To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Kan de Nest Protect niet verbinden met de app of wifi

Hier volgen enkele stappen voor probleemoplossing als je Nest Protect geen verbinding maakt met wifi of met de Nest-app, of je een foutmelding krijgt (zoals P008 of P013).

Foutcodes

Als je een van deze foutcodes ziet, selecteer je die code voor specifieke instructies om het probleem op te lossen.

P002

P008

P009

P013

P018

Als je een van deze foutcodes ziet, of als je helemaal geen foutcode ziet, vind je hieronder een aantal stappen waarmee je de Nest Protect aan de Nest-app kunt toevoegen.

P000
P001
P003
P004
P005

P006
P007
P010
P011
P012

P014
P015
P016
P017
P019

P020
P021
P022
P023

1. Check de status van de Nest-service

Ga naar de Nest-systeemstatus om de status van de Nest-service te bekijken. Als de service is uitgevallen, zie je misschien in de Nest-app ook het bericht: De Nest-service is op dit moment onbereikbaar.

Als de Nest-service is uitgevallen, wacht je tot de service wordt hervat en kijk je of je de Protect aan de Nest-app kunt toevoegen.

2. Zorg dat de versie van de app up-to-date is

Je kunt de Nest-app downloaden via Google Play of de Apple App Store. Als je de app al hebt, verwijder je die en installeer je deze opnieuw om er zeker van te zijn dat je de nieuwste versie hebt.

3. Check of het wifi-netwerk in huis goed werkt

1. Als je de naam van je wifi-netwerk (SSID), het wachtwoord of andere instellingen recent hebt geüpdatet, moet je misschien de wifi-instellingen van je Protect updaten in de Nest-app.
  2. Als je deze instellingen niet hebt gewijzigd, kijk je of je wifi-netwerk werkt op andere apparaten.
    • Als andere apparaten zijn verbonden met wifi, maar de Protect geen verbinding kan maken, ga je verder met stap 4 van dit artikel.
    • Als voor andere apparaten de verbinding met wifi is verbroken, ga je verder met stap 5 van dit artikel.

Tip: Als je je telefoon gebruikt om de verbinding te checken, zorg je ervoor dat deze is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Protect en dat mobiele data uitstaan. Zet je telefoon in de vliegtuigmodus en zet wifi aan, zodat je zeker weet dat mobiele data uitstaan.

4. Ga dichter naar de router toe

Misschien moet je je Nest Protects en je mobiele apparaat dichter bij je router plaatsen om je Nest Protects aan de Nest-app toe te voegen.

5. Start de router opnieuw op

Start je router opnieuw op om de internetverbinding te resetten. Heb je een wifi-versterker (ook wel wifi-repeater genoemd), dan moet je deze ook opnieuw opstarten.

Opmerking: Elke router is weer anders. Kijk daarom ook of de gebruikershandleiding van je router specifieke instructies bevat voor opnieuw opstarten.

1. Haal de stekker van je modem en router uit het stopcontact. Mogelijk heb je een modem/router-combinatie, maar het kunnen ook twee aparte apparaten zijn. Alle lampjes op de modem en router moeten uit zijn.
  2. Wacht 30 seconden en steek de stekker van je modem en router weer in het stopcontact.
  3. De modem en router worden opnieuw opgestart. Wacht een paar minuten of in elk geval totdat je aan de lampjes ziet dat er weer verbinding met internet is. Je ziet misschien ook een snel knipperend datalampje.
  4. Zodra de router opnieuw is opgestart, test je de wifi-verbinding met een ander apparaat.
    • Als de verbinding van andere apparaten wordt hersteld, maar die van je Protect niet, ga je verder met de volgende stap van dit artikel.
    • Als voor geen enkel apparaat de verbinding wordt hersteld, neem je contact op met je internetprovider om na te gaan of er een storing is bij jou in de buurt.

6. Reset de Nest Protect en start het mobiele apparaat opnieuw op

1. Start je telefoon of tablet opnieuw op.
  2. Check of bluetooth en wifi aanstaan.
  3. Open de app opnieuw.
  4. Reset de Nest Protect naar de standaardinstellingen.
  5. Stel de Nest Protect in. Zorg dat je de juiste SSID en het juiste wachtwoord van je wifi-netwerk gebruikt.

7. Check de instellingen van je wifi-router of -toegangspunt

Check of de handleiding van je router instructies bevat om de volgende instellingen te vinden en zo nodig te wijzigen:

IPv6 of Multicast aanzetten

Als je verbinding wilt maken met een Nest Protect, moet je router het internetprotocol IPv6 ondersteunen.

Wil je extra Nest-apparaten toevoegen, zorg dan dat je router multicasting ondersteunt en dat deze functie aanstaat. Nest-apparaten gebruiken multicasting om te communiceren en verbinding te maken met andere Nest-producten.

Check of de instellingen voor draadloze isolatie aanstaan op je router. Hiermee wordt voorkomen dat apparaten in je netwerk verbinding maken met andere apparaten in je huis. Nest-producten communiceren met elkaar tijdens het koppelen, instellen en alledaagse gebruik. Daarom werken ze misschien niet goed als deze instellingen aanstaan.

2,4 GHz aanzetten

Zorg ervoor dat je router 2,4 GHz uitzendt. De Nest Protect kan geen verbinding maken met een 5GHz-netwerk. Heb je een dualbandrouter die de 2,4GHz- en de 5GHz-band uitzendt, geef ze dan verschillende namen, zodat je de Protect kunt verbinden met het 2,4GHz-netwerk.

Ouderlijk toezicht of firewall

Een zeer streng afgestelde firewall of kinderbeveiliging kan de communicatie met de Nest-servers blokkeren. Je kunt deze instellingen tijdelijk verlagen als de Protect verbinding maakt met het netwerk, en de instellingen daarna weer terugzetten zodra de verbinding is gemaakt.