To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Meer informatie over Zelfcontrole

De Google Nest Protect test zichzelf om na te gaan of zijn batterijen, sensoren, luidspreker, sirene en wifi-verbinding goed werken. Het resultaat zie je in de Nest-app en tijdens de Nachtwacht, wanneer je 's avonds het licht uitdoet. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de batterijen bijna leeg zijn, dat de luidspreker niet werkt of dat er iets anders aan de hand is met je Nest Protect. Dat weet je gewoon.

Meer informatie over Nachtwacht >

Wat wordt er getest bij de Zelfcontrole?

Er zijn een aantal verschillen tussen de 1e en de 2e generatie Nest Protect: alleen de 2e generatie Nest Protect kan zijn luidspreker en sirene testen. Met Zelfcontrole test de Nest Protect automatisch het volgende:

• Sensoren: rook en koolmonoxide.
  • Geluid: luidspreker en sirene (alleen bij de 2e generatie Nest Protect). Meer informatie
  • Voeding: het batterijniveau (ook van de back-upbatterijen bij de Nest Protect op netvoeding) en de 120 V- of 230 V-aansluiting (afhankelijk van je regio) bij de Nest Protect op netvoeding.
  • Wifi-verbinding: zodat je meldingen en berichten op je smartphone kunt ontvangen.

Opmerking: Je wifi-verbinding is niet altijd even stabiel en kan worden beïnvloed door draadloze storing, een wegvallende internetverbinding of andere factoren. Het is niet de bedoeling dat je de ene na de andere melding ontvangt wanneer je last hebt van een haperende internetverbinding. Daarom wordt de Nest Protect als 'offline' weergegeven als hij meer dan 48 uur lang geen verbinding met internet heeft gemaakt. De lichtring gloeit geel op tijdens de Nachtwacht. Je kunt in de Nest-app zien wat het probleem is.

De 2e generatie Nest Protect voert ook een maandelijkse Geluidscheck uit om zijn luidspreker en sirene te testen. Hij doet dit automatisch, zodat je er niet voor thuis hoeft te blijven.

Meer informatie over de Geluidscheck >

Waar kan ik de resultaten van de Zelfcontrole bekijken en beluisteren?

De Nest Protect geeft je ook de resultaten van de Zelfcontrole tijdens de
Nachtwacht. Als hij een probleem ontdekt bij een of meerdere Nest
Protects, zoals een batterij die bijna leeg is, laten alle Nest Protects in huis je
dat weten tijdens de Nachtwacht.

Wanneer je de lichten uitdoet, brandt het lampje van de Nest Protect kort groen
om je te laten weten dat alles in orde is. Hij licht geel op als er iets
mis is. Druk op de Nest-knop om te horen wat er aan de hand is.

Wat zie en hoor ik van de Nest Protect? >

Wat betekenen de lichtjes op de Nest Protect? >

Je kunt ook in de Nest-app zien wat er aan de hand is. Tik gewoon op de infoknop
(de cirkel met de 'i' in het midden) naast de Nest Protect die je
wilt controleren. Je ziet dan de tijd en de resultaten van de laatste
test.

Als er een probleem is, kun je ook in de Veiligheidsgeschiedenis zien wat er
is gebeurd.

Je Veiligheidsgeschiedenis bekijken >

Kan ik de Zelfcontrole uitschakelen?

Je kunt de Zelfcontrole niet uitschakelen. De functie zorgt ervoor dat
de Nest Protect goed werkt, zodat hij je kan beschermen en
de informatie kan geven die je nodig hebt. Je kunt de Nachtwacht

Nest protect with pulsing green ring

Afbeelding 'Alles is in orde' van Nest Protect-app.

wel op elk moment uitschakelen in de Nest-app. Maar als je dat doet, gloeit de lichtring van de Nest Protect niet meer wanneer je het licht uitdoet om je te laten weten dat alles in orde is. Je kunt de Nachtwacht als volgt uitschakelen:

1. Tik op 'Protect' in het startscherm van de Nest-app.
2. Tik op het Instellingenpictogram rechtsboven in het scherm.
3. Kies de Nest Protect die je wilt controleren.
4. Selecteer 'Nest Sense' en vervolgens 'Nachtwacht'.
5. Zet 'Nachtwacht' op 'Uit'.
app nightly promise