Problemen oplossen met het verbinden van een Nest Protect met de Nest-app of een wifi-netwerk

Hier volgen enkele stappen die je kunt proberen als je zojuist een Google Nest Protect hebt geïnstalleerd of vervangen en het niet lukt om het apparaat aan je account toe te voegen of online te krijgen. Mogelijk zie je ook een foutcode in de Nest-app, zoals P008 of P013.

Foutcodes

Als je een van deze foutcodes ziet, selecteer je de betreffende code voor specifieke instructies over het oplossen van het probleem.

P002 >

P008 >

P009 >

P013 >

P018 >

Als je een van deze foutcodes ziet, of als je helemaal geen foutcode ziet, vind je hieronder een aantal stappen waarmee je de Nest Protect aan de Nest-app kunt toevoegen.

P000
P001
P003
P004
P005

P006
P007
P010
P011
P012

P014
P015
P016
P017
P019

P020
P021
P022
P023

Problemen oplossen met het verbinden van een Nest Protect met de Nest-app

1. Controleer de versie van je Nest-app

Zorg dat je de nieuwste versie van de Nest-app op je mobiel of tablet hebt. Je kunt de app gratis downloaden vanuit de Apple App Store of Google Play. Eventueel kun je de app verwijderen en opnieuw installeren om er zeker van te zijn dat je de nieuwste versie hebt.

2. Controleer de status van de Nest-service

Klik hier om de status van de Nest-service te bekijken.

Als de service is uitgevallen, wacht je tot deze wordt hervat en kijk je of je de Nest Protect weer kunt toevoegen aan de Nest-app.

Als de service is uitgevallen, zie je mogelijk in de Nest-app ook het bericht De Nest-service is op dit moment onbereikbaar.

3. Controleer of het wifi-netwerk in huis goed werkt

De Nest Protect maakt gebruik van het wifi-netwerk in je huis. Het is daarom een goed idee om eerst te controleren of je met een ander apparaat in huis wel online kunt gaan. Ga bijvoorbeeld naar nest.com om te kijken of de verbinding goed werkt. Gebruik je een telefoon, zorg er dan voor dat je niet per ongeluk je mobiele dataverbinding gebruikt om de verbinding te testen.

Tip: Zet je telefoon in de vliegtuigmodus en schakel vervolgens alleen wifi in. Zo weet je zeker dat je niet je mobiele dataverbinding gebruikt.

Kun je geen verbinding maken, probeer het dan voor de zekerheid nog een keer met een ander apparaat. Als je met geen enkel apparaat verbinding kunt maken, informeer je bij je internetprovider of er een storing in de buurt is.

4. Ga dichter bij de router staan

Zorg ervoor dat je Nest Protects en mobiele apparaat in de buurt van je router zijn wanneer je probeert je Nest Protects aan de Nest-app toe te voegen.

Opmerking: Als je meerdere Nest Protects aan je account wilt toevoegen, activeer je de Nest Protects pas als de Nest-app hierom vraagt.

5. Start de router opnieuw op

Als je de router opnieuw opstart, wordt de internetverbinding gereset. Heb je een wifi-versterker (ook wel wifi-repeater genoemd), dan moet je deze ook opnieuw opstarten.

Je kunt de router als volgt opnieuw opstarten:

1. Haal de stekker van je modem en router uit het stopcontact. Mogelijk heb je een modem/router-combinatie, maar het kunnen ook twee aparte apparaten zijn. Alle lampjes op de modem en router moeten uit zijn.
  2. Wacht dertig seconden en steek de stekker van je modem en router weer in het stopcontact.
  3. De modem en router worden opnieuw opgestart. Wacht een paar minuten of in elk geval totdat je aan de lampjes ziet dat er weer verbinding met internet is. Mogelijk zie je ook een snel knipperend datalampje.

Opmerking: Elke router is anders. Controleer daarom ook of de gebruikershandleiding van je router specifieke instructies bevat voor het opnieuw opstarten.

Wacht tot de router volledig opnieuw is opgestart en controleer vervolgens de wifi-verbinding met een computer of mobiel (zorg dat je niet per ongeluk je mobiele gegevensverbinding gebruikt). Vervolgens kun je je Nest Protect opnieuw toevoegen aan de Nest-app.

6. Reset je Nest Protect en je mobiele apparaat

Je kunt de Nest Protect ook terugzetten naar de fabrieksinstellingen (resetten). Volg deze link voor meer informatie en instructies over het resetten van de Nest Protect.

De Nest Protect resetten en alle persoonlijke instellingen wissen >

Je moet ook je mobiel of tablet opnieuw opstarten en de Nest-app opnieuw openen.

Belangrijk: Controleer of Bluetooth en wifi zijn ingeschakeld op je mobiel of tablet voordat je de Nest Protect opnieuw probeert toe te voegen.

Controleer of je de juiste SSID en het juiste wachtwoord van je wifi-netwerk gebruikt bij het instellen van de Nest Protect.

Een Nest Protect instellen met de Nest-app >

7. Controleer de instellingen van je wifi-router of -toegangspunt

Soms kun je de Nest Protect niet aan de Nest-app toevoegen omdat de instellingen op je wifi-router of -toegangspunt incompatibel zijn.

Namen van 2,4GHz- en 5GHz-netwerken

Als je een dualbandrouter met de 2,4GHz- en de 5GHz-band gebruikt, zorg je dat deze banden verschillende namen hebben. De Nest Protect kan geen verbinding maken met een netwerk op 5 GHz en ziet mogelijk geen verschil tussen de beide netwerken.

Nest-producten gebruiken met wifi-netwerken op 2,4 GHz en 5 GHz >

Kinderbeveiliging of firewall

Een zeer streng afgestelde firewall of kinderbeveiliging kan de communicatie met de Nest-servers blokkeren. Raadpleeg de documentatie van je wifi-router of -toegangspunt om te zien of deze functies zijn ingeschakeld in je netwerk en te kijken hoe je een uitzondering voor de Nest Protect kunt maken.

IPv6 inschakelen

Voor Nest Protect is IPv6 vereist voordat deze kan worden toegevoegd aan de Nest-app. Raadpleeg de documentatie van je router om te zien of je router deze instelling ondersteunt en hoe je IPv6 kunt inschakelen.

Als je zeker wilt weten of je instellingen gebruikt waarmee Nest Protect verbinding kan maken met je wifi in huis, bekijk je het volgende artikel:

Aanbevolen instellingen voor wifi-netwerken en routers >

8. Controleer de lijst met incompatibele apparaten

Als je de Nest Protect nog steeds niet aan de Nest-app kunt toevoegen nadat je de routerinstellingen hebt gecontroleerd, kijk je of je router of modem misschien op de lijst met incompatibele apparaten staat.

Opmerking: Als je router op de lijst met incompatibele apparaten staat, kunnen sommige incompatibiliteitsproblemen nog steeds worden opgelost door de routerinstellingen te wijzigen of de firmware te updaten.

Routers die problemen kunnen veroorzaken als je een Nest-product of wifi-verbinding toevoegt >