Meer informatie over de weergave Vensters in de Nest-app en hoe je de instellingen wijzigt

De weergave Vensters wordt automatisch ingeschakeld als je ten minste één camera hebt in de Nest-app of als je een Google Nest Secure alarmsysteem hebt. Als je geen camera's of Nest Secure hebt toegevoegd aan de Nest-app, kun je Vensters handmatig inschakelen om je Nest-producten op het startscherm van de Nest-app geordend op kamer weer te geven. De productpictogrammen zijn in het startscherm van de app 'live'. Dit betekent dat ze de huidige status laten zien, zoals de gewenste temperatuur van de thermostaat.

De weergave Vensters is met name handig als je meerdere Nest-producten in een of meer kamers van je huis hebt.

Je ziet bovenaan het scherm het pictogram van je huis met je adres en de modus waarin je huis zich nu bevindt. Tik op het pictogram om handmatig te schakelen tussen de modi Thuis en Afwezig.

Vervolgens staan de kamers met camera's bovenaan de lijst, in alfabetische volgorde (keuken, slaapkamer, woonkamer, enzovoort). Als er zich meerdere camera's of Google Nest Detects in een kamer bevinden, worden de camera's en Detects op die locatie samen gegroepeerd weergegeven.

Daaronder worden in alfabetische volgorde de kamers weergegeven die geen camera's of Detects hebben, maar wel Google Nest-thermostaten, Google Nest Protects of een Google Nest Guard.

De weergave Vensters in- of uitschakelen

Als je maar een paar Nest-producten hebt, of als je ze liever afzonderlijk wilt zien in plaats van per kamer gegroepeerd, dan kun je de weergave Vensters eenvoudig uitschakelen en teruggaan naar de 'traditionele' lay-out van de startpagina van de Nest-app. Of als je geen camera hebt, maar toch graag de weergave Vensters wilt inschakelen, dan kun je dat eenvoudig handmatig instellen. Volg de onderstaande stappen om de weergave Vensters in of uit te schakelen.

1. Tik op het startscherm van de Nest-app op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen.
  2. Tik op Vensters en vervolgens op de schakelaar om de weergave in of uit te schakelen.

Opmerking: Als je deze instelling wijzigt, wordt alleen je eigen weergave veranderd. De wijziging heeft dus geen invloed op de weergave van andere mensen met wie je de toegang tot het huis deelt.

Live cameraweergave in Vensters

Met Vensters kun je ook eenvoudig de videobeelden van al je camera's
in de gaten houden. Als je smartphone, tablet of computer is verbonden met wifi, zie je de
live videobeelden. Als je een mobiele verbinding gebruikt,
zie je een momentopname die om de twintig seconden wordt geüpdatet.

Je kunt je camera ook handmatig in- of uitschakelen.

1. Selecteer de gewenste camera
  2. Tik op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen.
  3. Tik op Camera aan/uit. In de weergave Vensters kun je de
    camera inschakelen door in de videostream op de schakelaar te tikken onder
    'Je camera is uitgeschakeld'.

Opmerking: Als je camera offline is, wordt er door de videostream niets afgespeeld
of opgenomen en is de schakelaar uitgegrijsd en uitgeschakeld.
Er wordt ook een bericht weergegeven dat je offline bent.

Nest app home screen spaces

Locaties van Nest-producten wijzigen met de app

Als je aan een of meer Nest-producten geen naam van een kamer hebt toegewezen, worden ze boven in Vensters gegroepeerd onder 'Niet toegewezen'. Er kunnen ook Nest-producten in een bepaald venster zijn gegroepeerd, hoewel ze in verschillende kamers van je huis zijn geplaatst. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je aan alle producten de locatie Slaapkamer hebt toegewezen in de app, terwijl ze in verschillende slaapkamers zijn geïnstalleerd.

Labels hebben geen invloed op het venster waarin de Nest-producten worden weergegeven. Heb je dus Nest Protects in verschillende slaapkamers waaraan je een label hebt toegevoegd, zoals Slaapkamer (Jordy) en Slaapkamer (Manon), dan worden ze beide gegroepeerd in het venster Slaapkamer.

Als er iets niet klopt in de weergave Vensters, kun je eenvoudig de locaties van de Nest-producten aanpassen met de Nest-app, zodat ze allemaal in het juiste venster worden gegroepeerd. Lees het volgende artikel over hoe je de naam van de locatie voor je Nest-product wijzigt voor gedetailleerde instructies.

De locatie- of kamernaam van je Nest-product in de app wijzigen >