De Nest-thermostaat opnieuw opstarten of resetten

Bepaalde problemen kun je oplossen door de thermostaat te herstarten, bijvoorbeeld als het scherm niet meer of heel traag reageert, of om weer verbinding met internet te maken. Wil je bepaalde informatie wissen, zoals het temperatuurschema, je persoonlijke instellingen, of sommige of alle informatie die de thermostaat over je huis heeft geleerd, dan moet je de Nest-thermostaat resetten.

Het verschil tussen opnieuw opstarten en resetten

De Nest-thermostaat opnieuw opstarten

• Al je instellingen blijven behouden, net zoals bij het opnieuw opstarten van een computer, telefoon of tablet.
  • Als de thermostaat niet meer reageert, problemen heeft met de internetverbinding of niet meer normaal functioneert, is het opnieuw opstarten van de thermostaat een nuttige eerste stap.

De Nest-thermostaat resetten

• Alle informatie of een deel van de informatie van je thermostaat wordt gewist, afhankelijk van de optie die je kiest.
  • Resetten is handig als je verhuist en je thermostaat wilt installeren in je nieuwe huis, of als je de thermostaat achter wilt laten en al je persoonlijke gegevens wilt wissen.

De Nest-thermostaat resetten of opnieuw opstarten

Belangrijk: Noteer de instellingen voordat je de thermostaat reset, zodat je ze zo nodig eenvoudig weer kunt terugzetten. Ga op de thermostaat naar Instellingen Pictogram van Nest-instellingen en dan Apparatuur en noteer de bedrading van je systeem, het verwarmingstype en de ingestelde veiligheidstemperaturen.

1. Druk op de ring van de thermostaat om het menu Overzicht te openen.
  2. Kies Instellingen Pictogram van Nest-instellingen.
  3. Draai de ring naar Resetten en druk om te selecteren.
  4. Kies hieronder de gewenste optie:

De thermostaat opnieuw opstarten

Opnieuw opstarten

Als je de Nest-thermostaat opnieuw opstart, blijven al je informatie en instellingen
behouden, net zoals bij het opnieuw opstarten van een computer, telefoon of tablet.
De thermostaat start opnieuw op en je kunt hem weer gebruiken.

Alle informatie of een deel van de informatie van de Nest-thermostaat resetten

Schema

Als je deze optie kiest, wordt het hele temperatuurschema
gewist. Alle ideale temperaturen die de thermostaat heeft geleerd of
die je zelf hebt ingesteld, worden verwijderd.
 Je moet een compleet
nieuw schema maken of wachten terwijl de
thermostaat zelf je nieuwe schema leert kennen
.

Opmerking: Als je een Nest Thermostat E gebruikt en Auto-Schema hebt uitgeschakeld, zie je de optie om het schema volledig te resetten
zoals hierboven of om een standaardschema te kiezen. Een
standaardschema is een gemiddeld schema gebaseerd op jouw regio,
waaraan de ideale temperaturen al zijn toegevoegd.

Belangrijk: Als de Nest-thermostaat ook het warme water in huis regelt en
je de optie 'Schema' kiest uit het resetmenu, dan wordt ook
het warmwaterschema verwijderd dat je hebt ingeschakeld.
In dat geval moet je dus ook een nieuw warmwaterschema instellen.

Afwezig

Je thermostaat leert hoe vaak je langsloopt om de werking
van de Thuis/Afwezig-functie te verbeteren. Als je deze optie kiest, wordt alle
door je thermostaat geleerde informatie gereset.

Als je de thermostaat naar een nieuwe locatie in je huis verplaatst of
je interieur hebt veranderd, moet je deze optie gebruiken.
Na een paar dagen heeft de thermostaat zijn nieuwe locatie
leren kennen.

Tip: Je kunt de werking van de Thuis/Afwezig-functie verbeteren door gebruik te maken van de locatie
van je telefoon
.

Netwerk

Als je het netwerk reset, worden alle netwerkgegevens
van de thermostaat verwijderd. De thermostaat is dan niet
meer verbonden met internet en kent ook het wifi-wachtwoord
niet meer.

Als je je thermostaat opnieuw wilt verbinden met internet, moet je
je wifi-netwerk selecteren via Instellingen Pictogram van Nest-instellingen en dan Netwerk.

Alle instellingen

Als je de Nest-thermostaat terugzet naar de fabrieksinstellingen, verwijder je alle
aangeleerde informatie en persoonlijke instellingen.

Belangrijk: Als je deze optie wilt gebruiken om de thermostaat
terug te zetten op de fabrieksinstellingen, moet je hem eerst uit je account verwijderen.

Een Nest-thermostaat uit je account verwijderen >

Je moet de thermostaat opnieuw instellen nadat hij op de fabrieksinstellingen is teruggezet,
precies zoals bij de eerste configuratie.

De Nest-thermostaat instellen >

De thermostaat heeft tijd nodig om je voorkeuren, gewoonten
en je huis te leren kennen, voordat hij een schema kan maken en zijn
energiebesparende functies kan inschakelen.

Hoe Nest-thermostaten leren>

Je moet de thermostaat ook opnieuw toevoegen aan de Nest-app als
je hem op afstand wilt bedienen en meldingen wilt ontvangen.

Je Nest-thermostaat toevoegen aan de app >

De Nest-thermostaat handmatig opnieuw opstarten als hij niet meer reageert

We raden deze methode alleen aan als je thermostaat is vastgelopen en je niet bij het menu kunt om de thermostaat opnieuw op te starten, zoals beschreven in het gedeelte hierboven.

Belangrijk: Handmatig de thermostaat opnieuw opstarten is vergelijkbaar met het uitzetten van je computer in plaats van de computer op de normale wijze af te sluiten. De thermostaat kan hierdoor niet-opgeslagen gegevens verliezen.

De Nest-thermostaat handmatig opnieuw opstarten:

1. Druk op de ring van de thermostaat en houd hem ingedrukt tot het scherm uit gaat (na ongeveer tien seconden). Laat de ring dan los.

2. Druk kort op de ring om de Nest Thermostat opnieuw in te schakelen en het herstarten te voltooien. Je ziet het Nest-logo wanneer de thermostaat weer wordt opgestart. Het scherm wordt ingeschakeld zodra het opstarten is voltooid.

De Heat Link herstarten of resetten

In sommige gevallen is het beter om ook de Heat Link te herstarten of te resetten. Dit kan handig zijn om een probleem met de verbinding tussen de Heat Link en de Nest-thermostaat op te lossen. Als je Nest-thermostaat is vervangen, moet je de Heat Link mogelijk terugzetten op de fabrieksinstellingen.

De Heat Link herstarten of naar de fabrieksinstellingen terugzetten >

Eerdere instellingen wissen tijdens het instellen van de thermostaat

Je moet dit type reset mogelijk uitvoeren wanneer je een Nest Thermostat E voor het eerst instelt.

Als de thermostaat niet meer reageert terwijl je hem aan de app probeert toe te voegen, laat de app je weten dat je de eerdere instellingen op de thermostaat moet wissen om verder te gaan met de configuratie.

Opmerking: Volg deze stappen alleen als de app je tijdens de configuratie laat weten dat je de eerdere instellingen op je thermostaat moet wissen. Deze stappen werken in andere gevallen niet.

1. Druk twee keer op de thermostaatring.
  2. Houd de thermostaatring vervolgens vijf seconden ingedrukt.