To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Koolmonoxideniveaus in je huis

De Nest Protect laat een alarm horen en stuurt een bericht naar de app als hij waarneemt dat het koolmonoxideniveau een gevaarlijk niveau heeft bereikt. Het is belangrijk dat je altijd reageert op een koolmonoxidealarm door het huis te verlaten en de hulpdiensten te bellen.

Als het alarm afgaat, moet je frisse lucht opzoeken, zelfs als het koolmonoxideniveau in de app laag lijkt. Koolmonoxideniveaus kunnen snel blijven toenemen nadat het alarm is geactiveerd, dus je moet het niveau in de app niet zien als het huidige koolmonoxideniveau in je huis.

Wat je moet doen als er koolmonoxide in je huis wordt waargenomen

Het gevaar van koolmonoxide hangt af van een aantal variabelen, zoals de hoeveelheid koolmonoxide in de lucht, hoelang je eraan bent blootgesteld en je gezondheid en mate van activiteit. Koolmonoxidevergiftiging kan ontstaan door een korte blootstelling aan hoge koolmonoxideniveaus of een lange blootstelling aan lage koolmonoxideniveaus.

Na de gebeurtenis laat de Nest Protect je weten wat het hoogste waargenomen koolmonoxideniveau was. Dit is het piekniveau van koolmonoxide. Je kunt dit piekniveau ook terugvinden in de Protect-geschiedenis. Deze informatie kan worden gebruikt door een brandveiligheidsprofessional of een ervaren technicus om de bron van de koolmonoxide te achterhalen.

De Nest Protect neemt koolmonoxide bij lage niveaus niet waar en waarschuwt je alleen voor koolmonoxide in situaties waarin een Let op-melding of Noodalarm wordt gegeven.

Mensen met bepaalde medische problemen moeten het gebruik van detectieapparaten met lagere COHb-alarmmogelijkheden overwegen, plus het gebruik van waarschuwingsapparaten die hoorbare en visuele signalen afgeven voor koolmonoxideconcentraties beneden de 30 ppm.

Neem voor meer informatie contact op met een gekwalificeerde medische professional of lees het document van de Wereldgezondheidsorganisatie over verontreinigende stoffen.