To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Ohjeita kameran audio-ongelmiin

Kameran reaaliaikainen tai tallennettu ääni puuttuu

• Jos sinulla on Google Nest Aware ‑tilaus, kameran ääni tallentuu videohistoriaasi, kunhan mikrofoni on päällä.
    • Varmista, että kameran mikrofoni on päällä ja ääniasetukset ovat oikein.
      Uudemmilla kameroilla ja ovikelloilla kaiuttimen äänenvoimakkuutta voi säätää:
      • Kosketa laitteen kuvaa pitkään Home-sovelluksessa :  Valitse Suosikit tai Laitteet   Asetukset Nest-asetukset-kuvake  Audio ja säädä äänenvoimakkuutta liukusäätimellä. Voit myös laittaa mikrofonin päälle tai pois päältä tai vaihtaa äänen tallennusta.
      • Valitse Nest-sovelluksessa Camera (Kamera) Settings Nest-asetukset-kuvake (Asetukset) Microphone (Mikrofoni) ja laita mikrofoni päälle tai pois päältä tai säädä herkkyyttä.
    • Kaiuttimien äänenvoimakkuutta ei voi säätää vanhemmissa Nest-kameroissa ja ‑ovikelloissa. Siirrä tarvittaessa kameraa lähemmäs puhujien oletettua sijaintia.
    • Löydät lisätietoja ja ohjeita artikkelista Nest-kameran ääniasetusten muuttaminen.
  • Tarkista, että puhelimesi median toiston äänenvoimakkuus on riittävä.
  • Lisää kaiuttimen tai kuulokkeen äänenvoimakkuutta, jos sitä voi säätää.
  • Jos käytät kuunteluun puhelinsovellusta ja mobiiliyhteys on heikko, yritä siirtyä kohtaan, jossa signaali on voimakkaampi tai vaihda Wi-Fi-verkkoon. Jos myös Wi-Fi-signaali on heikko, siirry kohtaan, jossa signaali on voimakkaampi.
  • Jos sinulla on vanhempi Nest Cam Indoor tai ‑Outdoor ja haluat kuulla, mitä toinen sanoo, vapauta sovelluksen Puhu-painike (tai valitse tietokoneella Valmis).

Äänen viive

Kun puhut ihmisille kameran tai ovikellon kautta, äänessä on tyypillisesti muutaman sekunnin viive. Tämä johtuu siitä, että puhelin tai Nest-näyttö ei ole suorassa yhteydessä kameraan tai ovikelloon. Kameran audio ja video striimataan puhelimeesi Nest-palvelun kautta. Jos sinulla on uudempi kamera tai ovikello ja Google Nest ‐älynäyttö (esim. Nest Hub Max), audion ja videon striimauksessa voi olla lyhyt viive, kun se vaihtaa automaattisesti Nest-palvelusta ja striimautuu Wi-Fi-yhteydellä suoraan näytöllesi.

Pitkään viiveeseen voi olla useita syitä:

• Kameralla tai älynäytöllä voi olla yhteysongelmia, internetyhteytesi voi olla väliaikaisesti hidastunut tai sen kaistanleveys voi olla ylikuormittunut. Verkolla voi olla yhteysongelmia.
  • Monet samanaikaisesti käynnissä olevat sovellukset voivat hidastaa puhelimesi kokonaissuorituskykyä. Sulje tai sammuta sovellukset, joita et tarvitse. Myös puhelimen uudelleenkäynnistys voi auttaa.
  • Jos näet varoituksen heikosta Wi-Fi-yhteydestä katsellessasi kameran videota, yritä siirtää kamera lähemmäs Wi-Fi-reititintä. Lisää ohjeita videon viiveongelmiin löydät täältä.

Ei Talk and Listen ‐ääntä

Kun puhut ihmisille kameran tai ovikellon kautta, äänessä on tyypillisesti muutaman sekunnin viive. Jos ääni lakkaa toimimasta, napauta sovelluksen mikrofonikuvaketta kahdesti. Tämä uudelleenkäynnistää Talk and Listen ‐toiminnon.

Talk and Listen ei toimi Safarilla

Jos käytät Safaria Mac-tietokoneella ja huomaat, ettei Talk and Listen toimi, voit vaihtaa oletusvideosoittimesi Flash Playeriin. Lisätietoja ja ohjeita kameran videon ongelmanratkaisusta tietokoneella löydät täältä.