To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Kolmonoxidnivåer i hemmet

Om Nest Protect detekterar farligt höga kolmonoxidnivåer larmar den och skickar ett meddelande till appen. Vid ett kolmonoxidlarm ska du alltid utrymma byggnaden och ringa räddningstjänsten.

När larmet ljuder är det viktigt att du tar dig ut i friska luften, även om kolmonoxidnivån som visas i appen inte ser ut att vara hög. Kolmonoxidnivån kan stiga snabbt efter att larmet har utlösts, så den nivå som visas i appen behöver inte avspegla den aktuella kolmonoxidnivån i hemmet.

Vad ska du göra om kolmonoxid detekteras hemma?

Hur farligt kolmonoxid (CO) är beror på flera saker, som hur hög halt av kolmonoxid det är i luften, hur länge du har utsatts för denna halt och din hälsa och hur aktiv du är. Kolmonoxidförgiftning kan uppstå om man utsätts för höga kolmonoxidhalter under en kort period eller lägre kolmonoxidhalter under längre period.

När faran är över kan du se den högsta kolmonoxidnivån som detekterats av Nest Protect. Den högsta kolmonoxidnivån visas även i Protect History. En expert på brandsäkerhet kan ta denna information till hjälp för att identifiera varifrån kolmonoxiden kommer.

Nest Protect registrerar inte låga nivåer av kolmonoxid. Du blir bara varnad för kolmonoxid i form av en Heads-Up eller ett Emergency Alarm.

Personer med särskilda medicinska besvär bör använda detekteringsenheter som kan larma för lägre COHb-halter eller enheter som avger ljudliga och visuella signaler vid kolmonoxidkoncentrationer under 30 ppm.

Kontakta en läkare om du vill veta mer eller ta en titt på Världshälsoorganisationens dokument om luftföroreningar.