To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Videota ei voi toistaa tai se keskeytyy tai hyppii

Lyhyet tauot tai hypyt voivat joskus johtua Wi-Fi-yhteyden tilapäisestä ongelmasta. Jos ne eivät ole jatkuvia, ongelmanratkaisu ei ole tarpeellista. Jos ongelmat ovat kuitenkin pitkäaikaisia, seuraa alla olevia ohjeita.

Huom. Jotkin uudemmat Nest-kamerat ja ‐näytöt voivat muodostaa yhteyden toisiinsa suoraan paikallisen Wi-Fi-verkon kautta pilven sijaan. Siirtyminen paikallisesta striimauksesta pilvistriimaukseen tapahtuu automaattisesti ja saumattomasti. Livevideostriimissä voi kuitenkin olla lyhyt tauko, kun kamera vaihtaa paikallisesta striimauksesta pilvistriimaukseen. Tämä on normaalia.

1. Tarkista sovellusversio

Varmista, että käytössäsi on Google Home- tai Nest-sovelluksen uusin versio, jotta saat uusimmat ominaisuudet ja virheenkorjaukset.

Android-sovellusten päivittäminen
iOS-sovellusten päivittäminen

2. Tarkista modeemin tai reitittimen yhteyden nopeus

Kun Nest-kameroiden ja ‑ovikellojen videon laatu on paras mahdollinen, ne voivat viedä suuren osan internetyhteydestäsi. Hitaampi internetyhteys ei välttämättä pysy perässä. Jos omistat useampia kameroita tai muita kaistanleveydestä kilpailevia laitteita (esim. kun striimaat elokuvia, pelaat pelejä, lähetät tai lataat tiedostoja), ne voivat pahentaa ongelmaa.

Lue lisää kunkin Nest Camin internetin kaistanleveyden (nopeuden) käytöstä

Kokeile näitä vinkkejä:

1. Tarkasta kaistanleveys tekemällä internetyhteyden nopeustesti ja kiinnitä huomiota erityisesti lähetysnopeuteen (tämä on yleensä pienempi numero kuin latausnopeus). Voit pyytää apua testin tekemiseen ottamalla yhteyttä internetpalveluntarjoajaasi. Testistä on apua seuraavissa kahdessa vaiheessa.
  1. Voit myös katsoa, mitä tapahtuu, kun keskeytät muut kaistanleveyttä paljon käyttävät laitteet tai sovellukset, esim. kun striimaat elokuvia tai pelaat pelejä. Jos tämä ratkaisi ongelman, sinun kannattaa ehkä ottaa yhteyttä internetpalveluntarjoajaasi ja vaihtaa palvelupakettiin, jossa on enemmän kaistanleveyttä.
  2. Jos mielestäsi kodin hidas yhteys aiheuttaa ongelman kamerassa, valitse matalampi videon laatu.
  • Nest-sovellus:
    1. Avaa Nest-sovellus Nest app.
    2. Valitse Asetukset Nest-asetukset-kuvake ja sitten Laatu ja kaistanleveys.
    3. Muuta korkea videon laatu matalaan.
  • Home-sovellus:
    1. Avaa Home-sovellus Google Home ‑sovellus.
    2. Kosketa laitteen kuvaa pitkään.
    3.  Valitse Asetukset ja sitten Video.
    4. Laske videon laatua korkeimmasta laadusta korkeaan.
  1. Muista, että jos olet Nest Aware ‐tilaaja ja muutat kameran videon laatua, se vaikuttaa myös kuvatun videohistorian laatuun. Jos aikajanallasi on katkoja, voit vähentää katkojen määrää madaltamalla videon laatua.

3. Tarkista laitteen internetyhteys

Vaikka kotisi internetyhteys on riittävän hyvä Nest Cam ‑videoiden striimaamiseen, striimin katsominen voi olla hankalaa, jos puhelimesi mobiili- tai Wi-Fi-yhteys on heikko.

Kameran videossa voi tapahtua seuraavia asioita:

• Se keskeytyy tai hyppii.
  • Se näyttää rakeiselta tai pikselöityneeltä.
  • Siihen jää pyörimään ympyräkuvake.

Nest-sovellus säätää toistoa automaattisesti käyttämäsi yhteyden mukaan. Jos verkko on kuitenkin poikkeuksellisen hidas, voit havaita ongelmia. Palomuuri tai muu IT-käytäntö voi myös estää videota latautumasta oikein.

Kokeile toista verkkoa ja katso, paraneeko video. Tässä on muutamia vinkkejä:

• Laita Wi-Fi päälle. Jos käytät mobiilidatayhteyttä, kaistanleveyttä voidaan rajoittaa huomattavasti. Videon laatu on tavallisesti hyvä 4G-mobiiliyhteydellä. Jos puhelimen yhteys laskee kuitenkin 3G:hen tai heikompaan, saatat huomata, että videon laatu heikentyy.
  • Vaihda toiseen verkkoon. Monilla julkisilla Wi-Fi-verkoilla ei ole suurta kaistanleveyttä. Jos mahdollista, etsi verkko, joka on riittävän nopea korkealaatuisen videon katseluun.
  • Palomuuri voi estää videotoiston yritys-, koulu- tai laitosverkossa, joka noudattaa tiukkaa tietoturvakäytäntöä. Jos mahdollista, ota yhteyttä verkon omistajaan (esim. IT-osastoon) ja kysy, voiko hän tehdä muutoksia, joiden avulla Nest Cam ‐videota voi katsoa omistajan yhteyden kautta.
  • Jos käytät Wi-Fi-verkkoa, kokeile laittaa se pois päältä ja käyttää puhelimesi mobiiliyhteyttä.

4. Tarkista Nest-palvelu

Nest-palvelun tila kertoo, onko palvelussa tällä hetkellä väliaikaisia keskeytyksiä. Jos on, sinun on odotettava, kunnes ongelma on ratkaistu.