To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Videoen settes på pause, hopper eller spilles ikke av

Hvis du opplever korte pauser eller at videoen hopper, kan det iblant skyldes et midlertidig problem med Wi-Fi-tilkoblingen din. Så lenge det ikke skjer kontinuerlig, er det ikke nødvendig å feilsøke. Men hvis symptomene er langvarige, bør du følge fremgangsmåten nedenfor.

Merk: Enkelte nyere Nest-kameraer og -skjermer kan kobles til hverandre direkte via det lokale Wi-Fi-nettverket i stedet for å bruke nettskyen. Bytting mellom lokal strømming og skystrømming skjer automatisk og sømløst. Men det kan hende du legger merke til en kort pause i den direktesendte videostrømmen når kameraet bytter mellom lokal strømming og skystrømming. Dette er helt normalt.

1. Sjekk appversjonen

Sørg for at du har den nyeste versjonen av Google Home- eller Nest-appen, slik at du får de siste funksjonene og feilrettingene.

Oppdater Android-apper
Oppdater iOS-apper

2. Sjekk modemets eller ruterens tilkoblingshastighet

Med den høyeste innstillingen for videokvalitet kan Nest-kameraer og -ringeklokker bruke en stor del av internettilkoblingen din. En tregere internettilkobling kan kanskje ikke holde tritt. Hvis du har mer enn ett kamera, kan det forsterke problemet, i likhet med andre enheter som konkurrerer om båndbredde samtidig (hvis du for eksempel strømmer filmer, spiller spill, laster filer opp eller ned med mer).

Finn ut mer om bruken av internettbåndbredde (hastighet) for hver Nest Cam-enhet

Her er noen ting du kan prøve:

1. Kjør en test av internetthastigheten din for å sjekke båndbredden, og vær spesielt oppmerksom på opplastingshastigheten (dette er vanligvis et lavere tall enn nedlastingshastighet). Du kan kontakte internettleverandøren din for å få hjelp med å teste. Dette er nyttig for de neste to forslagene.
  1. Du kan også sjekke hva som skjer når du setter andre enheter eller apper som bruker mye båndbredde, på pause, for eksempel når du strømmer filmer eller spiller spill. Hvis det løser problemet, kan du prøve å kontakte nettleverandøren din for å bytte til et abonnement med mer båndbredde.
  2. Hvis du tror at en treg tilkobling hjemme er årsaken til problemet for kameraet ditt, bør du endre videokvaliteten til en lavere innstilling.
  • Nest-appen:
    1. Åpne Nest-appen Nest app.
    2. Trykk på Settings (Innstillinger) Innstillinger for Nest-ikon etterfulgt av Quality and bandwidth (Kvalitet og båndbredde).
    3. Juster videokvaliteten fra høy til lav.
  • Home-appen:
    1. Åpne Home-appen Google Home-appen.
    2. Trykk og hold på enhetsbrikken.
    3.  Trykk på Innstillinger  etterfulgt av Video.
    4. Reduser videokvaliteten fra Maks til Høy.
  1. Husk at hvis du abonnerer på Nest Aware og endrer videokvaliteten for kameraet, endres også kvaliteten på opptak i videologgen. Hvis det finnes avbrudd i tidslinjen din, kan du imidlertid redusere denne innstillingen for å gjøre avbruddene sjeldnere.

3. Sjekk internettilkoblingen på enheten din

Selv om internettilkoblingen din hjemme er god nok til å strømme Nest Cam-video, kan du ha problemer med å se strømmen hvis telefonen har dårlig mobil- eller Wi-Fi-tilkobling.

Videoen fra kameraet kan for eksempel

• hoppe eller bli satt på pause
  • se kornete eller pikselert ut
  • stå fast på et sirkelikon som snurrer

Nest-appen justerer automatisk avspillingen basert på tilkoblingstypen du har. Men hvis nettverket er uvanlig langsomt, kan det oppstå problemer. En brannmur eller en annen IT-regel kan også hindre at videoen lastes inn ordentlig.

Prøv et annet nettverk, og sjekk om videoen blir bedre. Her er noen tips:

• Slå på Wi-Fi. Hvis du bruker en mobildatatilkobling, kan båndbredden være svært begrenset. En 4G-mobiltilkobling holder vanligvis god videokvalitet. Men hvis tilkoblingen til telefonen din reduseres til 3G eller lavere, kan det hende videokvaliteten reduseres.
  • Bytt til et annet nettverk. Mange offentlige Wi-Fi-nettverk har ikke god båndbredde. Hvis du kan, bør du prøve å finne et nettverk som er raskt nok til at du kan se video av høy kvalitet.
  • En brannmur kan blokkere avspilling av videoer på bedrifts-, utdannings- eller institusjonsnettverk som håndhever strenge sikkerhetsretningslinjer. Hvis du kan, bør du prøve å kontakte eieren av nettverket (for eksempel IT-avdelingen) for å sjekke om de kan gjøre endringer som kan hjelpe deg med å se Nest Cam-video via tilkoblingen.
  • Hvis du er på et Wi-Fi-nettverk, kan du prøve å slå det av og bruke telefonens mobiltilkobling.

4. Sjekk Nest-tjenesten

Med Nest-tjenestestatus får du beskjed hvis det for øyeblikket er midlertidige tjenesteavbrudd. I så fall må du vente til problemet er løst.