Veelgestelde vragen over de kosteloze Nest Aware-proefperiode voor Nest-camera's

Hieronder vind je alles wat je moet weten over de kosteloze proefperiode van Google Nest Aware.

Hoe werkt de kosteloze proefperiode?

Wanneer je een Google Nest-camera koopt, krijg je daarbij mogelijk een proefperiode van Nest Aware cadeau. In bepaalde regio's is een kosteloze proefperiode vanwege privacyregels mogelijk niet beschikbaar. Na afloop van de proefperiode kun je een abonnement op Nest Aware nemen, zodat je alle functies kunt blijven gebruiken. Je komt alleen in aanmerking voor een proefperiode als je voor je huis een land hebt opgegeven waar abonnementen op Nest Aware verkrijgbaar zijn.

Opmerking: Klanten die een vooraf betaalde Nest Aware-service (zoals de Google Nest Hello videodeurbel in combinatie met één jaar Nest Aware-service) aanschaffen, krijgen geen proefperiode.

Landen waar Nest Aware beschikbaar is >

Wat zit er in de proefperiode inbegrepen?

Tijdens de proefperiode kun je eens kijken of een abonnement op Nest Aware iets voor je is. Je kunt gebruikmaken van de volgende mogelijkheden:

• Meer intelligente meldingen ontvangen, zoals specifieke meldingen wanneer de camera iemand ziet of hoort.
  • Activiteitszones maken om gebieden te markeren die de camera extra goed in de gaten moet houden, en speciale meldingen ontvangen wanneer hij daar beweging detecteert.
  • Vijf dagen doorlopende videogeschiedenis opnemen. Je kunt de opgenomen beelden op elk gewenst moment bekijken met de Nest-app op je telefoon, tablet of computer.
  • Heb je al een abonnement op Nest Aware genomen met een langere videogeschiedenis? Dan wordt de videogeschiedenis tijdens de proefperiode niet beperkt tot vijf dagen. Je hebt in dat geval toegang tot de volledige videogeschiedenis van je abonnement. Maar als je een abonnement via een van onze partners hebt aangeschaft, is het mogelijk dat deze partner een ander beleid voor de kosteloze proefperiode hanteert. Neem contact op met de partner voor meer informatie.
  • Videoclips of time-lapses maken en delen.

Hoe meld ik me aan voor de kosteloze proefperiode?

Wanneer je de camera aan de Nest-app toevoegt, kun je (afhankelijk van waar je woont) automatisch worden aangemeld voor de kosteloze proefperiode. Deze gaat meteen van start.

Als je een vooraf betaalde Nest Aware-servicebundel aanschaft, zoals een Nest Hello videodeurbel met één jaar Nest Aware, kom je niet in aanmerking voor de kosteloze proefperiode. De service start zodra je je camera aan de app hebt toegevoegd.

Heb ik ook recht op de kosteloze proefperiode als ik mijn Nest-camera niet bij Nest heb gekocht?

Dat hangt ervan af. Als je een Nest Hello videodeurbel in combinatie met één jaar vooraf betaalde Nest Aware-service hebt aangeschaft, kom je niet in aanmerking voor de kosteloze proefperiode. De service start zodra je je camera aan de app hebt toegevoegd.

Over het algemeen kun je gebruikmaken van de kosteloze Nest Aware-proefperiode, ook als je je Nest-camera niet via Nest hebt gekocht. De kosteloze proefperiode gaat in op het moment dat je de camera aan de Nest-app toevoegt. In bepaalde regio's is een kosteloze proefperiode voor Nest Aware echter mogelijk niet beschikbaar.

Als je via een van onze partners een abonnement op Nest Aware hebt genomen, kan het zijn dat de kosteloze proefperiode vanaf dat moment wordt beëindigd. Neem contact op met de partner voor meer informatie.

Hoe weet ik wanneer mijn proefperiode begint en eindigt?

Als je ervoor in aanmerking komt, start de Nest Aware-proefperiode zodra je je camera aan de Nest-app toevoegt. In bepaalde regio's is een kosteloze proefperiode mogelijk niet beschikbaar. Je kunt zowel tijdens als na de proefperiode een abonnement op Nest Aware nemen.

• Koop je een camera via de Nest Store en neem je er meteen een maandabonnement of jaarabonnement bij, dan krijg je nog steeds de proefperiode cadeau. Ook in dat geval worden er pas kosten in rekening gebracht nadat de kosteloze proefperiode is afgelopen.
  • Als je een vooraf betaalde servicebundel aanschaft, zoals een Nest Hello videodeurbel met één jaar Nest Aware, kom je niet in aanmerking voor de kosteloze proefperiode. De service start zodra je je camera aan de app hebt toegevoegd.
  • ​Als je een abonnement via een van onze partners hebt aangeschaft, is het mogelijk dat deze partner een ander beleid voor de proefperiode hanteert. Neem contact op met de partner voor meer informatie.

Controleren wanneer de proefperiode afloopt:

1. Ga naar store.nest.com in de webbrowser van je telefoon of computer.

• Bij een mobiele webbrowser tik je linksboven op Menu.
    • Als je een webbrowser op je computer gebruikt, klik je rechtsboven op Account Nest Account web menu icon. .
  2. Selecteer Abonnementen. Als je een telefoon gebruikt, moet je mogelijk een stukje omlaag scrollen om deze optie te zien.
  3. Log in op je account.
  4. Heb je meer dan één huis, selecteer dan eerst het huis met de kosteloze proefperiode die je wilt bekijken.
  5. Onder elke camera met een proefperiode van Nest Aware staat de datum waarop de proefperiode afloopt. Zie je geen datum, dan is er mogelijk geen proefperiode actief.

Wat gebeurt er na afloop van mijn proefperiode?

Als je de functies uit de proefperiode van Nest Aware wilt blijven gebruiken, moet je een abonnement op Nest Aware nemen.

• Heb je al rechtstreeks bij Nest een abonnement aangeschaft, dan gaat dit automatisch in na afloop van de kosteloze proefperiode. Je hoeft verder niets te doen om de geavanceerde functies van Nest Aware te blijven gebruiken.
  • ​Heb je via een van onze partners een abonnement aangeschaft, dan moet je de activeringscode invoeren die je van de partner hebt gekregen. Bekijk voor meer informatie het artikel Een abonnement op Nest Aware nemen via een van onze partners.

Als de proefperiode is afgelopen en je geen abonnement hebt genomen, of als je via een van onze partners een abonnement hebt genomen en de activeringscode niet hebt ingevoerd, verlies je de toegang tot de geavanceerde functies van Nest Aware, zoals persoonsdetectie en de opgenomen videogeschiedenis. Je hebt wel nog steeds toegang tot eventuele videoclips of time-lapses die je hebt opgeslagen, maar de rest van je opgenomen videogeschiedenis wordt na afloop van de proefperiode gewist.

Waar vind ik meer informatie over Nest Aware en hoe ik dit kan aanschaffen?

Klik op de links hieronder voor meer informatie over de functies van Nest Aware:

Wat een Nest Aware-abonnement je te bieden heeft >

Veelgestelde vragen over Nest Aware >

Een abonnement op Nest Aware nemen >

Kan ik de kosteloze proefperiode annuleren of weigeren?

Ja. Als je geen belangstelling hebt voor de kosteloze proefperiode, kun je deze annuleren. Voer hiervoor de volgende stappen uit.

In een webbrowser op een Mac of een Windows-computer

1. Log op een computer in op je account
    via home.nest.com.
  2. Klik op de camera.
    Opmerking: Als je meerdere huizen hebt, moet
    je het juiste huis en de juiste camera selecteren.
  3. Klik rechtsboven op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen.
  4. Klik op Nest Aware.
  5. Je ziet nu een scherm met enkele functies
    van Nest Aware. Klik onderaan op Abonnementen beheren.
    Je gaat dan naar een pagina waar je de kosteloze
    proefperiode kunt opzeggen.
  6. Er wordt een webpagina van de Nest Store geopend.
    Als je meerdere huizen hebt, selecteer je eerst het huis
    met de kosteloze proefperiode die je wilt opzeggen.
  7. Selecteer Beheren naast de camera waarvoor je de
    kosteloze proefperiode wilt opzeggen.
  8. Selecteer Service annuleren. Volg de instructies op
    het scherm om je keuze te bevestigen.
Nest web app cancel trial image.

Android

1. Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen.
    Opmerking: Als je meerdere huizen hebt, moet je het juiste huis en de juiste camera selecteren.
  2. Tik op Nest Aware.
  3. Je ziet nu een scherm met enkele functies van Nest Aware. Selecteer onderaan de optie Een abonnement op Nest Aware nemen. Je wordt nu naar een pagina gebracht waar je de kosteloze proefperiode kunt annuleren.
  4. Er wordt een webpagina van de Nest Store geopend. Heb je meer dan één huis, dan selecteer je eerst het huis met de kosteloze proefperiode die je wilt opzeggen.
  5. Selecteer Beheren naast de camera waarvoor je de kosteloze proefperiode wilt opzeggen.
  6. Selecteer Service annuleren. Volg de instructies op het scherm om je keuze te bevestigen.

Telefonisch

Je kunt ook altijd de Nest-support bellen om de kosteloze proefperiode te annuleren.