To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Det går inte att ansluta Nest Protect till appen eller Wi-Fi

Testa de här felsökningsstegen om det inte går att ansluta Nest Protect till wifi, om Nest Protect-enheten inte går att ansluta till Nest-appen eller om du ett felmeddelande visas, till exempel P008 eller P013.

Felkoder

Om någon av dessa felkoder visas väljer du koden för att visa de specifika felsökningsstegen.

P002

P008

P009

P013

P018

Om ett av dessa fel visas eller om du inte får någon felkod alls hittar du anvisningar om hur du lägger till Nest Protect i Nest-appen nedan.

P000
P001
P003
P004
P005

P006
P007
P010
P011
P012

P014
P015
P016
P017
P019

P020
P021
P022
P023

1. Kontrollera statusen för Nests tjänster

Om du vill kontrollera statusen för Nests tjänster besöker du systemstatussidan för Nest. Om tjänsten ligger nere kan du även få följande meddelande i Nest-appen: The Nest service can’t be reached right now (Det går inte att nå Nest-tjänsten just nu).

Om Nest-tjänsten ligger nere väntar du tills den återupptas och kontrollerar sedan om du kan lägga till Protect-enheten i Nest-appen.

2. Se till att du använder en aktuell version av appen

Du kan ladda ned Nest-appen från Google Play eller Apple App Store. Om du redan har appen avinstallerar du den och installerar om den så att du har den senaste versionen.

3. Kontrollera att wifi-anslutningen i hemmet fungerar

1. Om du har uppdaterat wifi-nätverkets namn (SSID), lösenord eller andra inställningar nyligen kan du behöva uppdatera wifi-inställningarna för Protect i Nest-appen.
  2. Om du inte har ändrat några av dessa inställningar kontrollerar du att wifi-nätverket fungerar för andra enheter.
    • Om andra enheter är anslutna till wifi men det ändå inte går att ansluta Protect-enheten går du vidare till steg 4 i den här artikeln.
    • Om andra enheter är frånkopplade från wifi-anslutningen går du vidare till steg 5 i den här artikeln.

Tips! Om du använder telefonen för att kontrollera anslutningen ser du till att den är ansluten till samma wifi-nätverk som din Protect-enhet och att mobildata har inaktiverats. Om du vill kontrollera att mobildata verkligen är inaktiverat slår du på flygplansläget och slår sedan på wifi.

4. Flytta närmare routern

Du kanske behöver flytta dina Nest Protect-enheter och den mobila enheten närmare routern medan du lägger till dina Nest Protect-enheter i Nest-appen.

5. Starta om routern

Starta om routern för att återställa internetanslutningen. Du ska också starta om eventuella extenders eller repeaters som du använder för att förlänga Wi-Fi-nätverkets räckvidd.

Obs! Alla routrar är olika. Du kanske behöver titta i routerns användarhandbok för specifika anvisningar om hur du startar om den.

1. Koppla ur modemets och routerns strömsladdar. Du kan ha en kombinerad enhet med modem och router, eller så kan det vara separata enheter. Alla lampor på modemet och routern ska vara släckta.
  2. Vänta i 30 sekunder och koppla sedan in modemet och routern igen.
  3. Modemet och routern startar om. Vänta några minuter eller tills lamporna för strömmen och anslutningen lyser med ett fast sken. Du kan även se en snabbt blinkande lampa.
  4. När din router har startats om helt testar du wifi-anslutningen med en annan enhet.
    • Om andra enheter kan återansluta men inte din Protect går du vidare till nästa steg i den här artikeln.
    • Om inga av dina enheter återansluter kontaktar du internetleverantörer för att kontrollera tjänstestatusen i ditt område.

6. Återställ Nest Protect och starta om den mobila enheten

1. Starta om telefonen eller surfplattan.
  2. Kontrollera att Bluetooth och wifi är aktiverat.
  3. Öppna appen igen.
  4. Återställ standardinställningarna på Nest Protect.
  5. Konfigurera Nest Protect. Se till att du använder rätt SSID och lösenord för wifi-nätverket.

7. Kontrollera inställningarna på wifi-routern eller åtkomstpunkten

Du hittar anvisningar om hur du letar fram och ändrar följande inställningar vid behov i routerns handbok:

Aktivera IPv6 eller multicast

Om du vill ansluta en Nest Protect kontrollerar du att routern har stöd för IPv6.

När du lägger till ytterligare Nest-enheter kontrollerar du att routern har stöd för multicast och att den är påslagen. Nest-enheter använder multicast för att kommunicera och konfigurera anslutningar till andra Nest-produkter.

Kontrollera om inställningarna för trådlös isolering är aktiverade på routern. Då kan inte enheter i nätverket ansluta till andra enheter i hemmet. Nest-produkterna kommunicerar inbördes under parkopplingen, vid konfigureringen och vid normal användning, så de fungerar kanske inte korrekt när dessa inställningar är aktiverade.

Aktivera 2,4 GHz

Kontrollera att 2,4 GHz används på routern. Nest Protect kan inte ansluta till ett 5 GHz-nätverk. Om du har en router med dubbla band, med både 2,4 GHz och 5 GHz, ger du dem olika namn så att du kan ansluta Protect-enheten till 2,4 GHz-nätverket.

Föräldrakontroller eller brandväggsskydd

Ett bra brandväggsskydd eller starka föräldrakontroller kan blockera kommunikationen med Nests servrar. Du kan tillfälligt skala tillbaka dessa inställningar medan du ansluter Protect till nätverket och sedan ändra tillbaka när Protect väl har anslutits.