes van de camera niet branden:

De camera staat uit

Als je camera geen video streamt, is het statuslampje uit. De camera kan handmatig of via een schema zijn uitgezet, of doordat je huis automatisch is overgeschakeld naar Thuis.

De camera krijgt geen stroom

De stroomkabel is losgekoppeld of het stopcontact waarop de camera is aangesloten, krijgt geen stroom.

Google Nest Cam Indoor en Outdoor

Lampje Wat het betekent

Brandt groen

Alles werkt zoals het hoort

Je Nest-camera staat aan, is verbonden met een wifi-netwerk en streamt videobeelden.
solid blue status light

Brandt blauw

Wordt opgestart of opnieuw opgestart

Dit gebeurt als je de stekker van de camera voor het eerst in het stopcontact steekt, als de camera zichzelf opnieuw opstart (bijvoorbeeld na een stroomstoring of firmware-update) of als de camera wacht om te worden toegevoegd aan een account.

solid red status light

Brandt rood

Lampje werkt niet correct

Als er een rood statuslampje brandt, werkt de led niet goed. Neem voor hulp contact op met Nest Support.

Pulseert groen

Live videobeelden worden bekeken

Iemand bekijkt de live videostream van de camera via de Nest-app, een apparaat zoals de Nest Hub of een verbinding van derden, zoals Alexa Show.

De lichtring gaat niet branden.

Opmerking: Er is een uitzondering. Het lampje van de camera knippert niet groen als je de mobiele dataverbinding (dus niet wifi) van een Android-telefoon gebruikt om video te streamen in de weergave Vensters van de app.

Brandt niet

Er zijn 2 mogelijke redenen waarom de lampjes van de camera niet branden:

De camera staat uit

Als je camera geen video streamt, is het statuslampje uit. De camera kan handmatig of via een schema zijn uitgezet, of doordat je huis automatisch is overgeschakeld naar Thuis.

De camera krijgt geen stroom

De stroomkabel is losgekoppeld of het stopcontact waarop de camera is aangesloten, krijgt geen stroom.

De lichtinstellingen wijzigen

De helderheid van het statuslampje wijzigen

Wijzig de helderheid van het statuslampje met de app die je gebruikt om de camera of deurbel te bedienen.

De Home-app

1. Open de Home-app Google Home-app.
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik op Instellingen .
  4. Selecteer Video.
  5. Kies onder Helderheid statuslampje de optie Hoog, Automatisch of Laag.

De Nest-app

1. Open de Nest-app Nest app.
  2. Tik in het startscherm op je camera.
  3. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  4. Selecteer Statuslampje. Kies dan Laag, Hoog of Automatisch.

Geluiden van de Nest-camera en -deurbel

Alle Nest-camera's en -deurbellen hebben geluiden die je laten weten wat er gebeurt (bijvoorbeeld als de camera opnieuw wordt opgestart). De meeste van deze geluiden kunnen niet worden gewijzigd in de instellingen.

Afhankelijk van welke Nest-camera of -deurbel je hebt, kun je het geluid uitzetten dat wordt afgespeeld wanneer je Praten en luisteren gebruikt. Je kunt het geluid altijd weer aanzetten.

Afhankelijk van welke Nest-deurbel je hebt, kun je ook verschillende instellingen voor de binnenbel wijzigen.