Problemen oplossen met het verbinden van een Nest Protect met de Nest-app of een wifi-netwerk

Hier volgen enkele stappen die je kunt proberen als je zojuist een Google Nest Protect hebt geïnstalleerd of vervangen en het niet lukt om het apparaat aan je account toe te voegen of online te krijgen. Mogelijk zie je ook een foutcode in de Nest-app, zoals P008 of P013.

Foutcodes

Als je een van deze foutcodes ziet, selecteer je de betreffende code voor specifieke instructies over het oplossen van het probleem.

P002

P008

P009

P013

P018

Als je een van deze foutcodes ziet, of als je helemaal geen foutcode ziet, vind je hieronder een aantal stappen waarmee je de Nest Protect aan de Nest-app kunt toevoegen.

P000
P001
P003
P004
P005

P006
P007
P010
P011
P012

P014
P015
P016
P017
P019

P020
P021
P022
P023

1. Controleer de status van de Nest-service

Ga naar de Nest-systeemstatus om de status van de Nest-service te bekijken. Als de service is uitgevallen, zie je mogelijk in de Nest-app ook het bericht 'De Nest-service is op dit moment onbereikbaar'.

Als de Nest-service is uitgevallen, wacht je tot de service wordt hervat en kijk je of je de Protect aan de Nest-app kunt toevoegen.

2.  Zorg ervoor dat de versie van de Nest-app up-to-date is

Zorg dat je de nieuwste versie van de Nest-app op je telefoon of tablet hebt. Je kunt de app kosteloos downloaden via de Apple App Store of Google Play. Eventueel kun je de app verwijderen en opnieuw installeren om er zeker van te zijn dat je de nieuwste versie hebt.

3. Zorg dat het wifi-netwerk in huis goed werkt

1. Als je de naam van je wifi-netwerk (SSID), het wachtwoord of andere instellingen onlangs hebt geüpdatet, moet je mogelijk de wifi-instellingen van je Protect updaten in de Nest-app.
  2. Als je deze instellingen niet hebt gewijzigd, kijk je of je wifi-netwerk werkt op andere apparaten.
    • Als andere apparaten zijn verbonden met wifi, maar de Protect geen verbinding kan maken, ga je verder met stap 4 van dit artikel.
    • Als voor andere apparaten de verbinding met wifi is verbroken, ga je verder met stap 5 van dit artikel.

Tip: Als je je telefoon gebruikt om de verbinding te controleren, zorg je ervoor dat hij is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Protect en dat mobiele data zijn uitgeschakeld. Zet je telefoon in de vliegtuigmodus en schakel wifi in, zodat je zeker weet dat mobiele data zijn uitgeschakeld.

4. Ga dichter bij de router staan

Misschien moet je je Nest Protects en je mobiele apparaat dichter bij je router plaatsen om je Nest Protects aan de Nest-app toe te voegen.

Opmerking: Als je meerdere Nest Protects aan je account wilt toevoegen, wacht je totdat de Nest-app je vraagt elk van de Nest Protects te activeren. Hierdoor spaar je de batterij van de Nest Protect.

5. Start de router opnieuw op

Start de router opnieuw op om de internetverbinding te resetten. Heb je een wifi-versterker (ook wel wifi-repeater genoemd), dan moet je deze ook opnieuw opstarten.

Opmerking: Elke router is weer anders. Kijk daarom ook of de gebruikershandleiding van je router specifieke instructies bevat voor opnieuw opstarten.

1. Haal de stekker van je modem en router uit het stopcontact. Mogelijk heb je een modem/router-combinatie, maar het kunnen ook twee aparte apparaten zijn. Alle lampjes op de modem en router moeten uit zijn.
  2. Wacht dertig seconden en steek de stekker van je modem en router weer in het stopcontact.
  3. De modem en router worden opnieuw opgestart. Wacht een paar minuten of in elk geval totdat je aan de lampjes ziet dat er weer verbinding met internet is. Mogelijk zie je ook een snel knipperend datalampje.
  4. Zodra de router opnieuw is opgestart, test je de wifi-verbinding met een ander apparaat.
    • Als de verbinding van andere apparaten wordt hersteld, maar die van je Protect niet, ga je verder met de volgende stap van dit artikel.
    • Als voor geen enkel apparaat de verbinding wordt hersteld, neem je contact op met je internetprovider om na te gaan of er een storing is bij jou in de buurt.

6. Reset je Nest Protect en je mobiele apparaat

Reset de Nest Protect naar de standaard instellingen. Je moet ook je telefoon of tablet opnieuw opstarten en de Nest-app opnieuw openen.

Belangrijk: Zorg ervoor dat bluetooth en wifi zijn ingeschakeld op je telefoon of tablet voordat je probeert de Nest Protect opnieuw toe te voegen aan de app.

Controleer of je de juiste SSID en het juiste wachtwoord van je wifi-netwerk gebruikt bij het instellen van je Nest Protect.

7. Loop de instellingen van je wifi-router of -toegangspunt na

Soms kun je de Nest Protect niet toevoegen aan de Nest-app omdat de instellingen op je wifi-router of -toegangspunt thuis niet geschikt zijn.

Namen van 2,4 GHz- en 5 GHz-netwerken

Als je een dualbandrouter met de 2,4 GHz- en de 5 GHz-band hebt, zorg je dat deze banden verschillende namen hebben, zodat je de Protect op de juiste manier kunt verbinden met het 2,4 Ghz-netwerk. De Nest Protect kan geen verbinding maken met een 5 GHz-netwerk en ziet mogelijk geen verschil tussen de beide netwerken.

Nest-producten gebruiken met wifi-netwerken op 2,4 GHz en 5 GHz

Kinderbeveiliging of firewall

Een zeer streng afgestelde firewall of kinderbeveiliging kan de communicatie met de Nest-servers blokkeren. Raadpleeg de documentatie van je wifi-router of -toegangspunt om te zien of deze functies zijn ingeschakeld in je netwerk en te kijken hoe je een uitzondering voor de Protect kunt maken.

IPv6 inschakelen

Voor de Protect is IPv6 vereist voordat hij kan worden toegevoegd aan de Nest-app. Raadpleeg de documentatie van je router om te zien of je router deze instelling ondersteunt en hoe je IPv6 kunt inschakelen.

Aanbevolen instellingen voor wifi-netwerken en routers

8. Bekijk de lijst met niet-geschikte apparaten

Als je de Nest Protect nog steeds niet aan de Nest-app kunt toevoegen nadat je de instellingen van je router hebt gecontroleerd, kijk je of je router of modem op de lijst met niet-geschikte apparaten staat.

Opmerking: Als je router op de lijst met niet-geschikte apparaten staat, kunnen sommige problemen nog steeds worden opgelost door de routerinstellingen te wijzigen of de firmware te updaten.

Wifi-routers die niet geschikt zijn voor Nest-producten