To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Meer informatie over de microfoon van de Nest Protect

Brandveiligheidsdeskundigen adviseren je rookmelder minstens één keer per maand te testen. Toch controleren veel mensen hun rookmelder lang niet vaak genoeg. Daarom heeft de 2e generatie Nest Protect een microfoon waarmee hij naar de test van de sirene en luidspreker kan luisteren en kan bevestigen dat ze goed werken. Zo weet je zeker dat de Nest Protect van zich laat horen en een alarm inschakelt wanneer er rook of koolmonoxide is.

Tijdens Geluidscheck en Veiligheidscontrole wordt de microfoon van de Nest Protect een paar seconden ingeschakeld om te controleren of de luidspreker en de sirene functioneren. De microfoon controleert dan of de Nest Protect het volgende geluid maakt:

Nu luisteren >

Geluidscheck wordt automatisch één keer per maand uitgevoerd op het tijdstip dat je zelf hebt uitgekozen. Als je Nest Protect verbonden is met wifi, ontvang je een melding op je mobiel om je te informeren wanneer Geluidscheck van start gaat.

Meer informatie over de Geluidscheck >

Veiligheidscontrole is een handmatige test die alleen wordt uitgevoerd als jij daarvoor opdracht geeft. Je kunt op de Nest-knop drukken op een Nest Protect of de Nest-app gebruiken om de test in gang te zetten als je een 2e generatie Nest Protect hebt. De microfoon staat alleen aan het einde van Veiligheidscontrole aan op het moment dat de Nest Protect zijn luidspreker en sirene test.

Meer informatie over Veiligheidscontrole >

Hoe lang staat de microfoon aan?

De microfoon van de Nest Protect staat een paar seconden aan tijdens Geluidscheck en Veiligheidscontrole om het testgeluid op te nemen en te controleren of het klinkt zoals het hoort te klinken.

Het geluid dat tijdens Geluidscheck en Veiligheidscontrole wordt opgenomen, blijft in de Nest Protect en wordt niet via de servers van Nest verzonden.

Kan ik Geluidscheck uitschakelen?

Ja. Je kunt Geluidscheck uitzetten tijdens het instellen of door naar Instellingen in de Nest-app te gaan.

Meer informatie >

Je kunt de maandelijkse test ook overslaan. Nadat je de meldingen ingeschakeld hebt, stuurt de Nest Protect je vijf minuten voordat een test wordt uitgevoerd een bericht waarmee je kunt kiezen of je hem deze maand een keer wilt overslaan. De Nest Protect probeert het de volgende maand gewoon opnieuw.

Heb je Geluidscheck uitgeschakeld maar wil je de luidspreker en de sirene testen? Voer dan gewoon een Veiligheidscontrole uit. De microfoon van de Nest Protect luistert altijd naar de luidspreker en de sirene tijdens een Veiligheidscontrole, ook al is Geluidscheck uitgeschakeld.

We begrijpen dat je huis privé is en we hebben daar rekening mee gehouden bij het ontwerpen van de functies Geluidscheck en Veiligheidscontrole. Je vindt hier meer informatie over hoe we de privacy van gebruikers beschermen.