Det går inte att ansluta Nest Protect till appen eller Wi-Fi

Nedan hittar du några åtgärder du kan vidta om du nyligen installerat din Google Nest Protect eller om du bytt ut den och har problem med att lägga till den i kontot eller ansluta den till internet. Du kan också få ett felmeddelande, till exempel P008 eller P013, i Nest-appen.

Felkoder

Om någon av dessa felkoder visas väljer du koden för att visa de specifika felsökningsstegen.

P002

P008

P009

P013

P018

Om ett av dessa fel visas eller om du inte får någon felkod alls hittar du anvisningar om hur du lägger till Nest Protect i Nest-appen nedan.

P000
P001
P003
P004
P005

P006
P007
P010
P011
P012

P014
P015
P016
P017
P019

P020
P021
P022
P023

1. Kontrollera statusen för Nests tjänster

Om du vill kontrollera statusen för Nests tjänster besöker du systemstatussidan för Nest. Om tjänsten ligger nere kan du även få följande meddelande i Nest-appen: The Nest service can’t be reached right now (Det går inte att nå Nest-tjänsten just nu).

Om Nest-tjänsten ligger nere väntar du tills den återupptas och kontrollerar sedan om du kan lägga till Protect i Nest-appen.

2.  Se till att du använder en aktuell version av Nest-appen

Se till att du använder den senaste versionen av Nest-appen på telefonen eller surfplattan. Du kan ladda ned den kostnadsfritt från Google Play. Om du vill kontrollera att du har den nyaste versionen av appen kan du avinstallera och installera om appen.

3. Kontrollera att Wi-Fi-anslutningen i hemmet fungerar

1. Om du nyligen har uppdaterat Wi-Fi-nätverkets namn (SSID), lösenord eller andra inställningar kan du behöva uppdatera Wi-Fi-inställningarna för Protect i Nest-appen.
  2. Om du inte har ändrat några av dessa inställningar kontrollerar du att Wi-Fi-nätverket fungerar för andra enheter.
    • Om andra enheter är anslutna till Wi-Fi men det ändå inte går att ansluta Protect-enheten går du vidare till steg 4 i den här artikeln.
    • Om andra enheter är frånkopplade från Wi-Fi-anslutningen går du vidare till steg 5 i den här artikeln.

Tips! Om du använder telefonen för att kontrollera anslutningen ser du till att den är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som din Protect och att mobildata har inaktiverats. Om du vill kontrollera att mobildata verkligen är inaktiverat slår du på flygplansläget och slår sedan på Wi-Fi.

4. Kom närmare routern

Du kanske behöver flytta dina Nest Protect-enheter och den mobila enheten närmare routern medan du lägger till dina Nest Protect-enheter i Nest-appen.

Obs! Om du försöker lägga till flera Nest Protect-enheter i kontot väntar du tills du får ett meddelande i Nest-appen för att aktivera var och en av Nest Protect-enheterna. På så sätt sparar du på Nest Protect-enhetens batteri.

6. Starta om routern

Starta om routern för att återställa internetanslutningen. Du ska också starta om eventuella extenders eller repeaters som du använder för att förlänga Wi-Fi-nätverkets räckvidd.

Obs! Alla routrar är olika. Du kanske behöver titta i handboken för routern för specifika anvisningar om hur du startar om den.

1. Koppla ur modemets och routerns strömsladdar. Du kan ha en kombinerad enhet med modem och router, eller så kan det vara separata enheter. Alla lampor på modemet och routern ska vara släckta.
  2. Vänta i 30 sekunder och koppla sedan in modemet och routern igen.
  3. Modemet och routern startar om. Vänta några minuter eller tills lamporna för strömmen och anslutningen lyser med ett fast sken. Det kan även finnas en snabbt blinkade datalampa.
  4. När din router har startats om helt testar du Wi-Fi-anslutningen med en annan enhet.
    • Om andra enheter kan återansluta men inte din Protect går du vidare till nästa steg i den här artikeln.
    • Om inga av dina enheter återansluter kontaktar du internetleverantörer för att kontrollera tjänstestatusen i ditt område.

6. Starta om Nest Protect och den mobila enheten

Återställa standardinställningarna på Nest Protect. Du bör även starta om telefonen eller surfplattan och öppna Nest-appen på nytt.

Viktigt! Kontrollera att du har aktiverat Bluetooth och Wi-Fi på telefonen eller surfplattan innan du lägger till Nest Protect i appen igen.

Dubbelkolla att du använder rätt SSID och lösenord för Wi-Fi-nätverket när du konfigurerar Nest Protect.

7. Kontrollera inställningarna på Wi-Fi-routern eller åtkomstpunkten

Om du inte kan lägga till Nest Protect i Nest-appen kan det bero på inkompatibla inställningar på hemmets Wi-Fi-router/åtkomstpunkt.

2,4 GHz och 5 GHz – nätverksnamn

Om du har en router med dubbla band, med både 2,4 GHz och 5 GHz, kontrollerar du att de har olika namn, så att du kan ansluta Protect till rätt nätverk, d.v.s. 2,4 GHz-nätverket. Nest Protect kan inte ansluta till ett 5 GHz-nätverk men klarar kanske inte av att skilja dina olika nätverk åt.

Så använder du Nest-produkter i Wi-Fi-nätverk med banden 2,4 och 5 GHz

Föräldrakontroller eller brandväggsskydd

Ett bra brandväggsskydd eller starka föräldrakontroller kan blockera kommunikationen med Nests servrar. Läs dokumentationen för din Wi-Fi-router/åtkomstpunkt för att kontrollera om dessa funktioner är aktiverade i ditt nätverk och hur du kan undanta Protect från dessa begränsningar.

Aktivera IPv6

Protect behöver använda IPv6 för att kunna läggas till i Nest-appen. Läs dokumentationen för routern för att bekräfta att routern har stöd för den här inställningen och för information om hur du kan aktivera den.

Rekommenderade inställningar för Wi-Fi-nätverk och -routrar

8. Kontrollera listan över inkompatibla enheter

Om du inte kan lägga till Nest Protect i Nest-appen när du kontrollerar routerns inställningar kontrollerar du om routern eller modemet finns med på listan över inkompatibla enheter.

Obs! Även om routern finns med på listan över inkompatibla enheter kan vissa inkompatibilitetsproblem lösas när du ändrar routerns inställningar eller uppdaterar din firmware.

Wi-Fi-routrar som är inkompatibla med Nest-produkter