Veelgestelde vragen over de kosteloze Nest Aware-proefperiode

Kosteloze proefperiode van Nest Aware

Zo werkt de kosteloze proefperiode

• Als je in de Home- of Nest-app een apparaat instelt dat hiervoor in aanmerking komt, kun je dertig dagen lang een kosteloos basisabonnement op Nest Aware proberen.
  • Na de proefperiode kun je een betaald abonnement op Nest Aware nemen, zodat je de functies van het abonnement kunt blijven gebruiken. Er geldt een maximum van één kosteloze proefperiode per huis.
  • Als de proefperiode van dertig dagen is gestart, kun je die niet meer annuleren. Wel kun je cameraopnamen en geluidsdetectie uitschakelen. Verder kun je de videogeschiedenis in de Nest-app en de geluidsdetectiegebeurtenissen in de Home-app verwijderen.
  • Je komt alleen in aanmerking voor een kosteloze proefperiode als je voor je huis een land hebt opgegeven waar abonnementen op Nest Aware te koop zijn.
  • De specifieke Nest Aware-functies kunnen per regio verschillen.
  • Je hebt een Google-account nodig om je aan te melden voor Nest Aware.

Inbegrepen bij de proefperiode

Je krijgt dertig dagen lang een voorproefje van het basisabonnement op Nest Aware. Bepaalde functies, zoals noodoproepen, zijn echter alleen beschikbaar bij een betaald Nest Aware-abonnement.

Tijdens de proefperiode kun je:

• Meer intelligente meldingen ontvangen, waaronder specifieke meldingen als de camera een persoon ziet of hoort, of wanneer de speakers of schermen glas horen breken of een rookmelder horen afgaan.
  • Activiteitszones maken om gebieden te markeren die de camera extra goed in de gaten moet houden, en speciale meldingen ontvangen als daar beweging wordt waargenomen.
  • Dertig dagen op gebeurtenissen gebaseerde opnamen maken, die je altijd kunt bekijken op je telefoon, tablet of computer via de Nest- of Home-app.
  • Heb je al een abonnement op Nest Aware genomen met een langere videogeschiedenis, dan wordt de videogeschiedenis tijdens de proefperiode niet beperkt tot dertig dagen. Je hebt dan toegang tot de volledige videogeschiedenis van je abonnement.
  • Videoclips of time-lapses maken en delen.

Aanmelden voor een kosteloze proefperiode

Als je een geschikt Google- of Nest-product via de Home- of Nest-app in je huis instelt, wordt je gevraagd of je het basisabonnement op Nest Aware kosteloos wilt uitproberen. Je kunt de kosteloze proefperiode van dertig dagen op elk moment starten.

Ga in de app die je gebruikt naar Instellingen en open Nest Aware om je aan te melden voor de kosteloze proefperiode.

Je aanmelden voor de kosteloze proefperiode als je een 1e generatie Nest Aware-abonnement hebt

Als je momenteel een abonnement op 1e generatie Nest Aware hebt, hoef je niet te betalen voor je eerste maand als je overstapt op een betaald Nest Aware-abonnement.

Maak je gebruik van een Nest-account, dan moet je overstappen op een Google-account als je overschakelt op Nest Aware. Je kunt dan geen 1e generatie Nest Aware-abonnementen meer aan je account toevoegen.

Deelnemen aan de kosteloze Nest Aware-proefperiode als je een Google- of Nest-apparaat bij een partner hebt gekocht

Normaal gezien kom je gewoon in aanmerking voor een kosteloze proefperiode van een basisabonnement op Nest Aware, zelfs als je het geschikte Google Nest-apparaat niet in de Google Store hebt gekocht. Is Nest Aware beschikbaar in jouw regio, dan kun je je aanmelden voor de kosteloze proefperiode wanneer je je apparaat aan de Nest- of Home-app toevoegt.

Wanneer de proefperiode begint en eindigt

Als je hiervoor in aanmerking komt, kun je je aanmelden voor de kosteloze proefperiode van dertig dagen voor de basisversie van Nest Aware. Je moet hiervoor een geschikt product toevoegen aan de Home- of Nest-app. In sommige regio's is geen kosteloze proefperiode beschikbaar. Je kunt zowel tijdens als na de proefperiode een abonnement op Nest Aware nemen.

Nagaan wanneer de proefperiode afloopt

Je ontvangt een melding in de Home-app en krijgt diverse e-mails waarin staat wanneer de proefperiode afloopt. Je kunt ook altijd via een webbrowser of in de app kijken wanneer de proefperiode afloopt:
In een webbrowser
  1. Ga naar store.google.com/subscriptions. Log in bij je account, indien nodig.
    • Heb je meer dan één huis, dan gebruik je het dropdownmenu bovenaan om het huis te selecteren met de kosteloze proefperiode die je wilt bekijken.
  2. In de sectie 'Nest Aware' zie je de datum waarop de proefperiode afloopt.
  3. Als je je al hebt aangemeld voor een betaald abonnement, zie je de datum waarop de facturering van start gaat.
  4. Zie je geen datum, dan is er mogelijk geen kosteloze proefperiode actief.
In de Home-app
  1. Open Instellingen Settings gear via het startscherm.
  2. Onder Services selecteer je Nest Aware.
  3. Boven in het scherm zie je de vervaldatum van de kosteloze proefperiode.
In de Nest-app
  1. Open Instellingen Icoon van Nest-instellingen via het startscherm.
  2. Tik op Nest Aware.
  3. Je ziet de vervaldatum van de kosteloze proefperiode.

Wat er gebeurt aan het eind van de proefperiode

Wil je de functies uit de proefperiode van Nest Aware blijven gebruiken, dan moet je een abonnement op Nest Aware nemen.

Als je al een abonnement via de Google Store hebt gekocht, gaat dat abonnement automatisch van start na afloop van de kosteloze proefperiode. Je hoeft verder niets te doen om Nest Aware te blijven gebruiken.

Als je geen Nest Aware-abonnement koopt voordat de proefperiode is afgelopen, stopt de toegang tot de geavanceerde functies van Nest Aware, zoals persoonsdetectie, geluidsdetectie en opgenomen videogeschiedenis. Je hebt nog wel toegang tot eventuele videoclips of time-lapses die je hebt opgeslagen, maar de rest van je opgenomen videogeschiedenis wordt na afloop van de proefperiode gewist. De geschiedenis van de geluidsdetectie verloopt uiteindelijk en wordt dan verwijderd

Meer informatie over Nest Aware en hoe je het koopt

Klik op de links hieronder voor meer informatie over de functies van Nest Aware:

Kosteloze proefperiode 1e generatie Nest Aware

Als je niet bent overgestapt op een Google-account, kom je in aanmerking voor een kosteloze proefperiode voor 1e generatie Nest Aware. De abonnementen voor 1e generatie Nest Aware zijn per camera beschikbaar en hebben minder functies dan Nest Aware. Hier lees je meer over wat je allemaal krijgt bij de verschillende Nest Aware-abonnementen.

Zo werkt de kosteloze proefperiode

Wanneer je een Google Nest-camera koopt, krijg je daarbij mogelijk een proefperiode van Nest Aware cadeau. In bepaalde regio's is een kosteloze proefperiode vanwege privacyregels mogelijk niet beschikbaar. Na afloop van de proefperiode kun je een abonnement op Nest Aware nemen, zodat je alle functies kunt blijven gebruiken. Je komt alleen in aanmerking voor een proefperiode als je voor je huis een land hebt opgegeven waar abonnementen op Nest Aware verkrijgbaar zijn.

Opmerking: Klanten die een vooraf betaalde Nest Aware-service (zoals de Google Nest Hello videodeurbel in combinatie met één jaar Nest Aware-service) aanschaffen, krijgen geen proefperiode.

Landen waar Nest Aware beschikbaar is >

Inbegrepen bij de proefperiode

Tijdens de proefperiode kun je eens kijken of een abonnement op Nest Aware iets voor je is. Je kunt gebruikmaken van de volgende mogelijkheden:

• Meer intelligente meldingen ontvangen, zoals specifieke meldingen wanneer de camera iemand ziet of hoort.
  • Activiteitszones maken om gebieden te markeren die de camera extra goed in de gaten moet houden, en speciale meldingen ontvangen als daar beweging wordt waargenomen.
  • Vijf dagen doorlopende videogeschiedenis opnemen. Je kunt de opgenomen beelden op elk gewenst moment bekijken met de Nest-app op je telefoon, tablet of computer.
    Heb je al een abonnement op Nest Aware genomen met een langere videogeschiedenis, dan wordt de videogeschiedenis tijdens de proefperiode niet beperkt tot vijf dagen. Je hebt in dat geval toegang tot de volledige videogeschiedenis van je abonnement. Maar als je een abonnement via een van onze partners hebt aangeschaft, kan deze partner een ander beleid voor de kosteloze proefperiode hanteren. Neem contact op met de partner voor meer informatie.
  • Videoclips of time-lapses maken en delen.

Aanmelden voor de kosteloze proefperiode

Wanneer je de camera aan de Nest-app toevoegt, kun je (afhankelijk van waar je woont) automatisch worden aangemeld voor de kosteloze proefperiode. Deze gaat meteen van start.

Als je een vooraf betaalde Nest Aware-servicebundel aanschaft, zoals een Nest Hello videodeurbel met één jaar Nest Aware, kom je niet in aanmerking voor de kosteloze proefperiode. De service start zodra je je camera aan de app hebt toegevoegd.

Opmerking: Als je je Nest-account niet naar een Google-account hebt overgezet en je voor het eerst een nieuwe camera instelt, kan het tot vier uur duren voordat je kosteloze proefperiode van 1e generatie Nest Aware wordt geactiveerd.

Lees onze veelgestelde vragen over accounts in de Nest-app voor meer informatie over Nest-accounts en om te bepalen of je account is overgezet.

Hoe kun je deelnemen aan de proefperiode als je de Nest-camera niet via Google Nest hebt gekocht?

Dat hangt ervan af. Als je een Nest Hello videodeurbel in combinatie met één jaar vooraf betaalde Nest Aware-service hebt aangeschaft, kom je niet in aanmerking voor de kosteloze proefperiode. De service start zodra je je camera aan de app hebt toegevoegd.

In het algemeen heb je ook toegang tot de kosteloze proefperiode van Nest Aware als je de Nest-camera niet bij Nest hebt aangeschaft. De kosteloze proefperiode gaat van start zodra je de camera aan de Nest-app hebt toegevoegd. De kosteloze proefperiode voor Nest Aware is echter niet in elke regio beschikbaar.

Als je via een van onze partners een abonnement op Nest Aware hebt genomen, kan het zijn dat de kosteloze proefperiode vanaf dat moment wordt beëindigd. Neem contact op met de partner voor meer informatie.

Nagaan wanneer de proefperiode begint en eindigt

Als je voor de Nest Aware-proefperiode in aanmerking komt, gaat die van start wanneer je de camera aan de Nest-app toevoegt. In sommige regio's is geen kosteloze proefperiode beschikbaar. Je kunt zowel tijdens als na de proefperiode een abonnement op Nest Aware nemen.

• Als je een vooraf betaalde servicebundel aanschaft, zoals een Nest Hello-videodeurbel met één jaar Nest Aware, kom je niet in aanmerking voor de kosteloze proefperiode. De service start zodra je je camera aan de app hebt toegevoegd.
  • Als je een abonnement via een van onze partners hebt aangeschaft, is het mogelijk dat deze partner een ander beleid voor de proefperiode hanteert. Neem contact op met de partner voor meer informatie.

Controleren wanneer de proefperiode afloopt:

1. Ga naar store.nest.com in de webbrowser op je mobiele apparaat of computer.
    • Bij een mobiele webbrowser tik je linksboven op Menu.
    • Als je een webbrowser op je computer gebruikt, klik je rechtsboven op Account Nest Account web menu icon. .
  2. Selecteer Abonnementen. Als je een telefoon gebruikt, moet je mogelijk een stukje omlaag scrollen om deze optie te zien.
  3. Log in op je account.
  4. Heb je meer dan één huis, selecteer dan eerst het huis met de kosteloze proefperiode die je wilt bekijken.
  5. Onder elke camera met een proefperiode van Nest Aware staat de datum waarop de proefperiode afloopt. Zie je geen datum, dan is er mogelijk geen proefperiode actief.

Wanneer de proefperiode voorbij is

Als je de functies uit de proefperiode van Nest Aware wilt blijven gebruiken, moet je een abonnement op Nest Aware nemen.

• Heb je al rechtstreeks bij Nest een abonnement aangeschaft, dan gaat dit automatisch in na afloop van de kosteloze proefperiode. Je hoeft verder niets te doen om de geavanceerde functies van Nest Aware te blijven gebruiken.
  • Heb je via een van onze partners een abonnement aangeschaft, dan moet je de activeringscode invoeren die je van de partner hebt gekregen. Bekijk voor meer informatie het artikel Een abonnement op Nest Aware nemen via een van onze partners.

Als de proefperiode is afgelopen en je geen abonnement hebt genomen, of als je via een van onze partners een abonnement hebt genomen en de activeringscode niet hebt ingevoerd, verlies je de toegang tot de geavanceerde functies van Nest Aware, zoals persoonsdetectie en de opgenomen videogeschiedenis. Je houdt dan wel toegang tot eventuele videoclips of time-lapses die je hebt opgeslagen, maar de rest van je opgenomen videogeschiedenis wordt na afloop van de proefperiode gewist.

Waar vind ik meer informatie over Nest Aware en hoe ik dit kan aanschaffen?

Klik op de links hieronder voor meer informatie over de functies van Nest Aware:

Kan ik de kosteloze proefperiode annuleren of weigeren?

Ja. Als je geen belangstelling hebt voor de kosteloze proefperiode, kun je deze annuleren. Voer hiervoor de volgende stappen uit.

In een webbrowser op een Mac of een Windows-computer

1. Log met een computer in bij je account op home.nest.com.
  2. Klik op de camera.
    Opmerking: Heb je meerdere huizen, controleer dan goed of je
    het juiste huis en de juiste camera selecteert.
  3. Klik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen rechtsboven in het scherm.
  4. Klik op Nest Aware. Er wordt een scherm met
    Nest Aware-functies geopend. Onderaan klik je op
    Abonnementen beheren. Je wordt nu naar een pagina gebracht
    waar je de kosteloze proefperiode kunt annuleren.
  5. Er wordt een webpagina van de Nest Store geopend. Als je meerdere huizen hebt,
  6. selecteer je eerst het huis met de kosteloze proefperiode die je wilt opzeggen.
  7. Selecteer Beheren naast de camera waarvoor je de kosteloze proefperiode wilt opzeggen.
  8. Selecteer Service annuleren. Volg de instructies op het scherm om je keuze te bevestigen.

Android

1. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen in het startscherm van de Nest-app.
    Opmerking: Als je meerdere huizen hebt, moet je het juiste huis en de juiste camera selecteren.
  2. Tik op Nest Aware.
  3. Je ziet nu een scherm met enkele functies van Nest Aware. Selecteer onderaan de optie Een abonnement op Nest Aware nemen. Je wordt nu naar een pagina gebracht waar je de kosteloze proefperiode kunt annuleren.
  4. Er wordt een webpagina van de Nest Store geopend. Heb je meer dan één huis, dan selecteer je eerst het huis met de kosteloze proefperiode die je wilt opzeggen.
  5. Selecteer Beheren naast de camera waarvoor je de kosteloze proefperiode wilt opzeggen.
  6. Selecteer Service annuleren. Volg de instructies op het scherm om je keuze te bevestigen.

Telefonisch

Je kunt ook altijd met Nest Support bellen om de kosteloze proefperiode te annuleren.