To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Video wordt niet afgespeeld, pauzeert of wordt overgeslagen

Een korte onderbreking of overslaan kan soms optreden vanwege een tijdelijk probleem met je wifi-verbinding. Zolang dit niet continu gebeurt, hoef je verder geen problemen op te lossen. Als de symptomen lang aanhouden, volg je de onderstaande stappen.

Opmerking: Sommige nieuwere Nest-camera's en -schermen kunnen rechtstreeks verbinding met elkaar maken via je lokale wifi-netwerk in plaats van via de cloud. Schakelen tussen lokale en cloudstreaming gebeurt automatisch en naadloos. Maar misschien zie je een korte onderbreking in de live videostream als je camera schakelt tussen lokale en cloudstreaming. Dit is normaal gedrag.

1. Check de versie van de app

Zorg dat je de nieuwste versie van de Google Home- of Nest-app hebt om de nieuwste functies en bugfixes te krijgen.

Android-apps updaten
iOS-apps updaten

2. Check de verbindingssnelheid van je modem of router

Nest-camera's en -deurbellen kunnen een groot deel van je internetverbinding opeisen als ze zijn ingesteld op de hoogste videokwaliteit. Een trage internetverbinding kan dit mogelijk niet bijbenen. Als je meer dan één camera hebt of andere apparaten hebt die tegelijkertijd ook veel bandbreedte gebruiken (bijvoorbeeld als je films streamt, games speelt, of bestanden uploadt of downloadt), kan dit het probleem verergeren.

Meer informatie over het bandbreedtegebruik van de verschillende Nest Cams

Je kunt het volgende proberen:

1. Voer een internetsnelheidstest uit om de bandbreedte te checken. Let met name op de uploadsnelheid (die meestal lager is dan de downloadsnelheid). Neem contact op met je internetprovider voor hulp bij de uitvoering van de test. Voor de volgende 2 suggesties is het handig om de snelheid te weten.
  1. Kijk ook wat er gebeurt als je andere apparaten of apps die veel bandbreedte gebruiken (denk aan films streamen of online games spelen) tijdelijk uitzet. Is het probleem hiermee opgelost, dan raden we je aan een abonnement met meer bandbreedte te nemen. Informeer bij je internetprovider naar de mogelijkheden.
  2. Zet de videokwaliteit lager als je denkt dat de trage verbinding in huis de oorzaak van het probleem is.
  • Nest-app:
    1. Open de Nest-app Nest app.
    2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Kwaliteit en bandbreedte.
    3. Pas de videokwaliteit aan van hoog naar laag.
  • Home-app:
    1. Open de Home-app Google Home-app.
    2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
    3.  Tik op Instellingen  en dan Video.
    4. Verlaag de videokwaliteit van Max naar Hoog.
  1. Onthoud dat als je Nest Aware-abonnee bent en je de videokwaliteit van je camera wijzigt, dit ook invloed heeft op de kwaliteit van de opgenomen videogeschiedenis. Als er echter gaten zitten in de tijdlijn, kun je deze instelling verlagen zodat dit minder vaak gebeurt.

3. Check de internetverbinding op je apparaat

Zelfs als de internetverbinding in je huis goed genoeg is voor het streamen van Nest Cam-video, kun je toch problemen ondervinden bij het bekijken van de beelden als je telefoon een slechte mobiele of wifi-verbinding heeft.

Het is bijvoorbeeld mogelijk dat het volgende gebeurt:

• De video wordt onderbroken of slaat stukjes over.
  • Het beeld is korrelig of pixelachtig.
  • De video loopt vast en je ziet een draaiend cirkeltje.

De Nest-app past de afspeelkwaliteit automatisch aan op het type verbinding dat je gebruikt. Toch kunnen er problemen ontstaan als het netwerk erg traag is. Een firewall of een IT-beleid kan ook zorgen dat de video niet goed kan worden geladen.

Check of de video beter is op een ander netwerk. Hier zijn een paar tips:

• Zet wifi aan. Als je een mobiele dataverbinding gebruikt, kan de bandbreedte erg beperkt zijn. Bij een 4G-verbinding heb je vaak wel een goede videokwaliteit. Maar als je telefoon naar 3G of lager schakelt, zul je merken dat de videokwaliteit slechter wordt.
  • Schakel over naar een ander netwerk. Veel openbare wifi-netwerken bieden niet veel bandbreedte. Probeer een netwerk te vinden dat snel genoeg is om video in hoge kwaliteit te bekijken.
  • Check of een firewall het afspelen van de video blokkeert. Dit is vaak het geval bij een netwerk van een bedrijf, school of organisatie met een streng beveiligingsbeleid. Je kunt eventueel de beheerder van het netwerk (bijvoorbeeld de IT-afdeling) vragen enkele instellingen aan te passen zodat je de Nest Cam-video via deze verbinding kunt bekijken.
  • Als je wifi gebruikt, zet je die uit en probeer je de mobiele verbinding van je telefoon.

4. Check de Nest-service

De Nest-servicestatus laat je weten of er tijdelijke serviceonderbrekingen zijn. Als dit het geval is, moet je wachten tot het probleem is opgelost.