To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Felsöka problem med att spara videoklipp

Som prenumerant på Google Nest Aware kan du spara videoklipp med viktiga händelser från din videohistorik. Du kan felsöka eventuella problem med hjälp av den här artikeln.

Det går bara att spara klipp om följande krav uppfylls:

• Du måste ha en aktiv Nest Aware-prenumeration med 30 dagars händelsebaserad historik eller 60 dagars videohistorik för kontinuerlig inspelning dygnet runt, beroende på prenumeration.
    • Om du har en Nest Doorbell (med kabel, 2:a generationen), Nest Doorbell (med batteri), Nest Cam (med batteri) eller Nest Cam (med kabel) ingår tre timmars händelsebaserad historik med kameran.
  • Om du inte har en prenumeration med händelsebaserad inspelning kan du läsa den här artikeln om att spara en händelse som ett videoklipp.
  • Om Video History för kontinuerlig inspelning dygnet runt ingår i prenumerationen Du kan välja vilket videomaterial du vill spara klipp från.
    • Klipp i Home-appen: Du kan spara klipp från den händelsebaserade historiken direkt på telefonen. Om du använder Google Home för webben sparas klippen direkt på datorn.
    • Klipp i Nest-appen:
      • Klipp måste vara minst 15 sekunder.
      • Klipp kan inte vara längre än en timme. Om klippet du har valt är längre än en timme byter Nest-appen automatiskt till timelapse i stället.
      • Du kan skapa en timelapse av upp till 24 timmars videomaterial.
      • Det går att spara videoklipp på sammanlagt tre timmar i kontot i Nest-appen.

Klippet är för stort

Home-appen

Med Home-appen sparas klippen direkt i telefonens fotoapp. Om du använder Google Home för webben sparas klippen direkt på datorn. Frigör en del av telefonens lagringsutrymme genom att ladda upp filer till en molnlagringstjänst och sedan radera dem från telefonen. Testa sedan att ladda ned klippet igen.

Nest-appen

Om klippet du försöker spara är längre än det återstående lagringsutrymmet för klipp kan du få följande meddelande: You can only have 3 hours of clips. You need to delete some clips before you can create new ones. (Det går bara att spara klipp på sammanlagt tre timmar. Du måste radera några klipp innan du kan skapa nya.) Så här kontrollerar du lagringsutrymmet:

1. Logga in på home.nest.com på en dator.
  2. Välj kameran.
  3. Tryck på Clips nere till höger på skärmen.
  4. Välj View clips.
  5. Uppe till höger på skärmen ser du hur mycket lagringsutrymme för klipp som används. Det använda lagringsutrymmet visas även bredvid Save-knappen när du sparar ett klipp. Du måste korta ned klippet eller frigöra utrymme genom att radera äldre klipp innan du kan spara det nya klippet.

Det finns en lucka i videohistoriken

• Om du har en Nest Aware-prenumeration med videohistorik för händelser (EBR) blir det luckor mellan händelserna i videohistoriksvyn Sightline button. Detta är normalt.
  • Om du har en prenumeration med videohistorik för kontinuerlig inspelning dygnet runt har du bara luckor om kameran har varit avstängd eller offline.
  • Om du har en prenumeration på 1:a generationens Nest Aware har du bara luckor i kamerans videohistorik om kameran har varit avstängd eller offline.

Det gick inte att ladda upp klippet. Meddelandet Försök igen eller Nedladdningen misslyckades

Om följande meddelande visas innebär det att det inte gick att spara klippet i Nest Aware-tjänsten:

Make sure you have a good connection. If you’re using cellular data, switch to Wi-Fi or wait for a better signal. (Se till att du har en bra anslutning. Om du använder mobildata byter du till wifi eller väntar tills du har bättre täckning.)

Du kan testa ett par saker till beroende på vilken app du använder.

Home-appen

Kontrollera i telefonens inställningar att du har tillräckligt med lagringsutrymme för att ladda ned klippet.

Nest-appen

• Testa att ändra start- och sluttiderna för klippet och spara det igen.
  • Kontrollera klippets längd och se till att du har tillräckligt med lagringsutrymme.
    • Du kan spara klipp på sammanlagt tre timmar.
    • Om du inte har tillräckligt med lagringsutrymme testar du att frigöra utrymme genom att radera några klipp.
    • Ladda ned alla klipp du vill spara innan du raderar dem.

Kontrollera den trådlösa anslutningen

Om du använder en mobildataanslutning med dålig mottagning byter du till wifi på telefonen eller väntar tills du har bättre täckning.

Testa att byta webbläsare eller enhet eller att starta om dem

På en dator

1. Inaktivera webbläsarens tillägg och inställningar tillfälligt.
  2. Testa att logga in och spara ett klipp i kontot för Nest-appen med en annan webbläsare.
  3. Starta om datorn om det fortfarande inte går att spara klippet.
  4. Byt till en telefon eller surfplatta och försök att spara ett klipp där.

Med en telefon:

1. Logga ut från appen och stäng den. Öppna appen igen, logga in och försök spara klippet.
  2. Starta om telefonen och försök spara klippet igen.
  3. Endast Nest-appen: Byt till en dator och logga in på kontot i Nest-appen på home.nest.com. Testa sedan att spara ett klipp på datorn.