To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Sådan anvender Google-produkter Thread

Google-produkter er designet til at fungere sammen, så de kan kommunikere med dig og hinanden på forskellige måder. De anvender normalt Wi-Fi-netværk, men de kan også anvende trådløst Thread-mesh-netværk.

• I et Thread-mesh-netværk sender Thread-enheder oplysninger til hinanden via Thread-routere.
  • Et hjem kan have en eller flere Thread-routere, så hvis en af dem mister internetforbindelsen, kan dine Thread-enheder finde en anden Thread-router og fortsætte med at kommunikere med hinanden.
  • Særlige Thread-routere, som kaldes Thread-grænseroutere, giver enheder mulighed for at kommunikere mellem et Thread-netværk og Wi-Fi-netværk.

Fordele ved Thread-mesh-netværk

• Forbedret rækkevidde: Thread-protokollen og dens radioer er udviklet til at skabe større rækkevidde i hjemmet. Efterhånden som du tilføjer flere Thread-routere, kan dine Thread-enheder i de fjerneste ender af dit hjem kommunikere med enheder på hele mesh-netværket. Dette er især nyttigt i større boliger eller i boliger, hvor byggematerialet begrænser det trådløse signals rækkevidde.
  • Lavt strømforbrug: Thread bruger meget lidt strøm, så selv batteridrevne enheder kan oprette forbindelse til dit netværk og andre produkter, uden at skulle oplades i op til flere år.
  • Uafhængigt af Wi-Fi: Thread afhænger ikke af din Wi-Fi-router eller dit Wi-Fi-netværk. Thread-kompatible produkter kan derfor stadig kommunikere med dig og med hinanden, selvom din router løber tør for strøm eller mister internetforbindelsen.
  • Fungerer sammen med Matter: Thread er kompatibel med Matter, som er en branchestandard for smarthjem, der gør det muligt for mange smartenheder til hjemmet at fungere sammen uden problemer. Hvis du har Matter-kompatible produkter fra Google og andre virksomheder, kan de alle kommunikere via et Thread-netværk.

Du kan se en illustration af, hvordan Thread- og Matter-enheder opretter forbindelse til hinanden i dit hjem, på siden vedrørende smarthjem for Thread Group.

Sådan anvender Google-produkter Thread

Google-produkter kan anvende Thread og Wi-Fi til forskellige formål, f.eks. til at downloade softwareopdateringer, sende appnotifikationer og kommunikere med enheder. Produkter anvender som regel Wi-Fi eller Thread som deres primære netværk til at kommunikere med andre enheder. Nest Wifi Pro (Wi-Fi 6E) har radioer til begge netværk og kan bruges som en Thread-grænserouter.

Googles Thread-grænseroutere:

Skærme: Nest Hub (2. generation), Nest Hub Max
Wi-Fi-routere: Nest Wifi Pro (Wi-Fi 6E), Nest Wifi

Verificer din enheds Thread-forbindelse

Du kan bruge visse Google-enheder som en Thread-grænserouter for at oprette et Thread-netværk. Hvis du allerede har et Thread-netværk i dit hjem, kan din Google-enhed bruges til at udvide den eksisterende Thread-dækning til hele hjemmet.

Eksempel med Android

Sådan tjekker du en Thread-netværksforbindelse, hvis du har brug for at finde og løse problemer. Vejledningen nedenfor anvender Nanoleaf og Android som et eksempel, men andre Thread-enheder og operativsystemer til telefoner skal følge lignende trin.

Bemærk! Før du går i gang, skal du sørge for, at du har følgende:

Du kan tjekke, om Google-enheden har forbindelse til dit Thread-netværk, ved at gøre følgende:

1. Konfigurer din Google-enhed med Google Home-appen.
  2. Konfigurer din Nanoleaf Essentials-enhed i Nanoleaf Smarter Series-appen på den samme Android-enhed.
  3. I Nanoleaf-appen skal du gå til Dashboard [Kontrolpanel] vælg din Nanoleaf-enhed Settings [Indstillinger].
  4. Sørg for, at din Nanoleaf-enheds firmwareversion er 1.6.8 eller nyere. Hvis ikke, skal du opdatere firmwaren.
  5. Verificer, at forbindelsestypen er Thread. I Nanoleaf-appen skal du gå til More [Mere] Thread network [Thread-netværk].
    • Hvis Google Thread-grænserouteren er den første grænserouter i dit hjem, har den muligvis et navn, der starter med "NEST-PAN-".
  6. Hvis der stadig er Bluetooth-forbindelse, skal du genstarte Nanoleaf Essentials-enheden og vente et par minutter.
  7. Du kan teste, om Thread-netværket fungerer, ved at gå til kontrolpanelet i Nanoleaf-appen, vælge din Nanoleaf-enhed og trykke på en stemning for at aktivere den. Hvis du slår Bluetooth fra, bør du stadig kunne styre enheden.

Thread-loginoplysninger gemmes på Android-enheden, så de kan bruges, når Matter-enheder bliver tilgængelige.