To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

De videokwaliteit van Nachtzicht is slecht

De videokwaliteit van Nachtzicht kan worden beïnvloed door de internetsnelheid en andere problemen. Maar veel problemen met Nachtzicht worden veroorzaakt doordat het infraroodlicht van de camera wordt gereflecteerd in een oppervlak in de buurt van de camera, zoals een plank, een raam, raambekleding of een muur. Dit zijn enkele symptomen:

• Een grote lichte of donkere ring in de video
  • Een deel van de video is helder wit of te fel (vooral aan de rand)

Hieronder zie je een aantal oplossingen die je kunt uitproberen. Check na elke oplossing het camerabeeld in de app:

• Maak de lens schoon met een zachte doek speciaal voor optische producten. Stof, duimafdrukken en vuil kunnen een slechte beeldkwaliteit veroorzaken.
  • Draai de camera zodat oppervlakken of voorwerpen in de buurt (zoals een muur) niet in beeld komen. Als je een Google Nest Doorbell hebt, installeer je de wig om de camera weg te draaien van voorwerpen in de buurt.
  • Gebruik de app om oppervlakken en voorwerpen in te zoomen en te verscherpen. Knip de oppervlakken en voorwerpen uit die waarschijnlijk de schittering veroorzaken.
  • Als je langs de rand een heldere witte vorm ziet terwijl de rest te donker is, staat er mogelijk een oppervlak te dicht in de buurt van je camerabeeld (zoals een muur). Stel je camera zo af dat het oppervlak niet in beeld komt.
  • Verplaats voorwerpen in de buurt die misschien het infraroodlicht reflecteren.
  • Als je een Nest Doorbell hebt en de wig al hebt geïnstalleerd, gebruik je de app om in te zoomen en te verscherpen. Knip de oppervlakken en voorwerpen uit die waarschijnlijk de schittering of reflectie veroorzaken.

Als de camera niet verbonden kan blijven, ga je naar het artikel Problemen oplossen als de Nest-camera of -deurbel offline is.