Geschiedenis van software-updates voor de Nest-thermostaat

Belangrijk: Het kan een paar weken duren voordat alle Nest-thermostaten die met wifi zijn verbonden een software-update ontvangen.

Versie 6.1: uitgebracht op 18 november 2019

• Bugfixes en verbeteringen

• Alleen voor 3e generatie Nest Learning Thermostats (VS) en Nest Thermostat E (VS en andere regio's)

• Nest-app 5.39 vereist

Versie 5.9.4-5: uitgebracht op 10 oktober 2019

• Updates Google-logo: alleen 1e en 2e generatie Nest Learning Thermostat

• Oplossing voor korte cyclussen en stroomverlies: alleen 1e en 2e generatie Nest Learning Thermostat

Versie 6.0: uitgebracht op 10 juli 2019

Deze software-update is alleen beschikbaar voor de VS.

• Bugfixes en verbeteringen: alleen voor 3e generatie Nest Learning Thermostat en Nest Thermostat E

Versie 5.10 (volledige naam 5.10-1): uitgebracht op 9 mei 2019

• Bugfixes en verbeteringen: alleen voor 3e generatie Nest Learning Thermostat en Nest Thermostat E

Versie 5.9.3: uitgebracht op 10 december 2018

• Bugfixes en verbeteringen

Versie 5.9.1-6: uitgebracht op 22 oktober 2018

• Bugfixes en verbeteringen

Versie 5.8.2: uitgebracht op 9 juli 2018

• Bugfixes en verbeteringen

Versie 5.8-8: uitgebracht op 10 april 2018

Versie 5.6.6 (volledige naam 5.6.6-4): uitgebracht op 11 januari 2018

• Bugfixes en prestatieverbeteringen

Versie 5.6.5 (volledige naam 5.6.5-1): uitgebracht op 16 oktober 2017

• Bugfixes en prestatieverbeteringen
  • Patch voor KRACK-kwetsbaarheid - Meer informatie >
  • Versie 5.7: alleen ondersteuning voor Nest Thermostat E

Versie 5.6.3 (volledige naam 5.6.3-1): uitgebracht op 7 augustus 2017

• Verbeteringen voor Piektijdvoordelen
  • Bugfixes en prestatieverbeteringen

Versie 5.6.2 (volledige naam 5.6.2-3): uitgebracht op 1 mei 2017

• Verbeteringen voor Piektijdvoordelen
  • Verbeteringen voor Daluren
  • Bugfixes en prestatieverbeteringen

Versie 5.6.1-4: uitgebracht op 15 februari 2017

• Ondersteuning voor Italiaans en Spaans toegevoegd
  • Bugfixes en prestatieverbeteringen

Versie 5.6 (volledige naam 5.6-7): uitgebracht op 24 oktober 2016

• Ecotemperaturen - Meer informatie >
  • Toegevoegde compatibiliteit met ventilatoren met meerdere snelheden en PTAC-systemen
  • Bugfixes en prestatieverbeteringen

Versie 5.5.1 (volledige naam 5.5.1-6): uitgebracht op 19 juli 2016

• Bugfixes en prestatieverbeteringen

Versie 5.5 (volledige naam 5.5-5): uitgebracht op 6 juni 2016

• Verbeteringen aan Afstandsweergave
  • Bugfixes en andere verbeteringen

Versie 5.1.8 (volledige naam: 5.1.8-3): uitgebracht op 3 februari 2016

• Bugfixes en prestatieverbeteringen

Versie 5.1.7 (volledige naam: 5.1.7-3): uitgebracht op 21 januari 2016

Deze software-update verbetert de prestaties van apparaten die traag zijn of niet meer reageren.

• Bugfixes

Versie 5.1.6 (volledige naam: 5.1.6-4): uitgebracht op 11 januari 2016

• Bugfixes

Versie 5.1.5 (volledige naam 5.1.5-7): uitgebracht op 10 december 2015

Deze software-update is momenteel alleen beschikbaar voor Europese thermostaten en een beperkt aantal thermostaten in de VS en Canada. In januari 2016 wordt de software-update beschikbaar gemaakt voor alle Nest-thermostaten.

• Bugfixes voor Vroeg-aan
  • Verbeterde compatibiliteit voor OpenTherm-combiketels
  • Bugfixes voor verbinding

Versie 5.1.3 (volledige naam 5.1.3-1): uitgebracht op 17 november 2015

• Nieuwe thermische modellering en bedieningsalgoritmen voor de HVAC zodat je je huis comfortabeler maakt en meer energie bespaart
  • Ondersteuning voor de 3e generatie Nest Thermostat voor Europa
  • Klaar voor de winter met Piektijdvoordelen - Meer informatie >
  • Verbeteringen voor Auto-Schema
  • Verbeteringen voor Vroeg-aan - Meer informatie >

Versie 5.1.1 (volledige naam 5.1.1-2): uitgebracht op 11 november 2015

Nieuwe schermen, graphics en Let op-meldingen voor de brander bij 1e en 2e generatie Nest-thermostaten in de VS en Canada.

Versie 5.1 (volledige naam 5.1-4): uitgebracht op 4 november 2015 (alleen voor 3e generatie thermostaten)

Het duurt een paar weken voordat deze software-update alle Nest-thermostaten in de VS en Canada bereikt.

• De analoge klok van Afstandsweergave geeft nu een tweede wijzer weer
  • Verbeteringen voor de wifi-verbinding
  • Bugfixes voor energiebeheer en stabiliteit

Versie 5.0: uitgebracht op 1 september 2015

Deze software-update is momenteel alleen beschikbaar voor thermostaten van de 3e generatie. Later dit jaar wordt de software-update beschikbaar gemaakt voor oudere thermostaten.

• Afstandsweergave - Meer informatie >
  • Nieuwe schermen en graphics voor 3e generatie thermostaten
  • Let op-meldingen voor de brander op je telefoon en thermostaat - Meer informatie >

Versie 4.5.1: uitgebracht op 19 juni 2015

• Bugfixes

Versie 4.5: uitgebracht op 17 juni 2015

• Veiligheidstemperatuurmeldingen - Meer informatie >
  • Google Nest Protect-alarmen op de thermostaat - Meer informatie >
  • Tijdens een noodalarm van Nest Protect schakelt Nest de HVAC-ventilator uit om eventuele rook niet verder te verspreiden - Meer informatie >
  • Contactgegevens van een Nest Pro invoeren in de thermostaatinstellingen - Meer informatie >
  • Verbeterd 'Koelen om te drogen' voor ingebouwde luchtontvochtigers - Meer informatie >
  • Verbeteringen en bugfixes in Piektijdvoordelen
  • Verbeteringen in lettertypen en pictogrammen
  • Verbeteringen in algoritmen voor temperatuurdetectie en -beheersing
  • Bugfixes en andere verbeteringen

Versie 4.3.6: uitgebracht op 9 april 2015

• Verbeteringen voor wifi
  • Oplossing voor British Summer Time-bug
  • Verbeteringen en bugfixes

Versie 4.3.3: uitgebracht op 17 november 2014

• Bugfixes en verbeteringen

Versie 4.3.2: uitgebracht op 11 november 2014

• Bugfixes en verbeteringen

Versie 4.3: uitgebracht op 4 november 2014

• Verbeterd Auto-Schema - Meer informatie >
  • Overzichtsweergavemenu met pictogrammen die weer, datum, tijd en meer tonen - Meer informatie >
  • Systeemtest - Meer informatie >
  • Ondersteuning voor tijdzone en weersinformatie voor meer landen over de hele wereld - Meer informatie >
  • Modus Verwarmen • Koelen verbeterd: temperaturen rechtstreeks instellen op het thermostaatscherm
  • Bugfixes wifi
  • Bugfixes en andere verbeteringen

Versie 4.2.5: uitgebracht op 4 september 2014

• Nederlandse ondersteuning toegevoegd en Franstalige ondersteuning verbeterd.
  • Bugfixes en andere verbeteringen

Versie 4.2.4: uitgebracht op 30 juni 2014

• Bugfixes

Versie 4.2.3: uitgebracht op 30 mei 2014

• Bugfixes

Versie 4.2.1: uitgebracht op 21 mei 2014

• Bugfixes

Versie 4.2: uitgebracht op 15 mei 2014

• Verbeteringen aan Piektijdvoordelen -
    Meer informatie >
  • Verbeteringen aan Tijd tot temperatuur, Vroeg-aan, True Radiant en andere Systeemcheck-functies
  • Verbeterde drempels voor de vochtigheidsgraad in Koelen om te drogen -
    Meer informatie >
  • Andere verbeteringen, waaronder bugfixes voor wifi

Versie 4.0.6/4.0.7: uitgebracht op 23 april 2014

• OpenSSL-fix om Heartbleed-bug te verhelpen voor de Nest Learning Thermostat -
    Meer informatie >

Versie 4.0.2/4.0.3: uitgebracht op 28 januari 2014

• Auto-Afwezig past zich nu aan je ochtendroutine aan
  • Verbeteringen en bugfixes

Versie 4.0: uitgebracht op 22 november 2013

• Verbeteringen voor het verwarmingssysteem
  • Integratie met Nest Protect
  • Internationale tijd en weersomstandigheden

Versie 3.5.1: uitgebracht op 21 juni 2013

• Bugfixes wifi-verbinding
  • Bugfixes activering koeling
  • Bugfixes huidige instelwaarden

Versie 3.5: uitgebracht op 29 april 2013

• Geavanceerde regeling ventilator: stelt de ventilator in zodat deze dagelijks een paar minuten, elk uur of volgens een timer wordt ingeschakeld
  • Sunblock: past zich automatisch aan direct zonlicht aan, zodat de juiste temperatuur wordt gemeten en ingesteld
  • Koelen om te drogen: gebruikt de airconditioner om je huis te ontvochtigen bij een te hoge luchtvochtigheidsgraad
  • Seizoensbesparingen: past je schema aan om automatisch energie te besparen zonder dat je aan comfort inboet (beschikbaar bij bepaalde energieprogramma's)
  • Piektijdvoordelen: helpt je beloningen te verdienen bij je energieleverancier door energie te besparen tijdens het 'spitsuur' van piektijden, zonder dat je aan comfort of controle inboet (beschikbaar bij bepaalde energieprogramma's)

Versie 3.0.6: uitgebracht op 9 april 2013

• Optimalisering voor systemen die alleen warmte produceren

Versie 3.0.5: uitgebracht op 23 januari 2013

• Bugfixes Luchtfilterherinneringen

Versie 3.0.4: uitgebracht op 7 januari 2013

• Beschikbaarheid afstandsbediening verbeterd

Versie 3.0.3: uitgebracht op 16 november 2012

• Bugfixes

Versie 3.0.2: uitgebracht op 9 november 2012

• Bugfixes

Versie 3.0.1: uitgebracht op 2 oktober 2012

• Ondersteuning Pro Setup voor de 1e generatie Nest Learning Thermostat
  • Bugfixes

Versie 3.0: uitgebracht op 2 oktober 2012

• Ondersteuning voor de 2e generatie Nest Learning Thermostat
  • Pro Setup-weergave voor configuratie van complexe systemen, waaronder systemen met combibrander (warmtepomp met brander), luchtbevochtigers of luchtontvochtigers voor het hele huis
  • Functies Systeemcheck aangepast aan jouw systeemsoort
  • Heteluchtverwarming: Vroeg-Aan en Luchtfilterherinneringen
  • Stralingswarmtesystemen: True Radiant
  • Warmtepompsystemen: Warmtepompverdeling (bij AUX en wifi)
  • Auto-Afwezig verbeterd zodat deze zich beter aan je huis aanpast
  • Auto-Schema verbeterd, nu beschikbaar in modus Verwarmen • Koelen
  • Instelling Locatie omgedoopt tot 'Jouw plaats' en bevat nu meer informatie over je huis
  • De instelling Leren heet nu Nest Sense en bevat nu instellingen en status van Vroeg-aan, True Radiant of Warmtepompverdeling
  • De modus Bereik heet nu Verwarmen • Koelen
  • Verschillende talen (Engels, Frans, Spaans)

Versie 2.1.3: uitgebracht op 30 augustus 2012

• Ondersteuning voor wifi-toegangspunten uitgebreid, waaronder Apple Airport Express (2e generatie)

Versie 2.1: uitgebracht op 17 mei 2012

• Verbeteringen voor Energiegeschiedenis
  • Aanvullende bugfixes

Versie 2.0: uitgebracht op 5 april 2012

• Airwave
  • Weergave Energiegeschiedenis geüpdatet
  • Eenvoudigere toegang tot Afwezigheidstemperaturen
  • Verbeteringen voor Auto-Schema en Auto-Afwezig
  • Aanvullende bugfixes

Versie 1.2: uitgebracht op 7 maart 2012

• Ondersteuning voor wifi-toegangspunten uitgebreid
  • Prestaties Auto-Afwezig verbeterd (voor huizen met één of meer Nest-thermostaten)
  • Aanvullende bugfixes

Versie 1.1.3: uitgebracht op 2 februari 2012

• Een batterij-bug verholpen waarvan een klein aantal Nest-thermostaten last had na een servicestoring

Versie 1.1.2: uitgebracht op 24 januari 2012

• Verbeteringen en bugfixes voor installeren van software-updates

Versie 1.1.1: uitgebracht op 20 januari 2012

• Groter bereik voor afwezigheidstemperaturen: verlaagd naar 4 ºC of uit voor verwarming en verhoogd naar 32 ºC of uit voor koeling
  • Verbeteringen en bugfixes voor Auto-Schema, Auto-Afwezig, Energiegeschiedenis, wifi-verbinding, tijdzones, vergrendelen en meer

Versie 1.0.6: uitgebracht op 11 januari 2012

• Bugfixes

Versie 1.0.4: uitgebracht op 16 december 2011

• Prestaties Auto-Schema verbeterd
  • Prestaties Auto-Afwezig verbeterd
  • Bugfixes

Versie 1.0.2: uitgebracht op 22 november 2011

• Prestaties warmtepompen verbeterd
  • Prestaties Energiegeschiedenis verbeterd
  • Prestaties Auto-Afwezig verbeterd
  • Bugfixes

Versie 1.0.1: uitgebracht op 11 november 2011

• Bugfixes

Versie 1.0: uitgebracht op 25 oktober 2011

• Oorspronkelijke release