To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Wat moet ik doen als het verifiëren van de luidspreker of de sirene van de Nest Protect tijdens Geluidscheck of Veiligheidscontrole mislukt?

De 2e generatie Google Nest Protect heeft een ingebouwde microfoon waarmee hij zijn luidspreker en sirene kan testen tijdens Geluidscheck of Veiligheidscontrole. Als de Nest Protect niet zelf kan controleren of zijn luidspreker of sirene goed werkt, voer je een Veiligheidscontrole uit, zodat je zelf naar het alarm kunt luisteren.

De Nest Protect maakt tijdens elke automatische maandelijkse Geluidscheck of handmatige Veiligheidscontrole een kort geluid met zijn luidspreker en sirene en luistert met zijn microfoon of hij het juiste geluid hoort. Nu luisteren >

Als het geluid dat de microfoon hoort, precies klinkt zoals verwacht, weet de Nest Protect dat zijn luidspreker en sirene correct werken en geeft hij in de Nest-app aan dat alles naar behoren werkt.

Maar soms kan de microfoon niet bevestigen dat de luidspreker en sirene in orde zijn. Dat wil niet meteen zeggen dat ze stuk zijn. Het kan ook betekenen dat er tijdens de test iets gebeurd is waardoor de Nest Protect niet het verwachte geluid hoorde. Mogelijk klonk er een hard geluid op het moment dat de microfoon aanstond, zoals een dichtslaande deur of een televisie waarvan het geluid heel hard staat.

Wat je moet doen als de Nest Protect de luidspreker of sirene niet kan verifiëren

Als de Nest Protect de luidspreker of sirene niet automatisch kan verifiëren, word je daarvan op de hoogte gesteld door de Nest-app en licht de Nest Protect geel op tijdens Nachtwacht. Voer een handmatige Veiligheidscontrole uit met de Nest-app of door twee keer op de Nest-knop te drukken. Luister of de Nest Protect geluid maakt. Lees het volgende artikel voor meer informatie en instructies:

Meer informatie over Veiligheidscontrole >

Voordat de Veiligheidscontrole wordt uitgevoerd:

• Zorg dat de Nest Protect goed aan de wand of het plafond is bevestigd.
  • Zorg dat andere geluidsbronnen in huis, zoals televisies, laptops en stereo's, zo min mogelijk lawaai maken.

Luister tijdens de test naar de luidspreker en de sirene zodat je zeker weet dat de Nest Protect het alarm heeft ingeschakeld. Je moet een gesproken bericht en een luide sirene horen.

Heb je meerdere Nest Protects, loop dan naar elke Nest Protect toe om te controleren of hij geluid maakt. Dat is de beste manier om te controleren of de luidspreker en de sirene werken.

Hoor je geen sirene of gesproken bericht of maakt de Nest Protect geen geluid wanneer je de test begint, neem dan contact op met Nest-ondersteuning.