To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Hoe Nest-thermostaten leren

Met Auto-Schema leert de Nest-thermostaat welke temperaturen je prettig vindt op verschillende tijden van de dag. Na een aantal dagen maakt de thermostaat een schema voor je.

Dit artikel is van toepassing op de volgende Google Nest-thermostaatmodellen in de Verenigde Staten en Canada:

Nest Thermostat E

Nest thermostat e cooling

Nest Learning Thermostat

Nest thermostat gen 3 cooling

Hoe kan ik zien welke Nest-thermostaat ik heb?

Opmerking: De Google Nest Thermostat gebruikt Auto-Schema niet, maar je kunt tijdens het instellen een temperatuurschema instellen en dat schema op elk gewenst moment wijzigen. De thermostaat leert nog steeds de Tijd tot temperatuur.

Leren aanzetten

De functie Auto-Schema moet zijn aangezet op de thermostaat om te kunnen leren. Je kunt deze instelling aanzetten in de app of op je thermostaat.

• In de Google Home-app: Tik op Favorieten of Apparaten en dan houd je vinger op de tegel van je thermostaat en dan Instellingen Instellingen en dan Temperatuurvoorkeuren en dan Auto-Schema.
  • In de app: Ga naar het startscherm van de Nest-app en selecteer je thermostaat en dan ga naar Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Auto-Schema.
  • Op de thermostaat: Ga naar Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Nest Sense en dan Auto-Schema.

Tip: Leren met Auto-Schema staat standaard aan, maar dit is slechts één optie om de temperatuur te regelen op de Nest-thermostaat. Ga naar ons artikel over temperatuurschema's voor de Nest-thermostaat als je meer informatie wilt over alle beschikbare opties.

Hoe de Nest-thermostaat leert

Opmerking: Nest-thermostaten leren een ander schema voor elke temperatuurmodus. Als je de thermostaat op dit moment bijvoorbeeld op Verwarmen hebt ingesteld, leert deze de temperaturen waarop je je huis graag wilt verwarmen. Als je zowel verwarming als koeling hebt aanstaan, maakt de thermostaat verschillende schema's voor Verwarmen, Koelen en Verwarmen • Koelen.

Leren op dag 1

Vanaf de dag dat je de thermostaat begint te gebruiken, leert deze je temperatuurvoorkeuren kennen.

Gebruik de app of je thermostaat om een gewenste temperatuur te selecteren. De thermostaat onthoudt je keuze en voegt deze toe aan het schema dat voor je wordt gemaakt.

Terwijl de thermostaat leert, hangt het exacte gedrag af van welk model je hebt:

• Nest Learning Thermostat: Als je op de eerste dag de temperatuur aanpast, blijft de Nest-thermostaat daarop staan totdat iemand deze hoger of lager zet. Zet je de thermostaat bijvoorbeeld op 21 ºC, dan blijft deze op deze temperatuur staan totdat iemand de temperatuur weer aanpast.
  • Nest Thermostat E: Tijdens het instellen heb je de mogelijkheid een voorgeprogrammeerd schema te kiezen waarbij energiebesparing en comfort tegen elkaar worden afgewogen.
    • Als je het voorgeprogrammeerde schema kiest en ook Auto-Schema aanzet, leert de thermostaat je voorkeuren bovenop het voorgeprogrammeerde schema. De thermostaat blijft dus op de huidige temperatuur staan totdat iemand deze wijzigt of tot de volgende geplande temperatuurwijziging, afhankelijk van wat als eerste gebeurt.
    • Als je het voorgeprogrammeerde schema niet gebruikt, blijft de thermostaat de temperatuur aanhouden totdat iemand die wijzigt.
    • Je vindt meer informatie over de mogelijkheden in de temperatuurschema's van de Nest-thermostaat.

Leren op dag 2

Op de 2e dag leert de thermostaat je persoonlijke verwarmingsschema steeds beter kennen met elke temperatuurwijziging die je instelt. Daarnaast probeert de thermostaat aan de hand van de temperatuuraanpassingen en hoe vaak je voor de thermostaat langsloopt te bepalen wanneer je thuis of afwezig bent.

Vind je de temperatuur die de thermostaat zich vanaf de eerste dag heeft aangeleerd niet prettig, dan kun je dit eenvoudig verhelpen door aan de ring te draaien. Alle aanpassingen die je uitvoert, helpen mee het schema voor de volgende dagen op te stellen.

Opmerking: Voor de Nest-thermostaat begint een nieuwe dag om middernacht. Aanpassingen die 's avonds laat worden gedaan, hebben misschien geen invloed op het schema voor de vroege ochtend.

Na een paar dagen

Na een paar dagen heeft de Nest-thermostaat een goed idee van je favoriete temperaturen gedurende de dag. Maar de thermostaat blijft het schema verfijnen als je nog wijzigingen aanbrengt.

Na ongeveer een week en later

Na ongeveer een week heeft de thermostaat je temperatuurvoorkeuren geleerd en een schema voor je gemaakt.

De thermostaat stopt nooit met leren, maar is nu minder gevoelig voor elke wijziging die je aanbrengt. In het vervolg leert de Nest-thermostaat alleen van een patroon dat uit ten minste 2 vergelijkbare wijzigingen bestaat.

Hier zijn een aantal voorbeelden van patronen die de thermostaat kan leren en hoe deze je temperatuurschema wijzigen:

Patroon van temperatuurwijzigingen

Wijzigingen aan het temperatuurschema

2 weekdagen achter elkaar, bijvoorbeeld maandag en dinsdag

Alle weekdagen (maandag tot vrijdag)

Dezelfde dag 2 weken achter elkaar, bijvoorbeeld 2 maandagen achter elkaar

Die dag van de week (elke maandag)

2 weekenddagen achter elkaar, bijvoorbeeld zaterdag en zondag

Alle weekenddagen (zaterdag en zondag)

2 dagen achter elkaar, inclusief een weekdag en weekenddag, bijvoorbeeld vrijdag en zaterdag

Alle 7 dagen van de week (maandag tot zondag)

Andere leerfuncties

Je merkt het volgende misschien op als je de thermostaat de gewenste temperaturen begint te leren:

• Het Nest Blaadje: Als je aan de ring draait, merk je misschien dat er een groen blaadje Nest thermostat leaf icon verschijnt op het scherm van de thermostaat. Dit is het Nest Blaadje. Dit blaadje wordt getoond als je een temperatuur hebt gekozen die energiezuiniger is. Je kunt het Nest Blaadje gebruiken als richtlijn om je te helpen energie te besparen.
  • Tijd tot temperatuur: De thermostaat kan een schatting tonen van hoelang het duurt voordat je huis is opgewarmd tot de temperatuur die je hebt gekozen. Ga naar Wat je ziet op een Nest-thermostaat voor meer informatie over Tijd tot temperatuur.
  • Thuis en Afwezig: De thermostaat helpt je energie te besparen door automatisch over te schakelen naar een Ecotemperatuur als deze merkt dat er niemand thuis is. Deze optie heeft voorrang op je normale temperatuurschema. Meer informatie over hoe je huis automatisch overschakelt naar Thuis of Afwezig
  • Op de geplande tijd op temperatuur: Vroeg-aan en True Radiant zijn leerfuncties die de Nest-thermostaat vanaf dag één kan gebruiken. Welke optie de thermostaat gebruikt, hangt af van het type systeem dat je hebt, maar beide opties doen eigenlijk hetzelfde. Ze kunnen automatisch je systeem vroeg aanzetten om de geplande temperatuur te bereiken. Als het volgens je schema om 07:00 uur 21 ºC moet zijn in huis, kan de thermostaat al om 06:00 uur aangaan, zodat je huis heerlijk warm is als je opstaat. Hoe vroeg de thermostaat aangaat, hangt af van wat de thermostaat heeft geleerd over hoe snel je huis opwarmt en afkoelt, hoe efficiënt het systeem is en de weersomstandigheden.

Belangrijk: Als je Auto-Schema uitzet, stopt je thermostaat met leren. Als je aan de ring draait om een nieuwe temperatuur te kiezen met deze functie uitgezet, blijft de thermostaat gewoon op deze temperatuur tot de volgende geplande wijziging. Je nieuwe voorkeur wordt niet aan het schema toegevoegd, zelfs niet als je de nieuwe temperatuur vaker instelt.