To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Problemen met het Nest-rapport oplossen

Het Nest-rapport is een maandelijkse e-mail die je van Google Nest krijgt. Het bevat een overzicht van je energieverbruik voor verwarmen en koelen, de veiligheidsgebeurtenissen en andere informatie over je huis en je producten.

Als je geen rapporten krijgt, kun je het probleem oplossen met de volgende stappen. Je hebt het volgende nodig om je 1e Nest-rapport te krijgen:

• Een geverifieerd e-mailadres en wachtwoord om in te loggen bij de Nest- of Google Home-app
  • Een Google Nest-product dat is gekoppeld aan de Nest- of Home-app.

Je krijgt het 1e rapport ongeveer 2 weken na het einde van de maand waarin je het product voor het eerst hebt geïnstalleerd. Nadat je je 1e rapport hebt gekregen, krijg je voortaan elke 1e of 2e week van de maand een rapport toegestuurd.

Het Nest-rapport krijgen of stopzetten

Als je het Nest-rapport wilt krijgen, moeten je apparaten verbinding hebben met wifi en zijn toegevoegd aan je account in de Nest- of Home-app. Je krijgt het Nest-rapport niet als je je hebt afgemeld voor productmails van Google Nest. Elke persoon die de toegang tot je huis deelt, kan eigen instellingen bepalen.

Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Instellingen en dan Meldingen en dan E-mailmeldingen.
  3. Zet Nest-rapport aan of uit.

Nest-app

1. Tik in het startscherm van de app op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  2. Selecteer Meldingen.
  3. Kies Nest-rapport. Je moet misschien omlaag scrollen om deze optie te vinden.
  4. Tik op de schakelaar om het Nest-rapport aan of uit te zetten.

Als je het Nest-rapport nog steeds niet krijgt, ga je naar het gedeelte hieronder over probleemoplossing voor meer hulp.

Gedeelten van het Nest-rapport ontbreken

• Niet genoeg gegevens: Als er niet genoeg gegevens voor elke dag van de maand zijn, kan het Nest-rapport je misschien geen nauwkeurige schatting geven van je energieverbruik of veiligheidsactiviteiten.
    • Je hebt bijvoorbeeld je thermostaat uitgezet omdat je op vakantie was. In deze gevallen kan Nest een schatting maken (als er maar een paar dagen ontbreken) of ontbreken bepaalde gedeelten uit het Nest-rapport omdat er niet genoeg gegevens zijn.
  • Offline: Als je apparaat enige tijd offline is geweest, staat het misschien niet meer in het Nest-rapport.
    • Nest laat apparaten die langere tijd offline zijn weg uit het Nest-rapport om het relevant en nuttig te houden.
    • Als je apparaat weer verbonden is, verschijnt het automatisch in het Nest-rapport van de volgende maand.
    • Zou je apparaat online moeten zijn maar is dit niet het geval, dan moet je misschien problemen met wifi en verbindingsproblemen oplossen.
  • Apparaten die je niet gebruikt: Als je apparaat continu offline is omdat je het niet meer gebruikt, kun je het verwijderen uit je account in de Nest-app.
  • Geen maandelijks totaal: Er zijn ook rapportgedeelten waarin je een totaal voor de maand krijgt, zoals je totale aantal Nest Blaadjes. Als je in een maand geen Nest Blaadjes hebt verdiend, wordt dat gedeelte weggelaten uit het Nest-rapport.

De taal van je Nest-rapport wijzigen

Hoe je de taal van je Nest-rapport wijzigt, hangt af van het type account waarmee je inlogt bij de app die je gebruikt.

Google-accounts

Als je een Google-account gebruikt om in te loggen bij de Home- of Nest-app, baseert Nest de taal van je rapport op de voorkeurstaal van je Google-account:

1. Ga naar myaccount.google.com/personal-info.
  2. Selecteer bij Algemene internetvoorkeuren de optie Taal.
  3. Selecteer bij Voorkeurstaal de optie Bewerken en kies een nieuwe taal in de lijst.

Niet-Google-accounts

Als je een ander account (geen Google-account) gebruikt om in te loggen bij de Home- of Nest-app, kun je de instellingen wijzigen in een van beide apps.

Home-app

1. Open de Home-app en tik op Instellingen en dan Meldingen en dan Algemene meldingen en dan E-mailmeldingen.
  2. Tik op Instellingen .
  3. Selecteer Meldingen en dan Nest-rapport.
  4. Tik op Taal voor e-mails om een taal voor het Nest-rapport te selecteren.

Nest-app

1. Open de Nest-app of ga naar home.nest.com als je een computer gebruikt.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Selecteer Meldingen en dan Nest-rapport.
  4. Tik op Taal voor e-mails om een taal voor het Nest-rapport te selecteren.

Je hebt het Nest-rapport niet gekregen

Home-app

Ga na of het Google-account waarmee je inlogt op je e-mailaccount hetzelfde is als het account waarmee je inlogt bij de Home-app.

Nest-app

1. Laat je e-mailadres verifiëren

Als je het e-mailadres dat aan je account in de app is gekoppeld, niet hebt laten verifiëren, wordt het Nest-rapport niet verstuurd.

1. Log in bij de app.
  2. Als je e-mailadres niet is geverifieerd, wordt je gevraagd om je e-mailadres te verifiëren voordat je kunt doorgaan. Je kunt een nieuwe verificatiemail laten sturen naar het e-mailadres dat je hebt gebruikt om in te loggen.
  3. Zodra het e-mailadres is geverifieerd, krijg je elke maand het Nest-rapport.

2. Ga na of je een e-mail hebt gekregen van account@nest.com

Je krijgt het Nest-rapport vanaf het e-mailadres 'account@nest.com'.

1. Doorzoek je e-mailaccount om te checken of de e-mail in je inbox staat.
  2. Kun je niets vinden, check dan ook de map voor spam of ongewenste e-mail. Misschien markeert je e-mailprogramma onbekende e-mailadressen als ongewenst. Als dat het geval is, voeg je 'account@nest.com' toe aan je e-mailcontacten of je adresboek.

3. Check je e-mailinstellingen

Sommige e-mailproviders blokkeren mogelijk automatisch e-mails van Nest, zodat ze niet eens in je inbox terechtkomen. Je moet ons e-mailadres misschien toevoegen aan een aparte toelatingslijst (lijst met geautoriseerde afzenders). Weet je niet zeker hoe dat werkt, neem dan contact op met het supportteam of de beheerder van je e-mailservice voor hulp.

4. Check je e-mail in de app (alleen Nest-app)

Opmerking: Deze stappen zijn alleen van toepassing als je een Nest-account gebruikt voor de Nest-app. Als je een Google-account gebruikt om in te loggen bij de Nest-app, ga je naar stap 5. Check je wifi-verbinding.

Als je problemen blijft hebben met het krijgen van e-mail van Nest, probeer dan een e-mailadres van een andere provider.

1. Log in bij de Nest-app Nest app.
  2. Tik in het startscherm van de app op Menu Pijl-omlaag.
  3. Selecteer je huis.
  4. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  5. Tik op Account en dan het e-mailadres dat is gekoppeld aan de Nest-app.
  6. Als je het e-mailadres wilt wijzigen, kies je een ander e-mailadres in de lijst of tik je op Nog een e-mailadres toevoegen.
  7. Voer het nieuwe e-mailadres nogmaals in ter bevestiging.
  8. Werkt het nieuwe e-mailadres niet, stap dan weer over naar je oorspronkelijke e-mailadres. Als het e-mailadres in eerste instantie verkeerd was ingesteld, is het probleem hiermee misschien verholpen.
  9. Als je het rapport nog steeds niet krijgt, neem je contact op met ons supportteam.

5. Controleer je wifi-verbinding

Als je Nest-producten niet zijn verbonden met wifi of de verbinding af en toe wegvalt, kan het zijn dat er informatie ontbreekt in je Nest-rapport. Check het startscherm van de Nest-app op producten die offline zijn om na te gaan of je Nest-producten zijn verbonden met wifi.

Wifi- en verbindingsproblemen oplossen voor Nest-producten