Meer informatie over de Supersight-volgfunctie met close-upweergave

Met Supersight kunnen de Google Nest Cam IQ indoor en de Google Nest Cam IQ outdoor automatisch inzoomen op een persoon en deze volgen, zodat je beter kunt zien wie het is. In de Nest-app zie je dan een beeld-in-beeldweergave die bestaat uit het normale gezichtsveld van 130 graden en een close-upvenster.

Supersight is standaard ingeschakeld en wordt geactiveerd wanneer de camera een persoon detecteert. De camera zoomt dan digitaal in voor close-ups van mensen die je waarschijnlijk beter wilt kunnen zien. De camera volgt automatisch hun bewegingen.

Opmerking: Supersight is alleen onderdeel van de Nest Cam IQ indoor en de Nest Cam IQ outdoor.

De volgfunctie met close-upweergave gebruiken

Is de volgfunctie met close-upweergave actief, dan zie je een kleine beeld-in-beeldweergave rechtsonder in de videostream van je camera. In dit kleine venster zie je de volledige weergave van de camera en in het hoofdvenster staat de close-up van de persoon. Zo werk je met beide:

Bekijk een korte video

Je kunt de weergave aanpassen door te slepen, te tikken en te knijpen:

• Sleep het kleine venster met je vinger naar de gewenste hoek, waar het dan blijft staan.
  • Tik op de kleine beeld-in-beeldweergave om het volledige camerascherm te herstellen. De kleine beeld-in-beeldweergave verdwijnt totdat de camera weer opnieuw inzoomt.
  • Door met twee vingers te knijpen op de volledige cameraweergave, kun je in- en uitzoomen.

Volgfunctie met close-upweergave in videogeschiedenis

Wanneer je een GoogleNest Aware-abonnement hebt, hangt de content van je videogeschiedenis af van het apparaat dat je gebruikt:

• Op een smartphone of tablet: Je ziet de ingezoomde weergave als de camera een persoon heeft gedetecteerd. Zo is die makkelijker te zien op een kleiner scherm.
  • Op een computer: Je ziet het volledige beeld, zelfs als de camera een persoon heeft gedetecteerd. Zo kun je alles bekijken op het grote scherm van je computer.

Alle beelden in de videogeschiedenis van je camera worden op volledige grootte opgeslagen. Er wordt dus niet ingezoomd, zelfs als de volgfunctie met close-upweergave is ingeschakeld en je camera een persoon heeft gedetecteerd. Zo worden de videobeelden namelijk volledig en in de hoogste resolutie opgeslagen. Je kunt handmatig in- en uitzoomen terwijl je de videobeelden bekijkt in de Nest-app.

Videoclips die je maakt, worden op volledige grootte opgeslagen. Als je dus een specifiek deel van je clip beter wilt bekijken en in wilt zoomen, download je de beelden en speel je die af in een app waarmee je kunt inzoomen. VLC Media Player(Mac, Windows, iOS, Android) is bijvoorbeeld zo'n app.

De volgfunctie met close-upweergave in- en uitschakelen

De volgfunctie met close-upweergave is standaard ingeschakeld, maar je kunt deze in het menu Instellingen van je camera altijd uit- of weer inschakelen. Als je de volgfunctie met close-upweergave anders instelt, heeft dat geen gevolgen voor de opgeslagen beelden in je videogeschiedenis.

1. Selecteer de Nest Cam IQ die je wilt beheren in het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik op het pictogram Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen.
  3. Selecteer Volgfunctie met close-upweergave.
  4. Tik op de schakelaar om de volgfunctie met close-upweergave in of uit te schakelen.