To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Videon spelas inte upp, pausas eller hackar

Korta pauser eller hack kan ibland uppstå på grund av ett tillfälligt fel med wifi-anslutningen. Så länge dessa inte är kontinuerliga behöver du inte felsöka, men om problemen är långvariga följer du stegen nedan.

Obs! Vissa nyare kameror och skärmar från Nest kan ansluta till varandra via det lokala wifi-nätverket i stället för att använda molnet. Byte mellan lokal streaming och streaming i molnet sker automatiskt och sömlöst. Du kan dock märka en kort paus i livestreamen när kameran växlar mellan lokal streaming och streaming i molnet. Detta är normalt.

1. Kontrollera appversionen

Kontrollera att du har den senaste versionen av Google Home-appen eller Nest-appen för att få de senaste funktionerna och felkorrigeringarna.

Uppdatera Android-appar
Uppdatera iOS-appar

2. Kontrollera hur snabb anslutningen till modemet eller routern är

Med den högsta inställningen för videokvalitet kan Nest-kameror och Nest-dörrklockor använda en stor del av den tillgängliga bandbredden. En långsam internetanslutning kanske inte räcker till. Om du har fler än en kamera kan det göra problemet värre. Det gäller även om du har andra enheter som konkurrerar om bandbredden igång samtidigt (t.ex. om du streamar film, spelar spel, laddar upp eller laddar ned filer och så vidare).

Läs mer om hur mycket bandbredd Nest Cam behöver (krav på hastigheten)

Prova något av följande:

1. Kolla bandbredden med ett hastighetstest och håll särskilt ett öga på uppladdningshastigheten (den är ofta lägre än nedladdningshastigheten). Kontakta internetleverantören om du behöver hjälp med testet. Detta är till hjälp för de båda förslagen nedan.
  1. Du kan även kontrollera vad som händer när du pausar andra enheter eller appar som kräver mycket bandbredd, t.ex. om du streamar film eller spelar spel. Om detta löser problemet kan du kontakta internetleverantören och byta till ett abonnemang med mer bandbredd.
  2. Om problemen med kameran verkar bero på en långsam anslutning sänker du videokvaliteten.
  • Nest-appen:
    1. Öppna Nest-appen Nest app.
    2. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar följt av Quality and bandwidth.
    3. Ändra till den lägre videokvaliteten.
  • Home-appen:
    1. Öppna Home-appen Google Home-appen.
    2. Tryck länge på enhetens ruta.
    3. Tryck på Inställningar följt av Video.
    4. Sänk videokvaliteten från Max till Hög.
  1. Tänk på att om du prenumererar på Nest Aware och ändrar videokvaliteten för kameran ändras även kvaliteten på den Video History som spelas in. Om det finns luckor i tidslinjen kan det ändå vara bra att sänka inställningen så att detta inte ska hända så ofta.

3. Kontrollera enhetens internetanslutning

Även om internetanslutningen i hemmet räcker för att streama video från Nest Cam kan det bli svårt att titta på den på en telefon med långsam mobildata- eller wifi-anslutning.

Du kan till exempel få problem med att

• bilden pausas eller hackar så att bildrutor hoppas över
  • bilden blir kornig eller pixelerad
  • bilden fastnar med en snurrande ikon

Uppspelningen justeras automatiskt i Nest-appen utifrån anslutningen, men om nätverket är ovanligt långsamt kan problem uppstå. En brandvägg eller annan IT-princip kan även förhindra att videor visas som den ska.

Testa om bilden blir bättre i ett annat nätverk. Några tips:

• Aktivera wifi. Om du använder mobildataanslutning kan bandbredden begränsas kraftigt. Med 4G-anslutning blir videokvaliteten i regel bra, men om anslutningen nedgraderas till 3G eller lägre kan videokvaliteten försämras.
  • Byt till ett annat nätverk. Många offentliga wifi-nätverk har begränsad bandbredd. Försök använda ett nätverk som är tillräckligt snabbt för hög videokvalitet om du har möjlighet till det.
  • På företag, skolor eller andra organisationer som har en strikt säkerhetspolicy för sitt nätverk kan videouppspelning blockeras av brandväggen. Om du har möjlighet kan du höra med nätverkets ägare (t.ex. IT-avdelningen) om de kan ändra något så att du kan titta på video från Nest Cam via deras anslutning.
  • Om du använder wifi kan du testa att stänga av det och använda telefonens mobildataanslutning.

4. Kontrollera Nest-tjänsten

Nest-tjänstens status visar om tjänsten drabbats av ett tillfälligt avbrott. I så fall måste du vänta tills problemet är löst.