To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Felsöka ljud från kameran

Inget ljud från kameran sänds eller spelas in

• Om du har en prenumeration på Google Nest Aware spelas ljudet från kameran in i Video History så länge mikrofonen är på.
    • Kontrollera att kamerans mikrofon är på och att ljudinställningarna är rätt.
      På nyare kameror och dörrklockor kan du ställa in högtalarvolymen:
      • I Home-appen :  Tryck på Favoriter eller Enheter   trycker du länge på enhetens ruta Inställningar ikon för Nest-inställningar Ljud och ställer in volymen med skjutreglaget. Du kan även slå på eller stänga av mikrofonen och ändra inställningen för ljudinspelning.
      • I Nest-appen trycker du på Camera Settings ikon för Nest-inställningar Microphone och stänger av eller slår på mikrofonen eller justerar känsligheten.
    • På äldre Nest-kameror och Nest-dörrklockor går högtalarvolymen inte att ändra. Du kan flytta kameran om det behövs så att den sitter närmare platsen där besökarna står när du pratar med dem.
    • Mer information och anvisningar finns i Ändra Nest-kamerans ljudinställningar.
  • Kontrollera att uppspelningsvolymen på telefonen inte är avstängd.
  • Höj volymen om du använder en högtalare eller hörlurar med volymkontroll.
  • Om du lyssnar på en telefon med svag mobilanslutning kan du testa att flytta dig så att du får bättre signal eller byta till wifi. Om wifi-signalen också är svag går du någonstans där signalen är starkare.
  • Om du har en äldre Nest Cam Indoor eller Outdoor måste du släppa Talk-knappen (eller klicka på Klar på en dator) innan du kan höra vad den andra personen svarar.

Ljudfördröjning

När du pratar med någon genom kameran eller dörrklockan blir det ofta en kort fördröjning på ett par sekunder. Det beror på att telefonen eller Nest-skärmen inte är direkt ansluten till kameran eller dörrklockan. Ljud och bild streamas från kameran till Nest-tjänsten och därifrån till telefonen. Om du har en nyare kamera eller dörrklocka och en Smart Display från Google Nest, som Nest Hub Max, kan det uppstå en kort fördröjning när enheten automatiskt byter mellan att streama ljudet till Nest-tjänsten och att streama det direkt till skärmen via det lokala wifi-nätverket.

Om det uppstår en längre fördröjning kan det bero på flera saker:

• Det kan vara problem med anslutningen till kameran eller Smart Display-enheten, eller så kan internetanslutningen tillfälligt vara överbelastad eller gå långsammare. Det kan vara anslutningsproblem i nätverket.
  • Du kanske har många appar öppna samtidigt på telefonen så att allt går långsammare. Avsluta eller stäng de appar du inte behöver. Det kan även hjälpa att starta om telefonen.
  • Om det står att wifi-anslutningen är svag när du tittar på kamerans videostream kan du testa att flytta kameran närmare wifi-routern. I artikeln Bilden hackar eller ljudet blir fördröjt i videon finns fler förslag.

Inget ljud med Talk and Listen

När du pratar med någon genom kameran eller dörrklockan blir det ofta en kort fördröjning på ett par sekunder. Om ljudet slutar att fungera helt trycker du två gånger på mikrofonikonen i appen. Då avslutas Talk and Listen och startas om igen.

Talk and Listen fungerar inte med Safari

Om Talk and Listen inte fungerar i Safari på en Mac-dator kan du byta till Flash Player som videospelare. Mer information och anvisningar finns i Felsöka bild från kameran på en dator.